Zmeurici de iulie-august 2009 (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna zmeurici
Remember me?
Din motive obiective am luat o pauza prelungita pe forum, insa mi-a fost dor de voi si de zmeurelele dragalase.

Multumim tuturor pentru urarile de bine transmise lui Eric de ziua lui si uram si noi (cu intarziere ce-i drept) La multi ani tuturor zmeuricilor care au trecut de primul an de viata.

In rest...sunt multe de spus insa voi incerca sa subliniez esentialul. Noi suntem bine cu exceptia unor raceli scurte din cauza introducerii in colectivitate. Eric merge la cresa din august si s-a acomodat nesperat de bine. Primii pasi singur i-a facut cand a implinit 11 luni si a inceput sa mearga fara frica dupa aniversarea de 1 an. Am fost plecati in concediu in Italia, pe litoral si in Bucovina, la munte. Strumful meu a fost incredibil de cuminte si foarte sociabil.
Am avut si o perioada crunta pentru ca intr-o perioada de 4 saptamani i-au iesit maselutele si un incisiv...si acum se pregatesc caninii.
Partea nasoala este ca si la aceasta varsta, Eric continua sa se trezeasca noaptea la 2 ore si sa pape lapte. Iar in perioadele de eruptie dentara se trezea si la jumatate de ora si facea si febra.
Suntem cam turmentanti de oboseala si eu si tati (de trei luni suntem full parents)....dar speram la zile mai bune. Am primit asigurari "optimiste" ca pana la 2 ani va intelege ca noaptea se doarme, desi noi am devenit sceptici in privinta acestui subiect.
Are 12 kg si 83 de cm. Are perioade cand mananca foarte bine si perioade cand este mofturos si respinge mancarea (de obicei se suprapun peste perioadele de eruptie dentara sau cele de raceala). Vorbeste toata ziua, dar mai mult bebeluseasca si rupe din cuvinte, insa intelege de minunte doar ce-i convine (de genul "mergem afara la copii", "vrei lapte",) isi cunoaste bine jucariile si este extrem de curios. Suntem innebuniti dupa el
Aici aveti poze cu el de cand este toddler http://family.webshots.com/album/578521868dVzTSC

Eu am avut probleme cu spatele in mai si iunie si am ajuns la urgente...poveste urata. Important este ca acum problema este cat de cat ameliorata chiar daca nu e definitiv tratata.
Lucrez de zor la proiectele mele..si am si perioade cand trebuie sa merg la birou, asa ca pe noi ne-a salvat memorabil cresa.
Ufff....am atatea sa va scriu incat am uitat in mare parte.
Oricum sper sa intru mai des si sa ma updatez cu experientele voastre. Sper ca sunteti sanatoase si ca avem zmeurici la fel de voioase, inteligente si frumoase. Tin pumnii pentru viitoarele mamici..sper sa le mai tin minte corect: Ayda, Chance si Monitza.

Mi-e dor enorm de noruta...si de cuscra mea Lucialu Ce fac fetele mele preferate?
Alina tu esti bine? Ce face Stefan?
Patricia ce faci mamico si ce mai face Daniel?
Mqqm ce mai face Oliveru' scump? Am mai citit fugitiv pe blog si am ramas impresionata de ce precoce e ardeleanul
Vally cum a fost la Barcelona? Ce face micuta Gloria?
...mi-e dor si de alte mamicutze dragi: Giova, pooh, meleea, flosideea, noce, cu Motana ma intalnesc duminica in IOR si vad si eu printesa mexicana...pogos, uliiasi, cornelia..parca strig catalogul...ce mai mi-e dor de toata lumea.

Revin in curand...deja am tras chiulul la plimbarea de dupa amiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Giova, esti o draguta ca intotdeauna!

Multumesc de intrebare, Tudor face foarte bine. este un copil minunat, iar anul care a trecut m-a facut atat de fericita si de implinita, cum nu credeam ca voi putea fi vreodata. este frumos, inteligent...ce mai, este perfect. ii multumesc lui Dumnezeu zilnic pentru minunea pe care mi-a dat-o in brate.

avem deja un an si aproape 2 luni, si seamana cu tati leit(lumea zice ca nu am fost pe acasa ). avem 8 dintisori si acum suntem in faza de canini care ne chinuie, si suntem tare puturosi, mergem agale de o manuta foarte impleticiti, iar de-a busilea deabea acum mergem(de vreo saptamana).
mancam mai de toate(cu f putina sare sau zahar), dar ii pregatesc mancarica zilnic, cu multa dragoste desigur, si incerc sa il suprind de fiecare data cu ceva cat de cat nou daca pot(e un mare gurmand)- am fost obsedata de alimentatie de cand am inceput.

ce mai, sunt cu el 24 din 7, si dau 200%. e cu mine peste tot pe unde ma duc, suntem mare plimbareti.

asadar, sunt foarte fericita, si nu pot sa nu recunosc ca a fost un picut greu, primul copil/fara experienta, dar deh, nevoia te invata, si sunt tare multumita ca este un copil voinic si sanatos datorita muncii mele.

va pup pe toate! si mai scriu cand mai am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna seara fetele,
M-C la nanitza.
Azi mi-a facut un circ pe strada.... Cand o iau de la cresa, pana acasa mergem pe jos. Este in spatele blocului asa ca nu ma complic sa iau carutul. Eu in brate nu o car ca ma rupe de mijloc. E, Azi nu a vrut de nici un fel sa mearga dar nici in brate nu a vrut ca am incercat si asta. S-a pus pe un urlet in fata la cresa de se uita toata lumea la noi. S-a asezat in fund si gata. M-am asezat si eu pe trotoar si am asteptat sa termine de mancat frunze si de bagat pietre in buzunare. \apoi a vrut sa mearga dar fara sa o tin de mana, ceea ce nu se poate pentru ca trec masinile la un metru de trotuar. E si iar urlete. A trebuit sa o iau pe sus, m-a zgariat pe fata si cand am ajuns acasa in fata usii s-a lipit cu fata de perete si nu a vrut sa intre. E? ce o fii fost cu ea ca asa nu mi-a mai facut pana acum.
Vali, spor la treaba mami ca faci copii tare frumosi, am vazut Gloriuta superba.
Giova eu zic ca daca e sa fii mamica de fetita o sa fii.
Eu tot mai fac mancarica separat pentru fata, nu i se potriveste ce mancam noi. Ieri nu am stiut ce sa-i mai dau si i-am facut legume la abur. Conopida si fasolea verde in top. Azi i-am dat supica de pui, maine ii fac peste. La desert ii dau fructe pentru ca eu sunt cam nepriceputa la placine si budinci sau mai stiu eu ce alte bunataturi.
Cam atat, va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

neata! haideti la o , ceai de zmeura sau ce mai doriti

giova ha-ha-ha, despre ce apart bec vorbesti? la noi in secunda 1 dupa ce termin curat se face iar mizerie, mai exact, dra face mizerie. eee... m-am resemnat

alinutza ce mare e Eric!!!!

ungaras poate o fi vazut la vreun copil de la cresa de s-a manifestat asa. nu ne-ai zis cum se mai simte MC

acu fug la bucatarit & co

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Inutsa, M-C tot cu mucisori si acum tuseste urat de tot. In rest ea se simte bine asa ca nu imi bat capul. O sa treaca. In schimb ma gandesc cand or sa-i iasa si ei dintisorii? Are doar 4 si nu vad ca s-ar pregatii sa apara altii.
Azi s-a trezit la 5, i-am dat suzeta si a mai dormit pana la 6:15. De atunci misunam prin casa amandoua. Probabil crede ca e zi de cresa.
Se anunta o zi frumoasa asa ca o sa stam afara toata ziulica.

Mergi la inceput

Am uitat, am vazut pitici frumosi tare de Elenada(care nu mai sunt pitici deloc), pisoiasul Albert si Eric cu ochisorii lui albastrii superbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Salutare!

Fetelor, am citit ca priorixul da reactii dupa 7 zile, pana la 28 de zile. Noi am avut reactie usoara la 9 zile si urata la 14 zile. Daca la celelalte vacc reactiile sunt usoare cu febra, roseata la locul intepaturii, agitatie sau somnolenta, la priorix scrie in prospect faringita, rinita, bronsita, otita, infectii ale tractului respirator sup, tuse, convulsii febrile. Eu pe cine am intrebat dintre cunoscuti, toti au avut febra peste 39, mai putin o fetita care facuse deja pojar inainte de vaccinare. Ce sa mai, urat vaccin!!!

Alinutza, bine ai revenit! ma bucur sa-l revad pe Eric cel Mare si Frumos.

Giova, eu de cate ori am ocazia iti urez sa ai si o fetita. Daca tot s-a deschis subiectul...ei bine...le doresc lui Edi si Marco o surioara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

AlinutzaCe bine ca ai aparut!!!!Eric a crescut fff. mult,iar ochisorii lui o sa rapeasca multe inimi...Ai baiat mare deja,merge in colectivitateCum stati cu dermatita atopica?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Alinutza, ce ma bucur ca ai scris! Sanatate la coloana (poti sa te dai cu ulei sfintit seara la culcare) si distractie placuta cu strumful cel oaches!

Giova si eu ma gandeam asa la tine ca ti-a dat Dumnezeu baiat cand ti iti doreai fetita ca sa faci si al treilea copil. Poate ca acum o ingerasa iti da taroale gata, gata sa se aseze in burtica si sa se nasca fetita si de-aia simtamintele tale.
Mai e varianta sa te rogi sa-ti dea Dumnezeu o fetita si sa promiti ca-i vei da numele unei sfinte.

Vally, rabdare, rabdare, rabdare ... vine si bb2 la vremea potrivita.

Emanouela, era un calendar chinezesc pe net, in functie de varsta si luna in care ramanea mama gravida, se prezicea sexul copilului. N-am dat mare crezare, dar intamplator la noi si la altii s-a potrivit (am constatat dupa).

Elenada, ce frumos petrec copii tai la tara

Pooh, eu imi fac lista cu meniul pentru toata saptamana si apoi pun in practica, de obicei gatesc eu cele 5 zile si in weekend ta-su (sau in oras). Apoi tot imi vin idei si le trec pe lista. Ieri i-a facut conopida si brocoli cu sos si a papat cu mare pofta.

Inutsa

Happy-mami de Filip, 1 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

buna dimineata,

Alex mai baga o tura de somn,noi inca avem 2 somnicuri pe zi,asa ca am un pic de timp liber.

Alinutza , bine ati revenit ce mare s-a facut Eric....tare curioasa eram sa va vad...piticii inca mai seamana intre ei

Giova, pai sa vedem unde pot sa concesionez teren...ideal ar fi sa pot ridica si ceva constructie usoara(ca imi tot storc creierii unde ,ca tre sa fie si utilitati in zona respectiva si sa fie si langa parc, sa nu fie trafic...) pt inceput ,doar spatiu exterior si mai vedem dupa ...

ma duc sa mai fac cate ceva

Mergi la inceput