Adaptare gradi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

tigrutz, dar s-a intamplat ceva in cele 2 zile acelea? e destul de ciudat ca primele 2 zile sa fie ok, apoi, dintr-o data, sa inceapa plansul (asta daca cele 2 zile nu au fost joi-vineri, dupa care a urmat o pauza)
cat despre micii-micuti care plang: se vor adapta, trebuie doar sa aveti incredere in ei - zic eu, care am lucrat si lucrez cu micii poznasi.
este normal sa planga la inceput, ganditi-va ca se rup de un mediu foarte bine cunoscut si intra intr-o alta lume, noua pentru ei.

dar, cu incredere, cu rabdare, se depaseste pragul acesta. uneori este foarte greu pentru parinte, dar o face spre binele copilului sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Lulu,multumesc din suflet pt incurajari.
Imi este foarte greu cand il vad asa,mai ales ca nici nu ma gandeam sa reactioneze asa,dupa 2 ani de mers la cresa.M-a luat pe nepregatite si nu stiu ce sa fac.
Stiu ca trebuie sa fiu tare,pt ca nu am alta solutie,nu am cum sa-l tin acasa,nici macar sa-l iau la pranz nu pot.
Nu am plans in fata lui,am incercat sa nu-i arat ce simt,sa ma mentin ferma si pe pozitie,dar dupa ce plec de la gradi nu mai sunt buna de nimic toata ziua,ma urmareste imaginea lui,e groaznic sa-l vad plangand,urland dupa mine,cu manutele intinse sa-l iau,sa nu-l las acolo...
Ce ma linistste putin este ca stiu ca dupa ce plec isi revine,se joaca cu copiii si participa la activitati,nu sta retras si nici nu pare ca ar suferi.

Tigrutz,stiu perfect prin ce treci.Exact asa face si Cris,si ma doare,mi-e tare greu cand il vad urland asa.
Sper sa treaca repede de perioada asta...cu toate ca am auzit de cazuri de copiii care au plans tot anul si inca mai plang,chiar si la grupe mai mari.
Eu ma rog sa nu fie asa,sa se obisnuiasca cat mai repede si sa inceapa sa intre in clasa cu zambetul pe buze.

Putere multa si tie,stiu cat e de greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Pe Victor baietelul meu de 4 ani l-am dus la 2 ani la cresa 1 an- totul a fost Ok, apoi ne-am mutat la gradinita - a fost ingrozitor - in prima zi de gradi(anul trecut)- a plans groaznic, dar cum nu am avut ce face l-am lasat acolo, a 2-a zi a rupt usa - pt ca educatoarea a inchis usa in urma lui - apoi l-am mutat in alta grupa unde a plans foarte putin dimineata si apoi a mers cu placere la gradinita.

Cel mai mult conteaza ce se intampla in prima zi - cum se comporta educatoarele si cata atentie le acorda fiecaruia. Copii vor sa vada o fata vesela si prietenoasa. Incearca sa o muti in alta grupa - daca poti - intereseazate cum sunt educatoarele si vorbeste cu ele prima data. Las-o sa-si duca jucaria preferata pentru a fi cu ea pana mergi dupa ea.

Doresc tuturor copilasilor acomodare usoara la gradinita si mamicilor putere si intelegere fata de copilasii vostri.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

La noi azi a fost rau. F. rau. Nu am mai stat cu ea in sala si a plans de la 9 pana la 10:30 cand am luat-o. Nu a mancat nimic, m-a cautat pe hol, s-a uitat pe geam. Mi-a zis ca nu vrea sa stea fara mine ca daca plec o sa o certe doamna . Educatoarea s-a purtat frumos cu ea azi, de asta sunt sigura, pentru ca am stat ascunsa pe hol si am ascultat pe la usi, stiu ca nu e frumos dar e sanatos. A acceptat totusi sa ii las pantofiorii acolo sa ii poarte si maine. Deci merge si maine.
La alta grupa nu o pot muta pentru ca e doar o grupa mijlocie, in plus educatoarele se auzeau tipand la copii din toate clasele. Macar educatoarea la care e ea si-a dat seama ca nu e o solutie sa tipe la ea. Am auzit azi niste perle de la fi-mea ca imi venea sa o mananc toata. "Discuta" ea cu educatoarea.
Ed.: Nu mai plange, ca te trimit acasa!
Fiica-mea: Timite-ma ca eu vreau acasa, la mama!
Ed. : Pai mama nu poate sa vina chiar acum
Fiica-mea: Atunci trimite-ma acasa cu asistenta aia daca mama nu poate veni acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

lillo, cred ca pana la urma nu mai este nici ptr tine sanatos sa stai pe la usi.iti faci rau.stii ca plange, dar macar nu auzi, si nu ai instinctul mereu sa intrii in sala sa o iei.....asa gandesc eu..oi fi defecta?
Stati sa vedeti maine dimineatza la noi...dupa week-end si inca doua zile tinut acasa din motiv de muci si tuse.Dar..il duc, il las doamnei si fugggggg.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Lulu problema la noi e ca gradi nu e suficient de departe de casa cat sa iau un taxi si sa ajung dar nici suficient de aproape incat sa pot sa plec si sa revin in cateva minute daca ma suna. Asa ca stau si ascult pe la usi

Mergi la inceput

eu te inteleg lillo, perfect te inteleg, ziceam si eu..ca e mai bine asa, ptr tine.
eu nici macar nu am sunat in timpul zilei ca alte mamici.am auzit povesti ca au sunat si auzeau in telefon copii plangand, tipand...si mai rau asa.
Am sufletul mic, mic si stau pe ghimpi...dar cred ca e mai sanatos asa.si apoi eu il duc dimineatza, il las, ma duc la birou si la 12 il "ridica" bunica.noi ne revedem la 16.30 acasa.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lillo, nu mai sta pe la usi. Da putin credit educatoarei care are totusi studii (sper) si banuiesc ca nu e la prima grupa mica de copilasi care se acomodeaza cu colectivitatea si despartirea de parinti.
Ce te asteptai sa manance intr-o ora jumate? Ai mei ambii sunt la program prelungit, au gustare dimineata dar eu le dau sa manance si acasa. Tu nu ii dadusei sa pape? Eu le dau sa manance pentru ca nu stiu daca le place ce primesc acolo si poate intr-o zi li se pune pata sa nu manance si pana la pranz cam e de asteptat pentru un copil. Te intreb pentru ca te cred ca acum esti disperata si debusolata, iar asta cu n-a mancat nimic de la 9 la 10:30 nu este o problema. Deci chiar nu ai de ce sa te mai ingrijorezi si pentru atata lucru.
Te-a gasit pe hol? Ca daca te-a vazut acolo chiar nu a inteles de ce sa stai acolo si nu in clasa. Poate fi un motiv pentru care a continuat sa planga.
Si nu in ultimul rand: cum plangea? Filip cand plangea dimineata la gradi urla din toti plamanii, se zbatea, il luam in brate dupa ce il schimbam ca sa-l duc in clasa si el se incolacea pe mine, iar educatoarea trebuia sa-l dezlipeasca de pe mine. Dupa ce intra in clasa mai urla cred 5 minute apoi era liniste. Semn ca a intrat in rand cu ceilalti, s-a asezat la masa sa se joace putin inainte de a veni gustarea de dimineata. Era momentul cand eu plecam. Intrebarea mea e daca plange din toti plamanii sau e doar ogeala de-aia de te scoate din minti, plans d-ala cu pauze de evaluare a situatiei. Ca atunci se schimba putin datele problemei.

Sfatul pe care vi-l dau este in primul rand sa faceti cum simtiti. Daca aveti un sentiment ca ceva se intampla la gradinita nu ezitati sa investigati/mutati copilul/discutati cu educatoarea.
SI inca o idee: sa ii invatati sa asocieze momentul venirii voastre cu o alta activitate, sau o succesiune. La varsta asta nu au notiunea timpului, nu stiu cat e ceasul, nu stiu cat timp mai este pana vine mami. Eu ii spuneam lui Filip: te joci, mananci, dormi si vin sa te iau. Si am repetat poezia asta de o invatase si el.

Multa bafta! Nu mai e mult, pe zi ce trece se mai obisnuiesc putin.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

androix, mare adevar ai grait.
Luca se pisiceste, se smiorcaie, printre lacrimile"de crocodil" imi zice: "Ma schimb si mergem in clasa da vii si tu, da?"
sau" Dupa ce imi pui tenesii, plekam inapoi acasa, da?"
sau" merg, da ramai si tu, da?"
Eu nici macar nu mai stau la usa(am stat doua zile) sa ascult, ca nu imi face bine. Ma multumesc ca mereu imi spune si ingrijitoarea, si educatoare si directoare ca se linisteste imediat.Nu cred ca au motiv sa minta si toate la fel.
Si apoi il vad vesel cand ne intalnim si mereu imi repeta, povesteste ce a facut el.Nu protesteaza cand ii spun ca mergem si maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Fetelor, va rog sa vorbiti cu educatoarele care urla la copii sa nu mai fac#259; asa. Sunt sigura ca si asta e un motiv pentru care copiii vor acas#259; si nu se pot acomoda!

Mergi la inceput