Nasterea la Medlife (20)
Raspunsuri - Pagina 19
liana.berbec spune:
cristiama,
Am uitat sa-ti raspund la intrebarea legata de celule stem. Nu recoltam noi.
Mami de Bogdan 22.02.2000 si 37+
cristiama spune:
Bravo Liana,
Asa as fi vrut sa nasc si eu, complet natural, ca sa traiesc experienta, eu am deja 41 de ani si probabil era singura ocazie!
Dar mai important e sa fie bebe bine, si el e jos inserat, mare parte din sarcina am avut vasa previa - ma intreba si dr ce mi-a venit? De parca puteam sa aleg!
Sansa sa traiasca copilul la nastere naturala cu vasa previa sunt de doar 5%.
Asa ca de prin luna 4-5 am stiut ca o sa fie cezariana, am stat f cumintica sa nu fie prematur, si uite ca acum e baiat mare si daca nu se precipita lucrurile pana atunci pe 14 decembrie avem programarea.
Si eu mai merg o data la dr, asa ca zi intrebarile, poate la unele am raspuns, sau mai trec pe lista cu care merg la el.
liana.berbec spune:
cristiama,
Marea problema a mea ca sa zic asa este faptul ca nu mi-a facut niciodata consul in sarcina, consult pe masa. Nu ca as muri de dragul lui dar asa sa stiu sigur ca e totul ok pe unde va trece bebe.
Am avut la un moment dat o infectie cu o tulpina HPV puricata si raspuricata.
Vasa previa nu stiu ce este. Intrebarea mea e daca 5% sanse ar fi fost pt nastere naturala si daca cezariana ii asigura siguranta deplina. Sper sa fie asa.
Mami de Bogdan 22.02.2000 si 37+
cristiama spune:
Liana,
Mie consultul pe masa mi se pare depasit, de ex la tansvaginala "vede" mult mai multe. Da cred ca poti sa-i spui ca te-ai simti mai in siguranta daca ti-ar face si consult pe masa. Si ori iti explica de ce nu-ti face, ori iti face si stai tu linistita.
La vasa praevia vasele care alimenteaza bebele sunt intre capul lui si col. La nasterea naturala mai intai le rupe si dupa incearca sa iasa, dar nu mai are alimentare.
La cezariana il scoate prin alta parte si f repede, nu mai e nici un risc.
Cum de nu recoltati celule stem nici voi? La prietenele mele e o adevarata isterie cu asta.
liana.berbec spune:
cristiama,
Ecografie transvaginala eu nu am mai facut de la 23 de sapt. Numai abdominala. Daca ajung la consultul din 15, daca nu nasc pana atunci o sa-l intreb atunci ce dileme mai am. Daca ajung insa la consult inseamna ca te gasest in rezerva pe tine. Si vin sa te vad .
Referitor la celule stem noi nu recoltam din convingeri personale bazate pe Biblie.
Mami de Bogdan 22.02.2000 si 37 si 6 zile +
cristiama spune:
Liana,
Te-am trimis date de contact pe PM, te astept pe 15. Daca te grabesti, vin eu la tine!
Eu oricum mai merg o data pe 7 la dr.
mihamanea spune:
Buna,
eu am 34+ si mi-a facut deja programarea pentru cezariana (6 ianuarie). Pe 20 ma mai vad inca o data cu Dr Albu, am inteles ca dupa intra in concediu si se intoarce in perioada aceea.
Nici eu nu voi recolta celule stem
liana.berbec spune:
cristiama,
Nu am primit PM. De ce oare?
mihamanea,
Joi cand am fost am aflat si eu ca intra in concediu de pe 20 si am facut ochii mari. Eu in 21 inchei 40 de saptamani - cred ca pana atunci vine bebe ca sa-l lasam pe nenea dr. sa se odihneasca ca in ianuarie mai am o prietena care face cezariana pe 7 cred.
Liana
Ruxandrada spune:
Buna, dragele mele!
Ma primiti si pe mine? Stiu ca e cam devreme, am mai tras cu ochiul pe-aici de cand am ramas insarcinata, m-am bucurat alaturi de fetele care si-au tinut puiutii in brate si le tin pumnii tuturor care sunt "in focuri".
Si eu sunt pacienta doctorului Albu; avand in vedere toate riscurile pe care le presupune sarcina mea, n-am avansat pana acum niciunul dintre noi vreo varianta de nastere... As vrea tare mult sa nasc natural, dar mi-e teama ca toate mutatiile de trombofilie si tratamentul cu Clexane ma vor duce spre cezariana...
Stiu, ce o sa vrea Doamne-Doamne, aia o sa se intample; eu ma rog sa fie o varianta care sa-l avantajeze pe bebe ...
Va doresc un mos generos ( daca nu a venit deja) si sunt alaturi de voi din tot sufletul!
R. 28+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
liana.berbec spune:
ruxandra,
Te primim, ce de sa nu te primim . Pentru trombofilie mergi si la dr. Uscatescu sau numai pe mana lui Albu?
Liana