Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (195)
Raspunsuri - Pagina 10
jadi spune:

Gata, suficient, ca sunt tulbure la cap de dimineata plus niste bataturi pe talpa, sa imi iasa rockul din cap, ca aseara m-am dus degeaba la concert, mi-am plans banii. Parafrazez un refren GNR "I am sorry for you, I am sorry for me!" Mai ales pentru "me" ![]()
In alta ordine de idei, iubesc scandalul. Si atat, ca nu imi place sa ma si var in el (nu intotdeauna).
Cu Tudor sunt bine de 2 zile, de luni dupa amiaza bona si-a reluat jobul pana in nov cand se opereaza si pentru ca vine bona sa il ia de la gradi, Tudor al meu nu mai plange si vrea la gradi. Sa inteleg in capusoiul meu ca sunt mama denaturata si ma dau astia la TV ca nu stau suficient cu copii si ca atare ma dau pe bona cu prima ocazie? OK, nu ma mai gandesc, mi-e clar ca asta e situatia si incerc sa compensez cum pot.
Cu problemele celorlalti din jur cu privire la " copilul ala face si ai vostri nu", sunt deja rutinata. Ei da, si daca ala face spagatul pe scaun eu de ce sa vreau ca fimiu sa faca la fel? Poate el nu poate sa faca asa ca degeaba il cracanez
Problema asta o am cu sora mamei cu care ma inteleg de 1000 de ori mai bine decat cu mama (iar cu mama ma inteleg undeva la 80% pentru maxim 3 zile dupa care procentul scade la 0), imi tot reproseaza ca nu stiu ce copil de varsta lui Vlad stie care numar e mai mare decat alt numar. Asa si? Vlad recunoaste si el cifrele pana la 10 si recunoaste si pronunta si numerele din doua cifre si mi se pare foarte bine pentru cei 5 ani ai lui. Cand va fi la scoala, atunci voi avea pretentii.
Sau cu Tudor? Am recunoscut si nu mi-e rusine ca este balbait, sigur se va rezolva cumva ca atare le tai macaroane tuturor care se baga in seama pe subiectul asta. Ca vezi tu nu il inteleg ce vorbesc! pai sa ma intrebe pe mine ca le spun
Cu jucariile, copii mei, frati, nascuti de-o mama, unul pastreaza si rata cantatoare de la 2 luni si are jucariile impecabile, altul le calca in picioare si le "omoara" zilnic si nu am stat sa le explic zilnic ca e bine sa pastreze jucariile si sa le protejeze. Unul cand intalneste un obstacol in cale il ocoleste, altul il sare, unul trece prudent pe sub bara, altul in viteza si cu cucuie la cap. Altul se catara la 2 cm, altul la 1 metru si ar vrea si la mai mult dar inca nu a ajuns el sa masoare metrul ala
. Educatia e aceeasi, diferenta intre ei e mica si ca atare diferentele nu pot fi majore de la unul la altul dar au personalitati total diferite, asa cum eu ii vad in viitor, Vlad un tocilar si responsabil si Tudor o mare puslama dar una cuminte ![]()
Kariris, acum m-am prins si eu de unde vine nickul tau dar tare mi-e greu sa il scriu
Pot sa iti zic pe prenume?
Am citit si eu la educatoare tembele, eu sincer sunt socata, cred ca eu am nimerit o gradi buna, nicio educatoare pana acum (2 la Tudor si cele 4-5 care s-au perindat pe la Vlad) nu mi-au zis ca nu ii poate struni. Daca nu te poti descurca cu 1 copil, atunci de ce te mai apuci sa ai grija de 30? Ca sa ocupi un post si sa iei un salariu? Probabil ca asta e ratiunea ![]()
Gata, ma intorc sa ma culc cu capul pe birou, ma scuzati ca m-am trezit brusc din somn ![]()
Kariris spune:
Da mai Deni, poti, normal ca poti
Iubesti scandalul, ai?
si eu la fel si imi place sa ma si bag cand am timp si "conditie fizica".
Mortala esti cand povestesti de ai tai baieti. Si Karina mea e balbaita si pronunta cuvintele foarte defectuos, abia o inteleg eu uneori. La mine e bine ca o am pe Iris care o intelege perfect si imi mai spune ce nu inteleg. Asta este... se rezolva toate pana la urma.

Luna1 spune:
Carla offff mila mi-e de Larisuca ta. Sanatate multa si multa rabdare tie.
Madalina este ultima oara cand mai postez despre acest subiect insa mi se pare incorect sa afirmi ca nu reusim noi (cateva) sa citim corect ce scrii tu. Concret ori nu mai stiu eu romaneste ori...
frazele acestea iti apartin
Cat despre stricatul jucariilor, da, consider ca tine si de fire, dar si de educatie. Si Matei a avut tendinta aceasta, dar i-am explicat ce se intampla, ca nu va mai avea cu ce sa se joace, etc. si a inteles. Cat despre alti parinti care arunca cu jucarii in alti copii in parc, sau le strica voit si parintii nu zic nimic (scene vazute de mine, si banuiesc ca aveti si voi exemplele voastre) atunci chiar tine de educatie. Si ne miram ca sunt oripilate educatoarele de cum strica copii jucariile - ca tine de firea copiilor, nu? Apoi nici nu-i mai educam ca asa s-au nascut si ii luam ca atare.
Cand aud ca sunt copii care distrug tot pe ce pun mana, imi dau seama ca exista si varianta asta si eu nu o stiam pentru ca fi-miu nu a fost asa.
Ma rog, si educatia asta este un mod de viata, nu o inveti inainte sa mergi in colectivitate cu o zi doua, ci o traiesti zilnic ca asa traiesc si parintii!
Deci, nu inteleg eu romaneste? E posibil, ce sa zic.
Vivela spune:
vin si eu cu un subiect cam pe langa ce se discuta in ultima vreme...
dar mi-am amintit ca am si eu un nebulizator (ap. de aerosoli) cu ultrasunete, pe care il folosesc f rar.(am si uitat de el, dar mi-am amintit acum ca zicea Carla de patania cu fetele).
ideea e ca nu stiu daca functioneaza corespunzator, nu scoate aburi "suficienti". eu am vazut cum functioneaza unul clasic in spital, pai ala aburea tot salonul, al meu daca n-ar bazai un pic si daca n-ar scoate uneori cate un fas de abur, nici n-as stii ca e in priza.
aveti idee daca asa functioneaza un ap. cu ultrasunete? e vreo diferenta intre cele cu ultrasunete si celelalte in privinta modului de functionare (ma ref. strict la ce se vede, la aburul acela)?
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Kariris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui housepocket480 Eu va doresc sa fiti calme, trageti aer in piept si nu mai fiti asa suparate, iar DOAMNA KARIRIS, imi pare foarte rau ca te-am abordat ca se vede din tonul tau ca esti suparata numai din faptul ca am avut indrazneala sa te abordez. Asa este, nu am copilarit impreuna, nu am facut scolile, facultatile impreuna, cum indraznesc sa iti vorbesc? Te-ai gandit ca eu nu gandesc asa, ci pur si simplu de la un nivel egal, de la mama la mama? Imi pare rau ca ai facut sa para un atac la persoana ta, DAR SUBLINIEZ CA TU-L FACI SA PARA ASA, EU NU AM NIMIC CU TINE, BA DIN CONTRA. TE-AM ADMIRAT INAINTE DIN MAI MULTE PUNCTE DE VEDERE. Acum pun totul pe seama oboselii si nervilor tai cu situatia de la gradi. Daca te face sa te simti mai bine (si asta imi doresc pentru tine) eu nu o sa ma mai adresez niciodata tie, din respectul si bariera pe care o impui. |
Mai fetito, ca acum chiar m-au apucat dracii pe tine! Tu esti chiar obraznica! Tu chiar si in postarea asta ma iei peste picior si cu un tupeu fantastic.
In primul rand stai tu linistita ca nu esti tu si gandurile tale un motiv de suparare pentru mine. La cutiuta nervilor si a sufletului meu ajung doar anumite persoane si destul de greu! Deci nu sunt suparata deloc.
TU incerci intr-un mod foarte stangaci sa rastalmacesti cuvintele altora si nu NOI te intelegem pe tine gresit.
Adreseaza-te respectuos fetito!!! Nu iti permite nimeni sa ii vorbesti cum mi-ai vorbit mie! si mai lasa tu aprecierile gen "pun totul pe seama oboselii tale... bla, bla, bla" NU! Pune totul pe seama lipsei tale de tact, ca sa nu spun altceva... si a modului tau de a pune problemele incalificabil...tot ca sa nu spun altceva!
si da, faptul ca suntem aici o "familie" de mamici ne face in anumite privinte egale, dar asta nu exclude bunul simt si respectul reciproc. Citind postarile tale din urma, vad ca o iei razna din ce in ce mai tare. tu chiar nu constientizezi ca esti nepoliticoasa?
Nu am facut scolile impreuna, nici facultatile, corect, ca eu cand am facut facultatea cred ca tie abia iti venea prima menstra....dar nu asta e problema, putem discuta orice la un mod respectuos, fara sa luam peste picior sau in deradere pe nimeni. Cel putin eu pot. Nu stiu insa cat o sa mai pot cu tine, pentru ca vad ca ai un tupeu fantastic!
NU M-A DERANJAT CA M-AI ABORDAT CI FELUL IN CARE TI-AI PERMIS SA MI TE ADRESEZI!!
Vivela spune:
haideti, mai, lasati disputa, adevarul e ca de obicei undeva pe la mijloc. comunicarea prin scris nu-i cea mai buna modalitate de comunicare, asta o stiti si voi, nu cred ca zic ceva nou.
eu incerc sa ma pun si in pielea MAdalinei, daca ea are un copil cuminte, intelegator, care nu strica, destept si frumos, si-a creat impresia ca asa sunt sau ar trebui sa fie toti copiii.
eu dupa ce l-am avut pe damian - copil cuminte, linistit, care plange ff putin, doar cand il imbrac, care mananca fara probleme, doarme destul cat sa-mi fac treburile in casa - abia acum am inteles de ce unele mame se uitau crucis la mine vazandu-ma distrusa cand era david mic. sigur ele acasa aveau "varianta damian" si n-ar fi crezut ca se poate si alfel.
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Luna1 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui jadi![]() Gata, suficient, ca sunt tulbure la cap de dimineata plus niste bataturi pe talpa, sa imi iasa rockul din cap, ca aseara m-am dus degeaba la concert, mi-am plans banii. Parafrazez un refren GNR "I am sorry for you, I am sorry for me!" Mai ales pentru "me" In alta ordine de idei, iubesc scandalul. Si atat, ca nu imi place sa ma si var in el (nu intotdeauna). Cu Tudor sunt bine de 2 zile, de luni dupa amiaza bona si-a reluat jobul pana in nov cand se opereaza si pentru ca vine bona sa il ia de la gradi, Tudor al meu nu mai plange si vrea la gradi. Sa inteleg in capusoiul meu ca sunt mama denaturata si ma dau astia la TV ca nu stau suficient cu copii si ca atare ma dau pe bona cu prima ocazie? OK, nu ma mai gandesc, mi-e clar ca asta e situatia si incerc sa compensez cum pot. Cu problemele celorlalti din jur cu privire la " copilul ala face si ai vostri nu", sunt deja rutinata. Ei da, si daca ala face spagatul pe scaun eu de ce sa vreau ca fimiu sa faca la fel? Poate el nu poate sa faca asa ca degeaba il cracanez Sau cu Tudor? Am recunoscut si nu mi-e rusine ca este balbait, sigur se va rezolva cumva ca atare le tai macaroane tuturor care se baga in seama pe subiectul asta. Ca vezi tu nu il inteleg ce vorbesc! pai sa ma intrebe pe mine ca le spun Cu jucariile, copii mei, frati, nascuti de-o mama, unul pastreaza si rata cantatoare de la 2 luni si are jucariile impecabile, altul le calca in picioare si le "omoara" zilnic si nu am stat sa le explic zilnic ca e bine sa pastreze jucariile si sa le protejeze. Unul cand intalneste un obstacol in cale il ocoleste, altul il sare, unul trece prudent pe sub bara, altul in viteza si cu cucuie la cap. Altul se catara la 2 cm, altul la 1 metru si ar vrea si la mai mult dar inca nu a ajuns el sa masoare metrul ala Kariris, acum m-am prins si eu de unde vine nickul tau dar tare mi-e greu sa il scriu Am citit si eu la educatoare tembele, eu sincer sunt socata, cred ca eu am nimerit o gradi buna, nicio educatoare pana acum (2 la Tudor si cele 4-5 care s-au perindat pe la Vlad) nu mi-au zis ca nu ii poate struni. Daca nu te poti descurca cu 1 copil, atunci de ce te mai apuci sa ai grija de 30? Ca sa ocupi un post si sa iei un salariu? Probabil ca asta e ratiunea Gata, ma intorc sa ma culc cu capul pe birou, ma scuzati ca m-am trezit brusc din somn Deni & Vlad & Tudor![]() |
Jadi cand vii tu cu cate vreo postare din asta pe bune de nu ma destind si imi trec toti nervii. Si chiar respir si trag aer in piept, fara sa mi se recomande calduros.
Apropos de diferente. V-am mai spus ca prietena mea cea mai buna de aici, romanca, are fetita nascuta in mai. Iar fetele noastre chiar cresc impreuna, sunt la gradi impreuna, ne vedem si seara, cand am timp le iau eu pe amandoua ca ies mai devreme, ne vedem in majoritatea weekendurilor, aseara au stat cu al meu sot cum ziceam. Ce mai, ea mi-e ca o sora, iar cea mica e pusa in inima alaturi de copiii mei (eh, un pic mai jos insa tot pe acolo).
Eu si sunt fetele astea sunt atat de diferite cum nu ati vazut. Fie-mea o cam manipuleaza pe fie-sa (desi fie-sa e cu un cap mai mare decat Adelise) insa nici fie-sa nu se supara. Cand se supara intervenim. In rest le lasam sa-si construiasca relatia lor. Sunt dependente una de alta, de la gradi ne spun ca, acum cand s-a mutat fetita prietenei in alta grupa fiind mai mare, trebuie sa o ia si pe Adelise in grupa ei frecvent ca altfel stau doar la geamul despartitor si se uita una la alta.

Insa imi place ca, desi eu si prietena mea avem stiluri total diferite de educatie, niciodata nu intervenim cu sfaturi si pareri necerute. Cand mai suntem in panica mai cerem sfaturi una alteia insa fara suparare. Iar eu nu ii zic ei ca fie-sa e prea nu stiu cum sau ea mie ca e fie-mea asa si pe dincolo. Ne aceptam copiii asa cum sunt.
Ea mai imi zice mie ca i-ar placea sa fie si fie-sa asa curajoasa ca Adelise, sa se catere, sa sara, sa fie mai pushy, iar eu ii mai zic ei ca mi-ar placea sa fie si Adelise mai calma ca fie-sa.
nemora spune:
Kariris, fa mahala la tine acasa. Housepocket fu finuta. Eu am vrut sa intru pe topic, cand... uite mesajul tau, sa ma ia greata nu alta...
in alta ordine de idei, experesiile pe care le folosesti, foloseste-le in spatii private cat iti pofteste inima. Acest spatiu este unul public. Pe mine una m-a deranjat tocmai acum.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
jadi spune:
Madalina, fara suparare, eu cred ca esti o persoana care ne judeca dintr-un unghi destul de incert ca dimensiune si afirm pentru prima si ultima oara ca felul tau de a scrie irita multe persoane printre care si pe mine. Ca exemplificare, noi ti-am adresat cuvinte de incurajare, te-am sustinut si in momentul cand situatia s-a imbunatatit cu gradinita, ne-ai adresat mesaje care ori au fost scrise cu intentia de a te "scoate" din situatia initiala ori au fost scrise fara sa constientizezi ca vorbele tale ne vor supara. Si am inchis subiectul.
Nemora, fu tare, dar cine esti tu? Si de ce intervii intr-un intr-un topic necunoscut? Noi ne cunoastem aici de 3 ani, ne certam si ne impacam in nestire dar pana acum nu am apelat ca alte persoane sau moderatori. Multumesc mult de intelegere!