Fluturasi de martie-aprilie 2011 (30)
Raspunsuri - Pagina 13
bb_yasmi spune:
yamiii
alina poate o fi vreun alien....
si mie mi se pare ciudat....daca dr nu ar fi vazut la eco, simtit pe burta nu m-ar fi crezut...
mamica fericita de printesa
si
17+ baietel 
alina.n spune:
stai asa adica tu vrei sa zici ca se simte deja cand pui mana la burta?
asta e super tare!!! , la mine doar eu il simt inauntru dar la mana nu se simte inca
18+
dyadyazuza spune:
yasmi nu stiu cum adica asa am mai citit pe forumuri si asa am auzit de la mai multa lume, cred ca se refera ca misca mai putin in burtica si mai tz.
sotu meu a scos o duma imensa cand i-am zis ca am baut ceai de tei, a zis cam asa il citez:" esti nebuna? pai daca e baietel vrei sa iasa fara cuc?? ia sa nu mai bei" ca cica ceaiul de tei mult la baieti duce la impotenta si el cat a fost micut abaut numai ceai de menta. 

oricum nici eu nu cred ca dauneaza daca bei o cana pe zi
15+ http://www.youtube.com/watch?v=tG8cd9WXkNw
pisucmic spune:
Fetelor, acum m-am trezit si eu. M-a rupt saptamana asta, si ce e groaznic e ca as dormi acasa non-stop, desi mai am destula treaba si acasa... Asta e...
Monas, scurgerile maronii sunt destul de frecvente in sarcina si in general nu foarte periculoase, dar nu e prudent sa nu te vada doctorul, fiindca "in general" nu inseamna "totdeauna"; mai bine sa fii tu sigura. Poate iti creste Utrogestanul, poate iti da si Nospa, poate ai infectie urinara etc. Mult succes si tine-ne la curent 
Yasmi si Alina: din cate am citit, la a 2a sarcina simti mai repede si mai intens miscarile bebelui, poate e peretele abdominal mai subtire sau mamica mai obisnuita cu ce sa simta, oricum cica e regula. Deci cred ca "Don't worry"!
Nu mai stiu ce vroiam sa mai scriu, ca mie tot somn imi e
... Am devenit Sleepy Dwarf
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu!
10+
alina06st spune:
Buna fetele,
Voi cu tensiunea cum stati? Eu aveam tensiunea mica, in general 10.6, si uneori imi scadea mai mult si atunci simteam ca aveam ameteli, chestii de genul asta.
Azi am fost la medicul de familie sa ma ia in evidenta si aveam tensiunea 13.8 Cred ca este de la sare. De cand sunt gravida nu am pofta de dulce si simt nevoia sa mananc sarat. Mi se pare ca imi taie din greata. Si aseara tocmai ce dadusem gata de una singura un lighean de popcorn. Am citit acum pe net ca nu-i bine sa ai tensiunea mare in sarcina, ca afecteaza si la formarea placentei. Trebuie sa ma controlez.
Am vazut ca ati vb si de kg. M-a cantarit si pe mine si am luat 1 kg. Eu aveam 51-52. Pe aici oscilez de ani buni. Azi dimineata, in prima zi din saptamana 9, aveam 53 ![]()
Si apropo de mancare, yasmi, tu zici ca nu vrei sa mai mananci dupa 17? Pai eu daca nu mananc pe la 8,9 seara ceva, ma trezesc pe la 6 dimineata cu stomacul urland...
Va pup pe toate 
7+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
miki1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alina06st Buna fetele, Voi cu tensiunea cum stati? Eu aveam tensiunea mica, in general 10.6, si uneori imi scadea mai mult si atunci simteam ca aveam ameteli, chestii de genul asta. Azi am fost la medicul de familie sa ma ia in evidenta si aveam tensiunea 13.8 Cred ca este de la sare. De cand sunt gravida nu am pofta de dulce si simt nevoia sa mananc sarat. Mi se pare ca imi taie din greata. Si aseara tocmai ce dadusem gata de una singura un lighean de popcorn. Am citit acum pe net ca nu-i bine sa ai tensiunea mare in sarcina, ca afecteaza si la formarea placentei. Trebuie sa ma controlez. Am vazut ca ati vb si de kg. M-a cantarit si pe mine si am luat 1 kg. Eu aveam 51-52. Pe aici oscilez de ani buni. Azi dimineata, in prima zi din saptamana 9, aveam 53 Si apropo de mancare, yasmi, tu zici ca nu vrei sa mai mananci dupa 17? Pai eu daca nu mananc pe la 8,9 seara ceva, ma trezesc pe la 6 dimineata cu stomacul urland... Va pup pe toate ![]() 7+Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim! |
alina, dar dr nu ti-a zis nimic de tensiune ? eu stiu ca e periculoasa tensiunea mare in sarcina, ai grija

si nu cred ca e de la sare, si eu mananc f sarat dar tot mica am tensiunea, ca de obicei..chiar vroiam sa intreb, am citit nu stiu cine zicea ca sarea multa provoaca avort..ca eu mananc f sarat, ieri eram in stare sa beau toata saramura de la castraveti murati..si azi am bagat varza murata.. o fi periculos ?
mami de Vlad 09.04.2009 si
16+ cu
alina06st spune:
PAi da, dr n-a zis nimic de tensiune, iar eu, desi chiar de atunci ma gandeam cum naiba sa am eu 13.8, n-am intrebat nimic. O sa imi iau maine din nou sa vedem ce si cum si api iau tensiometrul de la ai mei. Sa-mi iau cateva zile la rand sa vad ce si cum. Daca tot asa am, o sa-l sun pe ginecolg.
8+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
alina.n spune:
pt tensiune trebuie sa renuntati la sare in exces si sa va hidratati mult mai bine,eu stiu ca este risc de avort in trim 3
ma bag la nani pup
18+
pisucmic spune:
Alina06 draga
Hipertensiunea in sarcina este o problema si trebuie tratata. Ea se considera a aparea de la 140/90 mmHg in sus. Trebuie sa fii sigura ca tensiometrul cu care ti-o iei e fiabil (si oricum e bine sa ti-o iei si la medic de cateva ori, fie la MF fie la ginecolog). Daca sunt neconcordante se poate pune un Holter TA (care monitorizeaza acasa tensiunea pe 24 ore).
E bine sa eviti sa mananci sarat, desi mecanismele ei nu sunt chiar cele de la hipertensivul obisnuit.
O tensiune mare poate produce si din trimestrul 2 nastere prematura (asa tarziu nu se mai numeste avort), ceea ce nu e de dorit. Oricum exista tratament pentru ea si in sarcina.
Multa mult sanatate, poate a fost o masuratoare izolata si de acum va fi bine! 

Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu!
10+
bb_yasmi spune:
buna dimi
alina, se simte cu mana pe burtica de la 15-16 sapt. a simtit si sotzul si dr la 16 sapt cand am fost la el, cand a pus aparatul eco pe burtica a primit un shut.....de a inceput si el sa rada....![]()
pisucmic, eu nu ma mir ca il simt. si la prima sarcina primele miscari le-am simtit tot la 15 sapt. eu ma mir de ce puternic loveste micutul. singura explicatie e ca e a doua sarcina, uterul nu mai are asa elasticitate, am cu 10 kg mai putin fata de la prima sarcina ![]()
dya, mie mi se par niste babisme, prostii asta cu ceaiul de tei in sarcina.
alina06, ai rabdare ca de acum incep sa se puna kg.
eu de obicei daca mai imi e foame dupa 17-18 mananc un mar, un strugure. aseara am mancat pe la 20 oua prajite cu castraveti murati....
mamica fericita de printesa
si
17+ baietel