Dovlecei in sarbatoare *193* LMA Sofia!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Buna seara dragelor. Nu puteam sa nu intru si eu sa urez

LA multi ani NELA, ANA SI BUNI

SA fiti sanatoase, fericite, sa va bucurati una de cealalta.

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Apoi chiar nu pot sa nu-i spun si eu dragei de Ralu cateva cuvinte.
Mami, sti ca tu pentru mine esti un model de vointa si putere, de familie frumoasa si fericita. Sunteti doi parinti extrem de dedicati, de iubitori, de tot ce vrei tu. Ti-o spun cu toata convingerea, nu cred ca Alex va fi un copil agitat, rautacios sau neiubitor. NU are cum. Un copil face ceea ce vede in jurul lui. Daca el vede iubire, va iubi si el la randu-i, daca vede liniste, va fi si el un om calm. Este micut acum, inca se obisnuieste cu lumea din jur. Cred ca toti sunt asa, copii aia despre care zici tu sunt exceptii, sunt din filme.
UIte, vreau sa te intreb ceva, sper sa nu te superi pe mine. Tu te duci cu ALex in parc, la copii, la leagane? DAca nu, ia incearca, lasa-l sa socializeze, sa manance nisip, sa se catere pe ce vrea el. Parerea mea este ca Zdrelica al meu s-a linistit tare mult de cand a inceput sa socializeze. Toata toamna si iarna au fost un chin pentru mine. Va aduceti aminte cat ma mai plangeam si eu ca plange non stop ca una ca alta. El de prin martie asa s-a schimbat enorm, a devenit alt copil.Si acum, in zilele cand stam in casa din diverse motive, e teroare, e marait, plange din orice, nu ne intelegem deloc. Cand iesim insa afara se schimba complet.
REcunosc acum ca el e in general un copil tare bun care doarme toata noaptea, mananca,se joaca frumos singurel cu jucariile daca dispar din episaj fara sa ma vada, nu prea ma supara. In rest este copilul ala pe care-l descrieti voi. Copilul care se arunca in mormanu de frunze si le-ar manca pe toate, care trece pe langa cosul de gunoi, zice niu niu ca stie ca nu e voie si cu mine de mana il mangaie sau il linge, care se aseaza in unde e tzarana mai mare, care baga toate pietrele in gura, care isi arunca cu nisip in cap singur, care daca e o singura balta pe strada in aia calca, copilul ala pe care hainele nu stau curate mai mult de 5 minute.Si il las ca n-am ce sa-i fac. Am grija sa nu cada sau sa nu pateasca ceva rau dar in rest il cam las sa faca ce vrea. REcunosc ca il mai las si sa urle atunci cand ii explic ca nu are voie ceva si el vrea cu ardoare acel lucru. SI ii trece foarte repede. Face si a doua si a treia oara acelasi lucru si de fiecare data se termina cu urlaturi, dar de fiecare data il iau si nu il las sa faca, nu il cert, ii spun ca nu e voie si ii explic , ca unui om mare, de ce nu e voie (nu stiu cat pricepe el), si cred cu tarie ca pana la urma nu va mai face lucrul respectiv.
NU cred ca exista un "tip" de copil perfect, copilul ala pe care-l pui intr-un loc si acolo intepeneste. Ei descopera acum, sunt toti agitati si duracelli, au multa energie, asta inseamna ca sunt sanatosi.
Eu chiar te cred ca nu mai poti. NU pot insa sa spun ca inteleg pentru ca mie nu mi-a fost atat de greu cat iti este tie. Cateodata stau si ma gandesc(stiu ca v-am mai spus eu) ca ma simt vinovata ca eu il las la mama cate 2 zile fara mustrari de constiinta. DAr va rog sa ma credeti ca el se simte extraordinar acolo, maicamea are o imaginatie incredibila si il invata multe lucruri, el e fericit, cand o vede eu nici nu mai exist. CU toate astea eu stiu ca eu sunt MAMA lui si ca ma iubeste iar pe bunici ii iubeste ca pe niste bunici care ii fac toate poftele. Ceea ce vreau eu sa spun, sper din suflet sa nu te superi Ralu, sau oricine altcneva, incercati sa va descatusati/detasati putin de ei, au si ei nevoie de libertatea lor, o ora, doua, o zi. Va face bine si voua si lor. STiu ca e usor sa stai pe tusa si sa dai sfaturi. DAr va rog sa o luati ca pe o impartasire de experienta. Nu consider ca detin adevarul absolut in ceea ce priveste cresterea copilului, va spun doar ce m-a ajutat pe mine si m-as bucura daca experienta mea ar putea ajuta si pe altcineva.

Pupicesc pe toata lumea.

Povestea noastra
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

La multi ani Ana Banana Nazdravana Struta Regala de HK!
sa cresti mare, sanatoasa si voioasa!

La multi ani mami de Nela!
Felicitari pentru ca ati crescut o fata asa de buna, iubitoare si constiincioasa.
Sunt convinsa ca i-ati fost exemplu.
Sa va dea Dzeu sanatate sa o vedeti si pe pe Ana maritata la casa ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

LA MULTI ANI ANA! Sa cresti mare si sanatoasa, frumoasa si desteapta si mai ales norocoasa. Sa-ti bucuri parintii care te iubsc atat de mult.

LA MULTI ANI NELA! Sa fii fericita si toate dorintele sa ti se implineasca. Sa fii tot timpul mamica puternica si optimista pe care am cunoscut-o!

LA MULTI ANI BUNI
! Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cele doua fete minunate pe care le ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

Diamar nu avem 2 masini, pe prima am schimbat-o cu cea de a doua. A fost cadou de la nasi, ca noi ne gandeam sa-i luam ceva in genul asta cand ne vom muta la casa (lipsa spatiu parcare).
Am schimbat-o ca prima era pentru copii de 3 ani fara telecomanda si nu o puteam folosi decat prin casa sa-l imping eu, no way. A doua e pentru bebei de la 18 luni, zic ei, dar Dinu deja a dat in weekend ture cu ea pe afara si se inteleg bine.

Sunt convinsa ca ai luat cel mai bun carucior pentru varsta si nevoile actuale ale lui Matei, si asa trebuie sa gandesti si tu si o sa vezi ca asa e. De ce se cearta David cu varul?

Sabina, Lilian, acum sunt curioasa ce nu ati vrut sa scrieti aici ca v-ar fi intr-un fel. Eu vreau 2 copii si indiferent ce voi citi aici, voi ramane la aceeasi convingere dar suntsigura ca daca veti impartasi cu noi din greutatile si bucuriile mamicilor cu 2 pui voi sti la ce sa ma astept.

Dana,, in viata mea nu mi-am imaginat ca va fi asa cu pui acasa. Inainte de a naste, prietenele cu copii acasa imi tot spuneau "Enjoy your preganancy" sau "Dormiti cat mai puteti". si pe atunci nu intelegeam de ce. Soata inca mai incearca in weekends sa se comporte ca inainte de bebe, adika ar sta in pat pana la 12 ar frunzari tv-ul, ma rog un dolce far niente..... si il trezesc din reverie ca viata aia nu mai este si nu se mai intoarce.

La fel ca Monica, pe mine ma ajuta foarte mult mama care sta la 1 statie de masina de noi.
Si tot ca ea, il mai las pe Dinu cate o jum de zi sambata la ei, timp in care ne reamintim de viata anterioara in 2.

Bebe Dinu nu doarme noaptea decat daca bea 1-1,5l de lichid pe noapte, si pentru asta ma trezeste de cel putin 4 ori.
Este foarte sociabil cu adultii si ii place sa se uite la copiii de orice varsta dar sa se joace cu ei in parc nu stie inca.

Crocomam, si Dinu se mai incapataneaza ca vrea ceva sau nu vrea ceva (de care of couse nu are voie) si se urla imediat ca-i dau/fac. La noi solutia este sa-i distrag atentia cu altceva. Pe afara intodeauna functioneaza, uite catelu sau hai sa vedem catelu. Variatiuni pe tema sunt: Uite tramvaiu si unde e trenu. Evit cat pot sa spun nu si nu-i voie, oricum nu prea ii pasa si aplic ce am scris mai sus.

Raluk

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anomis28

Crocomam, si Dinu se mai incapataneaza ca vrea ceva sau nu vrea ceva (de care of couse nu are voie) si se urla imediat ca-i dau/fac. La noi solutia este sa-i distrag atentia cu altceva. Pe afara intodeauna functioneaza, uite catelu sau hai sa vedem catelu. Variatiuni pe tema sunt: Uite tramvaiu si unde e trenu. Evit cat pot sa spun nu si nu-i voie, oricum nu prea ii pasa si aplic ce am scris mai sus.

Tramvaiul, cainele si becul functioneaza cu mare succes si la noi. E fascinat de cele 3 obiecte. Doar ca eu ii spun totusi si ca nu e voie poate o baga la cap totusi ceva

By the way, eu nu am reusit sa vaz pozele de la aniversare cu linkul de pe mail. Asta acum cateva zile. S emai pot vedea? Daca nu, fie-ti mila si de mine sa vaz si io baietu frumos la ceas aniversar.

Povestea noastra
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Buna seara, mamici dragi!
Am ajuns si eu in sfarsit pe la calculator si desi sunt pe jumatate adormita deja, am vrut sa intru macar sa va salut.
Am avut sustinerea in catedra vineri, a fost bine, foarte obositor (ceea ce e lege in ultima perioada). Mai am un pas cu sustinerea publica luna viitoare si dupa aia gata! Adica gata cu doctoratul si plonjez in teancul de treburi pe care le-am lasat la serviciu.

Parte cea mai frumoasa a excursiei mele la Timisoara, a fost ca m-am intalnit cu Aida si cu nazdravanul ei cu ochi albastri. Aida a fost extraordinara, a venit de acasa doar ca sa ma duca la aeroport si m-a suportat cu stresul ca voi pierde avionul. Multumesc de mii de ori, Aida! Cat despre Erik, e un dulce cuminte de tot! Nu-mi venea sa cred cat e de cuminte si ma tot intorceam in scaun sa ma conving ca e un copil in spate.

Nazdravanii mei sunt amandoi mucosi si au inceput sa faca si un pic de febra in seara asta. Mosorelul a fost cuminte in ziua cand am lipsit, dar de cand m-am intors nu mai vrea deloc mancare . Numai tzitzi toata ziua . Si ma cauta disperat daca nu ma vede sau nu ma aude prin preajma. Si de cate ori l-a scos sotz afara s-au intors imediat ca el il tragea inapoi la usa sa ma verifice.

Busici e bine la gradi; se pare ca am nimerit bine. Educatoarea e foarte draguta, are experienta de 9 ani in domeniu, au inceput deja sa invete poezii si cantecele iar de saptamana viitoare incep si alte activitati. Si-a facut deja doi prieteni si imi povesteste o gramada cand vine acasa. Doar atat, ca ar fi frumos daca as fi si eu cu el acolo.[sic!] Cordonul ombilical nu s-a rupt de tot.

Noapte buna, dragele mele mamici! Promit sa revin cat mai curand cu urari si sa ajung la zi cu mesajele.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emy10 spune:

Buna seara

Multumim pentru urari! Sunteti minunate!

Nu imi vine a crede cum a trecut un anisor! Chiar daca nu am reusit sa fac urari personale fiecarui dovlecut, ma emotioneaza mult implinirea unui anisor la fiecare in parte.

Am sarbatorit si noi printesa care a plans pentru ca i-a fost taiat motul cred ca s-a suparat caci vrea sa-si lase parul lung De pe tava s-a gandit sa culeaga in aceasta ordine bani, carte si ruj. Va las cateva poze din aceasta luna si cateva de la petrecere caci inca nu le-am primit POZE

Vreau sa o felicit pe Mihaela!!! Sarcina usoara si bebelus sanatos!

Raluk te pup si multa rabdare! Si Eva mea este destul de temperamentala, chiar mi-am promis ca ma pun cu burta pe carti pentru a gasi solutii sa o mai temperez.

Si nu in ultimul rand pentru o mamica speciala

LA MULTI ANI NELA! LA MULTI ANI ANA! Sa cresti mare si la fel de sufletista, dulce si buna ca mamica ta minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

La multi ani Ana Banana!
Sa cresti mare, sanatoasa si mereu voioasa!
La multi ani Buni de Ana!
Nela sa-ti traiasca mandra si sa iti aduca numai bucurii!
Sa fiti fericite!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Buna seara mamici dragi!

Nela ce frumos ai scris!

Sabina, ai doua printese de fete.

Emy ce scumpa e papusa ta! Sa-ti traiasca!

Scriu atat de tarziu pentru ca la noi inca e o mare problema laptopul, nu-l pot tine deschis cand e treaz, nu ma lasa deloc. Dar e atat de dulce cum se grabeste sa atinga butoanele, nu mai pot de dragul lui.

Inainte sa-l avem pe Alex nici nu concepeam sa am doar un copil, dar multe lucruri s-au schimbat in gandirea mea, asa cum spunea si Dana. Imi imaginam ca voi iesi cu el in parc, ca-i voi da sa pape si in rest voi face cam tot ce faceam inainte. Numai ca ... realitatea a aratat altceva, problema este ca imi place foarte mult sa stau cu puiul meu, sa ma joc cu el, sa-l adorm, sa fiu langa cand se trezeste, dar in acelasi timp vreau sa ma ingrijesc, sa dorm mai mult, sa lucrez, sa calatoresc. Simt atata bucurie cand il strang in brate si vreau sa stau numai cu el ... daca as putea face toate celelaltele lucruri in timp ce doarme, sa nu pierd nicio clipa cand e treaz si sa ma bucur de zambetul lui minunat. In acest moment nu-mi pot imagina cum ar fi cu doi copii, stiu ca imi doresc inca un copil, visez sa ma plimb cu Alex de o manuta si cu o fetita cu fundita, dar nu ma simt in stare. In plus, ma incearca un sentiment ciudat fata de puiul meu drag, oare ii voi mai putea oferi la fel de multa caldura, atentie? Nu as suporta sa-l vad ca sufera, nu stiu cum se imparte dragostea cand ai doi copii. Multe ganduri imi trec prin minte. Cum povestea draga Lili despre Andra, care mi se pare o fetita atat de scumpa, sigur, gelozia e in natura noastra si oricat de intelegator ai fi, timpul pe care mami il petrecea cu tine s-a micsorat, a aparut un nou sufletel care are nevoie de atentie. Pentru copii cadoul cel mai de pret este atentia noastra, nimic nu poate compensa timpul pe care il petrecem alaturi de ei. Am uneori senzatia ca nu mai pot si imi este jena sa spun asta pentru ca am un copil minunat, cuminte, dulce, iubaret si am parte si de ajutor din partea mamei mele, dar cu toate astea de fiecare data cand ma intalnesc cu cineva cunoscut ma intreaba cat am mai slabit (nu am slabit deloc de cateva luni, dar fata e din ce in ce mai trasa si incercanata). Si daca tot sunt la capitolul marturisiri, recunosc ca am simtit acel sentiment, pe care nu credeam ca sunt capabila sa-l incerc, numit invidie si cred ca am inteles mai bine de unde izvoraste si de ce unii sunt capabili sa-l traiasca mai frecvent decat altii, realizez ca numai de noi depinde sa schimbam ceva si ca totul vine din inerior, direct proportional cu alte sentimente. Am scris mult si as fi scris si mai mult ca sa aibe ceva sens, dar ma opresc aici, m-am descarcat putin, parca la fix a picat mesajul tau Raluk.

O seara linistita si o saptamana frumoasa va doresc!

Mergi la inceput