Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (111)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

E revoltator!! Merita impuscati direct! Gasesc numai solutii de genull asta (miscorarea pensiilor si indemnizatiilor) si o fac fara vreo remuscare.. E o veste cum nu se poate mai proasta si sper ca proiectul sa nu fie dus la bun sfarsit..

Ana, 33+ mami de Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2.895 din 29 decembrie 2006
la nivel national pe anii 2007-2010

ART. 62
(1) Īn afara concediului legal platit pentru īngrijirea copiilor īn varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de īnca un an concediu fara plata.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

avand in vedere masurile stralucite de pana acum si declaratiile (pe langa ca deja s-a aprobat scoaterea alocatiei de 200 de lei pentru cei care au venituri mai mari de ceva gen... 300 de lei pe cap de familie) eu as putea sa bag mana in foc ca vor scadea si perioada de acordare SI valoarea indemnizatiei. si probabil de data asta nu va mai protesta nimeni. ca s-a vazut ca protestele nu au nici cel mai mic sau vag efect asupra guvenului care are doar nevoie sa fure si nu mai are de unde ca s-au vandut deja toate bunurile majore ale tarii.

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2.895 din 29 decembrie 2006
la nivel national pe anii 2007-2010

ART. 62
(1) Īn afara concediului legal platit pentru īngrijirea copiilor īn varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de īnca un an concediu fara plata.

32+

da, pentru cine isi permite....

plus ca acest CCM expira in 2011, exact cand ne intereseaza pe noi.....cine stie ce vine in locul lui.....

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Sugubina, eu o imbracam pe Arianna cu body cu maneca lunga si pantalonas sau peste pampers doar un costumas intreg, din ala overall. Cd ieseam afara, in vizite, la plimbari, ii puneam un body cu maneca scurta/ stil maieu, peste o bluzita cu maneca lunga si o salopeta/ sarafan/rochita, depinde unde mergeam. La plimbarile in parc mergeam tot pe varianta cum o tineam in casa, ca oricum o puneam in costumas d e iarna, infofolita in landou, deci putea sa fie in orice imbracata
A...si nu ii puneam caciula decat maxim 5 minute dupa baita, cd era doar in pampers si paturica, direct mufata, ca era nerabdatoare. tipa fomista din ea. Caciulitele alea de bumbac cu care obisnuiesc binevoitorii sa te cadoriseasca, sunt facute sa fie purtate afara, cd e frig si nu in casa. Daca bebe are par si nu sta sa il stergi, cum nu statea a mea, ii pui putin caciulita pana se calmeaza si reusesti sa-l stergi. a mea nu statea si pace, si in plus treceam de la 24 de grade, la cat ii faceam baita, la 20 de grade, cat e temp in camera pt somn, si i se facea frig. daca era calma si o imbracam, stergeam pe puf (ca par n-avea, era cam cheala), nu ii mai puneam deloc caciulita.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 33+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Mai ma ridic din pat sa-mi dezmortesc oasele.
Alinushca, mie mi-a zis un dr cat am fost internata la Filantropia ca iau in calcul varsta bebeului din pct de vedere ecografic.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

avand in vedere masurile stralucite de pana acum si declaratiile (pe langa ca deja s-a aprobat scoaterea alocatiei de 200 de lei pentru cei care au venituri mai mari de ceva gen... 300 de lei pe cap de familie) eu as putea sa bag mana in foc ca vor scadea si perioada de acordare SI valoarea indemnizatiei. si probabil de data asta nu va mai protesta nimeni. ca s-a vazut ca protestele nu au nici cel mai mic sau vag efect asupra guvenului care are doar nevoie sa fure si nu mai are de unde ca s-au vandut deja toate bunurile majore ale tarii.

Alinushca, despre care alocatie de 200 de lei este vorba ?
Cea pe care ar trebui sa o luam noi pana la 2 ani ?
Sau vb despre venitul minim garantat ?

ca m-ai bagat in ceata de tot...

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

beatrice, nu pot sti ce anume ti-a zis doctorul. poate ti-a zis ca iei in calcul varsta ecografica si nu pe cea calculata dupa UM, pentru ca asa e corect. insa varsta ecografica estimata in primele saptamani de sarcina. in ultimul trimestru copilul poate sa creasca mai mare decat media standard dar asta nu inseamna ca are cu adevarat o saptamana in plus iar DPN-ul ramane tot cel stabilit initial. Mie mi-a zis clar ca fiind mai mare noul DPN ar fi 5 Noiembrie dar noi ne luam tot dupa cel initial care e 13 Noiembrie.

lorin, da e vorba de cei 200 de lei care se luau pana la 2 ani. aproape ca a trecut nevazuta legea, nu? nu stiu nici de cand ar trebui sa intre in vigoare, dar a fost apobata de minim 2 saptamani parca de guvern deja... insa e un subiect prea putin interesant pentru televiziunile si ziarele de stiri... ce conteaza o mana de mamici si copiii lor?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Bai, deja imi vine sa-mi iau jucariile si sa plec peste mari si tari. Ne-am facut bugetul familiei pt anul viitor, si cd am ajuns la capitolul impozite, am zis ca lesin. Nu vreti sa stiti cati bani trebuie sa dam pe impozite, unui stat care nu-mi ofera NIMIC. M-am saturat sa dau o caruta de bani la stat, si sa nu beneficiez de nimic. Nu am drum pana acasa, ca de Pandelica are alte treburi mai importante. Dar dc nu platesc impozitul la casa la care ajung pe un drum praf, imi baga penalizari si acum, pt ca vezi doamne suntem "instariti", adica avem peste 300lei/mambru de familie, nu-i mai da copilului mei nici cei 200 lei. Mi se pare mizerabil.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 33+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Sugubina la carte scrie ca bebe trebuie sa stea la o temperatura de 18-20 C (pentru mine e frig) in body si salopeta overall. Fara sosete, caciului, veste de lana si mai stiu eu ce infofoleli. Cand il scoti afara, peste cele de mai sus adaugi costumasul de iarna, unul gros. Daca nu e suficient de gros/e frig rau mai adaugi o paturica. Caciulitele subtiri se folosesc doar cum spunea Corina.

Daca in casa e mai rece sau mai cald, mai adaugi/mai scoti din hainute.

Eu faceam 18 C, stateam cu 2 pulovere pe mine si Emanuel in costumatia descrisa (body + salopeta subtirica). In sistemul asta nu a racit niciodata din cauza frigului. Intodeauna a fost imbracat mai subtire ca mine, a fost tinut in curent, vant, ninsoare, picioarele goale pe gresie etc.

Alta chestie, caciulita de exterior cu moderatie. Cand nu porti tu ii pui eventual una din bumbacel. Daca e chiar cald/ cum e acum afara nu ii pui deloc.

Cel mai probabil o sa ai impresia ca moare copilul de frig dar e bine sa te tii de sistemul acesta ca il va feri de raceli.

Nepotica noastra, este vesnic racita, si acum la 11 ani. Insa, nu sta in frig, nu in curent, nu in vant, nu cu aer conditionat, infofolita de e mare lucru ca nu se sufoca, schimbata cum a transpirat un pic etc. Nu adaug ca nu are voie sa alerge ca transpira sau alte interdictii Rareori nu aud ca e racita desi ar trebui sa aiba un super sistem imunitar la varsta asta. Daca mai pui si un abuz de antibiotic ai schema perfecta pentru copilul bolnavicios.

Iar am scris romane...

MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 32 +

Mergi la inceput