112

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

ma bucur ca nu mi-am lasat sotul sa se duca sa munceasca la stat intr-un sistem total infect si corupt

.. continuarea ar trebui sa fie "dar sunt recunoscatoare si le multumesc din inima celor ce au putut sa o faca".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Mda, e usor sa vezi frustrarile si sa judeci nemultumirile altuia cand nu esti in pielea lui !
Viviana, ti se par ilogice ptr ca nu vrei sa le intelegi.Daca sotii nostri ar fi lucrat in aceesi breasla, vai, cata dreptate mi-ai mai fi dat !
Delphi, una inveti in Academie,alta faci cand o termini !Meseria si-a ales-o cu sufletul ,altfel nu ajungea sa intre in facultate.Tu stii cel mai bine ca nu ne tragem din sange nobil si nici din pilosi. Cu atat mai putin din cei cu niscavai conturi in banca ! Iar daca n-ai sti cum e cu nepotismul, cumnatismul si alte forme de rudenie si inrudire ,as zice ca ai venit acum dintr-o societate care n-a auzit niciotdata de asa ceva !
Tu azi iti ai sotul acasa !Va puteti duce oricand ,oriunde doriti !Aveti si sarbatori. Probabil ca le-as fi avut si eu daca era fiul, cumnatul.... Numai ca sunt(em)doar simpli muritori !Si ptr asta si ptr speranta ca intr-o zi va fi mai bine,inca se duce oriunde este chemat. Cu toate riscurile !

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

cu voi nici ginypralul nu ma mai moleseste !
Dar , din punctul meu de vedere, am dreptate! Cum si voi aveti ,dar ptr voi !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Gabriella1, poate ti-as fi dat dreptate dar este greu sa te pui in pielea altuia.

Si mai stiu si ca este foarte greu pentru multa lume si totusi, gandesc ca daca cineva nu-si face treaba din motive salariale, dorind sa se razbune pe "stat" (gen cu atata ma platesti, atata fac) se razbuna de fapt pe omul de rand, pe cel care are posibilitati materiale si mai mici si care asteapta si el o farama de respect, acolo, daca nu de la stat macar de la umilii lui reprezentanti.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Gabriela

pai ia stai tu fara dc sa-si faca efectul tabletele alea,daca tot crezi ca dc-ul e "buba"!!

Nu ai dreptate,dar tu stii bine lucrul asta,asta este eterna scuza la romani ca avem ,facem,dregem!

Si noi traim cu salariul sotzului scazut(si binisor,nu asa...)de 20 de luni,si pe noi ne doare tare,insa la munca isi face datoria in continuare!Dar ma rog,nu vreau eu s dau exemple acum aiurea...problema este mentalitatea gresita!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Da, Gabriella1, poate ti-as fi dat dreptate dar este greu sa te pui in pielea altuia.

Si mai stiu si ca este foarte greu pentru multa lume si totusi, gandesc ca daca cineva nu-si face treaba din motive salariale, dorind sa se razbune pe "stat" (gen cu atata ma platesti, atata fac) se razbuna de fapt pe omul de rand, pe cel care are posibilitati materiale si mai mici si care asteapta si el o farama de respect, acolo, daca nu de la stat macar de la umilii lui reprezentanti.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana, eu am tot respectul ptr oameni.Chiar si ptr femeia de servici care -mi aduna mizeria din fata usii.Ptr ca inainte de a fi ce este , in primul rand este OM!
Mi se pare nedrept ca intr-un sistem vai mama lui,ca sa nu zic altfel, vii cu mainile in buzunar sa aplanezi conflicte. Ca n-ai voie sa faci nimic.I-ai dat o palma, maine esti reclamat. Nu departe de saptamana trecuta un neica nimeni din nu stiu ce mare clan i-a tras politistului cu sticla in cap.
Sa fiu bine inteleasa:sunt complet impotriva violentei.Dar cand sare la tine , te scuipa, te injura chiar sa stai sa-l privesti, eventual sa -i urezi si o zi minunata, mi se pare aiurea, oricat de educat si civilizat ai fi!
Vorba lui Delphi, traim intr-un sistem corupt ! Dar stii ce ma nemultumeste ,inafara salariului (da, si ma nemultumeste cumplit )
? Faptul ca viata a 80 % dintre politisti e o loterie. Ca nu toti sunt dobitoci asa cum marea majoritate cred. Ca daca tot ai pretentii sa vina cand il suni, respecta-l!Si tu, ca stat , plateste-l ! Plateste-i orele suplimentare, da-i ce are nevoie sa-si faca meseria , apara-l !
Si daca ar fi lucrat Electrica ,si i-ai fi taiat din salar dar l-ai fi chemat sa se catere pe stalpi cand tu nu -i dai nici centura de siguranta si nici casca, la fel as fi gandit.

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

ma bucur ca nu mi-am lasat sotul sa se duca sa munceasca la stat intr-un sistem total infect si corupt

.. continuarea ar trebui sa fie "dar sunt recunoscatoare si le multumesc din inima celor ce au putut sa o faca".

sunt recunoscatoare doar fata de cei de la smurd si pompieri. pt celelalte ramuri nu simt absolut nimic de bine.
gabriela stiu cum e cu ce vb tu acolo, insa nu despre asta e vorba pana acum si daca vrei un sot mereu acasa, langa tine, ar tb sa vb cu el si sa ajungeti la un numitor comun. dar probabil tu vrei si cu salariul mare si cu program de lehuza si mereu langa tine. presuspun ca atunci cand l-ai cunoscut stiai cu ce se ocupa si ai acceptat situatia. acum de ce nu o mai accepti? si eu lucrez la stat si mie mi s-a redus considerabil leafa, dar pt ca fac ceea ce fac din inima si cu sufletul, accept asa. cand mi-o ajunge cutitul la os si nu voi mai face fata, voi gasi o alta solutie, dar nicidecum nu ma voi plange ca uite statul nu-mi recunoaste munca si meritele.
si daca DC-ul iti afecteaza atat de tare sarcina, eu zic sa iei o pauza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Gabriela

pai ia stai tu fara dc sa-si faca efectul tabletele alea,daca tot crezi ca dc-ul e "buba"!!

Nu ai dreptate,dar tu stii bine lucrul asta,asta este eterna scuza la romani ca avem ,facem,dregem!

Si noi traim cu salariul sotzului scazut(si binisor,nu asa...)de 20 de luni,si pe noi ne doare tare,insa la munca isi face datoria in continuare!Dar ma rog,nu vreau eu s dau exemple acum aiurea...problema este mentalitatea gresita!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

nu compara Germania cu Romania !!!!
Dincolo de asta ,n-am zis ca sotul meu isi face altfel meseria !Ci doar ca nu e drept ! Si nu numai ptr el !

Gabriela

Mergi la inceput

.

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

sunt recunoscatoare doar fata de cei de la smurd si pompieri. pt celelalte ramuri nu simt absolut nimic de bine.
gabriela stiu cum e cu ce vb tu acolo, insa nu despre asta e vorba pana acum si daca vrei un sot mereu acasa, langa tine, ar tb sa vb cu el si sa ajungeti la un numitor comun. dar probabil tu vrei si cu salariul mare si cu program de lehuza si mereu langa tine. presuspun ca atunci cand l-ai cunoscut stiai cu ce se ocupa si ai acceptat situatia. acum de ce nu o mai accepti? si eu lucrez la stat si mie mi s-a redus considerabil leafa, dar pt ca fac ceea ce fac din inima si cu sufletul, accept asa. cand mi-o ajunge cutitul la os si nu voi mai face fata, voi gasi o alta solutie, dar nicidecum nu ma voi plange ca uite statul nu-mi recunoaste munca si meritele.
si daca DC-ul iti afecteaza atat de tare sarcina, eu zic sa iei o pauza

Da,da... ia facem schimb intr-o zi si trimite-ti sotul in locul sotului meu, si poate e si ziua in care banul nu e norocos si n-are parte de vesta. Sa vad atunci, iti tremura sau nu sufletul? Si mai ai pretentiile de acum?

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Discutii despre legatura de tip cauza efect intre salariile bugetarilor si lipsa lor de profesionalism au mai fost. Haideti daca se poate sa nu o mai luam pe directia asta, nu cred ca e de ajuns undeva.

Poate o discutie mai constructiva ar fi daca se poate sau nu face ceva. Sa discutam si la modul general daca vreti, despre situatiile de la noi in care "nimeni nu e de vina" si nimeni nu poate face nimic. Putem lua exemplul meu doar ca punct de plecare.

Se discuta din confortul pozitiei pe scaun in fata monitorului, foarte aprins uneori, despre abuzul asupra copiilor, acela savarsit de un parinte pe care l-au lasat nervii si intr-un moment de oboseala si nerabdare a luat-o pe calea cea scurta. Eu nu cred ca intr-o societate problemele se pot rezolva asa, sarind niste etape. In ceea ce-i priveste pe drogatii din povestea mea, toti sunt in strada inca din copilarie. Te uiti acum la ei si e greu de spus ce varsta au, poate unii mai sunt inca minori. In mod sigur copilul de 2-3 anisori care duce acum o viata cumplit de grea in acest grup le va calca pe urme. Acum te uiti la el si te induiosezi, peste cativa ani el va deveni o realitate greu de acceptat, una pe care ai vrea sa o ascunzi sub pres.

Stiu ca formularea subiectului a avut un aer de bascalie, nu ma deranjeaza daca se amesteca mistourile cu opiniile serioase.

Daca mai aveti si alte "bancuri cu politisti" ar fi foarte la subiect. Pe medici i-am tocat destul. Cu ei probabil nu exista bancuri intrucat lipsa lor de profesionalism are intotdeauna consecinte tragice. Politistii au noroc de o populatie relativ cuminte. Culmea e ca eu ma simt destul de in siguranta aici in Romanica, probabil pentru ca aici si infractorii sufera de neprofesionalism.

Mergi la inceput