cum ne crestem un copil crestin?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

ioanadara, ,

Laura25, ce te faci cand te intreaba de ce imbatranim, de ce toate fiintele imbatranesc si mor. oricat am vrea sa consideram asta firesc exista ceva in interiorul nostru care ne face sa simtim ca e nedrept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Nu inteleg ce-aveti cu harry potter - e o fantezie. nu exista in realitate. nimeni nu crede ca h.p. ar putea exista (nici macar fi-mea de 3 ani). ce metode de vrajitorie? pai asa si ini-mini-maini-mo e o schema complexa de vrajitorie
scuze, nu m-am putut abtine. astept rugul.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

pai toate fiintele mor pentru ca e normal sa moara - tocmai am fost la Londra la muzeul de stiinte naturale si era ilustrata "reciclarea" unui iepure - si ghici - ai mei nici nu s-au cutremurat, nici nu s-au speriat, li s-a parut firesc ca iepurele in descompunere sa devina hrana & energie pentru altii.
A muri e ceva natural - toate fiintele mor - prin urmare e departe de a fi nedrept.

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

Nu inteleg ce-aveti cu harry potter - e o fantezie. nu exista in realitate. nimeni nu crede ca h.p. ar putea exista (nici macar fi-mea de 3 ani). ce metode de vrajitorie? pai asa si ini-mini-maini-mo e o schema complexa de vrajitorie
scuze, nu m-am putut abtine. astept rugul.

FEBRUARIE thing-a-day

tu ai citit cartea? sau macar ai citit ceva despre ea?

eu cred ca este o diferenta intre a citi HP un adult si un copil.

nu e vorba ca exista HP...e vorba de metodele de vrajitorie adevarate(deci practicate) care sunt detaliat descrise in aceasta carte.

Se stie foarte bine ca vrajitoria exista nu e doar poveste cu baba cloanta.

http://www.youtube.com/watch?v=2iKfFnABBis&feature=related

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si mai cred si ca, cu cat indepartezi un copil de cele lumesti (recte HP) cu atat mai mult ii omori orice sansa de a gandi si a alege singur intre bine si rau intre ocult si neocult (n-am gasit alt antonim).

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Subscriu!
Si intreb: HP (cartea) in sine e rea sau cum vine asta ca sa ma dumiresc. Careta nu am citit-o in schimb am vazut cateva filme si sincer mi-au placut, efectiv n-am gasit nimic rau in ele.
Si cu horoscopul ce mai e, prezent fiind mai in toate cotidienele?
Eu doar il citesc si... atat, nu imi este ghid.

Infinitului de viata i-am zis MAMA

depinde... pentru unii se considera instructiva...daca vrei sa inveti vrajitorie...pentru un crestin este revoltatoare. de ce ? citeste Biblia si vei gasi raspunsul cand Dumnezeu iti spune negru pe alb despre vrajitoare, despre horoscop...despre magie.

prin efectele speciale din film facut foarte artistic au atras foarte multi adepti, mai ales copii le-a insamantat ideea ca magia e ceva foarte fun, foarte interesant...si care de ce nu, poate peste citiva ani poate fi incercata.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In ce fel difera educatia morala a unui copil crestin fata de a unui crescut de parinti atei, dar cu bun simt si cu moralitate integra?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

in faptul ca in explicatiile noastre despre bine si rau in viata de zi cu zi aducem in discutie Biblia si pe Dumenzeu.Si nu numai in explicatii dar in felul nostru de a trai.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Ioanadara,ma bucur pt voi!

Laura,ma bucur si pt copiii tai ca-i cresti asa frumos si te incurajez sa vezi pozitiv invataturile crestine de la bunica si educatoarea lor.Desigur ca poti sa te si asiguri ca nu le vor vorbi despre iad,pedepse,draci etc,dar sint sigura ca nu aceste aspecte apar in mintea cuiva cind se refera la credinta,ci automat omul va vorbi despre bine,ajutor si pozitiv,mai ales copiilor.Le va face bine fie si pt cultura lor generala,am gasit aici Biblie pt copii ff frumoasa plus alte carti cu povesti din Biblie,ce poate fi rau de ex in povestea cu fiul care a plecat de-acasa dar a vazut ca a gresit,se intoarce la tatal lui,ii cere iertare,se impaca etc.Si eu le spun copiilor mei tot adevaruri si nu-mi e greu sa impac biblia cu stiinta:Domnul a facut ca soarele sa rasara,ca norii sa se formeze asa si sa fie de nu stiu cite forme si denumiri,ca bebelusul sa creasca intr-o burta de mamica,El le-a dat in minte cercetatorilor sa faca medicamente ca sa ne facem bine etc

Eu ma gindesc ca notiuni de religie oricum nu strica pt copiii nostri,cel mult pot sa ramina indiferente in inima lor,simple povesti,dar nu daunatoare.Dar ce te faci daca tu,parintele,la un mom dat in viata,primesti brusc iluminarea,harul Domnului in viata ta?Cum mai faci atunci sa transmiti asta copilului care intre timp e si el adult si n-are nici o aplecare si stiinta despre Dumnezeu..

Oricum,fie si numai pt ca sintem parinti si tot e un dar,tb sa recunoastem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Katya, eu imi amimtesc o carte ilustrata de cand eram eu copil 'Biblia pt ochi micutzi', sau ceva de genul asta se numea. Erau povesti din vechiul testament, aproape toate cu razboi si violenta. Cum Dumnezeu isi ajuta poporul ales sa cucereasca, sa distruga cetati, cum permite moartea a zeci, sute de copii doar pt ca parintii lor nu au uns cu sange de miel usa etc, etc. Eu asa ceva NU vreau sa ii invat pe copii mei ca fiind lucruri de urmat, inteles si acceptat. Foarte posibil sa nu fi inteles eu adevaratele povesti si pilde. Dar nu povesti de astea vreau sa ii invatz pe ai mei.

Ce e rau in fiul care a plecat de acasa si s-a intors si s-a impacat? Nimic nu e rau, e minunat. Dar e total gresit din punctul meu de vedere marea nedrepate ce se face fiului cuminte, ramas acasa sa isi ajute parintele si care primeste cam un sut in fund in povestea asta. Adica daca esti cuminte si faci ce trebuie, nu te baga in nimeni in seama. Daca 'zburzi pe campii' si dupa ce ai facut toate prostiile posibile te intorci la tata, gaataa, se intind mese si mostenesti casa.

Mergi la inceput

da, in general eu citesc inainte de a-mi da cu parerea despre ceva; ceea ce pe-aici nu se prea practica (din declaratiile participantilor la discutia asta).
si de ce baba cloanta e inofensiva si hp e diavolul in persoana?

(baietii mei construiesc acum un generator de curent dupa o schema - se cheama ca e vrajitorie au ba? e crestineste? (bine, nu e, ca ar fi trebuit sa fie la biserica la ora asta) schema aia e doar o schema, sau e vrajitorie curata? ca doar contine formule "magice". uh )

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

tu ai citit cartea?

http://www.youtube.com/watch?v=2iKfFnABBis&feature=related

michelle

Tu ai zis clar ca nu ai citit-o, deci nu vad ce competente ai sa te rastesti la altii care chiar au citit-o si stiu ce vorbesc. Tu ai citit doar parerea unor neni indoctrinati, cu creierele inchistate de dogmele in care cred fara sa cerceteze.

Mergi la inceput