Branza calcica

Branza calcica | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Buna. Am nevoie de ajutor!Cum se face branza cu calciu lactic?As vrea sa stiu pentru cantitate mica , cu 200ml lapte si pentru 1 litru.Cate pastile pun si cum procedez efectiv?Cat sa poate pastra la frigider?
Dar branza facuta cu zeama de lamaie cum se face?
Mersi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Faci laptele praf sau folosesti lapte de vaca si cand da in fiert pui praful (pastiluta de calciu pisata) sau zeama de lamaie. Imediat laptele se taie si opresti focul. Lasi sa se raceasca si strecori (am folosit o sita fina de plastic).
Cantitate mare nu am facut niciodata ci doar cat manca atunci (se face f usor si nu are rost sa risti sa se altereze pastrand in frigider). Foloseam cam jumatate de pastiluta de calciu sau 1 lingurita zeama lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Si la cat lapte pui tu 1/2 de pastila? Si cata branza iese?

As vrea un raspuns si pentru cantitati mai mari, nu pot sa-i fac pe loc in fiecare zi, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Saluty
Eu fac branzica de casa din lapte pasteurizat si lamaie...doar portia pe care o mananca atunci..la jumatate de litru de lapte ..in momentul cand e aproape fiert pun zeama de la jumatate de lamaie si mestec...imediat se branzeste...opresti focul si apoi strecori...
Parca varianta asta e mai oki..cea cu pastile de calciu mi s-a parut mai inecacioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

250ml lapte + 2 pastile Ca in ibric, amestec intr-una, da in fiert, se separa ranzica de zer, strecor in sita si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

1 l de lapte si 8 pastelute de calciu

cvat e mic cred ca e mai bine de dat cu pastelute de calciu decat cu lamaie-flora intestinala,acizi din stomac-nu stiii cum ii poate dauna

si apio calciu in lunile ce contin litera "R"(sept,oct,nov,dec,ian,febr,mart,apr,) sunt cele mai indicate in absorbtia maxima de calciu

multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Delsim, cum ti-au spus si fetele, reteta clasica este 8 pastile la 1 litru de lapte. Dar poti sa reduci proportional.....adica la 1/2 l de lapte pui 4 pastile sau la 250 ml lapte , 2 pastile. Ideea e ca pastilele se pun la sfasit, cand laptele fierbe, apoi mesteci pana se branzeste si apoi strecori. Esential e sa folosesti lapte de vaca normal (3,5% grasime), altfel nu iti iese nimic. Oricum, la copii nu se da lapte degresat. Daca bebe e mic, e mai bine sa faci mai putin, altfel iti ajunge o saptamana (cam atat si rezista la frigider). Eu ii faceam copilului de 2 ori pe sapt, sa fie mai proaspata.

Mergi la inceput