Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (18)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Virgi merci de info si de urari. Pana la urma l-am comandat pe Pro V Juicer. Mi se pare cel mai simplu. O sa vedem cand vine va impartasesc detalii.

Azi am dat mandrelor prima supa. Iustinica a lins bibe si manutele, Ekaterina a scuipat cat colo. Ba mai mult Iusti s-a mai infipt un pic si in bibele lui Eka. Ma obisnuiesc cu gandul ca voi mai avea o mofturoasa la masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

ziua buna

- foloseste cineva scutecele de la Puffies? is bune de ceva? le vad in carfur mereu dar nu stiu daca sunt ok.

- a fost cineva la dentist in timp ce alapta? ma intereseaza cum e cu anestezia

- cafea cu cofeina beti in timp ce alaptati? dar cafea normala nu lungita cu muuult lapte

mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Salutare

Am lipsit cateva zile si sunt cam in urma. In weekend a fost nunta surorii mele. A fost foarte dragut, am dansat pana am facut basici la picioare. La propriu.
Si cu ocazia asta am aflat ca are in burtica o fetita (ea e insarcinata in 20 de saptamani)

Vin sa imi dau si eu cu parerea despre ce s-a mai discutat in ultimele pagini

Steamer - eu il am pe www.emag.ro/aparate_fiert_cu_aburi/aparat-de-gatit-cu-abur-philips-hd9120--pHD9120" target="_blank">asta.Nu il am de mult timp, deocamdata este ok.

Scutecele Pufies noi le folosim. Sunt ok, in sensul ca pielicica fetei mele are intotdeauna o culoare normala, nu se inroseste deloc, nici macar de un roz mai intens nu e. Nu sunt groase sau patratoase (cum sunt Happy de exemplu), sunt comparabile cu Pampers. Singura lor problema este ca sunt ffff parfumate.

Cereale - cerealele pe care scrie ca se fac cu apa, au deja lapte incorporat. Asta e si motivul pentru care se fac cu apa. Cele pe care scrie ca se prepara cu lapte, nu il au incorporat.
Lui Tudor i-am dat intotdeauna cereale fara lapte incorporat pentru ca el a mancat lapte HA si nu ni se potrivea nimic din cele cu lapte in ele.
Orezul, porumbul si tapioca sunt, din cate stiu eu, singurele cereale fara gluten. Celelalte au gluten, in ciuda varstei recomandate mentionata pe cutie. Eu glutenul l-am introdus dupa ce a facut 8 luni.

Eu lui Tudor nu i-am dat din biberon niciodata nimic altceva decat lapte. Cand am inceput diversificarea, absolut totul - cerealele, piureul, etc - i-am dat cu lingurita.

Scuzati greselile da' scriu cu o mana. Ghici de ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutareee!

La mine cred ca s-a comprimat timpul, sau am devenit eu total ineficienta, ca nu mai apuc sa fac nimic nimic decat sa stau cu baietii toata ziua, si eu si mama. Va citesc dar mereu pe fuga si nu mai apuc sa raspund, acum dorm un pic amandoi si am intrat sa mai dau un semn, dar nu va suparati de mai uit lucruri importante.

Sabina, super ca plecati in 2 la munte, felicitari pt cei 8 ani de casnicie, multi fericiti inainte! Si succes cu diversificarea, sa ne mai tii la curent!

Artu, sanatate multa Sabinei si Arturicilor, sa scape repede de raceala!

Ale, Artu, multumim de toate info despre diversificare! Si celorlalte fete care ne-au dat info pretioase (scuze ca nu nominalizez, sunt), merg si eu maine la pediatru si va povestesc ce mi-a spus despre diversificare. Cred ca vom incepe si noi pe la 5 luni si ceva, 5 luni jumate, sa vedem, eu una nu ma grabesc deloc..

Mary, si eu am interfon primii pasi si-s ff multumita de el, chiar e bun!

Vero, lui Mateiut, asteptam numai vesti bune de la voi de-acum!

Cris, eu am pompa electrica Avent, e ff buna, daca nu te descurci cu ce ai ti-o imprumut cu drag pe-a mea, macar sa te ajute! Daca va mai fi cazul, desigur..

Mira, eu pe Tudor il tin in carut cam la 45 de grade, ca pe spate nu mai vrea deloc, si asta dupa ce a implinit 4 luni. Il mai tin si in fundulet, pe perne sau in brate, dr mi-a zis ca dupa 4 luni e ok, daca vrea el..

Flory, am citit despre pb voastra cu somnul, noi nu patim asa pt ca Tudor nu vrea suzeta decat fortat, iar daca o pierde nu-l deranjeaza. E mai rau asa, pt ca atunci cand se scoala noaptea nu mai stiu cum sa-l adorm, cu suzeta era simplu..Nu cred ca e rau dac-o iei in pat pe bebelina, e normal ca nu poti face o mie de drumuri noaptea pan la ea, si nici nu cred ca neaparat se invata asa. De la Matei am invatat ca au si ei etape, cand dorm mai prost, cand adorm doar cu noi in pat, cand adorm singuri, cand nu se mai trezesc noaptea, cand iar incep sa se trezeasca si sa ne cheme (cum e Matei acum), cel putin asa a fost la noi.. Deci poti spera ca o sa ajungeti si voi la etapa cu dormitul snur toata noaptea.

Am si eu o intrebare, please, pt cine foloseste tetine Avent, pana acum am folosit cu 2 picaturi, acum am zis ca e prea mare si sa-l trec pe 3 pic, n-am gasit decat unele cu 3 pic, dar pe care scrie ca sunt pt hrana semisolida, iar el se ineaca, ii vine prea mult lapte, desi pe tetina sunt trecute I, II, III si eu i-am dat pozitionat tetina pe I, deci fluxul cel mai putin rapid, oare exista si cu 3 picaturi doar pt lapte? La Matei am folosit Nuk, de-asta acum sunt un pic in ceata

Maine merg cu amandoi la dr, la un control de rutina, Tudor la 5 luni, Matei la 2 ani jumate (facem si analize de sange lui Matei). Tudor e un urias, dar cred ca e codasul odiseei la motricitate, nu se intoarce de pe burta pe spate sau invers (l-a gasit mama de 2 ori intors de pe burta pe spate, cand eram noi la mare, dar de atunci nu s-a mai intamplat), de gangurit nu face decat "aaa", "ooo", "uuu" si cateva "gggg"-uri..Nu se ridica in fundulet, nu-si tine echilibrul in sezut, etc.. Dr zicea ca ar trebui sa fac kineto cu el, ca fiind un bebeloi asa mare are nevoie sa fie ajutat. Asa ca sa nu-l invidiati pt cele mai bine de 9 kg ale sale.

Ma opresc in sfarsit, va pe toate si revin daca mai apuc! Precis am uitat multe..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Nici nu mai stiu daca ma mai tineti minte.
Nu am mai dat de ceva timp pe la voi. Fiind cu amandoua fetele acasa absolut singurica imi e destul de greu si nu prea am timp. Acum dorm amandoua, dar asta se intampla cam rar. Cami e racita a doua saptamana si e tare maraita.
Imi era asa de dor de voi. Am citit putin din urma si vad ca avem bebei mari deja care papa si supita. (Eka si Iusti de Sabina) Noi inca suntem pe tzitzi exclusiv. Poate gasesc si timp sa pun niiste poze cu bolfitele lui Emi. Va pup pe toate si cat mai dorm fetele vrea sa mai citesc din urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Sorana eu am folosit la Tudor biberoane si tetine Avent. Tetinele sunt cu 1, 2, 3 sau 4 orificii plus tetinele cu flux variabil. Daca nu gasesti prin farmacii, cauta pe net, sigur sigur le gasesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Fetele am intrerupt mulsul si injectiile,pentru ca nu s-a cunoscut nici cea mai mica ameliorare iar cu Sebi ma chinui o gramada sa manance.Din 5 mese 3 mai sunt la san,si atunci decat jumatate de masa,ca nu se satura si urlaaaaaa.Plus ca am sanii moi moi moi,cred ca mi-a scazut productia considerabil
Pana la urma m-am muls si cu pompa si cu mana,e mai usor cu manutele proprii
Iar doctora mi-a zis ca trebuia sa se cunoasca schimbari de la prima injectie,asa ca nu mai avea rost sa le mai fac si sa nu mai pot alpta deloc deloc

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Ideea mesajului era ca va multumesc mult de intentii,toate sunteti dragute si saritoare dar nu mai e nevoie

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana1234

buna dimineata:)

Madamar : am eu monitor de la primii pasi si sunt forte multumita, eu coboram in curte ( stau intr-o casa cu 4 apartamente ) stau la etaj si auzeam prin monitor cum latra cainele vecinei . ti-l recomand cu drag.

Cea mai fericita mami de Victor Andrei ( 15.06.2010)

pot sa te intreb care anume este cel pe care il detii, fericita?:)
eu pe bebestore ro am gasit 2 modele, din care unul are raza de actiune de 800 m, la aprox 160 lei... al tau ce model este?

Sabina, mulotumesc pt info, ma incurajezi sa nu arunc banii pe fereasatra

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanici

ziua buna

- foloseste cineva scutecele de la Puffies? is bune de ceva? le vad in carfur mereu dar nu stiu daca sunt ok.

- a fost cineva la dentist in timp ce alapta? ma intereseaza cum e cu anestezia

- cafea cu cofeina beti in timp ce alaptati? dar cafea normala nu lungita cu muuult lapte

mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)

da rox, noi folosim, la recomandarea Alinutzei (), asta dupa ce ni s-a iritat piciorusul, din cauza scutecului pampers.
mai nou luat si happy - nu am pus prea multe insa imi par ok.

la celelalte intrebari nu am raspuns;)

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput