cum ne crestem un copil crestin?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

FDoina, asa e.Este un intreg mod de viata in care este crescut un copil intr-o familie crestina, nu este vorba doar de teorie.De fapt, am spus si in postul trecut, eu una teorie nu prea le spun.Ei vad, inteleg si simt.

Laura25, fiului risipitor inainte de plecare i se daduse partea lui nu i se daduse nimic spre a risipi din dreptul fratelui lui. Tatal stia ca fiul o va risipi si totusi, nu a spus nu.Fiul ce ajunge aici nu ajunge dintr-o data peste noapte. El ii da parintelui niste semne deci Tatal sigur banuia de ce este ceruta partea. I-a dat insa jumatatea lui pentru ca asta a fost alegera fiului .I-a dat-o pregatind astfel drumul intoarcerii .El tocmai pe asta s-a bazat: pe ceea ce vorbim noi aici: pe samanta semanata in sufletul fiului ce va rodi si il va aduce inapoi pe el, pe fiu la o viata mantuitoare. Pentru ca daca nu i-ar fi dat partea atunci cand a cerut-o nu tatal pierdea, tatal isi pastra averea intreaga insa fiul pierdea sansa de a intelege la timp.Mie mi se pare extraordinara capacitatea tatalui de a -i da partea lui pe loc, fara a spune un al doilea cuvant desi nu stiu cine mai ales acum doua mii de ani ar fi dat din munca lui constient fiind ca va fi risipita "la porci".
Nu ma mai intind insa ce mai voiam sa spun este ca am citit mai demult la Noica o explicatie ce m-a impresionat despre caracterul celui de al doilea fiu de care ai pomenit tu .Daca mai dau de ea o pun pentru ca explica bine parca ideea ca nu i s-a facut o nedreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si mai cred si ca, cu cat indepartezi un copil de cele lumesti (recte HP) cu atat mai mult ii omori orice sansa de a gandi si a alege singur intre bine si rau intre ocult si neocult (n-am gasit alt antonim).

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Subscriu!
Si intreb: HP (cartea) in sine e rea sau cum vine asta ca sa ma dumiresc. Careta nu am citit-o in schimb am vazut cateva filme si sincer mi-au placut, efectiv n-am gasit nimic rau in ele.
Si cu horoscopul ce mai e, prezent fiind mai in toate cotidienele?
Eu doar il citesc si... atat, nu imi este ghid.

Infinitului de viata i-am zis MAMA

depinde... pentru unii se considera instructiva...daca vrei sa inveti vrajitorie...pentru un crestin este revoltatoare. de ce ? citeste Biblia si vei gasi raspunsul cand Dumnezeu iti spune negru pe alb despre vrajitoare, despre horoscop...despre magie.

prin efectele speciale din film facut foarte artistic au atras foarte multi adepti, mai ales copii le-a insamantat ideea ca magia e ceva foarte fun, foarte interesant...si care de ce nu, poate peste citiva ani poate fi incercata.

michelle

Ce este horoscopul, cum il definesti si ce vezi rau in el?

Infinitului de viata i-am zis MAMA

Uite ce spune Dumnezeu despre Horoscop:

Deuteronomul 18:10-13

10.Sa; nu fie la tine nimeni care sa-i treaca; pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba; mesteugul de ghicitor, de cititor īn stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor,
11. de descāntator, nimeni care sa īntrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa īntrebe pe morti.
12. Caci oricine face aceste lucruri este o urāciune īnaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tau pe aceste neamuri dinaintea ta.
13. Tu sa te tii īn totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Crinutza, eu nu am zis ca Dumnezeu comite nedreptati. Am zis ce am vazut eu in acea poveste. Daca eu am inteles ceea ce am scris, mai bine nu le spun la copii acea poveste decat sa le spun o prostie. Sau sa le dau ca exemplu pozitiv ceva care mie nu mi se pare corect. Pentru tine, probabil ca ce scrie in Biblie e adevar absolut si punct. Pentru mine nu e chiar asa. Eu cred ca in cartle religioase sunt lucruri scrise de oameni pentru a-i stapani pe alti oameni, pentru a-i tine supusi si a-i conduce dupa bunul plac a unor clerici ce vor puterea. (Ma refer in sepcial la perioada din evul mediu, cand clericii hotarau inclusiv cine va fi rege). Dar asta e o cu totul alta discutie.

In mare, cam asta e ideea: atata timp cat eu nu sunt o crestina convinsa, nu imi pot creste copii in acest spirit. Incerc insa sa ii cresc sa fie oameni cat mai buni.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

aici se vorbeste de Biblie nu de carti religioase scrise de oameni. Daca tu nu crezi ca Biblia a fost inspirata de Dumnezeu e normal ca ai aceste contradictii si nu stii ce sa crezi.
Nimic nu te opreste sa devii o crestina convinsa si sa fi sigura de ce ii inveti pe micutii tai.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si mai cred si ca, cu cat indepartezi un copil de cele lumesti (recte HP) cu atat mai mult ii omori orice sansa de a gandi si a alege singur intre bine si rau intre ocult si neocult (n-am gasit alt antonim).

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Subscriu!
Si intreb: HP (cartea) in sine e rea sau cum vine asta ca sa ma dumiresc. Careta nu am citit-o in schimb am vazut cateva filme si sincer mi-au placut, efectiv n-am gasit nimic rau in ele.
Si cu horoscopul ce mai e, prezent fiind mai in toate cotidienele?
Eu doar il citesc si... atat, nu imi este ghid.

depinde... pentru unii se considera instructiva...daca vrei sa inveti vrajitorie...pentru un crestin este revoltatoare. de ce ? citeste Biblia si vei gasi raspunsul cand Dumnezeu iti spune negru pe alb despre vrajitoare, despre horoscop...despre magie.

prin efectele speciale din film facut foarte artistic au atras foarte multi adepti, mai ales copii le-a insamantat ideea ca magia e ceva foarte fun, foarte interesant...si care de ce nu, poate peste citiva ani poate fi incercata.

michelle

Ce este horoscopul, cum il definesti si ce vezi rau in el?

Uite ce spune Dumnezeu despre Horoscop:

Deuteronomul 18:10-13

10.Sa; nu fie la tine nimeni care sa-i treaca; pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba; mesteugul de ghicitor, de cititor īn stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor,
11. de descāntator, nimeni care sa īntrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa īntrebe pe morti.
12. Caci oricine face aceste lucruri este o urāciune īnaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tau pe aceste neamuri dinaintea ta.
13. Tu sa te tii īn totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau.

michelle

1. In citatul dat de tine lipseste cuvantul "horoscop". Deci cum sa ma conving eu ca despre horoscop e vorba?
2. Intrebarea mea din postul anterior era in legatura cu perceperea notiunii de "horoscopul zodiilor" asa cum apar in mai toate publicatiile, incepe cu berbec, etc. si daca imi poti explica in cuvinte simple si fara citate, ti-as fi recunoscatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga makydenis,hai ca-ti raspund eu,sper ca nu se supara michelle,desi ea a dat clar citatul:horoscopul si zodiile sint "citit/ghicit in stele" si acuma ca-n ziare se explica acolo in 2 vorbe 3 minciuni,e una,dar eu imi aduc aminte de emisiuni speciale la radio si tv unde astroloage renumite prezentau ce-o sa se-ntimple cu nativii din nu stiu ce zodie cind or intra in casa nu stiu care(a carierei,a familiei,a mortii etc)cind intra Marte-n Venus etc si lumea suna si dadea relatii,prezenta fapte de familie,punea intrebari si ghicitoarea-astroloaga le spunea c-o sa se-ntimple asa si pe dincolo si oamenii se linisteau,multumeau,poate si plateau apelul telefonic,de fapt sigur il plateau etc.Nici nu-i de mirare ca au atita succes aceste persoane,la fel mediumurile si alte vrajitoare gen Harra etc.

Intelegi deci de ce e horoscopul nepermis?Pt ca omul,in loc sa-si puna nadejdea in Domnul,asculta de astroloaga-ghicitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Sincer sa fiu dupa explicatia ta (pt care-ti multumesc )toata ideologia horoscopului, vrajilor, etc ma lasa RECE, sau mai concret daca-mi spune cineva ca dupa pozitia planetei x nu stiu ce mi se va intampla, bine sau rau, NU CRED si nu as putea sa ma conditionez (las condusa) de o afirmatie a doamnei nu-stiu-cine.
(Probabil asta mi se trage din tinerete/copilarie: parcurile din orasul meu natal erau "bantuite" de "ghicitoare" binevoitoare ca pt 1 leu "sa-mi ghiceasca" multe si marunte. Din pacate n-am avut niciodata nici un leu ca doamnele sa-si dea frau liber limbii si imaginatiei, asa ca m-am calit. Stiu ca ghicitoarele profesioniste sau vrajitoarele nu bantuie parcurile in cautarea clientelei, dar experientele din trecut m-au facut sa nu simt nevoia unor astfel de servicii, nu ma pot conditiona dupa nu stiu ce vorbe spuse de nu stiu cine fie ele de bine sau de rau.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

michelle, te rog, recomanda-mi o Bibile pentru copii care ti s-a parut tie ok si pe intelesul lor, una pe care s-o pot procura si din Romania. Fata mea are 3 ani, si vreau sa incep sa-i citesc cate ceva, dar adaptat gradului ei de dezvoltare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Dar cei trei Magi? Ei au citit in stele despre nasterea lui Iisus. Nu le-a spus un inger trimis, ci au citit in stele si au prezis nasterea pruncului in exactitatea zilei, orei si locului!
Ei autnci de ce sint pomeniti in Biblie daca sint pacatosi ca citesc in stele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Happy in To,pai in Biblie sint prezentati numai dreptii?Nu si pacatosii?Iti spun sigur ca e pacat si-n Vechiul si-n Noul Testament ghicitul in stele.

Despre cei 3 Magi nu stiu daca erau chiar astrologi sau doar filozofi,eruditi etc si chiar daca erau vrajitori si citisera-n stele sau doar preoti si cunosteau profetiile cum ca Mesia urma sa se nasca,important e ca ei,negativi sau pozitivi,au venit sa se inchine lui Iisus,Caruia "tot genunchiul i se pleaca", asa scrie-n Biblie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Katya, Regii magi nu sunt deloc pacatosi. In Mexic ei sunt sarbatoriti a parte si cu mare pompa, e ziua in care se dau cadouri la copiii.
In religia catolica se sarbatoresc Epifaniile, adica momentul in care au venit regii la pruncul sfint.
Steaua care i-a condus pe regi la Iisus e cintata si la noi la ortodocsi : "Steaua sus rasare ...".

Mergi la inceput