ajutooor nu vrea la oala
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
daca nu ai incercat renuntarea la pampers in timpul zilei in perioada verii, nu prea mai ai sanse acum s-o convingi sa faca la olita. ai rabdare. las-o in continuare cu scutec, nu o forta, certa, ameninta, pentru ca risti sa ii produci o reactie puternica de respingere a olitei.
conteaza foarte mult si modelul de olita, la noi a fost acceptata cu drag abia al treilea model cumparat, acela gen scaunel, in care copilasul sta foarte confortabil, exact ca pe un scaunel, cu funduletul la nivelul genunchilor, isi poate rezema spatele, nu este nevoit sa stea cu funduletul mai jos decat genunchii sau cu picioarele departate (cum se intampla la olitele clasice); multi copilasi se simt inconfortabil pe olitele prea joase, li se forteaza funduletul cand vor sa faca kk si e posibil sa-i doara, mai ales daca au tendinta la constipatie...
adela, fetita ta e posibil sa nu accepte kk la wc din teama, sunt copilasi carora wc-ul le produce teama, tu cum te-ai simti asezata intr-un echilibru instabil, cu picioarele atarnate, pe o margine inalta, deasupra unei gauri in care poti cadea ?!? poti incerca cu colacul pentru wc (nu ai spus daca ai sau nu) si cu adaptorul, e ca o mica scarita ce se pune langa wc, copilul isi poate rezema picioarele de trepte, poate urca si cobori fara teama.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Nu e pregatita inca. Asa facea si a mea, incercam din cand in cand cu olita, stia cand ii vine sa faca, dar nu vroia sub nicio forma sa se aseze. Pe la 2 ani jumate am incercat iarasi si - minune mare - s-a asezat. Si asa am scapat de scutec, rapid, fara prea multe accidente.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
![](images/user_woman.png)
inaioana spune:
Nu vrea pentru ca nu e pregatita, nu face legatura intre una si alta cum trebuie, e prea multa presiune pe ea si se revolta..orice e posibil. Ai mei nu au suportat oala, a fost intotdeauna de decor, au facut de la inceput la WC ca adultii. A ajutat ca stiau ca noi facem la WC, prin urmare cine este mare face la WC.
Unii copii se sperie de trasul apei dupa ce fac, e mai bine initial daca e reticenta sa tragi apa dupa ce iese ea de acolo.
Dar in faza asta, cel mai bine o lasi in pace ca sa treaca tensiunea si incerci sa introduci ideea cu Wc-ul peste vreo doua luni asa. Poti cumpara un reductor special sau un colac care are si colac reductor inclus (e destul de practic si nu trebuie tot timpul scos si pus reductorul) si ii spui, dar cu indiferenta, uite, am cumparat pentru cand vei dori sa faci ca mami si tati la WC. si gata, uiti de asta. Astepti sa vina ea sa ceara sa il foloseasca. Oricum, nu stiu de ce, am remarcat si din experienta mea si din a altor mamici ca merge un strop mai simplu cu baietii decat cu fetitele.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).