ne intoarcem in Romania sau nu?(4)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Grace, buna comparatia cu "Europa Libera". Din pacate, nu cred ca o inteleg decit cei care au crescut cu "Europa Libera" si "Vocea Americii", ascultindu-le nu din considerente muzicale, respectiv Casey Kasem.

Ramona, nah, cei care sustin ca mori bolnav sau impuscat prin strainataturi sunt (in general) urmasii celor cu "Europa Libera dezinformeaza". Lupta impotriva dusmanului de clasa continua

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Scuze, nu m-am putut abtine ... Nu veniti sa ne salvati?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Si ma simt si eu depasita de o problema: de ce unii, asemeni tie, sunt nefericiti cind Ro este criticata,

Spun pentru ultima oara: parerea ta sau a altuia despre Romania nu ma intereseaza.
Nu aceasta este problema mea!
Eu sunt fericita aici.

Alta era "problema" mea.
I-am zis-o lui Grace.
Am vazut ca degeaba.
Avand in vedere ca tu erai printre cei care spuneau ca n-o sa vada in veci mocofanii de pe-aici ce frumuseti vezi tu in US, ma gandesc ca nu are rost sa repet ce i-am zis lui Grace.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Nu ma pot abtine...desi poate ar fi fost mai bine sa...

Denizel, nu inteleg de ce ai facut o astfel de comparatie, aka sandwich vs nenea flamand, din moment ce tu consideri ca romanii nu au de ce sa fie nemultumiti de Romania. Nu cumva in cazul asta vorbim despre cineva care papa un sandwich in fata unuia care prefera mancaruri mai rafinate...sau pur si simplu este satul si pe deasupra nici nu prea agreaza sandwich-ul? O deductie logica la asta ar conduce!
Daca esti fericita aici cu ce te deranjeaza opiniile celor din diaspora? Cu atat mai mult cu cat ele au fost impartasite cuiva care chiar le-a cerut!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Spun pentru ultima oara: parerea ta sau a altuia despre Romania nu ma intereseaza.
Nu aceasta este problema mea!
Eu sunt fericita aici.

Daca nu te intereseaza parerea mea, de ce scrii despre parerea mea? Doar ca sa iti destabilizezi starea de fericire si sa-ti creezi inutil probleme ?

Citat:

Avand in vedere ca tu erai printre cei care spuneau ca n-o sa vada in veci mocofanii de pe-aici ce frumuseti vezi tu in US, ma gandesc ca nu are rost sa repet ce i-am zis lui Grace.

Denizel, as aprecia daca nu ai denatura adevarul. Nu m-am referit la nimeni, din Ro ori oriunde, ca fiind "mocofani", fie ca a vizitat sau nu partea asta de lume. Discutia la care faci referire si pe care o intorci cu susul in jos, era condusa de Guestus, care efectiv facea de rahat parcurile nationale de aici. Ori esti de parere ca frumosul incepe si se termina in Ro? Vorba 'ceea, Ceahlaul si Fagarasul sunt sfinte, pe restul putem scuipa fara probleme, indiferent daca le-am vazut sau. La restul din afara granitelor Ro ma refer, bineinteles.

Laura25, tot asa hazlii consideri si mesajele care contin atac la persoana (vezi criticile legate de nickuri si semnaturi)? La fel de hazlie ti se pare si incalcarea regulamentului? Ori incalcarea asta e perceputa in fct de cum bate vintul? Si hartuirea, fara nici un fel de motiv fondat, declansata doar de diferenta de opinii, la fel de hazlie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Denizel, nu inteleg de ce ai facut o astfel de comparatie, aka sandwich vs nenea flamand, din moment ce tu consideri ca romanii nu au de ce sa fie nemultumiti de Romania.

Pai, e foarte simplu.
Nu eu sunt cea care considera ca romanii sunt nemultimiti si nefericiti, ci cei care scriu pe-aici.
Cei care scriu aici stiu bine asta si considera imperios necesar sa isi scoata sendviciul sa intre in direct .

Citat:
Nu cumva in cazul asta vorbim despre cineva care papa un sandwich in fata unuia care prefera mancaruri mai rafinate...sau pur si simplu este satul si pe deasupra nici nu prea agreaza sandwich-ul?

Nu.

Citat:
Daca esti fericita aici cu ce te deranjeaza opiniile celor din diaspora?

Daca spun pt. a treia oara acelasi lucru voi deveni ridicola.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pai, e foarte simplu.
Nu eu sunt cea care considera ca romanii sunt nemultimiti si nefericiti, ci cei care scriu pe-aici.
Cei care scriu aici stiu bine asta si considera imperios necesar sa isi scoata sendviciul sa intre in direct .

Pai nu-i corect rationamentul tau! Nu ai de ce sa salivezi la acel sandwich daca esti satula. Pot sa scoata ei si mama caviarului, nu? Actiunea lor ramane fara sens si afirmatia ta fara fond.

Citat:
Nu.

Ok.

Citat:
Daca spun pt. a treia oara acelasi lucru voi deveni ridicola.

Inseamna ca nu ai fost suficient de clara...nu sunt prima persoana care te intreaba asta.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Dar pana la urma pe forumul asta au loc si parerile celor care locuiesc in afara Romaniei?
Nu stiu, dar am uneori senzatia ca aici e un loc in care romanii din Romania pot sa deschida orice subiecte doresc si sa discute pe orice teme, in schimb diaspora trebuie sa se limiteze la ceea ce romanii din tara cred ca e acceptabil...
Eu chiar as dori pozitia administratiei pana la urma.
Ca una e sa combati o idee si alta e sa combati dreptul sau decenta cuiva de a emite acea idee. In ultimul caz se numeste mai degraba atac la persoana.

denizel, stii de ce exista discutiile astea despre cat de proasta e parerea diasporei despre Romania? Pentru ca ne doare. Pentru ca in tara in care ne-am nascut nu am putut sa ne facem o viata decenta. Din cauza coruptiei si a lipsei de valori de care din pacate nu sunt responsabili doar politiceinii si cei care au puterea, ci de multe ori chiar si oamenii langa care am trait.
Nu ma doare faptul ca traiesc acum in Canada, insa ma doare ca nu am putut sa traiesc la fel de frumos in tara in care am familia, in care e mormantul mamei, in care am copilarit si am legat prieteniile cele mai frumoase.
Nu, nu ma gandesc zilnic la asta, nici macar o data pe luna macar, insa sunt un om ranit, in adancul sufletului. Daca vrei, ia-o in felul urmator. Romania e mama care m-a nascut, dar care in principiu m-a abuzat, iar in ultimul timp, de cate ori aveam nevoie de ea, imi dadea un sut in fund. Noua mea tara e o femeie care m-a primit in casa ei, mi-a vorbit frumos, m-a ajutat sa imi vindec sufletul si sa-mi recapat respectul fata de mine. Traiesc frumos acum in casa mamei mele de suflet, insa ramane dorul si fata de putinele (si de aceea cu atat mai pretioase) zambete ale mamei mele naturale. Insa cel mai des fata de ea simt ranchiuna, am resentimente si nu pot sa ma opresc din comparatii amare. Nu pot sa ma opresc, pentru ca in ciuda noii mele vieti frumoase, am si mereu voi avea sufletul impartit.
Nu imi traiesc viata in durere si nici in regrete, din contra! Am renuntat la unele lucruri si am castigat altele, iar cand trag linia rezultatul e mult si bine pozitiv. Insa nu pot sa ignor pe veci faptul ca daca situatia ar fi fost alta, as fi putut sa traiesc acum la fel de frumos in Romania. Si cred ca daca am chef sa vorbesc despre asta ar trebui sa pot sa o fac, fara sa mi se spuna ca eu nu am dreptul sa deschid gura pe acest forum. Scuze, dar cred ca toate suturile in fund pe care le-am primit in Romania imi dau acest drept.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Laura25, tot asa hazlii consideri si mesajele care contin atac la persoana (vezi criticile legate de nickuri si semnaturi)? La fel de hazlie ti se pare si incalcarea regulamentului? Ori incalcarea asta e perceputa in fct de cum bate vintul? Si hartuirea, fara nici un fel de motiv fondat, declansata doar de diferenta de opinii, la fel de hazlie?

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Nu stiu despre ce incalcari de regulament si atacuri la persoana vorbesti pentru ca nu am avut timp sa citesc tot ce s-a scris. Neavand timp sa citesc tot, nu m-am bagat la analizat d.p.d.v al atacurilor la persoana. Cert e ca "finetzuri" in mesaje am vazut la multa lume. Deci ori ma apuc de puricat tot subiectul si de trantit cartonase, ori nu ma bag. Eu personal, prefer sa nu ma bag data asta in postura de moderator. Mai sunt si alti moderatori pe forum, sper sa aiba ei mai mult timp. Reclamatia ta exista, o vad si o pot analiza si alti moderatori.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui zizi7209

denizel, ma refeream strict la numarul de postari de la subiectul in discutie dar nu avea grija ca daca o sa continue sa posteze cu ardoarea cu care o face acum, te depaseste in no time.
Pacat ca se consuma atita energie in a critica Romania si romanii. Un minut pe zi daca ne=am gindi pozitiv la tara noastra, unde ne-am lasat familiile, locurile dragi, amintirile, si tot cred ca s-ar schimba ceva, macar in mentalitate....

grace...pacat ca ai asa un nickname si folosesti asa niste cuvinte de dure....Normal ca ne "pute" la toti cei ce am plecat din Romania, nu stam cu grija de la un salar la altul, nu imbracam si incaltam copiii cu haine/incaltaminte "donata" de rude, avem timp sa judecam sistemul si oamenii de acolo, privim viata cu lentile roz, ne facem vacantele sub soarele tropical...si ne mindrim ca donam bani pentru copiii nevoiasi din Africa pentru care avem mai multa compasiune decit pentru ai nostri...Trist.

iulianm, nu vad viata prin perspectiva retirementului....dar, ma gindesc la ai mei de acasa mult si cu drag...si imi pasa.

Zizi, eu nu mi-am propus sa imi asortez postarile la nickname-ul ales. Si nici nu urmaresc nr. de mesaje ale altora. Cam superficial gandit si off topic pina la incidenta cu incalcarea regulamentului, nu crezi?
In alta ordine de idei, eu consider ca de cele mai multe ori un sut in fund (oh, iar am fost dura? ) face de o mie de ori mai bine decit un mingaiat pe crestet sau un oftat empatic. Nu stiu de unde ai scos-o ca se vorbeste de rau despre Romania (te conversezi cumva in privat cu Denizel? ca si ea crede la fel...). Si apropo de lentile roz, acestia se regasesc doar in postarea ta. Da-i jos, te rog.

Mergi la inceput

Donia, dai o aura galben pai postarilor ce se scriu cu astfel de ocazii .

Mergi la inceput