cum ne crestem un copil crestin?
Raspunsuri - Pagina 11
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Imi place acest fel de abordare pentru copii; este unul care multumeste ambele parti. michelle, cred ca, desi ai deschis subiectul asta, stii foarte bine cum sa-ti cresti copilul crestin, pentru ca Dumnezeu iti calauzeste pasii si in directia asta. In plus, El are sentimente speciale pentru copii...niciodata nu-i va abandona, indiferent de greselile parintilor. Si mai cred ca unii pot si altii nu pot sa creada in Dumnezeu, insa Dumnezeu ii iubeste pe toti la fel. Culmea este ca nu stiu daca (sau cati) mor fara sa-L intalneasca, macar la sfarsitul vietii. Asa ca nu lua in seama la cei care considera lipsa dovezilor materiale (desi cei ce cred simt pe pielea lor credinta!) sinonima cu lipsa Domnului. PS: Eu sunt mai larg in credinta mea; copiii mei citesc HP si se costumeaza de Halloween; mai mult, fetele mai mari nici nu prea mai vor sa mearga la biserica; insa stau cu ochii mari cand le povestesc despre o multime de lucruri care vin de la Dumnezeu si de ce anume cred eu. Le este greu sa se inteleaga pe ele...dar pe mine! Stiu, insa, ca-L porta pe Domnul in mintea lor si, cand vor fi pregatite, Il vor primi cu toata dragostea. Doar se cunosc... Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus ma bucur ca te intilnesc si aici la SC.
Da, cred ca stiu cum sa-mi cresc copilul crestin, dar oricind mai pot invata si de la ceilalti.
Tot deaceea nu ma abat de la a studia cit mai mult credinta, de a afla cat mai multe despre Dumnezeu si incerc sa transmit asta si copilului meu(diferit de indoctrinare).
Dar cum nu toti ne-am nascut profesori...poate ca stim , intelegem pentru noi, dar ne e greu sa ne facem intelesi si apelam la cei din jur la experientele lor.
Mi-a placut cum cineva a spus ca , cu ajutorul unui schelet de Halloween a invatat copilul sistemul osos :)
Vezi Rufus...faptul ca fetele tale sarbatoresc Halloween...cum vezi tu asta OK din punct de vedere crestineste? Le-ai explicat ce inseamna aceasta sarbatoare? te intreb doar din curiozitate.
Eu cred ca e o ofensa adusa lui Dumnezeu.
michelle
patou spune:
Citat: |
Trimis la: - 06/10/2010 : 19:24:57 Despre cum de nu toti oamenii Il simt pe Dumnezeu,atita m-am intrebat si eu,ca pina la urma ma gindeam ca e pur si simplu un dar acesta al credintei,dar cum mai e atunci ca Domnul ii iubeste pe toti la fel? |
nu vreau sa "sar" pe tine cu versete , dar, eu cred ca ai dreptate. credinta e un dar.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Despre cum de nu toti oamenii Il simt pe Dumnezeu,atita m-am intrebat si eu,ca pina la urma ma gindeam ca e pur si simplu un dar acesta al credintei,dar cum mai e atunci ca Domnul ii iubeste pe toti la fel?Deci trebuie ca nu e un dar ci pur si simplu unii sint mai receptivi,altii se incapatineaza sa ceara doar dovezi(desi sint si dovezi),cine stie? In concluzie,eu cred ca daca tot sintem botezati crestini,chiar daca nu simtim mare lucru,e bine sa luam in serios cit de cit aceasta calitate de a fi crestin,cit de putin,ca nu se stie niciodata cind Dumnezeu ni Se-arata in toata maretia Sa si sa nu ne para rau mai tirziu ca am pierdut timpul ignorindu-L. |
Si eu inteleg credinta ca un dar-cadou de la Dumnezeu. Dumnezeu da, ne iubeste pe toti la felsi ne ofera acest 'dar-cadou' gratis , tuturor. Numai ca nu toti il accepta.
Cat despre botez am parere diferita. Trebuie sa fi schimbat, nu ai cum sa mai fi acelasi cand ai credinta in suflet si mai ales cand ai fost botezat.
Da, si eu am acest regret pentru tot timpul pierdut cat am fost departe de Dumnezeu in "peregrinarile mele".
michelle
Rufus spune:
citat din mesajul lui michelle-usa Vezi Rufus...faptul ca fetele tale sarbatoresc Halloween...cum vezi tu asta OK din punct de vedere crestineste? Le-ai explicat ce inseamna aceasta sarbatoare? te intreb doar din curiozitate. Eu cred ca e o ofensa adusa lui Dumnezeu. |
Am sa-ti spun, dar te rog sa nu o iei ca o incercare de a-ti contrazice parerea.
Despre sarbatoarea asta stiu ceea ce citesc, ca n-am crescut in spiritul ei; mai toate semnificatiile sunt crestine, este adevarat, nu ortodoxe, ci catolice sau protestante. Exprima la origine ziua tuturor sfintilor, sarbatorita in noaptea de 31, pentru ca pe 1 noiembrie este aceasta zi (a tuturor sfintilor).
Copiii (mai ales) merg sa capete dulciuri, cu zicala "ne dati, ori va pacalim?"; si cum altcumva i-ai putea pacali daca nu te-ai costuma in ceva in care sa-i pacalesti. Sa nu uitam ca nu se costumeaza numai in vrajitoare si schelete, dar si in ursi, elani sau mai stiu eu ce.
Ei bine, eu nu cred ca asta este o ofensa adusa Domnului; iti promit ca voi intreba preotul meu ce parere are despre aceasta sarbatoare si voi spune aici indiferent ce parere va avea. Recunosc ca nu mi-am pus niciodata problema in felul asta.
Katya, te asigur ca sunt multi barbati credinciosi, chiar daca nu trec des pe-aici. De altfel, cum ai si observat, nici eu nu ma vad. Explicatia? Prefer sa cred si sa discut despre credinta mea, dar nu pe internet. Intr-o astfel de discutie trebuie sa-ti privesti interlocutorul, trebuie sa te vada ca esti sincer, cu inima deschisa. In plus, eu prefer sa ascult de la cei mai invatati ca mine si tot pe acestia ii las sa poarte genul asta de conversatii. Consider credinta un dar si o optiune atat de personala, incat nu cred ca trebuie sa explic sau sa cer explicatii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Deus spune:
intr-adevar HP si Halloween-ul sunt marea problema a lui Dumnezeu, nu atrocitatile comise de oameni, nu incalzirea globala, nu faptul ca tot mai multi oameni se indeparteaza de biserica...exact asta are el pe cap...si acuma 40 de ani avea o problema cu rock-ul, acuma 100 cu faptul ca femeile vor sa poarte pantaloni...
Pare pueril sa crezi ca asa ceva l-ar interesa pe Dumnezeu! tu crezi Michelle ca el cum ar vrea sa traim ca si acuma 2000 de ani?in corturi si sa ne spalam cand ploua? sau care-i conduita perfecta? de acuma 500 de ani, de acuma 100, de peste 1000 de ani?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Am sa-ti spun, dar te rog sa nu o iei ca o incercare de a-ti contrazice parerea. Despre sarbatoarea asta stiu ceea ce citesc, ca n-am crescut in spiritul ei; mai toate semnificatiile sunt crestine, este adevarat, nu ortodoxe, ci catolice sau protestante. Exprima la origine ziua tuturor sfintilor, sarbatorita in noaptea de 31, pentru ca pe 1 noiembrie este aceasta zi (a tuturor sfintilor). Copiii (mai ales) merg sa capete dulciuri, cu zicala "ne dati, ori va pacalim?"; si cum altcumva i-ai putea pacali daca nu te-ai costuma in ceva in care sa-i pacalesti. Sa nu uitam ca nu se costumeaza numai in vrajitoare si schelete, dar si in ursi, elani sau mai stiu eu ce. Ei bine, eu nu cred ca asta este o ofensa adusa Domnului; iti promit ca voi intreba preotul meu ce parere are despre aceasta sarbatoare si voi spune aici indiferent ce parere va avea. Recunosc ca nu mi-am pus niciodata problema in felul asta. Katya, te asigur ca sunt multi barbati credinciosi, chiar daca nu trec des pe-aici. De altfel, cum ai si observat, nici eu nu ma vad. Explicatia? Prefer sa cred si sa discut despre credinta mea, dar nu pe internet. Intr-o astfel de discutie trebuie sa-ti privesti interlocutorul, trebuie sa te vada ca esti sincer, cu inima deschisa. In plus, eu prefer sa ascult de la cei mai invatati ca mine si tot pe acestia ii las sa poarte genul asta de conversatii. Consider credinta un dar si o optiune atat de personala, incat nu cred ca trebuie sa explic sau sa cer explicatii. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus sper ca nu te-am ofensat cu intrebarea mea si nu asta a fost intentia mea. Si eu sunt curioasa sa aflu ce-ti spune un preot. Personal nu am stat de vorba cu niciunul dar il putem intreba si pe cel care a pus postul despre acatiste...
Nici eu nu am stiut despre aceata sarbatoare...desigur in ROmania pe vremea mea nu se sarbatorea iar aici in America mi-a luat ceva ani sa ma intreb ce-i cu ea si sa aflu parearea credinciosilor. Pastorii crestini nu sunt de acord ca , crestinii sa o sarbatoreasca...mai ales ca sa te adresezi "Happy Halloween!"
Daca citesti mai mult afli ca este o sarbatoare a mortii prin semnificatia ca sufletele celor morti ies pe pamant, se fac vrajitorii, demonii si Satana e la lucru...in noaptea asta lucreaza overtime. E mult de zis...
Si chiar e culmea sa vezi un asa zis crestin costumat in dracusor...Ce exemplu dam?!
Satana asta vrea ca noi sa ne indoim ca ceea ce e rau...nu e asa de rau cum pare...
michelle
Rufus spune:
citat din mesajul lui michelle-usa Rufus sper ca nu te-am ofensat cu intrebarea mea |
Nu, asta in nici un caz.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Katya spune:
Rufus,da, stiu ca sint si barbati credinciosi,ca am si eu unul acasa,ar fi trebuit sa specific barbati-forumisti.
Despre halloween(eu nu-i dau deloc importanta,dar ca tot veni vorba...)iti spun sigur ca la nici un fel de crestin nu exista o celebrare a mortilor in sensul ca acestia ar veni pe pamint sa umble creanga-ntr-o noapte anume,dimpotriva,la protestanti mortii stau in adormire pina la a2-a Venire,iar la catolici si ortodocsi "activeaza"in rai sau iad.Dar nu se materializeaza niciodata in spirite,fantome,strigoi sau mai stiu eu ce,nu sint decit demoni cei pe care ii luam drept spiritele mortilor,la sedintele de spiritism nu vin mortii,vin diavolii,de-aia tot zice Michelle de satana si cetele lui.
Eu stiu ca pe 1 nov e un fel de ziua mortilor la catolici si protestanti,atunci cind oamenii merg al cimitir si se roaga,pun flori si aprind luminari.La ortodocsi nu mai spun,ca-n fiecare simbata se fac parastase si mai sint si 2 mari sarbatori-mosii de iarna si de vara.Si pt morti dai coliva si colaci,iar nu bomboane.Noi-ca romani si ca crestini-ortodocsi nu mergem la colindat de bomboane,noi colindam de Craciun,peste nici 2 luni fata de halloween,pt a capata covrigi,mere si nuci.
Dar si daca aceasta straina sarbatoare care pt mine e o mare uimire ca a patruns pina la noi n-ar avea nimic de-a face cu religia(dar eu gasesc ca are in sensul ca nu poti sarbatori cu bucurie o petrecere a demonilor),tot as considera ca e de prisos:de ce sa ne deghizam cind si-asa or fi scumpe costumele,de ce sa colindam dupa bomboane?Nu mai sint distractii in Ro,de ce sa copiem de la altii?
Deus,nu e vorba ca nu mai poate Dumnezeu de hall.si H.Potter,dar stii cum e?Zici ca lasa,asta n-are nimic,lasa ca nici asta nu-i pacat,lasa ca nu s-o face gaura-n cer si uite-asa nu mai deosebesti la un mom.dat binele de rau,adica e de preferat ca lucrurile sa fie clare si facute bine sau cit mai bine,si-n religie ca si-n oricare alt domeniu.
Sper si eu ca n-am suparat pe cineva,noapte buna!
Rufus spune:
citat din mesajul lui Katya Dar si daca aceasta straina sarbatoare care pt mine e o mare uimire ca a patruns pina la noi n-ar avea nimic de-a face cu religia(dar eu gasesc ca are in sensul ca nu poti sarbatori cu bucurie o petrecere a demonilor),tot as considera ca e de prisos:de ce sa ne deghizam cind si-asa or fi scumpe costumele,de ce sa colindam dupa bomboane?Nu mai sint distractii in Ro,de ce sa copiem de la altii? |
Off...nu stiu cum sa ma explic...chiar nu are insemnatate acesta "sarbatoare", a trebuit sa citesc despre ea, nu stiam nimic...
Ziua mortilor, 1 noiembrie stiam ca e o zi a catolicilor care-si omagiau mortii...acum orice crestin din Ardeal, chit ca-i ortodox, merge pe 30 si impodobeste mormantul celor dragi, iar sera merge in cimitir si aprinde lumanari...nu e sarbatoarea noastra, dar daca e o ocazie sa fii alaturi de cei dragi disparuti, de ce nu? Asa si cu costumatia...e clar bucuria copiilor, habar nu au ei de spiritul mortilor, de demoni si diavoli...
Sper sa fiu inteles, nu predic pentru aceasta sarbatoare...doar ma explic. Si cred ca asta mi se trage de la duhovnicul nostru, un preot deosebit, Parintele Ioan de la Biserica Zlatari, un om deosebit de bland si intelegator care, prin intelegerea sa si perseverenta de care da dovada, ne atrage ca un magnet spre singura credinta adevarata. Stiu ca exista multi preoti cu har...ar trebui, insa, sa ascultati cuvantarile acestui preot...ok, este profesor, stie sa vorbeasca...dar o face pe intelesul tuturor. Si niciodata nu ne face sa ne simtim vinovati pentru pacatele noastre...ne intelege pur si simplu.
ioanadara spune:
Cu sarbatorile nereligioase ca si cu concertele sau cu orice manifestare din lume la care sr vrea sa participe copiii mei eu gandesc asa: ceea ce conteaza este ceea ce este acea "sarbatoare" in mintea lor si nimic altceva. Adica, daca sarbatoarea respectiva este de fapt dedicata unei chestii ciudate -lucru rau- insa copilul meu merge acolo doar pentru ca vrea sa se intalneasca cu prietenii si sa bea un suc, stiind clar ca treaba cu spiritele e o idiotenie si o chestie de scos bani de la consumatori, eu il las.Ii explic poate inca o data faptul ca nu e de gluma si ca in nici un caz nu trebuie sa se lase convins sa participe la nimic dubios, il pup si ii spun ora la care merg sa-l iau de la cafeneaua la care se petrece intalnirea. La fel cu Valentine's day .
Dupa 2 ani in care cea mare a mers constienta fiind ca e o tampenie ideea in sine , a ales singura sa stea acasa in seara respectiva pentru ca deja nu i s-a mai parut distractiv.