Sept-Oct'2010!Bravo Adriana,Magdy, Mai3!(166)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pity27

help!
mamicilor, cat a luat in greutate bebele vostru in prima saptamana? noi am ajuns acasa cu 2.660 kg si aseara aveam 2.650 kg. ii dau sa manance doar la san si doar la cerere, insa nu mai tarziu de 4 ore de la ultima masa.laptele pare gras, e de culoarea untului topit. l-am pus intr-o seara la frigider, iar dimineata a facut smantana deasupra.
incerc sa gasesc cauza pt care piticul nu ia in greutate.
marti mergem la neonatolog, dar pana atunci mai sunt 2 zile.

aura TUDOR 09.09.2010

In prima saptamana este normala o scadere fiziologica de pana la 10% din greutatea cu care s-a nascut. Cantaririle pot fi extrem de relative, depinde mult cat laptic este in acele momente in procesul de digestie .. mai relevant este sa-l cantaresti o data pe luna, in rest ai incredere in el si in tine.
Nu exista lapte de mama prost! laptele este un 'organism viu', se adapteaza in functie de nevoile sugarului; in plus, in timpul aceluiasi supt consistenta laptelui in san se modifica, laptele de inceput este mai slab, pentru hidratare, cel ce urmeaza este mai gras, acesta hraneste, de aceea e bine sa nu schimbati sanul in timpul unui supt decat daca primiti semnal de la bebe ca nu mai curge suficient (se agita, in general)

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

AMR 4 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:
citat din mesajul lui Mari-Mariuk

referitor la calitatea laptelui, ma intreb oare nu e latele meu prea slab de nu face bebe kk? adica sa nu aiba dupa ce face, si face doar mult pipi. am mai incercat si cu supozitor si cu termometru sa il stimulez, dar nimic...niste partzuri au iesit iar...

Mariuk, fericita mamica de bebe VLAD-CRISTIAN

Pentru un bebelus alaptat este 'normal' sa aiba scaune si o data la 5-6 zile, si 5-6 pe zi .. nu interveniti, e aceeasi explicatie cu ritmul organismului de functionare, daca interveniti fara sa fie cazul, acesta nu va mai sti ce sa faca, va astepta tot timpul interventii din afara.

AMR 4 saptamani !!

Asa am citit si eu prin diverse carti si pe net, dar cand toata lumea te creiereste ca nu e normal si mai ales dupa ce iti vezi propriul copil ca se screme de durere si nimic nu iese, e cam greu sa nu il ajuti in vreun fel...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anaalina

In rest , doare cezariana , doare spatele...dor tztzele, bebe nu vrea lapte praf si ar sta numai la san , dar trecem noi si peste asta.

Ce-mi place de bebele tau!

AMR 4 saptamani !!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:

referitor la calitatea laptelui, ma intreb oare nu e latele meu prea slab de nu face bebe kk? adica sa nu aiba dupa ce face, si face doar mult pipi. am mai incercat si cu supozitor si cu termometru sa il stimulez, dar nimic...niste partzuri au iesit iar...

Pentru un bebelus alaptat este 'normal' sa aiba scaune si o data la 5-6 zile, si 5-6 pe zi .. nu interveniti, e aceeasi explicatie cu ritmul organismului de functionare, daca interveniti fara sa fie cazul, acesta nu va mai sti ce sa faca, va astepta tot timpul interventii din afara.

AMR 4 saptamani !!

Asa am citit si eu prin diverse carti si pe net, dar cand toata lumea te creiereste ca nu e normal si mai ales dupa ce iti vezi propriul copil ca se screme de durere si nimic nu iese, e cam greu sa nu il ajuti in vreun fel...

Pe termen scurt poti avea senzatia ca il ajuti (eu cred ca de fapt te ajuti mai mult pe tine, psihic), insa pe termen lung, cum spuneam, posibil sa ii daunezi mai rau.
E un proces de adaptare, digestia se modifica fata de cum era in utero, la unii bebelusi poate fi mai lung si mai chinuitor acest proces, important e sa ajunga ei insisi la echilibru, muschii lor se educa acum, reflexul de defecatie de asemeni. Durerile pot fi si colici, poti incerca picaturi care amelioreaza colicile, masaj pe burtica, contact skin-by-skin ..

AMR 4 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Nerantula, multam de sfaturi. Despre ceaiul de musetel ce stii, ar fi bine sa ii dau cateva lingurite pe zi sau ba?

Mergi la inceput

Citat:

Nerantula, multam de sfaturi. Despre ceaiul de musetel ce stii, ar fi bine sa ii dau cateva lingurite pe zi sau ba?

As zice ca nu, insa asta mi se pare mai putin invaziv decat termometrul sau supozitoarele .. poti incerca 2-3 lingurite

AMR 4 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns septoct2010 spune:

CAPITOL NOU

Ana

Mergi la inceput