Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 7
racusor2010 spune:
da, asa l-am imbracat mai dimineata, iar in curte e mai frig
cand am iesit mai pe seara sa ne plimbam pe strada, la soare, i-am dat doar body si training...dar asta era deja la ora 6 dupa amiaza...
doar ca maine in zona sunt maxim 17 grade, vedem cum ne imbracam
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
racusor2010 spune:
tati a plecat si am facut baita cu bunica mami era sa planga cand a plecat tati, o sa ii fie tare dor dar macar e cu comoara ei mica si altfel trec zilele...
acum incerc sa il adorm cu muzica de delfinasi...nu prea a dormit azi, ca i-am stricat programul, ca am fost la Biserica si acum e foarte obosit si nu poate adormi micutul...am inchis tot, sa fie liniste si intuneric. doar delfinasii se mai aud...
noapte buna delfinariu...
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
crispro spune:
Racusor, nu fii necajel... Ca lui Andrei o sa ii prinda bine aerul curat, iar tati isi incarca bateriile pe sapt viitoare. Acum nu are atatea pe cap, decat serviciul. Dar stiu ca esti trista, ca e normal. . Noi suntem cu tine.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
paula_m spune:
Am ajuns si noi acasa, dupa o zi plina.
Pe Raul l-am tinut in mall doar 2 ore, apoi s-a retras cu mama mea la fratele meu ( care sta in Cluj). A stat cuminte in mall, cred ca ii placea. Dar am ajuns in Ms si ne-am dat seama in fata blocului , ca noi ne-am lasat cheile de la casa, la bunici, la 40 de km de Tg Mures.... Si eu cu copilul , la ora 10 seara am mers la nasi si sotul a mers inca 80 de km dupa chei...Noroc ca Raul , indiferent de ce face ziua, la 10 el se culca, asa ca nu a simtit ca nu a ajuns inca acasa.
I-am gasit si leagan, cu 50% reducere, de la Fisher, l-am luat cu 450 lei, dar canta , are si jucarii deasupra, il si leagana, are de toate, sunt multumita.
Eu inca la haine nu m-am bagat, mai astept inca o luna, sa vad cat reusesc sa dau jos. Mi-am luat doar bocanci ( mai de armata)...caut de vreo 3 luni asa ceva...
Cat despre alaptat, multumesc de sfaturi...am zis ca mai incerc inca o data, sa vad daca mai pot ameliora ceva
Noapte buna, ma retrag ca sunt rupta de oboseala. Raul doarme dus.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze
anca_vlad spune:
seara buna si noapte buna!
Nu stiu cand mai aveti timp pt scris ca timpul meu l-a papat pisica!
Am reusit sa citesc cate ceva din urma dar nu tot...
puiutz, daca este intradevar bacteria cu pricina trebuie sa ii dai antibiotic ...altfel nu scapi de ea!
despre noi ce sa va zic, am implinit 4kg suntem fff plangacioasa, dar macar mananca si doarme noaptea...colicii ii tinem in frau cu sab simplex si espumisan +ceai de colici 10-20 ml pe zi!
Vladut a incheiat prima saptamana de scoala si inca mai vrea sa mearga..
Anca fericita mamica de MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
[/b]
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA, POZE MARIA si POZE SERBARE ABSOLVIRE [/b]
DOAMNE AJUTA!
Diana_Eva spune:
Buna seara delfinariu
In seara asta am tras o spaima groazica
O tineam in brate dupa masa si a inceput sa vomite - iesea voma pe nas si pe gura (ca un lapte gros - branzit) - nu am stiut ce sa-i fac, am pus-o pe o parte pe masa de infasat, se sufoca, nu respira - am tinut-o cu capul in jos, i-am dat palmite la fund - tot nimic, i-am facut respiratie artificiala, era vanata, cu ochii mari si speriati, am tinut-o iar cu capul in jos, palmite, respiratie si si-a revenit - a fost ingrozitor, de cosmar!!!!!!! Am aspirat nasucul si respira bine, era molesita dar respira bine. In 5 minute urla de foame - a primit un strop de ceai - primul din viata ei.
Era frustrant ca nu aveam nici pe cine sa pun sa sune la salvare - nici nu imi venea sa plec de langa ea sa caut telefonul.
acum ca si-a revenit intreb si eu
ce trebuie facut cand vomita un bebelus?
cum se tine un bebelus cand vomita sa nu se inece?
ce se face cand se ineaca cu voma?
dupa cat timp poate manca (bea) ceva, ce si cat?
O noapte linistita! Eva clar va fi fericita - doarme pe burica mea si nu o pun in patut!!!
Incerc sa ma linistesc si eu - nici sa plang nu am putut. Imi curg acum cand va povestesc lacrimile - ii ud capsorul...of ce spaima.
Diana, mami de Eva - comoara noastra 20.08.2010
Diana_Eva spune:
Ghid de prim ajutor -
Autori: Dr. Alexandra Cojocaru, Dr. Dan Pletea, Student Andrei Brovchin
Coordonator stiintific: S.L. Dr. Rodica Tudoran
BLS - basic life support - LA COPIL
În medicina de urgenta sunt cuantificate urmatoarele grupe de vârsta:
•Nou-nascut 0- 1 luna
•Sugar 1 - 12 luni
•Copil 1 - 8 ani
Tehnica respiratiei gura la gura si nas pentru copilul sub 1 an
•asigura hiperextensia capului si ridicarea barbiei daca nu sunt contraindicatii
•penseaza narile cu indexul si policele mâinii de pe frunte
•inspira si plaseaza-ti buzele etans peste buzele si nasul pacientului
•sufla aer timp de 1 - 1,5 secunde, urmarind ridicarea toracelui
•mentine capul în extensie si barbia ridicata, dar ridica-ti buzele de pe cele ale copilului, asteptând expirul
•apoi repeta manevra de 5 ori, dupa care evaluezi respiratia
Tehnica respiratiilor gura la gura pentru copilul peste 1 an
•se realizeaza la fel, doar ca salvatorul plaseaza gura sa peste gura pacientului
•se aplica tot de 5 ori, urmând apoi reevaluarea respiratiei
Tehnica realizarii compresiilor toracice la sugar
•se realizeaza cu 2 degete (index si medius)
•se plaseaza degetele pe stern la aproximativ un deget sub linia intermamelonara
•se realizeaza compresii cu o frecventa de cel putin 100/minut, realizând depresia toracelui cu 1,5 - 2,5 cm.
•se poate realiza si prin plasarea celor doua police la un deget sub linia intermamelonara, cu celelalte degete cuprinzând toracele sugarului.
Tehnica realizarii compresiilor toracice la copilul de 1 - 8 ani
•se realizeaza cu o singura mâna
•se plaseaza podul palmei pe stern, determinând pozitia corecta la fel ca la adult si ridicând degetele de pe stern
•te pozitionezi vertical deasupra victimei, cu bratul perfect întins
•se fac compresii cu o frecventa de 100/minut, deprimând sternul cu 2,5 - 3,5 cm
•la copilul mai mare, se pot face compresii toracice folosind ambele mâini, ca la adult
Raportul compresii toracice: respiratii gura la gura la copil este de 30:2.
Obstructia caii aeriene la copil
La copii, jumatate din episoadele raportate de obstructie survin în timpul mesei, iar cealalta jumatate prin înghitire de monede sau jucarii. Cea mai importanta diferenta între manevrele aplicate la adult si la copil este ca la copilul sub 1 an nu se realizeaza compresii abdominale (manevra Heimlich).
1. obstructia partiala: copilul este sfatuit sa tuseasca, fara nici o alta interventie; daca tusea devine ineficienta, se trateaza cazul ca o obstructie completa.
2. obstructia completa:
•2a. sugar constient:
sugarul va fi sprijinit pe antebratul stâng, cu fata în jos, sustinându-i mandibula
se aplica maxim 5 lovituri interscapulare
se întoarce sugarul cu fata în sus pe celalalt antebrat sustinând permanent capul situat mai jos decat restul corpului
se realizeaza pâna la 5 compresii toracice la fel ca si pentru masajul cardiac, la un deget sub linia intermamelonara, pentru a crea
tusea artificiala;
•2b. copil constient:
se apleaca pacientul înainte, sprijinindu-i pieptul si se aplica pâna la 5 lovituri interscapulare
daca nu s-a dezobstruat, se trece la manevra Heimlich pentru pacient constient, dupa aceleasi principii ca la adult
se urmareste starea pacientului si daca nu s-a realizat dezobstructia, manevrele se reiau
•2c. sugar inconstient:
se aseaza pacientul în decubit dorsal
se asigura libertatea cailor aeriene prin manevrele cunoscute
se realizeaza 5 insuflatii si se urmareste ridicarea toracelui
daca toracele nu se ridica, se repozitioneaza capul (extensia capului cu ridicarea barbiei) si se repeta
în caz de esec, se realizeaza 5 compresii toracice.
în caz de esec, se reiau manevrele
•2d. copil inconstient
se aseaza pacientul în decubit dorsal
se asigura libertatea cailor aeriene
se realizeaza 2 insuflatii si se urmareste ridicarea toracelui
daca toracele nu se ridica, se repozitioneaza capul si se repeta
daca tot nu sunt eficiente insuflatiile, se aplica manevra Heimlich pentru pacient inconstient
se urmareste starea pacientului
in caz de esec, se repeta manevrele
daca dezobstructia se produce, se continua cu resuscitarea cardio-respiratorie daca este necesar
paula_m spune:
Buna dimineata
Doamne, Diana, ce cosmar!!! Bine ca nu te-ai pierdut de tot si ai incercat mai multe manevre...Saracuta Eva!! Cum e acum? Dar erai singura acasa?
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze
Victo spune:
diana, multumim de info.
uite si eu am avut o noapte groaznica, Mihai avand nasul super infundat, nu putea respira decat greu..am dormit o ora maxim, in rest am stat numa cu el in brate.
i-am tot pus ser, dar nu iesea nimic cu batista bb.in disperare i-am pus cate o pic. de vibrocil- nu stiu dc se pune la copii asa mici, dar chiar nu stiam pe cine sa sun la ora aia-dupa 23.
o sa sun azi drita sa vad dc am facut bine sau nu, sa vad ce fac la noapte, dc pot sa ii fac niste aerosoli cu ser.
andreea, tu in afara de aerosoli ce i-ai mai facut la pitic?
chiar ma gandeam ca dc se fac vanat tre sa ii fac eu respiratie.
e greu cu ei, ca nu stiu inca respira pe gurita.
vezi, instructaj din asta ar trebui sa ni se faca in maternitate.ori la noi..da-i sa mearga..si mai tarziu cd mananca, iar e periculos..numa il vezi ca se ineaca si nu stii ce sa faci mai repede.:(
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)