Sezatoarea canadiana (191)
Raspunsuri - Pagina 6
oanagabriela spune:
mikiion, legat de dentist, eu am fost cred prima pe aici care am dus-o pe Antonia la acest dentist (dr. Casey) pentru ca citisem ca trateaza cariile cu laser. La controlul de rutina dentista noastra de familie i-a descoperit 2 carii microscopice, dar ea in general nu trateaza copii asa de mici si pe urma eu citisem deja despre aceasta metoda care nu produce nici un fel de durere si nici zgomot.
Am ales aceasta metoda din aceleasi motive ca si tine, nu vroiam ca ea sa fie traumatizata de primele tratamente (avind doar 4 ani) si probabil in plus, nu vroiam ca eu sa fiu traumatizata pentru ea (eu avind o istorie f.lunga si deloc frumoasa in acest domeniu). Deci pentru noi a fost solutia perfecta, copilul a revenit in sala de asteptare (nu poti sta cu el, ramine doar cu dentistul si asistenta) total fericita si destinsa, nu a simtit nimic, totul s-a desfasurat in liniste si buna dispozitie. Dentistul este tinar si f. blind (tipic anglofon) si asistentele super amabile. De atunci am laes sa mergem si la cele 2 controale anuale la acelasi dentist. In acesti ani a mai avut o super mica carie si la fel a tratat-o cu laser.
Poti face o cautare pe net, metoda se poate folosi doar la dinti care nu sint deja plombati. Din ce am inteles eu, datorita preciziei laser-ului, se inlatura numai partea cariata, in plus nu este nici un fel durere si nici un fel de zgomot sau instrumente gen freza.
Respectiva instalatie costa destul de mult, se pare ca este unul din motive pentru care f.putini dentisti il folosesc. Pe urma si parerile sint impartite, dar am preferat sa risc si sa incerc o metoda cit mai "blinda" inainte sa incerc metodele traditionale.
In concluzie eu sint super multumita si de dentist si de tratamente in plus nu costa mai mult.
khritin, felicitari pentru adaptarea reusita la gradinita Perioda cea mai grea din "meseria" mea de parinte de pina acum a fost inceputul de pre-maternelle (Antonia avea 4.5 ani) cind plingea in fiecare dimineata cind o lasam in curtea scolii. Si eu plecam cu lacrimi in ochi si complet terminata la birou . A durat cam 2 luni...Din fericre a trecut si acum este doar o amintire urita...
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_rubi Kitte, Marius si drage canadience, apreciez mult efortul vostru si multumirile sunt simple cuvinte pe langa ce simt eu acum! Va multumesc din suflet pentru donatiile voastre, nici nu stiti cat de mult inseamna pentru noi! La multi ani Ancuta, draga mea nepotica! Sa cresti mare si sa fii la fel de vesela si frumoasa tot timpul! Cu scuzele de rigoare ca nu am avut internet pana azi cand a ajuns Adi cu laptopul si nici credit pe telefon... Iselin, am citit ca iti faci si tu griji pentru ca simptomele tale seamana cu ale mele. Solutia e simpla: fa o analiza pentru depistarea criptococcusului, se poate face din sange, ser sau lichid cefalo-rahidian. Stiu ca in Romania recolteaza si trimit in Franta pentru analize si costa in jur de 50 euro. Asta ca sa elimini ipoteza cu criptococcusul si sper din tot sufletul sa nu ai asa ceva! de Mara 18.01.2007 si Dora 24.03.2009 |
Maria, sa te faci bine si sanatoasa, si sa-ti cresti gigilicile carora le lipsesti acum!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
oanagabriela spune:
Maria_rubi, iti doresc din suflet sa te refaci cit mai repede si sa te poti bucura din nou de familia ta frumoasa Si asteptam cit mai multe vesti bune de la tine!
Pentru fetele din Quebec, weekend-ul viitor vor fii multe activitati culturale gratuite. Vedeti site-ul de mai jos pentru detalii. Eu am rasfoit brosura azi si am vazut chiar si un spectacol de muzica si dansuri populare romanesti si un concert de romante Ateliere de dans, arte platice, circ si multe multe altele.
http://www.journeesdelaculture.qc.ca/
Un weekend placut.
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Anka eu incep sa-i dau Flinstones, la cutie. Am vazut ca au si tot felul de prostii in ele, dar la cate prostii mananca el... (numai sa-l vad ca mananca ceva! ) nu prea ma agit. Sunt studii care arata ca multi canadieni au carenta de vitamina D, avand in vedere vremea de aici, mai ales in nord. Problemele au inceput la noi in ianuarie cu penumonie si otita, ianuarie si februarie am stat mai mult pe la doctori, urgente, am schimbat o gramada de antibiotice (face alergie la penicilina). In iunie - rosu in gat - iar antibiotic 10 zile, in iulie iar bolnav 2 saptamani, de data asta am scapat fara antibiotic, dar ne-a terminat cat a tusit, si febra tot a facut vreo saptamana. In august vad ca n-a facut nimic, thanks God! Am inceput o schma de imunizare cu siropele aduse din Romania (septilin, immunobaby, lantigen) speram ca anul asta sa fie mai bine. Azi dimineata era tot mucos, si m-a trecut un fior pe sira spinarii. Am sunat la gradi si cica nu mai are nimic, ii tin pumnii... Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -18+ cu posibil Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Andreea, eu am o cunostinta al carei baietel a fost tot asa, antibiotic dup antibiotic si muci dupa muci, pina pe la sase ani, cind ea si-a pus capul si-a cautat pe net si-a depistat ca asta POATE fi un sindrom al alergiei la lapte. Nu lactoza, lapte. Dupa ce i-a schimbat dieta ala s-a fact brusc bine. Detalii despre dieta cind ne intilnim, daca vrei, ca acum s-a rtrezit miss Otita si tre sa fug.
S.
cge spune:
Khristin, am trimis PM cu adresa.
Hei, Cristina, ne-ai facut o bucurie scriind la Sezatoare.
Ne gandim la tine si iti tinem pumnii sa fii bine cat mai repede!!
Stai linistita, stiu ca ai fi vrut sa suni joi.
O seara buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Mona_B spune:
Salutari tuturor. Ce repede s-a ajuns la un nou capitol.
Mai intai, le urez multi ani fericiti si toate cele bune si frumoase sarbatoritilor acestei perioade, mamici si copilasi.
Ralu, scuze ca n-am reusit sa-ti raspund pana acum la intrebarea despre cum ai putea preda doar mate aici. De cand am inceput scoala,fiind primul meu teaching job aici, sunt intr-o lipsa acuta de timp, dorm doar 4 ore pe noapte ca sa-mi pot indeplini toate sarcinile. Norocul meu e ca am nmerit la o scoala unde beneficiez de sprijin imens, resurse am cu tonele, colegii sunt super cooperanti si dornici sa ajute pe cat posibil.
Asadar, poti preda doar mate de la clasa a 6-a la a 12-a, dar, cum spunea si Kristin, depinde de jobul pe care ti-l da directiunea, si care poate include si alte materii, inrudite cu mate sau nu. Eu predau la clasa a 7-a unde am si homeroom, adica sunt un fel de diriginta ca in Rourmatoarele materii: franceza-immersion, geografie, semestrul asta si istorie semestrul urmator, drama and dance, Health and Physical Education, toate in franceza, ca e scoala de French immersion. In Ro am predat timp de 4 ani franceza si engleza de la clasa a 3-a la a 12-a, in Timisoara. Aici mi-am dorit mereu sa predau si alte materii, nu doar Language, si iaca mi s-a implinit dorinta, numai ca planningul ma omoara si ma apuca panica la gandul evaluarii. Nu regret insa nici o secunda ca am revenit la catedra aici, ca si Kristin, am lucrat inainte intr-un office si, desi era un job caldut, simteam ca ma plafonez din cauza mediului care nu ma stimula in nici un fel.
Daca doresti, pot afla info mai multe de la colegii mei actuali ce predau mate si mai am o prietena si fosta colega de liceu din Ro care preda mate aici de vreo 8 ani. Iar info despre cum sa obtii licenta/echivalarea studiilor iti pot trimite prin e-mail ori altceva. Fara cea mai mica intentie de a te descuraja, trebuie sa-ti spun ca in prezent piata joburilor in teaching e dezastruoasa in Ontario, adica sunt mult prea multi dascali pentru joburile existente. Daca mai adaugi si nepotismul din anumite boarduri, unde directorii au mana libera 100% la angajare, poti avea o imagine din ce in ce mai clara a situatiei. Cu perseverenta maxima si noroc poti totusi reusi sa gasesti ceva.
Kristin, si de la mine pentru mesajul referitor la educatie, mare adevar ai grait. Invatamantul e challenging dar si rewarding dar daca nu te pasioneaza realmente mai bine te indrepti spre altceva. O profa de la Faculty of Education ne-a spus ca 30% din profi abandoneaza cariera in primii trei ani.
Despre classroom management, cand incep ai mei sa se agite eu am ajuns sa folosesc fluierul ce-l port cu mine ca am sport 2-3 periods a day- . Rar fac asta insa, incerc sa-i tin ocupati cat pot.
Weekend placut tuturor,
Mona
simi spune:
Dragelor, ce norocoase suntem! Vremea e superba, azi am facut plaja in curte! Ador septembrie!
Saptamana usoara la toata lumea!
ralu80 spune:
Mersi mult Mona, iti trimit adresa mea de email. Nu stiu in acest moment daca voi ramane pe aceasta varianta, pentru ca nici nu stiu cat mi se potriveste, nu am predat nici macar o ora in tara. Iau in calcul mai multe variante ca sa nu ma trezesc acolo intrebandu-ma in ce directie s-o apuc...macar sa ajungem noi. Acum sunt tare suparata pentru ca au aparut niste probleme in legatura cu dosarul care trebuie trimis la Viena, si daca nu reusim sa-i dam de capat sau va trebui amanata trimiterea lui cu cateva luni,imi strang sotul de gat, ca el e de vina.
Cristina(cge) sanatate multa cumnatei tale, s-o ajute Dumnezeu sa treaca cu bine peste aceasta incercare...pun si eu maine niste bani in contul de Romania.Zilele acestea o sa te deranjez pe privat in legatura cu domeniul in care lucrezi
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
ankalaura spune:
RALU - ce probleme au aparut? (daca ne poti spune...) Poate nu e chiar asa de grav, poate avem un sfat
Experienta mea spune ca romanii (si nu doar ei) sunt foarte preocupati de numarul accentelor, culoarea pastei de la pix, sau diverse alte amanunte la care Viena nu se uita.
Ca si acte, oricand se pot adauga, oricand puteti scrie mail, vi se va raspunde fara doar si poate (doar sa nu intrebati in ce stadiu e dosarul!).
Si eu am avut cateva probleme cu dosarul, si intotdeauna mi-au raspuns prompt si cu informatii complete.
Cu domeniile - eu zic sa va faceti o listuta personala, doua, trei, poate patru lucruri care v-ar placea. Investiati calea de abordat pentru fiecare, adunati informatii. Uneori, lucrurile tin de perseverenta. Foarte rar tin de capacitatea intelectuala! (stii, e ca la doctorat cine renunta, nu o face pentru ca nu poate, ci pentru ca nu pune suficienta perseverenta in lucru...).
Problema cu perseverenta la un nou sosit e ca timpul poate constitui o piedica... Si atunci trebuie cautat fie solutii, fie alternative, ca sa mearga lucrurile si in paralel cu un job de exemplu.... Bafta multa!
Azi am descoperit un magazin cu o mare pancarta cu VENTE si LIQUIDATION la incaltari Timberland, Caterpilar, Clarks si multe altele, si am "pushcat" incaltari de iarna pentru sot cu un pret incredibil Si ne-a mai dat inca 10$ discount la casa Am probat si eu ceva, da' nu pica bine, la pipait insa erau super.
El are si haina pentru prima etapa.
Eu sunt in continuare desculta si in fundu' gol
Da' tot imi place tara asta
casandra spune:
Mi-au plecat rudele. Le-am dus saptamana trecuta si la Quebec si la Ottawa. Multumesc pentru sfaturile legate de parcare. In Ottawa a fost gratis :)
Voi mergeti pe la ferme sa culegeti legume/fructe? Eu as vrea sa fac zacusca si gem. Nu am facut niciodata, dar ma gandesc ca mi-ar prinde bine in post. Si mi-ar placea sa le culeg direct de la ferma, dar nici aici nu am experienta. Stiti vreo ferma? Ati fost la ferma dupa cumparaturi de toamna?
Anca, unde e magazinul cu lichidari la incaltaminte? Mie imi trebuie cizme de iarna.