Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (195)
Raspunsuri - Pagina 9
violetan spune:
Foarte frumos ati vorbit, fetelor!
Nu cred ca exista sentiment mai superb decat dragostea pentru puii nostri si-cu atat mai mult- nu cred ca exista o dezamagire mai mare cand auzim comentarii rautacioase, neavenite sau chiar gafe nevinovate despre ei.
Eu chiar ma uitam la al meu ca e cam salbaticut; am fost sambata in herastrau si alerga ca disperatul sa se dea pe tobogane. Nu l-a interesat nici cat negru sub unghie ca mai sunt si alti copilasi; se impingea, tipa, radea nu se uita nici in stanga nici in dreapta. Era o fetita care vorbea tare, chiuia, vroia si ea pe tobogan, dar se misca prea incet pentru gusturile lui laur si tipa. Drept pentru care laur a inceput sa tipe la ea: gura! sa nu te mai aud! Habar n-am de unde i-a venit asa ceva, ca nici eu nici vali nu ii spunem asa?!! Iar tanti nuti nici gand, e o femeie prea blanda si vorbeste mult prea civilizat. Plus ca laur mi-ar spune. Cred ca a auzit-o pe soacra-mea, stiu eu? ![]()
Se dadea in calusei si se trezeste vorbind tare: mama, ce ma enerveaza fata aia!
Nush despre cine vorbea, dar mai misto a fost ca eu am ridicat tonul la vali, atentionandu-l ca laur alerga ca disperatul fix pe langa baza toboganelor, acolo unde, in mod evident coborau copiii in viteza, deci probabilitatea sa se lase cu ambuscade era mare. Si tipa si laur de jos la mine: Gura, nebuno, nu mai tipa! ![]()
![]()
Ii place la nebunie cuvantul "nebun" si il foloseste cu toata gura. Si daca va zic in ce context nevinovat l-a invatat....soacra-mea ii spune cu dragoste sotului meu,cand face glumite: ma, mama, ma, ce nebun esti!
Concluzia la toata polologhia mea: probabil, laur ar fi sau chiar e considerat "needucat", dar, sincer, mie nu mi se pare. Noi incercam sa il invatam lucruri cat mai frumoase si mai bune si mai civilizate, dar intotdeauna ei vor scoate din context sau vor retine toate nazdravaniile, ca doar au un simt special care ii ajuta sa le detecteze. Plus ca il ador. E al meu, a fost in burtica mea si l-am adorat de dinainte sa se vada fasolica la ecografie. Si mi se pare firesc ca orice mamica sa simta asta. Deplorabil e cand nu simte...
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
musso17 spune:
da vio,asa e,scot din context plus ca daca il intrebi ce inseamna nebun sigur nu stie ,ii place cum suna,dar pentru altii care se precipita cam mult copilul va fii considerat needucat,din pacate.
Luna1 spune:
Vio multumesc pentru urarile la adresa "neamurilor" mele.
Ce tare e Laur cu "nebuno".
O sa intelega mai incolo ce inseamna si o sa-i treaca.
Eu aseara am fost la aerobic ca de obicei si cum prietena mea nu avea cu cine sa o lase pe cea mica sa mearga si ea la aerobic, a lasat-o la noi cu sotul meu. Saracul cand am iesit pe usa m-am gandit "oare il mai gasesc in viata?"
Il avea pe Cosmin si fetele de trei ani. Ne-am intors si toti copiii dormeau, Adelise si Cosmin in paturile lor si fetita prietenei mele pe sofa langa sotul meu.
Luna1 spune:
Si pentru ca tot incepuse Mychy cu linkuri horror, na sa va mai pun si eu unul
Educatoarea imbecila
Vivela spune:
salutare
uf, am avut niste zile mai ocupate, am citit mai pe scurt din urma, dar m-am distrat copios la perlutele copiilor. sunt de nota 20, te remonteaza dupa toate belelele care ni s-ar intampla peste zi.
eu azi am sedinta cu parintii, la 4,30h, sa vedem ce o fi. pana acum n-am nimic de comentat ne-favorabil, e o educatoare mai buna, mai comunicativa cu copiii si una asa si asa, un pic absenta mi se pare. nu stiu cum se descurca cu atatia, camera mi se pare micuta pt 20 de copii, nu-mi pot imagina ce o sa fie acolo cand vor fi 35
.
am citit si la linkul pus de Luna, te ia cu furnicaturi pe spinare, ti se strange sufletul ca s-ar putea si copilul tau sa treaca prin asa ceva si tu sa zici doar ca al tau nu se mai adapteaza o data...
raceala noastra vad ca da un pic inapoi, lui david i-au trecut de tot mucii, eu sunt mai ok, insa cel mic vad ca tuseste magareste, mi-e mila de el de mor. in rest n-are nimic, papa si doarme bine, dar tot trebuie sa-l vada un pic un medic.
ca tot am intrat in sfera asta, urez si eu sanatate multa strumfilor bolnaviori, faceti-va bine repede
.
Luna, sa-ti traiasca neamurile
, scuze de intarziere, dar ma incadrez in cele 3 zile academice
.
vio, o sa caut si eu painica aia de grau dur, pt cele la silueta eu stiu ca graul dur nu ingrasa (la fel de mult), deci dati navala
.
haios foc Laur cu "nebuno/nebunule", desi banuiesc ca uneori nu ti se mai pare asa amuzant. cred ca o zice si pt ca vede ca va amuza pe voi.
Georgi, ma bucur ca e mai bine Mihnea si puteti si voi sa va apucati de gradinita. adaptare rapida va doresc, nu pune la suflet rautatile celor din jur, ca nu are rost.
Kariris, imi pare rau ca a trebuit sa luati decizia asta cu gradinita. dar asta e, sper sa le fie bine fetelor la gradinita privata pe care ai ales-o
.
Monica, multumim de intrebare, suntem in limite, cu bune si cu rele, copiii cresc ca din apa si nu-mi vine sa cred. cel mic creste si el, face de toate ce trebuie pt varsta lui (cred), mai mult doarme, mananca si rade, deci sunt foarte fericita din punctul asta de vedere. sunt mult mai relaxata de data aceasta, nu mai contabilizez achizitiile, nu-mi mai fac probleme de genul "oare ar trebui sa prinda jucaria?"/"ar trebui sa se rostogoleasca?" etc. o sa le faca pe toate la un moment dat, momentan ma bucur sa-i vad luminitele din ochisori si zambetul lui stirb.
la voi cum mai merge adaptarea la gradinita?
Carla, voi cum mai sunteti? sanatosi-voinici? si-au facut efectele homeopatele noi?
sa-mi dai de stire cand ne putem vedea sa-ti dau carutul.
ma duc sa calc
.
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
housepocket480 spune:
Luna si Kariris
Credeti nu credeti, astea sunt idei si cuvinte cu care am venit de la educatoare - termite si educatia de acasa. Deci nu este parerea mea ci a unei educatoare din sistem. Deci daca vreti sa credeti de bine, daca nu iar de bine.
Sunteti suparate, dar daca nu ati inteles nici dupa ce am scris ieri nu am ce sa fac mai mult. Se vede din tonul vostru ca sunteti suparate si ati luat toate lucrurile foarte personal, iar analiza pe text si a cuvintelor denota atitudinea de lipsa de vointa in a intelege corect ce am scris. Si iar nu am ce face!
Eu va doresc sa fiti calme, trageti aer in piept si nu mai fiti asa suparate, iar DOAMNA KARIRIS, imi pare foarte rau ca te-am abordat ca se vede din tonul tau ca esti suparata numai din faptul ca am avut indrazneala sa te abordez.
Asa este, nu am copilarit impreuna, nu am facut scolile, facultatile impreuna, cum indraznesc sa iti vorbesc? Te-ai gandit ca eu nu gandesc asa, ci pur si simplu de la un nivel egal, de la mama la mama?
Imi pare rau ca ai facut sa para un atac la persoana ta, DAR SUBLINIEZ CA TU-L FACI SA PARA ASA, EU NU AM NIMIC CU TINE, BA DIN CONTRA. TE-AM ADMIRAT INAINTE DIN MAI MULTE PUNCTE DE VEDERE. Acum pun totul pe seama oboselii si nervilor tai cu situatia de la gradi.
Daca te face sa te simti mai bine (si asta imi doresc pentru tine) eu nu o sa ma mai adresez niciodata tie, din respectul si bariera pe care o impui.
De altfel am scris si ieri, ca nu o sa mai scriu (si sper sa ma tin de cuvant), pentru ca este a doua oara cand intru intr-o dilema fara sa vreau si aici clar sunt doua aspecte: Ori nu stiu eu sa scriu astfel incat sa ma fac inteleasa si nu mai scriu, ori pic in situatii nelalocul lor si iar nu mai scriu.
Acum sunteti mai linistite? Asta imi doresc pentru voi, pentru ca este ultimul lucru pe care mi-l doresc sa va mai fie rau si din cauza unei trecatoare prin viata voastra asa cum sunt eu.
Numai bine va doresc din tot sufletul! (si nu, nu sunt ironica - pentru eventuale presupuneri, vad ca presupunerile si imaginatiile sunt la loc de arta).
Sper ca cu acest post sa se incheie si aceste discutii despre mine si sa va vedeti de treburile voastre mult mai importante, cred eu.
CarlaV spune:
Madalina, tin la tine in aceeasi masura in care tin la Kariris. Nu vreau sa lungim discutia sau sa par partinitoare, insa, daca mi te adresai mie folosind cuvintele "capsorul tau", cu siguranta as fi luat-o personal in sens de jignire.
In alta ordine de idei, noi am avut o noapte alba, va copiez ce am scris la albinute, nu mai am puterea sa reiau.
"La noi Sabina a scapat doar cu antitermice la peste 38.5 si homeopate, i-am facut ieri analize si este in regula, desi ii mai curge nasul si se ineaca de la secretii si tuseste.
In schimb, cu Larisa am ajuns la urgente cu febra 40 si stare generala foarte rea, ieri de la pranz a inceput sa zaca (era a 5-a zi de raceala deja), sa nu mai manance, si apoi a culminat cu febra care nu a cedat nici la paracetamol intravenos. Azi-noapte i-am pus novocalmin supozitor pentru ca nu mai aveam alte solutii si am inceput aerosolii. Daca azi la analize iese infectie si-mi face 2 zile febra peste 38, atunci o sa trecem pe antibiotic, prima data in viata . E clar ca n-am dormit deloc, am stat cu fata in brate sa suga si apoi sa o tot verific sa nu mai arda. Mie mi-e rau in continuare, nu ma lasa deloc durerea de gat indiferent ce as face."
Ca o completare, sunt foarte impresionata de gestul unei familii de prieteni care ne-a imprumutat aparatul de aerosoli, taticul unui copil s-a dus aseara tarziu cu metroul pana la socrii sa recupereze aparatul si sa ajunga la noi, sa nu pierdem tura de aerosoli de aseara si azi dimineata.
Analizele au iesit bine, in afara de infectia din sange, nu exista cultura de germeni.
Fata deja se simte mai bine, nu i-am mai dat deloc antitermic, continuu cu ce am facut pana acum plus aerosolii.
Multumesc tuturor pentru gandurile bune.
Pe Sabina am gasit-o adormita la gradinita cu capul pe masa
. Mi-au spus ca a plans tare dupa noi fix cand i-a asezat la masa de pranz si nu au reusit sa o linisteasca, apoi a dat semne de somn si au lasat-o in pace. Le-am zis ca trebuia sa ma sune si mergeam sa o luam. Acum zice ca ii place la gradinita si ii spune Larisei ca e este prea mica pentru gradinita, dar cand o sa mearga si ea, o sa se joace cu toti copiii si o sa mergem mereu sa o luam inapoi. Deci in teorie e bine, probabil ca tot plansul a fost din cauza oboselii, ca saracuta s-a culcat tarziu din cauza agitatiei cu surioara.
Vivela spune:
Carla, sanatate multa, of ce rau e cand sunt copiii bolnaviori.
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Kariris spune:
Hai ca sa-i punem punct acestei dispute fara rost te cred ca nu ai avut intentii rele, dar crede-ma ca si tu puteai sa te exprimi intr-un mod mai frumos si demn de respect. Puteai pur si simplu sa spui ca nu ai avut intentia sa jignesti/ranesti pe nimeni si atat. Si eventual sa mentionezi ca iti pare rau daca fara voie asta ai facut.
Dar felul in in care ai incercat aplanarea sau rezolvarea conflictului , lasa de dorit.... nu te supara dar nu te trezesti spunand cuiva ca totul e in mintea lui, in capsorul lui si asa mai departe. Asta nu e un mod de rezolvare. Asta o faci cu prietenele apropiate care iti permit si cu care ar trebui sa-ti permiti dar nu cu un strain. Cu alte cuvinte nu incerci tu sa ma scoti pe mine o tampita care pe fond de oboseala/stres/suparare interpreteaza total gresit ceea ce tu cu intentii angelice afirmi la modul general.
Da m-am regasit in ceea ce ai scris si, nu numai eu ci si alte fete.
Iar analiza pe text ti-am facut-o tocmai casa nu poti afirma ca ti-am pus cuvinte in gura. Cuvintele tale au spus tot. Nu am adaugat nici o virgula.
Asa ca no offence, dar ai gresit si puteai sa iesi mai elegant din toata povestea asta, daca lasai nasul putin mai jos si nu incercai sa ma convingi pe mine luandu-ma la misto si peste picior (si aici ma refer strict la penultima ta postare), ca am inteles gresit.
Nu e vina nimanui ca ai probleme de comunicare, pentru ca dupa parerea mea ai si nu ai pic de diplomatie.