Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 15
Bee spune:
Buna fetele.
Bumbi, sa-ti traiasca flacaul de 3 ani! La multi ani EDI!
Silvi, sanatate si tie si lui Alain. Noi suntem bolnavi de 10 zile. De fapt Razvi a fost primul care a dat cu nasul de un virus, apoi Tavi si restul familiei. Da si eu de vreo 3 zile bolesc rautz. Acum stau si meditez daca e sau nu de antibiotic la Tavi, care e mai atins si tuseste rau. Ca la ceilalti doi mititei pare ameliorata problema. Mai gandesc azi si daca nici maine nu se imbunatateste situatia scot artileria din sertar sa sperii microbii. Io antibiotic, doar acum 2 ani la pneumonie + postoperator. Imi pare rau de Alain cu gradi. Poate se imunatateste situatia si o sa-i revina placerea de a merge.
Ana, rau imi pare de ce patiti voi. Parca nici nu-mi vine sa cred ca se poate asa ceva. Sper sa rezolvati. Dragut sotul tau cu abonamentul. Ai facut tu multe sa meriti, nu?
Maraki, mie-mi placi ca soacra! Esti chiar simpatica. Nu stiu de ce, dar ma asteptam sa fii mai autoritara. Cred ca semeni cu fosta mea soacra, care era de gashca (nu ca actuala nu e ok, dar cealalta era si tanara).
, fug.
T_Ioana spune:
Buna dimineata!
In primul rand:
LA MULTI ANI, EDI!!!!
Sa cresti mare si cuminte, sanatos si fericit si sa le aduci bucurii nenumarate parintilor si fratiorului tau! Multi pupici, cu drag, de la noi
Bumbita, sa fiti sanatosi toti 4 si sa va bucurati mereu unul de altul!!!
Maraki, ma distrez eu de situatia ta dar ma gandesc cum as reactiona peste ani! Cu siguranta nu asa deschis cum o faci tu ca eu sunt tare conservatoare si nu prea pot sa ma vindec de asta. Chiar vorbeam cu sotiorul si am concluzionat amandoi ca nu vom accepta ca Razvan sa aduca fete peste noapte, nu as putea accepta sa ma trezesc dimineata cu cate o fata noua la cafea....de Sonia nici nu se pune problema, e clar ca la ea este inadmisibil!!! Dar deh, cine stie cum va mai fi peste ani! Acum sunt curioasa cat iti sta "nora" si ce situatii se mai ivesc din asta!
Ana, si eu astept deznodamantul fericit al situatiei lui ALexandre! Eu l-am gasit pe piticul meu cu iarba in chiloti si cica i-au bagat Robert si Georgian. In prima faza m-am turat rau si eram pusa pe scandal dar apoi, aprofundand problema am aflat ca Razvan l-a pocnit cam serios pe un alt coleg de grupa iar cei doi l-au "aparat" pe respectivul. Asa ca nici delicatul si pacificatorul meu nu e prea breaz, a cam primit ce merita! Vorba aia, "cine seamana vant, culege furtuna!" Dar la voi situatia e complet scapata de sub control, eu cred ca il luam in primire pe respectivul copil pana investigau mototoalele alea de educatoare ce si cum!
Iuliana, deci azi intepati Frunzulita! Saracutul, cred ca ce o sa mai planga! Il iei si pe Matei cu tine?
Silvia, draga de tine! Iar racita! Offff..... Iti doresc insanatosire rapida si sa nu imprastii la cei dragi microbul!
Giova, cum e cu gashca numeroasa! Sunteti tot la povesti?!
Irino, m-am distrat cu "iesi afara javra ordinara", noroc cu tine ca mai aflu noutati ca de uitat la stiri nu reusesc! Cum mai e Carla?!!
Brandusa si voi!!! Of saracutii puii tai, si tu pe langa ei. Sanatate multa! Ce rau e la voi ca nu rateaza nici unul dintre micuti bolile celorlalti! Ceva de imunitate nu te-ai ganditi sa le dai? Macar celor doi mai mari (parca ziceai ca Razvan e in general cu manifestari cam urate, febra fff mare, bronsiolita, etc)? Razvan al meu a facut o cura de Imunogrip (la noi a avut rezultate remarcabile mereu) si o sa incep cu Vitamina C si cate o doza de osccilo/saptamana, pt imunizare! Mi-e groaza de asta mica, sa nu faca forme urate de la RAzvan mai ales ca totusi e mititica tare!
Noi am reusit ieri sa-i facem controlul oftalmologic lui Razvan. Am fost foarte multumita ca am fost la o dr pediatru oftalmolog care s-a purtat minunat cu el si a reusit piciul sa stea cuminte si sa coopereze perfect la toate masuratorile si testele. Plus ca a stat si i-a pus de 3 ori picaturi in ochi (chiar daca a scartait un pic ca-l ustura), i-a citit si "fundul de ochi", se pare ca vede perfect, a iesit foarte bine la teste. Acum ramane sa investigam alte cauze pt ticul asta cu stransul din ochi. Ma bucur din suflet ca nu are nevoie de ochelari micutul. Dr a sugerat ca ticul ar putea aparea pe baza unui stres....sa fie aparitia Soniei stresul asta? Dar ticul a aparut la vreo 3 luni si jumatate dupa nasterea ei....Acum ii dau oricum niste vitamine cu Omega 3, Vit. A, C, D, si E si sper sa se vada ceva imbunatatiri (am inteles ca anumite carente vitaminice mai dau mainfestari de acest gen).
O faza draguta la oftalmologie: Il pune sa vada la plansa, cu cate un ochi alternativ iar pe plansa nu erau litere si cifre (se presupune ca la varsta asta nu le cunosc) ci diverse animale si obiecte (vapor, peste, fluture, avion, catel etc). La un moment dat, pe randul de jos, deci cel mai mic, ii arata dr o pisica. Si Razvan incepe "pai, hmmm, sa vedem...." Si eu si dr inghetam, ne gandeam ca nu vede, la care piciul , dupa momentul de adanca cugetare, zice " Oare sa fie o pantera?!!!". AM inceput sa radem amandoua si dr zice "E perfect asa, pantera sa fie daca zici tu!"....cred ca era sub influenta reclamei de la Orange (mai ales ca zilnic imi spune ca el vrea Pantera 20) si chiar semana matza aia, caum statea in fund, cu pantera din reclama!
Sonia mi-a facut 2 zile greva foamei (de bine ce o laudam ca a inceput sa pape) dar de aseara parca e mai bine. Eu suspectez ceva gat rosu desi nu tuseste si mai ales nu face febra dar cica asa mici nu fac febra (ceva cu hipotalamusul, n-am inteles prea bine) deci pot fi bine-merci, fara febra dar cu gatul praf!!!. Vad cum evolueaza azi si maine si daca nu e bine sun o pediatra sa vina acasa ca de nas fornaitor m-am saturat, asa il are aproape de cand s-a nascut (n-or fi aspirat-o detseptele alea bine la nastere?!!).
Va las ca am o gramada de treaba si sunt mai mereu lesinata de foame de la Rina asta (plus ca saptamana asta cred ca nu am dat jos nimik....poate si pt ca nu beau lichide, dar foame fac la greu...)
maraki spune:
Buna dimineata de la soacra
La multi ani Ediiiiii!!!! Sa cresti mare puiule, noroc, sanatate si bucurii multe pana la adanci batraneti
Astazi am stat cu teama pana sa ajung acasa, nu stiam daca s-a trezit Robert dimineata sa se duca la sv. De obicei lasa bilet cand e dim. si il scoala Giorgos, de data asta si-a pus ceasul si dupa cum mi-am dat seama, a plecat la sv. ca si-a cautat schimburi pe chestia aia unde le intind ( pt sv le-am spalat ieri )Simina ( asa o cheama ) cred ca vrea sa mai faca niste cumparaturi ca mi-a spus ieri ca a stat intr-un satuc unde erau doar 3 magazinase: Rewe, Netto si Aldi. Pai ce sa cumpere de acolo? Banuiesc ca asta ar fi scopul daca nu a plecat acasa pana acum. Aseara i-a adus Robert tiramisu, azi am adus eu fripturi fragede de vita in sos( astia la rest le fac super, mie imi ies pingele si mereu dau vina pe aragazul electric sau pe carne ) Am pus sa fac un piure de cartofi, cu salata de sezon merge Am invatat-o ieri cum sa isi incalzeasca mancare la microunde, cate minute trebuie sa apese...Mie nu mi-a convenit pt ca ei nu se cunosteau atat de bine si Robert s-a oferit sa o gazduiasca.Se stiu printr-o prietena comuna, vb pe net si faza tare: il intreb pe Robert cum o cheama si imi raspunde: Cosmina. Ieri a stat cu mine de vb vreo 2 ore si cand spun Cosmina, rade si zice ca o cheama Simina ca de fapt Cosmina este id-ul ei pe mess Deci va dati seama ce bine se cunosteau Mi-am adus aminte ca si eu cand am fost in Grecia la tipul despre care v-am povestit ca l-am gasit in facebook, el avea tot 24 de ani ca Robert. M-a pus maica.sa sa dorm separat, in aceeasi camera dar in patul lui frati-su si noi prosti, am respectat dorinta maica.sii si nu ne-am atins unul de altul cat am stat in casa lor Dupa aia am plecat in Paros 10 zile pt vacanta si ne-am facut de cap Apropos...asta nu mi-a mai scris de atunci in facebook si faza tare ca am inghetat aseara: sta pe canapea langa mine Giorgos si deodata apare casuta de chat cu numele Dimos...moooaaamaaaa...nu stiam cum sa inchid mai repede si sa ies din cont S-a gasit si asta dupa o luna sa ma intrebe de vorba, chiar cand era Giorgos langa mine cu fatza la comp Sant curioasa ce mi-o fi scris dar daca nu imi spune el, nu am cum sa mai verific
Angelo a ramas aseara la bunici, astazi are logopedie, afara e urat, ploua....nasol pt aia care vor la oktoberfest. Noi ne ducem marti ca este kinder tag si sant mai ieftine biletele pt copii.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Uitasem ce era mai important: Ioana de Bistrita si Angelo a avut o perioada de 2 luni in care clipea tot timpul din ochi. La noi a inceput exact din ziua in care am fost la strand si ma gandeam ca o fi de la cloramina. Tot am asteptat sa-i treaca si daca am vazut ca nu se remediaza deloc, am fost la oftalmolog. Dr. a spus ca este o alergie, ne-a dat picaturi pt ochi si a spus ca in doua sapt o sa-i treaca. I-am pus picaturi vreo 10 zile si a scapat de problema.
picaturile se numesc ZADITEN OPHTHA si contin Ketotifenfumarat
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
cosmi1975 spune:
salutare gagici...eu cu tb pe jumatate terminata...dar mi e mai bine asa in prizaam facut si piata.....aici e o vreme..nici nu ploua nici nu iese soarele.......oricum tb sa iesim un pic
Bumbii sa ti traiasca baiatul sa fie sanatos si voi pe langa el
Giova cu gasca??...cred ca am omis unde a scris
Tioana ce bine ca nu are pb puiul tau la ochi...si eu l a dus pe papan si n a avut nicio pb dar tinand cont ca eu sunt mioapa...Bianca la felcontrolul tb facut mai des....la mine altul e ticul la Steafn...isi roade unghiile
Maraki.....asadar beai cafeaua cu fata dar incurcai numele....fata esti criminala
Bee si Stefan e cu viroza urata,,...tuseste ca un ...sper sa i treaca
Silvii sanatate multa
am facut o ciorbitza de pui,pilaf...si artirelia grea am un fazan dar cum il fac????SILVIIIII
MIHA78 spune:
La Multi Ani Edi!!! Bumbi, felicitari ptr. 2 baieti dulci, mari si frumosi.
Bee si Cosmi, multa sanatate puilor, si noi in aceeasi situatie, am inceput gradi, suntem raciti, tuseste tot tacamul.
Giova, esti mortala, eu credeam ca suferi dupa o fetita, sincer acum mi-am dat seama cat de tare. Sunt convinsa ca sti ce minuni ai langa tine, ce sa faci nu le putem avea pe toate. Eu sufar ca n-am 2, m-as multumi si cu un baiat. Irina a fost totala si ea cum a recunoscut acum, eram si eu convinsa ca vrea 2 baieti.
Silvia, sanatate multa, of of, cat ai mai racit si tu. Figura esti cu comoditatea, tu care faci atatea chiar nu te incadrezi intr-o astfel de descriere.
Ana imi pare tare rau ca aveti pb. Stiu ce greu e sa-ti vezi copilul terorizat. Sper sa rezolvati repede.
Maraki, esti chiar soacra in toata puterea cuvantului, cum aste[pti tu sa vezi ce se intampla, biata fata s-o fi amuzat si ea ca nu-i stiti numele.
Ioana, nu credeam ca esti asa conservatoare, sunt sigura ca-ti vei schimba opinia mai incolo. E total Razvan ce replici are.
Iuliana, n-am reusit inca sa-l vad pe Frunzulita, sper maine sa ma uit la poze, sa fie fericit in casa voastra.Mi-au zis colegele ca ele n-au auzit de barbati care sa nu vrea copii, n-a uite ca i-am nimerit noi.
Liliana, eu n-am reusit sa vad emisiunea, sper sa gasesc ceva pe net. Regimul e greu, are vointa verisoara ta.
Noi cu gradi tot asa, educatoarea nervoasa ca-i e f. greu cu asa copilasi diferiti, sa-l mutam noi, de fapt nu numai noua ne-a spus asta, vineri era o mamica dupa fetita, tot asa ii spunea, ca e pacat de copilas ca ar putea invata mai multe intr-o grupa cu copii mai mari. Daca ea zice asa eu ce sa mai zic. Directoarea are alta parere, ca situatia e sub control adica. Pb. e ca nu se gandeste nimeni ce inseamna asta ptr. copil, noi care suntem deja la a doua gradi, suntem chiar suparati.
Mi-a zis directoarea ca la particular in multe parti e asa, dar nu a mai spus cati copilasi sunt acolo in grupa si cum se ocupa de ei.
silvi_2005 spune:
Bonjour doamnelor intru si eu la cafelutza la voi.
Bee vad ca tu imi esti colega de suferinta eu cred ca ma bag pe antib se azi ca nu am dormit asta nopate de la tuse aveam dimineata o fata de zici ca trecuse tirul peste mine .Sanatate la pitici ca e mai complicat cu ei si Alain e mucaos cat cuprinde...
Ioana de Bistrita ia sa va scoateti conservatorismul din cap noi o sa fim draga parinti f libertini cu Alain eu sunt dispusa sa imi beau cafea saptamanal cu alta fata daca va fi cazul doar cu metodele de protectie sa fie pus la punct pentru ca are si tineretea farmecul ei ....daca cand sunt tineri nu testeaza relatii si iubite cand sa o faca eu privind in urma zic ca as fi putut bea mai multe cafele glumesc acum dar sincer chiar trebuie sa isi traiasca tineretea doar nu vrei sa se casatoreasca cu prima fata intalnita si apoi mamele de fete chiar nu prea cazeaza baieti ,unde sa se duca Bravo cu dieta eu stagnez macar biune ca nu m-am ingrasat ca asa bolnava cum sunt de mancat mananc
Maraki deci tu esti tot cu musafira de pe mess tare si faza ta cu mess-ul bine ca nu a vazut Giorgos ca din ce povestesti tu el e f gelos. NU e frig la voi ? La noi tembelii astia nu dau inca incalzirea sa stim cand ne mutam de aici sa nu mai luam ceva cu incalzire centrala.
Miha deci voi tot nu ati rezolvat aiurea faza eu sper sa reusiti sa il mutati merci de laude esti draguta
Cosmina eu as face fazanul la cuptor cu ciuperci de padure langa el, am vazut si in RO hribi deshidratati si ghebe congelate , daca nu gasesti poti pune ciuperci champinion mici de tot, ceva morcov rondele, si bucatele de tija de telina dau un gust bestial la friptura. Eu ammai facut o friptura superba cu castane http://bucataria-sylviei.ro/pui-la-cuptor-cu-castane-a-la-sylvia.html uite aiic o vezi sa iti faci o idee sa il lasi bine la marinat inainte in vin, ulei si mirodenii. Super mancarica o sa iasa
Va las ca imi incepe runda cu Mario nu ma lasa piticul revin ca vroiam sa va intreb ceva
andiaroro spune:
TAMINA-La multi ani!
EDY-La multi ani!
Bee- bineinteles ca am facut ceva ca sa merit abonamentul la sala-m-am ingrasat Sanatate multa! la voi e telefonul fara fir pentru virusi...
Ioana-Nici eu nu zic ca Alex e sfant ca participa si el voluntar cand e vreo batalie , dar mai stiu si ca el nu incepe niciodata si in cazul asta baietelul respectiv face tot timpul probleme si aici vad eu vona ed ca nu stau cu ochii pe scandalagii...
Vineri nu a mai avut pb cu baiatul resp, dar a venit zgariat rau pe fata.Deja ma lua amteala ca ma gandeam ca nu-mi mai recunosc copilul si l-au transformat astia in bataus....Ei au in clasa tot felul de sarcini bine definite: cine strange jucariile, cine imparte paharele pt suc, cine sterge tabla, cine inchide usa cand sunt toti in clasa, etc si fac asta prin rotatie. El cu un baietel strangeau jucariile si o fetita nu a vrut sa o dea ...banuiesc ca alex a inceput sa traga de jucarie (isi indeplinea sarcina) si fetita l-a zgariat pe fata destul de nasol.El s-a aparat cu o mana la ochi si cu alta a impins-o si fata a cazut si s-a pus pe urlat....cum si celalat baietel a povestit ca nu a fost vina lui Alex, fetit a afost pedepsita ac ea a inceput.
Faza tare sambata...la noi a fost petrecerea toamnei si am avut si eu un stand unde am facut diverse activitai cu copii. La un moment dat vine o tanti cu un baietel(nu-i cunosteam) si-mi zice ca-l invita pe Alex la aniv baietelului...In ziua resp nu putea ca mai e invitat la inca 2 chefuri( deja a refuzat unul). oricum, mi-a zis ca nu era batut in cuie, asa ca a ramas ca mai vb. Ieri mi-am adus aminte de invitatie si l-am intrebat cine era baietelul.Fesal, cel cu madame soseta...Cica de cand i-a dat raspunsul cu domnu'papucel nu-l mai supara cu nimic...acu sa-l invite si la ziua lui, asta de victorie!
Miha- banuiesc ca esti tare chinuita de ganduri cu chestia cu gradi...Incearca sa nu i le transmiti lui Tudor si sa nu va auda vorbind, asta pentru varianta in care nu gasesti alta solutie sa-l muti.Eu nu vad neaparat o mare problema ca e grupa mixta ca pe aici se poarta...deranjat mi se pare felul in care ed a incercat sa-si usureze munca transmitandu-va voua mesaje, care nu isi au rostul.Total neprofesionista faza....Daca era grupa pregatitoare, ti-as fi zis sa iei masuri( ca sa nu se simta aiurea la scoala), dar fiind grupa mica ce conteaza e ca Tudor sa se simta bine in clasa lui ca ceva activitati sigur or sa faca. Daca el e fericit acolo, nu are sens sa-ti bati capul ca povesti cu copii, care rezolva integrale cu educatoarele lor la gradinita o sa auzi, dar nu asta e primordial la varsta asta...
Cosmi, daca nu ai degustat inca fazanul, tranteste-l intr-un bait si lasa-l sa macereze macar o zi(cu cat mai mult cu atat mai bine)...+fazanul are o carne slaba (fara pic de grasime), asa ca te-as sfatui sa-l ungi bine cu ulei inainte chiar de al baga in bait+ mie mi se parea supet gustos cand era invelit in fasii fine de sunca afumata...Unchiul meu e pasionat de vanatoare, de asta fac io pe desteapta pe aici. Altfel, Silvia ti-a dat retete super interesante-ai de unde alege
Silvia-sanatate)
Maraki-Cum mai sunt rel soacra-nora?
Stiati ca Alex are un ochi inteligent? Daca el e inteliugent inseamna ca si ochii lui sunt inteligenti!!!pierduse un dop si imi explica ca o s a-l gaseasca repede si ...de ce!
Inchei apoteopic: azi am imbracat-o pe Anastasia fara pampers.Noroc ca am fost agta mai devreme sia avut timp copila s avian sa-mi spuna ca a facut pipi...In prima faza, n-am bagat-o in seama ca ea tot timpul anunta cand face, dar apoi am vazut ac e ud fotoliul ei.
toanca spune:
Neata si de la noi....
Nu l-am intepat pe Frunzulita pentru ca a trebuit intai deparazitat; abia maine intepam una bucata catel
Ieri dupa-amiza am fost in parc si in rest.....program lejer de weekend.
Joi plec in Turcia (in interes de servici)si am primit o lista intreaga de la Matei cu ce sa-i aduc (daca o sa fie cuminte) printre care imi cere 4 bakugani; mie personal mi se par foarte hidosi, dar daca ii plac copilului
Miha, asa e: nu stiu cum i-am nimerit noi pe barbatii care nu vor al doilea copil
Cosmi....fazan? N-am mancat niciodata pana acum, dar banuiesc ca trebuie sa fie bun (daca e bine gatit)
Bee, Silvi, sanatate multa!
Maraki, gata esti soacra in toata regula! Nasoala faza cu mess-ul
Azi dimineata aveam si 55.7 kg in conditiile in care saptamana trecuta aveam 56.2
Ioana, ma bucur ca Razvanel e ok cu ochii
De ce nu bei lichide?
Ana, deci de cand cu domnul papucel s-a linistit baietelul
maraki spune:
Buna dimineata,
Astazi se duce Robert cu Simina sa cumpere bilet de avion Pai ce sa faca, s-a plictisit aici pt ca Robert se duce la sv si ea sta in casa.O inteleg perfect, ce sa faca cu mine si cu Giorgos? Noi stam acasa cu Angelo, nu avem cand sa iesim pe undeva plus ca ea se simte stinghera in prezenta noastra. Mi-a placut totusi ca este o fata linistita, ma asteptam sa iasa pe la magazine sambata cand a venit Robert de la sv. dar nu a fost asa. Credeam ca scopul ei este sa iasa la cumparaturi de haine, etc. Cu Angelo nu se joaca, nici nu am pretentii pt ca nu toata lumea este iubitoare de copii Ieri a fost si ea cu Robert la sv. A stat vreo 2 ore si a venit acasa pt. ca fii-miu statea inchis in bucatarie ca avea treaba multa. Vad ca s-a descurcat singura sa se intoarca, eu cand am venit in Germania, nu plecam nicaieri fara Giorgos
Faza aia a fost in facebook, nu pe mess. Nu stiu cum dracu apare parola bagata cand dai la sa bagi id-ul, chiar daca nu e setat sa fie salvata Asa ca aseara am gasit surpriza care mi-a facut-o Giorgos: era pagina deschisa pe contul meu, la mesajul trimis de mine pt Dimos Oricum a vazut ca nu am scris nimic ( vai ce lapsus am, intelegeti voi ce vreau sa zic ) dar oricum l-a deranjat. Era vorba ca ma intrebase ala de un prieten comun care-l stie si Giorgos, macar a vazut numele dar cred ca s-a ofticat ca o parte din mesaj era in ro si nu a inteles plus ca cel primit de la D era total in romana Atata timp cat a vazut ca am vb ca intre amici, nu cuvinte de dragoste etc....nu cred ca e cazul sa faca Giorgos figuri Dar e varza deocamdata....
edit: mi-am adus aminte de cuvant: compromitator
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5