dr Catalin Haiduc (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si acum sa va inveselesc un pic, vine week endul doar, am copiat de la un alt subiect :

Sa mai radem un pic...
Iata un exemplu de casatorie fericita

Secretul unei casatorii "fericite"

Sotia mea si cu mine cunoastem secretul pentru a mentine o casatorie solida:
1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut, bem vin, mincare buna si companie... ea merge marti, eu vineri.
2. Dormim in paturi separate, eu la Mizil, ea la Galatzi.
3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi.
4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga pentru
aniversarea casatoriei si mi-a raspuns: "intr-un loc unde nu am mai fost
demult". I-am sugerat bucataria.
5. Ne tinem de mina mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca.
6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un praj itor electric si zice ca sint prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun
electric.
7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am intrebat unde e masina:
"in lac".
8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata.
9. A urmarit camionul de gunoi, urlind dupa el: sunt in intirziere pt gunoi? Soferul a raspuns: "nu, salta inauntru!"
10. Aminteste-ti mereu, casatoria e prima cauza a divortului.
11. Nu am vorbit cu sotia mea de 11 luni. Nu
indrazneam sa o intrerup.
12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "ce e pe televizor", iar eu am raspuns: "praf".
13. La inceput, Dumnezeu a creat Pamantul si s-a
odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici barbatul, dar nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata
si nici nu o vor mai face in veci.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Catalina, cred ca te-am felicitat si la momentul respectiv, ma bucur muuuuulllllttttttttttt si va doresc numai bine la amandoua. Asa-i ca-i minunata viata de mamica??? ca eu acum aproape 4 ani aparoape ca nici nu mai speram iar acum fetita mea a inceput gradinita!!

Daaaaaaa, cum nu. M-ai felicitat.
Este minunat, ea este minunata, ma topesc de dragul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancag1981 spune:

Ionela, imi poti trimite si mie mail cu tarifele, te rog? Merci mult.

33 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

fetele care ati nascut natural cu dr h imi puteti spune ce fel de epiziotomie v-a facut ?

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

Referitor la lista pentru spital:
- camasa de noapte: le-am folosit pe cele aduse de acasa, prima nu s-a murdarit decat de betadina cu care m-au dat pe spate pt anestezie (s-a luat la spalat), pe cat posibil sa nu stati pe ea (o idee)
- sutien de alptare nu am cumparat si chiar nu a fost nevoie
- tampoanele pentru san sunt utile dupa externare
- biberon pt copil nu au cerut la spital si mi-am impus sa nu cumpar, am vrut sa alaptez si chiar a mers desi nu am sanii mari

- copilu este infasat doar in prima zi, dupa ii dau o camasuta care se leaga la spate si e mai mult dezbracat, un bady cu maneca scurta e super suficient pt ca e foarte cald la bebelusi (toti bebelusii aveau hainute de acasa)
- la alaptat mergi daca vrei, la filantropia iti spune ora la care sa te duci, e bine sa pui copilu la san ca laptele sa vina mai repede (si sa iti desfunde canalele)
- tampoane sterile mi-au cerut de fiecare data cand ma chemau la spalat (ar tb sa se intample de 3 ori pe zi, practic doar de 2 ... mai faci si singurica), daca le dai o "atentie" sau nu te spala la fel de putin . Am folosit tampoane clasice always (cele de noapte) peste care am pus tamponul facut de mine.
- la externare o sa primiti un cadou sau asa ar trebui (pliante, brosuri cu informatii foarte utile despre cum sa ingrijiti copilu si o crema care este foarte buna pentru funduletul copilului)
Pt cand ajungeti acasa:
- pt colici: - ceaiul de stimularea lactatiei trece prin lapte si il ajuta sa elimine gazele
- masajul la burtica
- un tricou incalzit pus pe burtica copilului face minuni
- si cel mai simplu alaptatu
- pt spalat bebeloiu: cele mai bune produse sunt de la sanosan
- alaptati de cate ori cere copilul, el suge cat ii trebuie si cand ii trebuie, un nou nascut nu o sa aiba niciodata program de supt si nici nu o sa-l doara burta daca e pus la san si din 5 in 5, laptele de mama se digera mult mai repede
- pt buric: la spital o sa-l prinda cu o clama, e suficient daca tamponati locul cu betadina (pudra recomandata de medici poate fi inhalata de copil), daca zona de langa buric nu se inflameaza e in regula, dupa ce cade clama (intre 5 si 10 zile de la nastere) locul trebuie curatat cu un bat de urechi inmuiat in betadina sau spirt (se inlatura cojitele care sa fac) asa o sa se vindece mult mai repede
- organele genitale ale copilului e bine sa fie spalate doar la suprafata, fetite or sa aiba o secretie si sanii un pic umflati, nu va speriati mai au hormoni de la voi
- pt nas: cu o pipeta se pune ser fiziologic, va stranuta si vor iesi muci sau ii va inghiti (daca are muci nu inseamna ca e racit, e o reactie la mediu asta plin de praf)
- bebelusii dorm cel mai bine cand e racoare, nu trebuie infofoliti
Sper sa va fie de folos ce am scris .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

fetele care ati nascut natural cu dr h imi puteti spune ce fel de epiziotomie v-a facut ?

Dh H face o taietura mica care se vindeca foarte repede, la 5 zile de la nastere scoate firele tot el si te cheama la control la 6 saptamani de la nastere.
Cat ai firele daca nu stai pe fund e o durere suportabila, bine si dupa ce scoate firele e bine sa nu stai pe fund cateva zile.
sa ai o nastere usoara si sa stii ca nu o sa te lase sa te chinui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Alinushca, eu cred ca te intereseaza dc face mediana sau medio-laterala, nu? La mine, eu zic ca e mediana. Adica e spre rect taietura s-a vindecat f repede, fara dureri. adica, cred ca stii ca am mai povestit, dupa ce mi-a scos firele, in care era prins si un nenorocit de hemoroid, am putut sta in fund fara nici o problema. Simteam jena doar cd stateam multi timp in picioare.
Chiar o sa-l intreb ce fel d eepiziotomie e, pt ca eu, dupa senzatii eram convinsa ca e medio-laterala dreapta. Dar cd m-am uitat, eram cusuta de la vagin spre rect, median. Toata lumea la spital imi admira "frumusetea' de epiziotomie, ca cica era mica si arata f bine (parerea mea e alta )

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 32+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Draguta, multumim mult ca ti-ai facut timp si ne-ai oferit aceste informatii!

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Corina, ai intuit bine. Mi-a spus o cunostinta ca i-a facut mediana si am ramas masca pentru ca stiam de mai multi ani ca nu se practica asa ceva pentru ca exista un risc mare ca in expulzie sa se rupa in continuarea ei spre vagin si spre rect. M-am mai docomentat pe net si am citit ca e mai degraba un trend in Europa mediolaterala si un trend in America sa fie mediana. Asta tinand cont si ca acolo ratele la epiziotomie nu se apropie nici macar pe departe de 100% ca la Filantropia... Oricum citind avantajele si dezavantajele la amandoua, tinand cont ca riscul ca ruptura respectiva sa se produca este de 24%, si cunoscandu-mi corpul nu mi-as dori sub nici o forma mediana... Daca tot ar fi absolut musai.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Alinushca, eu cred ca face in functie de situatie, pt ca atunci cd am discutat de epiziotomie, m-a intrebat ce tip mi-a facut. Dar ti-am spus, fata de acum 2 ani, mi-a spus ca incearca fara, acolo unde se poate.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 32+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput