Sezatoarea canadiana (191)
Raspunsuri - Pagina 7
cge spune:
Casandra, si eu vreau sa fac zacusca anul asta!! (asa de pofta)
Facem schimb de experienta.
Am mai primit donatii de la:
Doloress
Oanagabriela
Diana2007
Multumim mult de tot!!
O sapt. usoara,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
_carmen spune:
Khristin, multumesc mult pt raspuns! Din pacate, eu n-am prdat deloc franceza, doar lb romana, macar as avea experienta lucrului cu copii (de la 10 la 18 ani). Vedem. Mona_B, merci si tie!
Ralu80, imi pare rau ca aveti probleme cu dosarul, sper din tot sufletul sa rezolvati si sa trimiteti asa cum planuiseti.
Ankalaura, chiar ieri faceam cu sotul liste cu ce ne-ar placea... mie, pe langa teaching, mi-ar placea si ceva legat de ingrijirea/ajutorul copiilor, fie bolnavi, fie cu nevoi speciale, mi-ar mai placea si sa fac masaj/reflexoterapie etc. Eu am facut in Ro niste cursuri de masaj, nu cred sa imi fie de prea mare ajutor, macar mi-am dat seama ca mi-ar placea sa fac si asta. Sotul s-a saturat de stat pe scaun, vrea munca fizica
Zavalita, sper ca esti bine, itu urmaresc cu interes postarile, ca esti cea mai "proaspat plecata"
ralu80 spune:
ankalaura,carmen multumesc mult pentru sustinere,din pacate nu as vrea sa scriu pe forum despre dificultatile intampinate ,pentru ca cine stie cine citeste, lumea e mica..mergem inainte, totul are o rezolvare in viata.
Pana atunci mai citesc si eu pe aici ca sa ma obisnuiesc un pic cu viata in Canada
In legatura cu domeniile sotul stie clar ce vrea..auto, asta e pasiunea lui..la mine sunt intrebarile, ca n-am nici un talent pe lumea asta, sau nu l-am descoperit eu inca...am zis ca daca tot o vom lua de la 0, macar sa fac si eu ce-mi place.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _carmen Khristin, multumesc mult pt raspuns! Din pacate, eu n-am prdat deloc franceza, doar lb romana, macar as avea experienta lucrului cu copii (de la 10 la 18 ani). Vedem. Mona_B, merci si tie! Ralu80, imi pare rau ca aveti probleme cu dosarul, sper din tot sufletul sa rezolvati si sa trimiteti asa cum planuiseti. Ankalaura, chiar ieri faceam cu sotul liste cu ce ne-ar placea... mie, pe langa teaching, mi-ar placea si ceva legat de ingrijirea/ajutorul copiilor, fie bolnavi, fie cu nevoi speciale, mi-ar mai placea si sa fac masaj/reflexoterapie etc. Eu am facut in Ro niste cursuri de masaj, nu cred sa imi fie de prea mare ajutor, macar mi-am dat seama ca mi-ar placea sa fac si asta. Sotul s-a saturat de stat pe scaun, vrea munca fizica Zavalita, sper ca esti bine, itu urmaresc cu interes postarile, ca esti cea mai "proaspat plecata" |
Carmen, am sa-ti scriu ceea ce i-am scris si amicei mele din Romania, care e in curs de emigrare (sper ca nu esti ea )
daca veniti in Quebec, lasa deoparte gindurile sotului legate de munca fizica/auto; in domeniu (mecanici sau soferi de autobuze) sunt de obicei grupuri culturale (quebecosi, italieni) intre care nu prea ai sanse sa intri; munca fizica nu este platita ca in Romania uneori, aici stii exact pe unde esti, salariul are in spate si numarul de ani de scoala terminati, iar mediul intre colegi, acolo la munca fizica, nu e ceea ce ti-ai dori, ca sa-ti petreci o treime din viata intre ei(cu exceptii, de ex soferii de cursa lunga platiti la km, cu venituri foarte bune, lucreaza singuri, au alt statut); cred ca pentru noi este important sa ne stim scopul in a ne valorifica scolile terminate, cunostintele, ceea ce stim, am probat deja si ne place sa facem.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
_carmen spune:
Ana_Stroe, nu sunt amica ta.
Ai dreptate, nici eu nu-l vad ramanand la munca fizica. (banuiesc ca si in Vancouver unde vrem noi sa mergem e aceeasi situatie cu grupurile, mai ales asiatici). Dar pentru inceput, asta era o varianta a planului: el sa isi gaseasca undeva de lucru (chiar si munca fizica) iar eu sa incerc sa fac un curs/scoala. Mai e si varianta in care eu ma angajez ca vanzatoare, si el completeaza/face scoala. O sa studiez si revin cu intrebari concrete legate de meseriile de opertor facturare/contabil/economist dupa ce depunem dosarul.
delphin spune:
Carmen, cred ca trebuie sa va faceti un super plan de bataie. In primul rand resursele financiare cu care mergeti. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Apoi, concret, in capul vostru, sa stiti pana unde sunteti gata sa faceti concesii, job-uri alimentare, scoli, etc.
E pacat sa faceti atata drum si atatia bani cheltuiti ca sa dati gres.
Du-te pe site-uri de oferte de munca la Vancouver si vezi ce se cauta si ce credeti ca puteti munci. Asa vin si ideile. Cum bine ziceau fetele, infirmiera e o meserie tare cautata si cam tot ce tine de domeniu, aide soignant etc.
Uite, pt. mine perso, ca sa pot impaca si vaza si capra(moi) mi-ar prinde tare bine un job ca secretara intr-o scoala, privata, publica, nu conteaza. La scoala sa fie, ca sa am vacanta cu copii.
Ce mi-ar place mie sa fac? asta e alta mancare de peste.
Mi-ar place sa lucrez ca agent intr-o agentie de voiaj, sa vand pachete turistice personalizate. Si daca se poate ca agentia sa fie si a mea, a fii super.
Si cu banii castigati sa-mi cumpar Jaguarul mult visat. Si acum ma trezesc din vise sa nu care-cumva sa cad din pat
nelia spune:
Noi am profitat ieri de vremea superba si am fost sa vedem vasele cu pinze din Vieux Port. Am pus niste www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/13:59:48" target="_blank">poze.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
pitilache spune:
Ai dreptate Simi este o vreme superba de toamna calduroasa si insorita! Sa va bucurati cu toatele de ea!
Nelia tare frumoase pozele cu corabii!
Ca tot v-a spus deja Oana despre Journées de la culture din w/e-ul viitor, va invit si eu sambata pe 25 septemebrie la www.pointedumoulin.com/node/224" target="_blank">Pointe du Moulin unde o sa-mi expun si eu tablourile si bijoux-urile (daca nu va ploua...).
Si ca sa continuam seria sarbatoritelor de septembrie, Delia sa-ti traiasca Soimita Sofia!!! La multi ani cu multa sanatate si numai bucurii! Si tie Doloress sa-ti traiasca finuta!!!
iselin spune:
Cristina - Maria, multumim ca ai intrat, iti dorim sanatate, putere multa si dragoste, sustinere in jur inca si inca, iar toata aceasta poveste de viata sa devina doar amintire a trecutului.
Dragostea vindeca si ea
iselin spune:
Ana S., imi place fraza...
Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today, eu o aplicam mai ales in Ro, aici am schimbat viata pe una mult mai relax unde asteptarile fata de ceilalti nu sunt deloc sus
Delia, La multi ani Soimitei. Cum a fost motul? Asa imi amintesc ca ai scris. Ce a ales oare?
Nelia, si noi am vrut sa mergem la vapoare, dar am facut altele prea multe ieri si nu am ajuns. In schimb am fost anii trecuti si mi-a ramas ca imagine lacul si lemnul de calitate superioara a acestor vapoare.
Va urez o saptamana usoara!