Adaptare gradi
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Ba da mi se pare firesc. Realitatea romaneasca este insa alta: pana se aduna parintii si dau bani pentru acuarele, plastilina si cuburi de construit, pe langa muuuuuulte alte treburi, salile de clasa sunt GOALE! Eu incep al treilea an in care aud: sala e asa cum o vedeti, noi am gasit doar mobilierul. Dar grupa care a fost aici anu trecut, de-a plecat la scoala, a luat si jucariile cu ea??? Tabla si tot restul ce-a mai fost??? Se pare ca da. Ce dracului or face cu ele nu stiu. Cert e ca in afara de cateva jucarii de plus prafuite nu exista nimic in clasa care sa atraga copiii.
Drept pentru care orice educatoare de grupa mica sau de grupa nou formata, cu copii neobisnuiti cu colectivitatea are nevoie de muuuulta imaginatie si rabdare ca sa-i treaca de pragul asta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
Lillo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Androix Ba da mi se pare firesc. Realitatea romaneasca este insa alta: pana se aduna parintii si dau bani pentru acuarele, plastilina si cuburi de construit, pe langa muuuuuulte alte treburi, salile de clasa sunt GOALE! Eu incep al treilea an in care aud: sala e asa cum o vedeti, noi am gasit doar mobilierul. Dar grupa care a fost aici anu trecut, de-a plecat la scoala, a luat si jucariile cu ea??? Tabla si tot restul ce-a mai fost??? Se pare ca da. Ce dracului or face cu ele nu stiu. Cert e ca in afara de cateva jucarii de plus prafuite nu exista nimic in clasa care sa atraga copiii. Drept pentru care orice educatoare de grupa mica sau de grupa nou formata, cu copii neobisnuiti cu colectivitatea are nevoie de muuuulta imaginatie si rabdare ca sa-i treaca de pragul asta. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Sunt total de acord. Au insa jucarii, si exact cum ai zis educatoarea e cheia. E greu sa inventeze o poveste noua si fantastica pe care sa o "ilustreze" cu jucariile din dotare? Sau sa povesteasca ce lucruri minunate a vazut in vacanta si apoi sa intrebe copiii care, ce a vazut nou si frumos?
lulu77 spune:
Luca merge la gradinita de 4 zile, adik de luni.
La program scurt, pana la 12.
Dimineatza se scoala singur, ne imbracam ,mergem la gradi...ma intreaba mereu pe drum :da stai cu mine, da?
Nu, nu stau, merg la serviciul meu...ii raspund.Intra in clasa si ma trage de mana, il pup si plek...plange,il aud.
Darla pranz cand il iau e f fericit, doamna educatoare si dna directoare imi zic ca s-au inteles extraordinar si ca dupa 5 minute se opreste din plans is totul decurge normal.
Sper sa incetam cu plansul in curand.
Este clar afectat d edespartire, ziua doarme mult mai prost,cu multe treziri speriat si ma striga sa vada daca sunt in casa.
La gradinita totul este perfect, mai bine de atat nu se putea.doamna este extrem de calma si blanda.
Cat despre activitati din primele zile, da, se poate.Luca a venit acasa cu un desen in a doua zi, azi au facut gimnastica si au dansat si ieri au invata un cantecel.Si este grupa mica.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
elaga spune:
Sora mea il are pe cel mic la gradinita de anul trecut. Nici acum nu vrea sa auda de gradinita, plange cand il duce. Si ea zice ca a auzit-o pe educatoare tipand la copii, pe o fetita chiar a luat-o de umeri si a zdruncinat-o, educatoarea nu a realizat ca o vede cineva. Eu nu mi-as mai duce copilul in asemenea conditii. Ceva ii traumatizeaza cu siguranta.
inbox spune:
Si eu cred ca pe fetita a speriat-o ceva, iar atitudinea educatoarei cam lasa de dorit. Vorbeste mult cu fata, jucati-va un pic de-a gradinita, incearca sa o observi cand se joaca cu jucariile ce face ( deobicei imita ce vad la gradinita si asa iti dai seama cel mai bine de atmosfera din clasa).
mamica de printesa Maria si
34+ 
Lillo spune:
Multumesc de raspunsuri. Fetita mea mi-a zis ca ea vrea sa mearga la gradi in continuare, dar la alta gradi, unde d-na nu cearta copiii si unde nu sunt obligati sa stea la masuta, si ii scoate si afara.....
Deci aici e pb....
inbox spune:
Bine ca ai dezlegat misterul, sa stii ca pentru ei e mare lucru sa stie ca mai au optiuni, ca se poate si in alta parte.
Aseara scrisesem un mesaj luuung despre ce am patit eu cu fetita mea, dar l-am sters ca mi se pare ca o luasem off topic, dar ca o concluzie si noi am schimbat gradinita in prima saptamana, eu am dus-o la particular ( dar nu e regula sa-i placa acolo doar ca e particular), la prima gardinita plangea si ziua si noaptea de ajunsesem innebunita, am aflat ca nu ii placea ca e intuneric si ca ii e frica de iepure ( aveau saptiul foarte mic iar pe holuri nu exista lumina naturala si erau inguste ceea ce o speria teribil mai ales daca se nimerea cu cineva pe hol si in sala de clasa aveau un iepure imens de plus), am tinut-o acasa doua saptamani si apoi i-am spus de a doua optiune, daca e de acord sa mergem sa cautam o gradinita care ii place ( ea stia ce o asteapta la gradinita, vorbisem mult cu ea si de aceea m-a mira reactia ei), asa ca am plecat impreuna in recunoastere, la gradinita la care este acuma i-a placut foarte mult, educatoarea s-a apropiat de ea din prima, de cand ne-am dus sa vizitam a lasat-o sa o descalte a tinut-o de mana cat ne-a aratat locatia, nu-mi venea sa cred. Nu am avut probleme de niciun fel, nu pot sa zic ca murea de drag sa plece dimineata de acasa, dar nu plangea, o gaseam vesela, imi vorbea cu drag de educatoare, acasa era linistita. A mea a fost si micuta, avea doi ani, pot sa zic ca acuma merge cu mare placere la gradinita si momentul in care s-a facut clikul a fost momentul in care si-a facut o prietena ( pe la 3 ani), sunt nedespartite. Acum la 4 ani este foarte incantata de ceea ce invata, de activitati, de cum se imbraca, de ce a zis educatoarea, de ce au mancat....de tot ce sa mai!
Succes!
mamica de printesa Maria si
34+ 
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lillo Corina multumesc de ponturi . Ma gandisem si eu sa ii pun o fotografie cu noi in rucsacel. Le voi incerca si pe celelalte.Androix nimemi din familie nu a speriat vreodata copilul cu abandonul. Stie f. bine ca o iau repede, stie f. bine ce fac acasa (doar 4 ani toate le-am facut cu ea pe langa mine). Azi voiam sa ma duc sa fac niste analize piciului, si i-am explicat ca tb sa il duc la dr ca e putin racit. Mi-a zis ca merge si ea sa ii fac analizele, ca ei nu ii e frca de injectii, ca ultima data a fost cuminte cand i-a facut injectie(a avut o perfuzie). Deci din punctul ei de vedere e mai distractiva o perfuzie decat gradinita. ![]() Activitati, chiar nu stiu ce ar trebui sa faca, dar decat sa stea in banci si sa raspunda la intrebari de genul cine face miau miau, mai bine nu fac nimic. Eu ma gandeam ca fac ceva ce ii atrage, nu stiu, teatru cu papusi care merg la gradi in prima zi, cantecele vesele, ceva pentru care sa merite sa lase smiorcaiala. |
Lillo, indiferent ca nu o speriati voi acasa cu abandonul e ceva normal ca un copil sa se simta abandonat pana cand se va convinge (in timp, nu din prima, poate dura si cateva luni, depinde) ca mami sau buni vin intotdeauna dupa el (ea).
Iar despre activitati: la inceput se fac activitati usoare, nu se intra direct "in paine". Educatoarea trebuie mai intai sa-i cunoasca, sa le faca o evaluare, ca sa stie la cel nivel lucreaza, nu asa, dupa ureche, mai ales nu dupa urechea parintilor.
Chiar daca tie ti se pare desuet, pe copii chestia cu miau-miau poate sa-i amuze, sa le placa si sa-i incurajeze.
Ceea ce vreau sa spun este ca desi acum poate fac activitati usoare, pe parcurs, cand vor avea toate materialele necesare vor face multe si variate, si cu un grad mai mare de dificultate.
Chestia pe care o vad eu ca e nasoala la voi este ca educatoarea tipa. Poate e si violenta.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
Da, chestia e ca gradinita copilului lui Lillo e saraca. Deci parintii vor avea sedinta si vor trebui sa cumpere de toate, inclusiv jucarii. Daca nu au inca materiale e greu sa faca activitati.
La Lucas la gradi e foarte frumos, chiar arata civilizat, desi e gradinita de stat. Au si foarte multe jucarii. Noi avem sedinta saptamana viitoare si atunci vom discuta despre ce le trebuie, gen caiete, plastilina si altele.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
enachescug spune:
Presupun ca in cele mai multe cazuri plansul apare cand ceva s-a intamplat la gradinita.
In cazul baietelului meu a fost altceva. Noroc ca Educatoarea (cu majuscula intentionat
) s-a prins. Era intr-o grupa cu copii mai mici decat el asa ca la mutat la o alta grupa cu copii mai mari care aveau preocupari similare cu ale lui.Si din ziua aia nu a mai plans!
Si o colega de servici imi povestea acelasi lucru despre nepoata ei. Poate e si asta o cauza. O