Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (195)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

se pare ca eu cu 2 copii singura acasa toata ziua, am cel mai mult timp liber... azi am stat cel mai mult pe forum. Sa ma mai plang eu ca am copii nazdravani sau ca nu mai pot de greu! si am facut si 3 feluri de mancare azi. E drept ca una a ramas blocata si nu s-a putut consuma decat dupa "descarcerare" dar acum e mancabila.
Am patit azi pentru prima oara ceva absolut hilar: am facut o supa de pui cu galusti. am fiert ca de obicei galustile vreo 2 minute la foc mic cu capac, apoi le-am lasat 30 minute dupa care am vrut sa iau capacul si sa le pun fetelor sa manance. Ia-l daca poti! Si da-i si trage de capac, nimic! incearca sa-l rasucesti si sa-l ridici, nimic! Incerc sa bag un cutit sa ridic capacul, nimic! Cu riscul sa ma oparesc trag cat pot de tare in sus de capac si, surpriza: se ridica oala cu supa cu totul! Frate, am crezut ca o iau razna! ziceai ca-i monolit! Mai aveam putin si scriam la "sunt in panica".
Eram de rasul curcilor: fetele cereau mancare, eu le promisesem supa cu galusti si se uitau la mine cum trag de capacul de la oala si ridic oala!

Dupa doua ore de stat in apa rece a binevoit sa se desprinda si capacul buclucas.
oricum jur ca eu nu mai pun capacul pe oala cand gatesc, daca nu are gaurica pe unde sa iasa aburul. Parca aveam oala sub presiune... offf
E prima oara cand patesc asa ceva dar nu mai vreau. Am sunat vreo 2 prietene sa le intreb ce naiba sa fac si le-a bufnit rasul pe amandoua. Au zis ca nu au patit asa ceva.... efectiv radeau in hohote.

Michy dar ocupata ai fost azi draga! sa nu intri tu deloc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Vai de mine, frate, nu imi aduc aminte daca am zis sau nu: danutoooo, sa-ti traiasca bb si sa fie sanatos! Sau ti-am zis??? Offf, nu mai stiu de capu' meu.
Kariris, ma omori cum povestesti!!!!
Carla, xerxe, x-ray, multa, multa sananate puilor!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

mna' seara! sau cum mai ziceati voi cateodata?

wow, ce zi de forum!
zic si eu ca Deni... imi placeee! scandalul pe forum e ca sarea si piperul in mancare! (apropo de fumul scos de nea' detectivu' asta... m-am dus cu mintea la aburul scos de nebulizator.. da, si eu am OMRON si face o "aburaraie" dar cam bazaie, adica n-as putea sa ii fac aerosoli si in somn cum am mai auzit ca procedeaza unele mamici...)

sooo... trebe' sa mai spun ca tu kariris oricum ai scrie pe mine ma amuzi teribil! ai un stil de zici ca joci in filme de comedie; poate n-ar fi rau sa soliciti un reality show la tine acasa! rezolvi toate 'problemele' asa! (ma refer la faptul ca faci rost de banii aia multi pt.2 taxe de gradi particulara...) Deci gata, ai retras fetele de la stat? Sper sa va fie mai bine asa, si eu cred ca ai luat decizia cea mai buna, nu prea puteai sa gasesti tot tu acuma cale de a te duce catre fufele alea de acolo cu plocoane dupa ce si cate si cum au facut pana acum.. just! bafta la gradi particulara, sa fie asa cum vrei si tu pentru fetele tale!

X-Ray eu ti-am vazut pozele de la turci aseara...... mama, mama.. ala da sport extrem! (nu ce face Deni prin baie si bucatarie o data pe an ) saraca Elisa, cand te-a vazut ca-ti iei zborul s-a speriat si a inceput sa planga, am dedus corect? ea n-a avut curajul sa mearga cu tati cum am vazut-o pe cealalta fetita?... adevarul e ca nici eu n-as fi avut! pupici pentru Elisa si sanatate multaaaaaaaaaaaaaaa.... of ce mai trageti si voi, una dupa alta! SANATATE!

nu mai stiu ce voiam sa zic... a ba da, am fost si noi la sedinta la grupa mica si s-au stabilit asa (cu banii ma refer.. ca in rest s-au stabilit muuuulte in 2 ore jumate):
- 13 lei pe zi hrana.
- 20 lei pe luna consumabilele (apa, hartie igienica, prosoape de hartie, sapun, detergenti baie/bucatarie etc...).
- 100 lei pe an pentru rechizite.
- 30 lei pe an pentru nu stiu ce ghid al educatoarei (un fel de catalog pe care il putem consulta si noi parintii sa vedem ce-a scris despre copilul nostru - inlocuieste cica fisa de observatii) in care isi noteaza evolutia fiecarui copil si caietul copilasului care ne va parveni la sf.anului (cica sunt obligatorii de la inspectorat si sunt impuse un anumit tip precum manualele alternative la scolari).

Cat despre gradinita noastra, sper sa fim pe zi ce trece mai vesele pentru ca momentan Adeluta nu se mai jeleste asa tare dimineata la gradi, ci doar i se inunda putin ochisorii in lacrimi si parca ar avea si-un mic nod in gat... dar cred ca deja s-a mai acomodat; azi au avut parte si de o reprezentatie a unei piese de teatru (6 lei scurt pe doi! ne-am trezit dimineata cand am lasat-o ca ne cere educatoarea bani...) si toti boboceii din grupa mica s-au simtit tare bine cica.. ma bucur si eu ca le-au adus deja teatrul pentru ca poate asa vad mai repede ce mai poate fi interesant la gradi! urmeaza cica si alte piese de teatru tot asa in gradi, plus altele la teatru in oras (mai scumpicel un pic) plus la opereta cica... educatoarea spune ca le place foarte mult copilasilor si la opereta (bineinteles cu piese alese pentru varsta lor.. inspirate din povesti)

gata ca am scris mult..
unde e Anto sa ne stinga lumina si eventual sa ne citeasca si-o poveste?

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna la toata lumea.
Vreau si eu sa o felicit pe Danuta pentru asa un flacau mare si frumos, sa creasca ca din apa si sa fii super fericita alaturi de toti cei dragi .
Bineteles ca felicita pe toti si toate fara suparare.
Vreau sa va rog si eu daca se poate , mai ales cele care au baieti la grupa mica, spuneti-mi si mie cum faceti frate cu wc-ul.Am deschis la parintii intreaba un subiect , asta ca sa nu mai plictisesc lumea aici reluand ideea naratiunii, dar pe scurt, al meu pici face la wc acasa fara probleme, dar la gradi nu poate si pace, mereu in loc sa intre pisu in wc, il face pe haine.M-a capiat de cand a inceput gradinita, plus ca si el deja e debusolat si nelamurit cum de face la wc da e ud.
Acasa folosim reductor, si scaunel, si am rezolvat problema, dar la gradi nu ma lasa sa duc, cica se invata el, dar el se tine cu ambele maini de colac, ii e frica ca pica inauntru si picioarele nu-i ajung jos.Wc-ul este mic, pentru copii , dar pentru al meu nu e deajuns de mic.Nu stiu ce sa ma mai fac, pampers parca nu as vrea sa reiau, plus ca nici el nu vrea , dar nici mereu sa duc 2-3 perechi de pantaloni zilnic parca e prea de tot.Sper ca nu v-am suparat cu interventia mea, dar cand ma bucuram si eu ca merg cu drag la gradinita, acum problema asta, plus ca prinde frica de wc-ul de la gradinita, mi-a zis ca el nu mai merge ca tot face pe el, si nu as vrea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

roxy scuze ca ma apuc eu sa iti zic ceva legat de nelamurirea ta, dar uite, fiindca tot am fost la sedinta azi, educatoarea chiar a avut o mare rugaminte la parintii de baietei... sa incerce sa ii invete mai mult, mai bine, mai sigur, mai mai... ca atunci cand merg sa faca pipi sa stea in picioare la marginea wc-ului si nu cu mainile pe sus sau pe langa corp ci cu manuta pe 'putzica'! de ce si cum si dedesubturi pot fi multe, dar argumentul principal e ca "se uda" si trebuiesc tot schimbati si nu e ok, dupa cum singurica zici si tu din perspectiva ta ca parinte care duce 2-3 schimburi noi zilnic.

Incearca sa eliminati reductorul si acasa cand face pipi si poate veti avea alte rezultate si la gradi. Pupici si succes.. nu mai zic altceva ca eu nu am baietel!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata,

cafeluta, cafeluta cine mai doreste?

la noi e ceata, nu vezi la doi pasi, era sa ma pupe unul intr-o parte
Mara e tot acasa, inca e in convalescenta , de luni din nou pe baricade

poze, poze? unde, unde? parasailing? vreau sa vad

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza. ieri n-am intrat deloc, am frecat cam tare menta, a iesit miros si ieri mi-au sarit toti fulgii.....si azi la fel si cred ca si maine .
mai va las in conditiuni pasnice si va gasesc incaierate! da' frumos va shade . apropos de samanta de scandal imi si imaginam un "trio veritas" cu karli, karisis si jadi la butoane!
carla, sanatate fetelor. of, greu e cand ai copii bolnavi. chiar aseara m-a sunat o prietena disperata, cu doi copii bolnavi....bantuie rau viroza asta, bat-o vina!
violeta, m-ai distrat cu "nebunul"! si la noi o mai foloseste, preluata de la tacsu, care cand vorbeste cu amicii lui la telefon, foloseste :ce ba? esti nebun? si normal andrei a preluat......
xerxe, mi-a placut cum ai scris...sanatate lui razvan....
karisris,deci asa, n-ai fost in stare sa ridici un capac de pe oala cu ciorba?
te credeam mai puternicoasa , intre noi fie vorba.

luna, o mare bila alba pt sotul tau! si pt tine o , ca te tii de zumba!
musso, ma bucur ca e bine mihnea! cat despre gura lumii, eu am o vorba, pe care n-o pot reproduce aci. cel mai important e ca e sanatos la minte si la trup.....eu intotdeauna gandesc asa! nu fac comparatii si nu cer mai mult decat mi s-a dat. si fata de ce necazuri au altii, as cere osanda de la dumnezeu sa ma plang.
roxy, nu stiu ce sa te sfatuiesc. andrei de ex, nu mai vrea sa faca din picioare, numai pe colacel...ca fetele!. mi-a zis ca nu vrea din picioare si nu-i chip sa-l conving altfel.
x-ray, sanatate lui eli...si voua la fel.
jadi, tare imi place sa te citesc........deci asa, iti place samanta de scandal...
va pup si probabil ne auzim maine.....sau nu

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna dimineata!
Pare sa fie si azi o zi frumoasa si tare rau imi pare ca noi nu iesim din casa nici azi. Este a 6-a zi de cand stam in casa. Nu mai au chiar asa muci, febra deloc, dar Iris tuseste rau si expectoreaza la greu. Nu stiu daca sa risc sa le scot.
Karli sincer eu as fi vrut gradi de stat din motive financiare. Si pe undeva a fost vina mea pentru ca acolo in zona Cismigiului sunt cateva de stat si, asistenta care mi-a facut intrarea la aceasta gradi m-a intrebat la care din ele vreau ca ma poate duce oriunde (cred si eu ca acolo apartinem) dar eu nu si nu ca vreau la cea de pe Popa Tatu ca e la 2 min de mers pe jos de firma noastra. Adica acum imi dau seama ca trebuia sa le vad pe toate, sa casc ochii cat cepele si sa aleg varianta cea mai buna. Eu m-am dus din comoditate doar la asta, am vazut-o in fuga cu gandurile cine stie pe unde, mi-a placut si gata. Acum, platesc... ca cred ca nu mai am vreo sansa altundeva la stat.
Carla cum mai sunt fetele? I-a mai scazut temperatura Larisei? Le dai tratament? Sanatate multa!

Sanatate copilasilor bolnavi! Vad ca bantuie tot felul de raceli, viroze si alte combinatii... offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

neata!

Ioanaiub, mi-a placut tare de tot faza cu Mara printesa!
alina.a, sanatate multa Elisei! Tu cum esti cu serviciul, tot asa aglomerata?
Vivela, noi ieri ne-am luat aparat de aerosoli Omron, si scoate destul abur. Inseamna ca asta Laica de care ziceti voi functioneza pe alt principiu...
Kariris, amuzanta faza cu capacul, asa privita din afara Pana la urma au mancat fetele supa?

nemora ma bucur sa te vad pe aici, fie si intamplator! Mai vorbim pe mess despre fete, ne mai poti intreba si aici, mai sunt subiecte despre gradinite la Discutii generale - gradinite, crese, bone...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

ieri dupa-masa am fost cu Mara la plimbare si acum imi zice soacra-mea ca tuseste ... acuma nu stiu daca nu exagereaza sau am dat-o in mai rau , ca m-a mancat undeva sa iesim afara ca era vreme frumoasa ...
astazi merge sotul cu ea la control, sper sa se descurce, eu nu pot pleca de la servici pentru ca eu centrez - eu dau cu capul, adica sunt singura in birou

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput