Pufi iubiti de 2010 - Casa de piatra micki!(137)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Am reusit sa citesc tot...ma declar mandra!!
Nu am putut intra in uichend, nici nu am deschis laptopul, am stat cu bebe mic si scump, am iesit in centrul vechi si am mancat, duminica am copt vinete si ardei capia, i-am pus la congelat...am fost harnica. Mi-au murit laudatorii!!

Fetelor, la multi ani tuturor pufuletilor, Micki - casa de piatra si ani frumosi de acum inainte, sanatate si tot ce va doriti voi. Mie mi-a placut atat de mult la nunta mea ca ii ziceam sotului ca mai vreau sa mai facem o nunta!!

MIREMIA - m-am intors la servici pt ca nu se putea altfel. Eu nu am salariu pe carte de munca si am firma mea si facturez. Nu platesc asigurari sociale decat pt o suma f mica, deci venitul meu de la stat, daca as fi declarat ca vreau in concediu de crestere copil, ar fi fost de 600lei. Ori eu am stat acasa 5 luni pe sal 100%, am lucrat non-stop in timpul asta si m-am intors la birou...pt ca, asa cum a zis si TOMACA - ar fi trebuit sa angajeze pe altcineva in locul meu. Sunt director financiar si nu se poate fara . Toate astea sunt in detrimentul copilului, al educatiei lui, al dragostei pe care o poate avea de la mine....pe mine ma vede 2 ore dimineata si 3 ore seara. , asta e viata.

TOMACA - unde e magazin bio la Coltea? zi-mi mai exact. sunt interesata.

LARISEL - multumesc de raspunsul cu ceaiul. Eu nu ii curat gura cu nimic lui Dani, ii dadeam cu glicerina boraxata cand avea 1 luna, dar uitam, ii dadeam o data la 2 saptamani.
Sa stii ca m-am gandit la eritemul fetelor tale....nu te supara pe mine ca iti zic, ma gandesc si eu.....nu crezi ca le dai prea multe ingrediente? Poate este unul din acele ingrediente care le face rau. Intoarce-te in timp si vezi cand a inceput si ce le dadeai atunci de mancare. Nu se poate sa dureze atata timp....e ceva din mancare. Sigur. Dar nu te supara pe mine. Ca am observat ca retetele tale contin multe ingrediente....eu am tot citit ca lor nu le trebuie asa elaborat, super pregatit termic, ...le trebuie sa se invete cu gustul. Ia fa o incercare si da-le mai mult lapte intr-o zi - doua si cateva legume simple la masa. Vezi, poate e vreo ameliorare. Sigur e de la mancare.

RATUSCA - in Kiabi sunt panouri mari deasupra hainelor, sus de tot, scrie Fete 5 ani, baieti X ani....e f usor....sau mi se pare mie, ca ma duc des acolo si ma duc glont la bebei.

SIMPLICITY - eu am noroc la faza cu curatenia, am femeie care vine de 3 ori pe sapt, de doua ori face curat, a treia oara calca. Dar o am de mult, de cand ne-am mutat la casa. Bine, ca aveam si la apartament, inainte de casa, dar zic, pe asta o avem de cand ne-am mutat. Am incredere in ea, are cheie, de obicei vine cand suntem noi acasa, dar mai suntem si plecati. Sau eram plecati, ca acum e acasa tot timpul cineva.
iar cu mancarea....eu nu mai gatesc de mult. De cand am nascut. In sarcina am gatit o gramada, super retete, cu Jamie langa mine eram, tot felul de chestii. De cand am nascut nu mai fac nimic. Ca nu am timp si nu am chef si nu vad rostul. Sotul nu mananca dimineata, ii fac vreo 3 sandviciuri pt la 10-11 cand i se face foame, la pranz el mananca la servici, eu la fel, seara nu mi-e foame, iar lui ii mai gateste maica-sa. Iar daca fac...fac ceva usor, orez cu lapte, o tarta, o friptura la cuptor....gratar in uichend...cu salata, chestii simple care se fac repede. Mie imi plac ciorbele, lu barbata=miu nu, el mananca o ciorba pe luna, asa ca nici ciorbe nu mai fac, decat cand am musafiri,....dar de cand e mama lui sau mama mea la noi, fac ele ceva de mancare daca le lasa Dani...daca nu...nu se supara nimeni. paste cu ton, salata...astea se pot face imediat.
Iar referitor la timp liber,...eu chiulesc de la servici si ma epilez, merg la coafor, mani,pedi...in rest, mai citesc o pagina doua de revista sau vreo carte de la 9 la 10 cand adoarme Dani.
Am iesit la restaurant si la film de 3 ori pana acum de cand s-a nascut Dani....lasa, ca vom avea timp liber la pensie!!!

Ma intorc la munca. v-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

prezenta si eu dar nerecuperata...

in primul rand vreau sa-i spun lui micki, ca stiu ca a avut nunta in week-end, CASA DE PIATRA! sa ai parte de tot binele din lume, multa iubire si intelegere.

in rest toate bune si frumoase, ca sa zic asa. am avut si noi controlul de 7 luni.dr a zis ca are putin rosu in gat si pt ca l-a ciupit aseara ceva prin parc, ne-a dat si ceva crema. tre sa merg la farmacie sa le iau. a zis ca david arata bine, ca e in urma un pic cu greutatea, are 6250 si ar fi trebuit sa aiba vreo 6600, dar ne-a spus ca e ok si ne mai vedem peste o luna.

am si eu niste intrebari.

1. copilul vostru raspunde atunci cand il strigati pe nume? M-a intrebat dr iar eu i-am raspuns ca nu pare sa inteleaga ca il cheama David. Ce-i drept noi nici nu ii prea spunem david ca il alintam in fel si chip.
2. copilul vostru da semne sa inteleaga ce-i vorbiti, adica daca il certati sa nu faca nu stiu ce, sau pur si simplu il cerati observati vreo schimbarein comportamentul lui? Ar trebui la varsta asta sa inteleaga cand este certat? Asta este tot o intrebare de la pediatra si eu i-am zis ca nu-mi dau seama daca copilul meu intelege ce-i spun, ca eu ii vorbesc numai frumos si el imi zambeste tot timpul, dar am sa fac niste experimente sa vad ce si cum.
3. acu la ultimul dinte, am vazut ca parca ar sange putin(cel putin se vad 2 pete rosii de o parte si de alta a dintelui)si nu stiu daca este de la eruptie (desi pana acum nu am mai observat) sau este de la vreo jucarie pe care si-o baga in gura si s-o fi lovit.AR trebui sa ma ingrijorez si sa ma duc la stomatolog? Ma gandeam sa astept cateva zile sa vad ce se intampla, dar am zis sa va intreb si pe voi.

cam atatica deocamdata. trebe sa recuperez si eu ca ramasesem la pag 19 de la capitolul 136.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalitica2000

in primul rand vreau sa-i spun lui micki, ca stiu ca a avut nunta in week-end, CASA DE PIATRA! sa ai parte de tot binele din lume, multa iubire si intelegere.

in rest toate bune si frumoase, ca sa zic asa. am avut si noi controlul de 7 luni.dr a zis ca are putin rosu in gat si pt ca l-a ciupit aseara ceva prin parc, ne-a dat si ceva crema. tre sa merg la farmacie sa le iau. a zis ca david arata bine, ca e in urma un pic cu greutatea, are 6250 si ar fi trebuit sa aiba vreo 6600, dar ne-a spus ca e ok si ne mai vedem peste o luna.

1. copilul vostru raspunde atunci cand il strigati pe nume? M-a intrebat dr iar eu i-am raspuns ca nu pare sa inteleaga ca il cheama David. Ce-i drept noi nici nu ii prea spunem david ca il alintam in fel si chip.
2. copilul vostru da semne sa inteleaga ce-i vorbiti, adica daca il certati sa nu faca nu stiu ce, sau pur si simplu il cerati observati vreo schimbarein comportamentul lui? Ar trebui la varsta asta sa inteleaga cand este certat? Asta este tot o intrebare de la pediatra si eu i-am zis ca nu-mi dau seama daca copilul meu intelege ce-i spun, ca eu ii vorbesc numai frumos si el imi zambeste tot timpul, dar am sa fac niste experimente sa vad ce si cum.
3. acu la ultimul dinte, am vazut ca parca ar sange putin(cel putin se vad 2 pete rosii de o parte si de alta a dintelui)si nu stiu daca este de la eruptie (desi pana acum nu am mai observat) sau este de la vreo jucarie pe care si-o baga in gura si s-o fi lovit.AR trebui sa ma ingrijorez si sa ma duc la stomatolog? Ma gandeam sa astept cateva zile sa vad ce se intampla, dar am zis sa va intreb si pe voi.

cam atatica deocamdata. trebe sa recuperez si eu ca ramasesem la pag 19 de la capitolul 136.

Lali de David luptatorul nostru

1. Da, raspunde, adica intoarce capul de fiecare data. Il strigam doar Dani, atunci cand vrem sa ne si raspunda.
2. Nu il cert in adevaratul sens al cuvantului, dar cand ii zic Nu sau Nu e voie protesteaza verbal. Banui eu ca vom avea zile grele!! Chiraie, uneori se opreste in loc....are un ghiveci de floare preferat si de fiecare data cand o ia inspre el, cineva ii zice, nu, dani, nu e voie la floare....nu cred ca intelege el ceva, dar repetitia e mama invataturii...
3. daca se lovea cu ceva urla de il auzeam pana si noi. Doare gingia rau, pe mine nu ma lasa nici sa il dau cu dentinox. mai asteapta cateva zile. Nu cred ca stomatologul e neaparat, cred ca pediatrul stie la varsta asta de toate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Lali
A mea nu raspunde tot timpul cand o strig. Pana nu demult ii spuneam mereu delfi si am observat ca raspunea mai repede cand o strigam asa decat atunci cand o strigam pe nume.
La faza cu certatul nu stiu ce sa zic....ii mai spun seara pe un ton mai autoritar (cand se fataie o ora pana adoarme) sa se linisteasca si sa se culce dar nu stiu daca intelege ceva.
Dinti nu avem inca, asa ca......

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:

Raspunde la nume de cele mai multe ori. Are momente cand este preocupat si mai intai isi vede ale lui si daca insisti cu strigatul se intoarce cu privirea (vai de noi cand va fi mare). Este foarte important insa ca toata lumea din familie sa i se adreseze intrun singur fel ca sa inceapa sa-si formeze constiinta de sine. Si noi ii spuneam in toate felurile, dar am renuntat.

de pe la 8 luni intelege cand este certat (asa am citit). Ce-i drept nu am facut-o, dar daca au fost cateva cazuri cand taicasu a vorbit mai tare si a luat-o ca pe o mustrare si a lasat buza. In niciun caz la varsta aceasta sa nu te astepti sa nu mai faca ceea ce-i ceri. El deabia descopera cine este, dar sa inteleaga structuri logice bine/rau - ai voie/n-ai voie etc.

Daca aveti dintzi, va permiteti sa va duceti la stomatolog, nu? Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Mai asteapta cateva zile. Poate e un dinte mai fortzos. Daca s-a lovit poate e bine sa cureti, dar nu stiu cu ce. Si probabil un pediatru poate sa-ti dea un sfat, stomatologii se pricep la copii asa mici?

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

[/quote]

Nu stiu exact adresa, adica numarul. Este pe strada Coltea, pe partea stanga (este o strada cu sens unic), aproape de capatul care da in bulevardul Balcescu cel mare care ajunge la Universitate), iar pe dreapta incepe spitalul Coltea. Se numeste Naturalia, trec si eu maine sa vad si apoi iti spun adresa exacta.

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Nu stiu exact adresa, adica numarul. Este pe strada Coltea, pe partea stanga (este o strada cu sens unic), aproape de capatul care da in bulevardul Balcescu cel mare care ajunge la Universitate), iar pe dreapta incepe spitalul Coltea. Se numeste Naturalia, trec si eu maine sa vad si apoi iti spun adresa exacta.

varsta lui Tudor

[/quote]

Magazin bio Naturalia este si langa Piata Alba Iulia (cel de care spunea alexutza), doar ca este undeva la 50 de ron kg de pui bio adus din Ungaria.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Citat:

1. Raspunde la nume in 9 cazuri din 10. Se intampla sa fie surd uneori cand e concentrat pe vreo jucarie.
2. Stie dupa tonul vocii ce ii zic. Daca o cert pe sora-sa incepe si el sa planga. Daca glumesc rade si el. Nu intelege "NU" inca.
3. Daca se lovea stiai si tu si restul cartierului. Am mai auzit de copii care au avut o usoara sangerare in momentul eruptiei dentare. La ai mei nu am observat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:

1. raspunde aproape de fiecare data la numele lui..mai putin cand e foarte concentrat pe ceva(urmarit pisoiul din priviri)...am incercat si alte nume sa il strigam sa vedem daca e coincidenta sau nu ca raspunde la numele lui si nu a sesizat ca il strigam pe el atunci deci e de bine...isi stie numele
2. stie cand ii spun NU..de cate ori se duce la vreun sertar si ii zic nu, se uita la mine, rade si incepe sa il deschida, ii zic iar nu, stie ca nu face bine dar tot continua...doamne doamne ce o sa fie cand ne facem maricei...Si daca il iau de acolo se pune pe urlat isteric cu pumnisorii stransi de zici ca acum m-ar bate
3.la noi la dintii de jos nu a sangerat asa ca bnu stiu daca e posibil sau nu..desi sotul ma tot intreaba cum e posibil sa iasa dintii fara sa sangereze ca doar sparge gingia, nu? buna intrebare...

-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

simplicity sa raspund la sondaj macar daca tot nu am mai reusit sa scriu.
eu fac mai multe ca inainte in casa pentru ca nu lucrez. Acum daca stau toata ziua acasa (fara birou) ma simt cu musca pe caciula sa fac si eu ceva asa ca gatesc zilnic (inainte gatea 90% sotzul ca el ajungea inaintea mea acasa), calc (inainte nu calcam ca nu stiam), spal, fac curat, spal pe jos, fac cumparaturi una alta. Ies cu Yannis la plimbare, stau pe forum, pe chat cu prietenii, iar seara dupa ce se culca Yannis, pentru ca el doarme de la 21:30 pana pe la 8-9 dimineatza imi permit sa stau pana la 12-1 la filme, la barfa una alta....
Cu gatitul, ideal e sa doarma Yannis cand gatesc...asta se intampla pana pe la 4 luni apoi ...pauza. Il las singur cat se joaca cu ale lui fara sa urle. Daca incepe miorlaitul atat de des incat e un du-te vino intre bucatarie si locul lui de joaca il iau cu mine. Il pun in scaunul lui de masa si de regula 10-15 minute ma studiaza apoi se plictiseste si trebuie sa ii mai cant sa ii mai arat una alta, ii mai aduc jucarii, ii dau castronelu lui cu lingura sa bata in ele...oricum e fascinat sa isi arunce jucariile de la inaltime pe gresie etc... In schimb nu mai am timp de: sala, epilat, masaj si facut unghii la salon iar cafelele cu prietenele sunt un pic mai ...cu intreruperi multe si dese de la Yannis...
La cumparaturi merg cu Yannis.

de Yannis

AMR ... da nu le mai pun ca cica nu se vad

Mergi la inceput