112

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

.
Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

ma bucur ca nu mi-am lasat sotul sa se duca sa munceasca la stat intr-un sistem total infect si corupt

.. continuarea ar trebui sa fie "dar sunt recunoscatoare si le multumesc din inima celor ce au putut sa o faca".

sunt recunoscatoare doar fata de cei de la smurd si pompieri. pt celelalte ramuri nu simt absolut nimic de bine.
gabriela stiu cum e cu ce vb tu acolo, insa nu despre asta e vorba pana acum si daca vrei un sot mereu acasa, langa tine, ar tb sa vb cu el si sa ajungeti la un numitor comun. dar probabil tu vrei si cu salariul mare si cu program de lehuza si mereu langa tine. presuspun ca atunci cand l-ai cunoscut stiai cu ce se ocupa si ai acceptat situatia. acum de ce nu o mai accepti? si eu lucrez la stat si mie mi s-a redus considerabil leafa, dar pt ca fac ceea ce fac din inima si cu sufletul, accept asa. cand mi-o ajunge cutitul la os si nu voi mai face fata, voi gasi o alta solutie, dar nicidecum nu ma voi plange ca uite statul nu-mi recunoaste munca si meritele.
si daca DC-ul iti afecteaza atat de tare sarcina, eu zic sa iei o pauza

Da,da... ia facem schimb intr-o zi si trimite-ti sotul in locul sotului meu, si poate e si ziua in care banul nu e norocos si n-are parte de vesta. Sa vad atunci, iti tremura sau nu sufletul? Si mai ai pretentiile de acum?

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

ultimul off-topic si cu asta inchei cu tine ca nu vrei sa pricepi. Cand ti-ai cunoscut sotul stiai ce face? ca pleaca in interventii fara vesta? si toate riscurile meseriei lui? Stiai. Ai acceptat? Da. Acum de ce nu mai accepti? Ca nu mai este apreciat cum vrei tu? sau cum ar vrea el? ca nu mai are leafa de la inceput? eu am acceptat serviciul sotului meu cu toate riscurile lui. tie ce iti este atat de greu? Si gata cu tine!
accept scuze ca s-a deviat de la subiect. faza cu drogatii ma ingrozeste teribil. imi aduce aminte de studentie, cand de prin canale sau scari de bloc aparea cate unu cu o seringa-n vena, cu vreo punga din care inhala de zor. am fost oripilata de acest tablou sumbru. la inceput habar nu aveam ce e cu ei apoi am aflat istoria lor. si de asta am reusit si am rezistat eroic tuturor tentatiilor de a fuma macar ceva, sa ma simt high. nu voiam sa ajung ca ei. ca de la fumat la injectat nu cred ca e mult.
pt ei ar tb sa existe niste centre cum sunt in tarile civilizate. dar cum romanica noastra e in urma la acest capitol, tb sa ii aceptam in viata de langa noi. trebuie facut ceva pt ei, dar cine? pe cei in masura sa faca ceva ii preocupa altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Discutii despre legatura de tip cauza efect intre salariile bugetarilor si lipsa lor de profesionalism au mai fost. Haideti daca se poate sa nu o mai luam pe directia asta, nu cred ca e de ajuns undeva.

Poate o discutie mai constructiva ar fi daca se poate sau nu face ceva. Sa discutam si la modul general daca vreti, despre situatiile de la noi in care "nimeni nu e de vina" si nimeni nu poate face nimic. Putem lua exemplul meu doar ca punct de plecare.

Se discuta din confortul pozitiei pe scaun in fata monitorului, foarte aprins uneori, despre abuzul asupra copiilor, acela savarsit de un parinte pe care l-au lasat nervii si intr-un moment de oboseala si nerabdare a luat-o pe calea cea scurta. Eu nu cred ca intr-o societate problemele se pot rezolva asa, sarind niste etape. In ceea ce-i priveste pe drogatii din povestea mea, toti sunt in strada inca din copilarie. Te uiti acum la ei si e greu de spus ce varsta au, poate unii mai sunt inca minori. In mod sigur copilul de 2-3 anisori care duce acum o viata cumplit de grea in acest grup le va calca pe urme. Acum te uiti la el si te induiosezi, peste cativa ani el va deveni o realitate greu de acceptat, una pe care ai vrea sa o ascunzi sub pres.

Stiu ca formularea subiectului a avut un aer de bascalie, nu ma deranjeaza daca se amesteca mistourile cu opiniile serioase.

Daca mai aveti si alte "bancuri cu politisti" ar fi foarte la subiect. Pe medici i-am tocat destul. Cu ei probabil nu exista bancuri intrucat lipsa lor de profesionalism are intotdeauna consecinte tragice. Politistii au noroc de o populatie relativ cuminte. Culmea e ca eu ma simt destul de in siguranta aici in Romanica, probabil pentru ca aici si infractorii sufera de neprofesionalism.

Te inteleg si pe tine si pe celelalte doamne ca e normal ca dimineata sa fii odihnita si sa nu-ti atarne ochii in scobitori ptr ca nu stiu care drogat, betiv sau nebun a facut scandal sau a intrat pe geamul vecinului iar politistul n-a facut mai nimic ptr ca n-a putut (si eu mi-as dori la fel )!
Nemultumirea mea e da, si vis- a- vis de salariu dar si de faptul ca statul nu asigura nimanui nimic. Dar absolut nimic!Dar are pretentii! Poate mai mari ca ale noastre. Sa nu uitam ca nu numai medicii sau politistii traiesc din banii contribuabililor.Si drogatii , si cei care n-au muncit 1 minut tot din banii astia traiesc. Dar pe ei nu ne revoltam.Ii acceptam ca un "bun comun" si-i toleram.Cel putin cat nu ne fac rau.
Si pe cei care trag tzeapa statului ii acceptam,nu?
N-am vrut sa-ti stric subiectul,departe de mine gandul acesta. M-am ambalat de parca schimbam eu guvernul, sistemul de salarizare si pe Basescu & Boc.

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ciudat ca cerem ca vanzatoarea sa fie cu zambetul de buze..probabil ca ea castiga 500 lei, ca mediul sa isi faca treaba fara spaga, desi castiga si el 1000 lei, adica avem pretentii de la altii, dar de la noi insine nu. Noi putem merge la servici cu sila si sa ne facem treaba in sila, pentru ca n-am avut pile sa avem post mai bun unde tragi mata de coada. De fat suntem frustrati ca nu avem pile ca sa stam degeaba asa cum stat ala, pilosul. Si suntem superfrustrati ca in Romania totul e naspa, de la vanzatoare la politist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic ca pana la salarii, trebuie sa ne legam de legi. Daca legea ar fi buna, atunci politistul nu s-ar mai scarpina in cap ca nu are ce le face.
Si aici sunt drogati, si aici sunt politisti. Dar aici politistul nu ma intreaba pe mine ce sa le faca. Stie ce are de facut. Ma intreaba daca sunt ok cu respectiva masura pe care e pe cale sa o aplice.
Noi am sunat la politie pentru ca vecinul, in entuziasmul lui de a-si construi gard, a intrat si la noi in gradina si ne-a distrus un strat de flori. Am vorbit cu o politista care mi-a zis ce pot face. Mi-a explicat ca in 2 min un echipaj poate fi la usa lui sa il atentioneze si sa ii puna in vedere sa plateasca florile. Mi-a cerut sa vorbesc cu vecinul si daca nu isi cere scuze, atunci ea trimite imediat pe cineva la usa lui. A sunat dupa 10 min, m-a intrebat care e situatia. I-am zis ca vecinul si-a cerut scuze (intre timp paki isi ceruse scuze, mi-a zis ca e suparat si el pe ce s-a intamplat, ca le-a zis lucratorilor ca nu au acceptul meu sa intre in gradina mea)si ca nu e cazul ca pentru un strat de flori sa trimita un echipaj de politie.
Legea. Legea si aplicare ei pot ajuta un politist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Usos off topic dar tot ref la minunatul 112...

Avem in familie un caz grav... accidente vasculare repetate... nu are rost sa intru in detalii. Acum 2 saptamani a mai facut unul. Am sunat la 112 si salvarea a venit dupa 2 ORE!!! DA! 2 ORE!!!
Si probabil ca nu ar mai fi venit deloc daca nu sunam iar si iar dfisperati. Ne tot intrebau: Da'ce are... repeta povestea... iar si iar... si inca o data de promiteau ca prioritizeaza cazul....
Imi pare rau si acum ca nu am sunat la Puls sau ca nu l-am luat puri si simplu sa-l ducem la spital, desi nu stiam exact unde anume sa-l ducem...
In cele din urma l-au dus la Colentina... ce am gasit acolo mi-e greu sa va descriu in cuvinte pentru ca nu asi sti cu ce sa incep: ca pe culoar la Neurologie mirosea a toaleta publica sau ca de garda era doar o rezidenta care habar nu avea de unde sa-l ia si ce sa faca cu el... Dar asta deja face parte din alt film...

Da, Accept, iti inteleg frustrarea si te felicit pentru initiativa de a suna la 112 si pentru rabdarea pe care ai avut-o.
Gabriela, te rog nu mai spune asa ceva never, ever! Oamenii astia, indiferent de salariul pe care il primesc sunt datori sa serveasca interesul public... Nu doresc sa o mai faca din motive de plata insuficienta, sunt liberi sa-si caute alt job, nu sa puna in pericol cetatenii care ii platesc nefacandu-si datoria. Iti inteleg ingrijorarea pentru sotul tau, dar el este un angajat, asa cum suntem si noi in meseriile noastre, si banuiesc ca nu l-a fortat nimeni sa o aleaga pe a lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

...si daca DC-ul iti afecteaza atat de tare sarcina, eu zic sa iei o pauza

Las-o mai usor cu catalogarile....!!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom
Da, Accept, iti inteleg frustrarea si te felicit pentru initiativa de a suna la 112 si pentru rabdarea pe care ai avut-o.

Sa stii ca nu sunt deloc un cetatean cu un simt civic dezvoltat. Dar as vrea sa cred ca oricine dintre noi ar fi sunat, chiar nu am inteles de ce nu au facut-o cei de la restaurant. Nu stiu cat de periculoasa era situatia, dar in mod sigur e periculos sa lasi un aurolac sa creada ca e ok sa sara prin balcoanele oamenilor. Chiar daca nu a luat decat o amenda, macar este constient ca poti fi vazut si nu se crede voda in loboda. Sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

nu compara Germania cu Romania !!!!
Dincolo de asta ,n-am zis ca sotul meu isi face altfel meseria !Ci doar ca nu e drept ! Si nu numai ptr el !

Gabriela

Pai nu compar,vorbeam doar de mentalitate!Si n-a spus nimeni ca e drept nici in cazul meu nici in al tau dar ...asta nue motiv de scuza si sustragere de responsabilitate!Vrei faci nu vrei...te retragi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Sa stii ca nu sunt deloc un cetatean cu un simt civic dezvoltat. Dar as vrea sa cred ca oricine dintre noi ar fi sunat

Mda...e bine ca esti optimista.
De aia se mirau si poltistii aia de i-ai chemat ...ca gasca aia era cunoscuta, ce ti-o fi venit...nu-i asa?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

La noi sunt mult mai prompti. Nu stiu daca sunt si mai amabili. Unii politistii se cam cred buricul pamantului.

Mergi la inceput