*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (118)*
Raspunsuri - Pagina 7
loryd spune:
AAA, Ocean, merci de idei. Si la noi merg foarte bine lactatele dar sunt un pic suparata ca nu are un meniu mai diversificat, adica ne invartim mereu in jurul acelorasi mancaruri. Ma bucur insa ca mananca orice fel de fruct si asta cu mare placere.
Sa facem analizele si vom mai vedea cum ne dam pe brazda.
Am fugit afara ca trage de mine
Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)
criss703 spune:
Multumim fetele 
Tocmai am venit de la dr. si are otita , bebeii ce au mai avut otita ce tratament au luat? antibiotic? aveau dureri de ureche?
Si eu ma gandesc cu groaza ca trebuie sa ma intorc la serv . pe un salar mult mai mic decat indemnizatia
si cu multa munca si responsabilitate , of of ....
Cand voi fi mai zen
(ce mai zici Anca?!) o sa pun poze de la mare (motivul lipsei noastre )
Darling_ spune:
Asaaa, deci insfarsit am putin timp ca Eduard e la gradi. Eu tocmai m-am intors de la dr, toate bune si la locul lor. Asteptam ![]()
Ramasesem datoare cu niste retete:
Ciulama de pui
Pun la fiert un piept de pui taiat bucati asa mai mari, cam 4 bucati. Cand fierbe aleg spuma si adaug 2 morcovi, 2 pastarnaci, o tija mare de telina si o ceapa. Mie imi place sa aiba gust mai de legume. Cand fierb legumele strecor zeama si o pastrez. Intr-o cratita cu fundul gros pun cam 3 linguri de unt. Cand untul se topeste o dau deoparte si adaug 2 linguri cu vf de faina, amestec cu telul pana se incorporeza, se face ca o pasta groasa si apoi adaug cu polonicul treptat din zeama de pui cu legume. Pun cratita iar pe foc si continuu sa adaug din zeama treptat amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase. Amestec pana se ingroasa, adaug apoi o lingura zdravana de smantana, bucatelele de pui si marar tocat fin. Noua ne place cu mamaliguta. Mai poti adauga si ciupercute, le fierbi dinainte si le tai cu cutitul cubulete. Lui Eduard ii pun in farfurie si o jumate e morcov sau parstanac zdrobit cu furculita.
Spanac cu cascaval si paste
Asta o gatesc numai pt Eduard ca mie una nu-mi place
. Pt o portie folosesc cam 200 gr, maxim un sfert de kg de spanac. Pun spanacul la oparit, il scurg il toc marunt cu cutitul. Intr-o craticioara pun o lingurita de unt, cand s-a topit adaug spanacul tocat, las cateva minute pe foc,adaug cascaval ras, asa cam o mana, daca e prea gros mai subtiez cu lapte. Separat fierb pastele, (eu folosesc spaghetti, pt Eduard le rup in bucatele mici). Le fierb in apa cu putiiin ulei de masline si sare. Cand sunt foarte moi le scurg de apa si le adaug la spanacul cu cascaval.
Ma duc acum sa fac o ciorba de pui si putina ordine pe aici ca diseara vine mama
.
Adriana
w38+ cu
Alexander si mamica de
Eduard (09.12.2008)
loryd spune:
Darling multumesc frumos de retete. Maine voi incerca ciulamaua. O sa-ti spun cum ne-a mers.
Ai grija cu efortul ca nu mai ai mult. Bine ca din seara asta ai ajutoare
.
Pupici
Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)
monicabo spune:
criss, ne-am confruntat si noi in iarna cu o otita, de fapt un inceput de otita, era doar nu stiu ce inflamat pe acolo.
Atunci am mers la Medlife, era perioada de sarbatori si doctorita lucra in perioada aia.
S-a incercat fara antibiotic, doar cu antiinflamator si picaturi, anume nurofen si otipax(picaturi pt ureche), dar dupa 1 zi nevazandu-se nici o imbunatatire, i-a dat si antibiotic - augmentin, timp de 5 zile. Dupa 1 zi de luat antibiotic (dupa ce a inceput sa-si faca efectul), a inceput sa fie mai bine, sa cedeze durerea..
Ana Maria, da avea dureri de ureche, mai precis urla f tare, se trezea noaptea si urla, nu stiam ce sa-i fac, pana ii mai trecea un pic durerea si adormea iar. Peste zi la fel, incepea sa urle..atunci m-am alarmat ca e altceva decat vreo stare de maraiala, urla si in brate, se arcuia...
Anterior fusese si un pic racita si doctorita ne-a spus ca de la mucisori care s-au dus spre ureche s-a declansat inceputul asta de otita, ca la copiii mici canalele au o deschidere mai mare, unghiuri mai mari, spre deosebire de copiii mari si adulti, la care se intalnesc cazuri rare de asa ceva.
Sanatate multa! voua ce v-a dat, luati si antibiotic?
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
ginye55 spune:
Criss si edi a avut otita...episod urat, cu temp 40, internare...a stat 2 zile in spital pe antibiotic (nush ce i-au dat...ca ei nu imi spuneau nimic
) si apoi 7 zile pe zinat, plus otocalm picaturi de 3 ori/zi.
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
anca_27 spune:
Criss, nu-s zen. ![]()

Noi ne-am repatriat, stam pe loc, planuri de gradi, regim de austeritate. Trecut pe lapte de vaca, dar mai putin, ca nu-i place la nebunie, mancare cand-cum.
Oliv, Darling, sunt cu gandul la voi!
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Produse la Bazar
...............
La Taclale
bertha spune:

Darling, multmim pt retete.
Ai incercat vreodata ciulamaua cu ulei in loc de unt si fara smantana? O fi buna, sa stiu daca ma apuc sau nu.
Ocean, mie mi se pare extraordinar ca mananca Th atatea cruditati. Mai bine slabut si plin de vitamine, zic eu. Ioana nu vrea decat morcov crud, bine, si fructe (mar, para, banana, piersica).
Cris, ai mei n-au facut otita niciodata, dar nepotul meu facea 2-3/an si mereu lua antibiotic. Sanatate multa!
Anca, de ce esti trista? Uite multe
sa treaca supararea.![]()
Si pe mine m-a luat frica de serv, mai precis teama de separare. Asa se intampla cand stam atata acasa.
Pb cu salariul la mine nu sunt, sper sa o tina asa in continuare. Dar e f departe de casa serv, o ora dus, una intors, voi ajunge in jur de ora 19 acasa.
Asta e, multumim pt cei 2 ani, zambim si la muncaaaaa!
Edit: Printesa-Spiridus, ce planuri de intarcare ai? sau sa te intreb mai bine daca ai planuri de intarcare?![]()
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
ducky spune:
Buna fetelor
Zi frumoasa si la noi. Glad e la gradi, pe Elena am scos-o afara vreo 2 ore, asa ca acum a cazut rupta de somn.
Am facut supica de pui pe azi si nudli (habar n-am cum se scrie) si chiar acum citeam reteta de spanac cu cascaval si paste....tare tentanta. Maine sigur aia fac la amiaza.
Noi n-am avut otita, nici raceli prea urate, in schimb in vara am fost cu ei o saptamana in spital (ultimul lucru pe care l-as face vreodata, dar nu mai aveam alternative) cu gastroenterocolita (nici acum nu stiu cauza exacta a ei...).
Acum ii indop pe amandoi cu sirop de propolis cu macese si alte plante, pentru imunitate si vad ca merge treaba, cel putin deocadata.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI