Adaptare gradi
Raspunsuri - Pagina 10
lulu77 spune:
Salut.
Azi a fost extraordinar de bine.L-am dus in sala si mi-a zis sa plek, sa inchid usa.
nu a plans deloc, desi acasa se maraia ca nu vrea la gradinita.
Am avut sedinta.150 lei toate cheltuielile( fond clasa, fond gradinita, rechizite).
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Kariris spune:
Lillo din pacate in multe gradinite de stat lucrurile nu mai sunt asa cum ar trebui. Si ma refer la comportamentul educatoarelor la igiena si securitate.
Cred ca ai procedat bine ca ai hotarat sa nu mai duci fetita acolo.
Si eu sunt intr-o situatie similara, dar nu stiu cum o sa facem acum? dupa ce s-au ocupat toate locurile la stat cum mai mutam noi copiii altundeva decat la privat?
Cu ce ne incalzeste ca lasam o reclamatie in gradinita la directoare referitor la ce s-a intamplat, reclamatie pe care directoarea o arunca la cos in secunda doi pentru ca de fapt ea stie ce se intampla si tolereaza totul?
La noi a fost asa: prima zi (grupa mica, 3 ani si o luna, gemene): la 3 ore dupa ce le-am dus m-au sunat sa vin sa le iau ca se bat intre ele, se musca, se paruiesc si nu le pot stapani si nu sunt un ex bun pt ceilalti copii. Mentionez ca nu au plans o secunda cand le-am lasat si nici dupa. Nu le-a dat nimic de facut i-au lasat sa se joace la liber si cred ca nici nu s-a incercat de nici un fel o comunicare cu ele si distragerea sau orientarea atentiei spre ceva.
a doua zi: au adus consilier psihologic fara stirea/acordul/solicitarea mea sa mi le evalueze (in speranta ca vor avea rezultat nefavorabil si ma vor forta sa le retrag). Tzeapa! Pentru ca de fata cu consilierul si educatoarea a trebuit sa se comporte adecvat postului pe care il ocupa si, au avut activitati fetele mele s-au purtat impecabil...
A treia zi: ma suna la pranz educatoarea sa ma intrebe "doamna cu cele doua ce fac le culc sau nu?" desi stia ca vin sa le iau. Bun... merg sa le iau si o gasesc pe una dintre ele in sosete ude si negre de mizerie iar pe cealalta schimbata de pantaloni pentru ca se udase in nisip. Era schimbata si de chiloti deci se udase zdravan in nisipul pe care ele (educatoarele) l-au udat cu furtunul.
Acum cea cu nisipul face pipi din 5 in 5 minute si sunt bolnave amandoua. Cum e posibil sa-ti lase copilul descult ore intregi in gradinita (de cand au venit de la joaca de afara ea nu s-a mai incaltat) si la masa si la baie, prin apa si toata mizeria? Sa nu observe nimeni si sa ti-l incalte???
Bineinteles ca iar s-a plans ca au fost relativ cuminti in timpul diminetii dar dupa masa de pranz iar s-au pus pe prostioare si ea nu poate sa isi desfasoare activitatile cu asa copii.
dar stand acolo am observat ca nici nu le face observatie de nici un fel ci le lasa sa greseasca, pana cand le scapa total de sub control.
Nu mai vorbesc de aspectull igienei de la toalete care este incalificabil, nici nu mai vreau sa scriu.
Eu in situatia asta ce fac? Numai ca nu mi-au spus "ia-ti ploadele de aici ca ne solicita prea mult, noi vrem copii mai linistiti sau anxiosi care stau saracutii lipiti de scaunel si plang dupa mama.
crialex06 spune:
Bravo,Luca!Ce baietel mare si cuminte are mami!
Cris,in schimb,a plans din nou
,deja am inceput sa-mi pierd speranta,cand oare va termina si el cu plansul asta?
Ieri am stat din nou de vorba cu el,si am incercat sa aflu daca-l sperie ceva la gradi,daca se poarta cineva urat cu el...nu am aflat nimic rau,toate par bune si frumoase dar el inca plange.
crialex06 spune:
Kariris,fereasca Dumnezeu de asa ceva!
Eu stau si ma intreb:oare femeile astea chiar nu au suflet?Oare nu au si ele copii,nu sunt si ele mame?
Ma gandesc ca ai putea sa faci o reclamatie,nu doar la adresa directoarei,ci si la inspectoratul de sector,la inspectoratul general si chiar si la Sanepid,referitor la mizeria din bai.
Ah,si poate ar fi bine(daca vrei) sa faci cunoscut pe forum numele gradinitei si al educatoarei,sa stie lumea sa se fereasca.
Sanatate multa fetitelor tale si Doame Ajuta sa gasesti o gradinita normala,cu oameni cu putin suflet,unde fetitele tale sa mearga cu placere si sa se simta bine.
lulu77 spune:
Kariris, inca sunt locuri la stat...cu relatii.
Cauta o gradinita cu program normal, nu prelungit si sigur vor fi primite.
crialex, rabdare...ce sa zic... va fi bine 
azi l-a sedinta, mi-a vorbit numai de bine de el.
am cumparat si ceva caiete speciale ptr acasa.
unii copii au ramas alaturi de parinti la sedinta. se vedea clar ca deja o adora pe doamna..mereu in jurul ei, mereu o intrebu ceva, mereu se duceau la ea.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
rosioara spune:
lillo, si eu m-am confruntat cu o problema asemanatoare. fetita mea are 4 ani si a mers anul acesta prima data la grupa mijlocie, la stat. A mai mers in vara 3 saptamani la o gradi particulara ca sa vad cum reactioneaza. Totul a decurs ok, in primele zile am luat-o la program scurt, iar apoi a vazut patucurile si a vrut si ea patuc, si a dormit acolo. Acum in toamna, in prima zi totul parea sa fie ok, astfel incat am lasat-o si la somn, insa a fost obligata sa inchida ochii, sa doarma si intrucat plangea nu era lasata sa planga ca deranjeaza; prin urmare se cerea la pisu din sfert in sfert de ora, ceea ce o deranja pe educatoare din nou. Aceasta a amenintat-o ca o da afara in pijamale si i-a dat una la funduletz. A doua zi, nu i-a mai dat voie la pisu deloc si a facut in pat, ceea ce a facut-o sa se simta prost pe fetita mea. A inceput sa faca pisu in pat si noaptea. Am continuat sa o duc o saptamana, ultimele doua zile luand-o la ora 13. Era singurul mod in care o convingeam sa ramana. Apoi a inceput sa-mi zica ca doamna este rea si cu ea si cu alti copii cand fac fise, cand lucreaza cu plastilina etc. In saptamana a doua am tinut-o luni acasa ca se imbolnavise, iar marti nu am reusit sa o mai bag in clasa. Se ascundea dupa noi cand ii auzea glasul, mergea pana la clasa si apoi fugea si tot asa...Au venit doua fetite sa o ia in clasa si una dintre ele i-a zis "haide, vino, ca dupa aia o sa te bata"...Educatoarea a venit doar de 2 ori sa incerce sa o ia insa nu zambea macar, nu se lasa la nivelul ei, nu se apropia dragalas de ea...ba chiar a zis ca este f incapatanata si ca noi sa plecam si ea o ia de mana si o taraste in clasa unde nu mai are probleme cu ea in 5 minute.
Am plecat urgent cu totul de acolo. As vrea sa spun si unde a fost inscrisa si la cine dar nu stiu daca am voie. Ar fi bine sa fie facute publice aceste lucruri.
Acum cautam in primul rand o educatoare si abia apoi o gradinita nu stiu de care.
Doamne ajuta
Kariris spune:
Cum sa nu avem voie? Adica ele au voie sa ne expuna copiii si sa ii abuzeze in fel si chip iar noi de ce sa tacem? suntem cumva complici?
Eu nu am nici o retinere: eu vorbesc de gradinita nr 56 de pe Str. Popa Tatu, o gradinita unde e o singura grupa mica la care e o educatoare tanara si directoarea la grupa.
De ce gradinitele private pot fi "date de pereti" cat vrem si cele de stat nu? ba mai mult cand observam comportamente abuzive.
Si faptul ca fetita ta a inceput sa faca pipi in pat e un semn de abuz... poate doar emotional, dar este!
Pacat ca asta e situatia si suntem obligati sa acceptam asa ceva...
Acum sa incep iar sa alerg pe la gradinite sa ma strofoc sa le inscriu; eu am si doua! ma ia cu dureri de cap.
abramburika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adinag Problema mea este cumva ca el nu are nici un interes pentru ceilalti copii :((. Dar absolut deloc. II plac copiii mai mari, de la 6 ani in sus, restul nu ii baga in seama si nici nu ii accepta in joaca lui. La cei mari se duce el, face el primii pasi, ii alearga etc. Nu mi se pare ok, as vrea pentru el sa isi faca prieteni la gradi, si nu sa fie un singuratic. Oare pot face ceva? Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
Idem!
Nu stiu daca ai urmarit, am mai scris la sb cu prima zi de gradinita despre acomodarea noastra. A fost cat se poate de normala, ca sa zic asa ... adica plans la inceput, iar acum, de o sapt. merge ff senina si cu chef la gradinita. Ba imi mai spune si ca ii place. Participa la activitatile de clasa, mananca bine (aici nu imi faceam problme, ca ea mananca bine de fel), e vesela, povesteste acasa tot felul de "aventuri" de la gradi. Si noi tot program treptat, 2 ore initial si abia acum, dupa ce s-a convins ce-i cu gradinita, pana la 13,30, dupa masa de pranz. Iar cu somnul nici nu ma grabesc, o las pe ea sa decida cumva cand va dori sa ramana sa doarma acolo. Deocamdata imi convine asa, pot sa ma ocup de ea la programul asta. Conditiile sunt ok, personalul, la fel, nu am probleme in sensul asta.
Daaaar ... in toate povestirile ei despre gradinita nu pomeneste nici un nume de copil. O intreb cu cine, cu ce s-a jucat ... imi spune ca s-a jucat cu maestra (educatoarea) sau sora (maicuta, o gradi gestionata de maicute). Imi spune ca a desenat, a invatat nu stiu ce cantecel, poezie etc. O intreb de vreo fetita sau baietel, nimic. Nu a retinut nici un nume de copil (si daca ar fi avut de-a face cu vreun copil sigur il pomenea), nu se joaca cu copii.
E ff atasata de educatoare, o vad ca se lumineaza la fata dimineata cand o intalneste, ii zambeste, povesteste de ea acasa, o si deseneaza
De vreo cateva zile, de cand s-a linistit si nu mai plange la despartirea de mine, ne salutam, imi da pupici si intra in clasa fara sa se uite in urma. O vad ca se indreapta totusi spre masutele unde sunt copii, nu spre jucarii sau sa stea singurica intr-un colt.
Eu am pus aceasta preferinta pt. adulti decat pt. copii mai mult pe seama comunicarii ... ea nu stie inca perfect italiana. Intelege, dar nu vb. Acum si-a dat drumul si face propozitii mixte, adica 2-3 cuvinte in italiana, 2-3 in romaneste
F. stie bine limba, astfel incat sa poata comunica cu copiii? Bine, nu ma refer sa o stie corect gramatical, ci cat sa se faca inteles, sa poata comunica.
mamma bis - o fetita si
27s de
rosioara spune:
La noi e vorba de o gradinita asa zis "de protocol", insa educatoarea...imi pare rau, lasa de dorit. Gradinita 201, "Clopotel", educatoare Mirela Mihaila. Mi-am promis sa nu mai fac in viata mea asemenea greseala...adica sa caut o instutie nu stiu cum, ci o persoana deosebita. Invatamant de calitate nu se poate decat cu persoane de calitate.
rosioara spune:
Cred ca trebuie deschis un subiect cu educatoare de care sa ne ferim si cu educatoare de care sa ne apropiem. Nu stiu ce sa mai zic...Sunt foarte trista si dezamagita, si imi este ciuda caci fetita mea nu avea probleme initial.Of...Mult succes tuturor.