Sezatoarea canadiana (191)
Raspunsuri - Pagina 3
ankalaura spune:
Ione a fost in Romania; s-a intors de vreo saptamana daca imi amintesc eu bine din ce spunea.
Intrebare - aici se da (voi dati?) copiilor mici vitamina D iarna? Altceva se recomanda / se practica?
Eu le-am luat fetelor un sirop cu echinaceea, si s-a intamplat chiar sa il folosim zilele trecute cand le dadea raceala tarcoale. Spre surprinderea mea, imediat s-au oprit si tusea si mucii! Cam repede as fi zis, pentru un sirop natural (ca cica e natural, ma rog, cat de natural poate sa fie un sirop natural, stiti voi...).
Ieri insa Eliza a tusit iar - noroc ca azi e zi pedagogica. Azi s-a oprit, i-am dat ceai mult, cald cu lamaie, cu miere, iar echinaceea, vad ca e ok.
Dar ma intreb - doar nu o sa fac sportul asta 6 luni de acum incolo, o data pe saptamana?
Vitamina D ma intereseaza mai ales pentru cea mica, sa stiu daca sa ii iau sau nu
(evident ca pediatru nu avem ca sa intreb )
Iselin - ce bucatareala... Sa vezi ca e frigiderul gol, mai am in el morcovi, telina si o Philadephia, plus un humus De cand mananca Eliza la scoala m-am relaxat. Bine ca mananca! Imi povesteste entuziasmata ce au avut. Momentan e mai bine asa decat sa fleoscaie pachetul de acasa in boite a lunch si eu sa arunc totul seara la gunoi. In plus, mi-e ca "se aranja" de pe la altii, mai sunt care au pachetele de chipsuri sau mai stiu eu ce procarele ambalate, sigur se lipea si ea de ceva, ca altfel nu avea cum sa vina seara cu boata plina si ea neinfometata!
Asa ca ma mai preocup doar pentru seara (uneori) si weekend.
Aseara nu m-am mai dus la asambleaua generala cu parintii, ploua ca naiba, asta mare tusea, ar fi trebuit sa vin dupa 9 jumate seara acasa, am zis pass.
Ce se discuta de regula la asambleurile astea cu parintii?
Sedinta cu profesoara o avuseseram alaltaieri - si aia ma interesa mult mai mult.
Fug acuma la strans paturile si citit. Am si un copil acasa, deci azi imi trebuie logistica.
delphin spune:
Intrebam de IONE caci stiam ca a fost in vacanta prin Europa si asteptam feedback-ul
Muci avem si noi si mancam un frig, mama mama, cel putin eu, ma gandesc ca si copii. Asa e dupa doi ani de soare, ma asteptam, prin urmare si in zilele cu soare eu am ceva cu maneca lunga, iar primele zile de scoala imbracam copii de numa!
Aici in fr, la assemblée cu parintii trebuie sa te duci cu cheque-erul. Cam asta se discuta.
Trebuie sa vad cum e cu echinaceea de care zice ANKA, caci daca merge asa, pai pe mine nu ma deranjeaza sa le dau cat tine frigul, la orice semn de 'coup de frois".
A!!!!Am comandat chemineu, ca nu mai tine gluma. Ma gandesc ca are sa ne prinda bine urmatorii trei ani
Intrebare intrebatoare, cele care stati la casa, cu ce va incalziti iarna?
Cat ajunge un chmineu, soba, plus instalarea. Aici ne-a rupt ca pret, dar pt. confortul nostru fizic si mai ales psihic trebuia facut.
Si lemnele? Sunt scumpe?
Auzisem la un momentdat o stire cum ca sobele pe lemne vor fii interzise in Ca, nu stiu in ce provincii.E doar zvon?
ankalaura spune:
Noi am dat ieri drumul la caldura putin. E prima zi cand "se cere"
Sa "vars" si eu una acuma, a propos de "neam".
Domne, adica tu care habar n-ai cand e aniversarea copiilor mei, care nu ne-ai dat nici macar un telefon in 6 luni de cand suntem aici, care nici inainte nu te omorai sa ma intrebi ce mai fac (sau, daca ma intrebai ce mai fac si eu ziceam "bine", ramaneai perfect multumit...), care nu esti nici cat negru sub unghie curios ce face copilul meu la scoala sau ce naiba facem NOI aici, daca suntem sanatosi sau bolnavim, increzatori sau speriati, macar asa, ca schimbare, nu ca te-ai fi omorat inainte cu curiozitatile desi esti sora' lu' sotu' meu, vii azi si-mi spui ca a murit nu stiu cine nea gheorghita pe care eu nici nu-l cunosc, da' imi zici ca e fratele mai mare al nu stiu cui din neam si te astepti ca eu sa fiu patrunsa de emotie?
Sigur ca da, Dumnezeu sa-l odihneasca pe om, dar nu ma pot simti patrunsa de emotie cand tu ma contactezi numai pentru asta, in atata timp, si nici macar acum, nici macar in treaca, nu esti curioasa daca nepoatele tale directe sunt ok!
Si a propos de "straturile cu ceapa si culesul vitei de vie"...
Daca eu ma apuc sa iti spun ca uite, fetele au inceput scoala si gradinita, tu zici "bine" si apoi vii sa imi spui ca s-au copt merele si ce de treaba e acasa si voi nu mai sunteti (ca si cum inainte am fi fost!!!)
Acuma o sa urmeze pe partea aia comentarii, ca eu sunt o insensibila si ca ma doare in cot de familie... Si ca suntem niste indiferenti ca ne-am luat valiza si am plecat, si am uitat domne de "leaganul copilariei"...
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Intrebam de IONE caci stiam ca a fost in vacanta prin Europa si asteptam feedback-ul Muci avem si noi si mancam un frig, mama mama, cel putin eu, ma gandesc ca si copii. Asa e dupa doi ani de soare, ma asteptam, prin urmare si in zilele cu soare eu am ceva cu maneca lunga, iar primele zile de scoala imbracam copii de numa! Aici in fr, la assemblée cu parintii trebuie sa te duci cu cheque-erul. Cam asta se discuta. Trebuie sa vad cum e cu echinaceea de care zice ANKA, caci daca merge asa, pai pe mine nu ma deranjeaza sa le dau cat tine frigul, la orice semn de 'coup de frois". A!!!!Am comandat chemineu, ca nu mai tine gluma. Ma gandesc ca are sa ne prinda bine urmatorii trei ani Intrebare intrebatoare, cele care stati la casa, cu ce va incalziti iarna? Cat ajunge un chmineu, soba, plus instalarea. Aici ne-a rupt ca pret, dar pt. confortul nostru fizic si mai ales psihic trebuia facut. Si lemnele? Sunt scumpe? Auzisem la un momentdat o stire cum ca sobele pe lemne vor fii interzise in Ca, nu stiu in ce provincii.E doar zvon? |
Dephin eu mi-am pus semineu acum 2 ani.Aici in ca sunt seminee pe lemne, gaz si electrice.Nu intru in avantaje si dezavantaje. Eu am vrut sa miroasa a lemn in casa, fata de Bucuresti mi-am dorit intotdeauna sa fi avut bunici la tara cu soba, etc.(Reversul medaliei e ca, fireste mi-e frica sa fac focul singura).
daca iti faci semineul cind iti construiesti casa e mai ieftin ca-ti toarna odata cu fundatia si cutia necesara. Noi am facut dupa si varianta cu semineul la nivelul peretelui, (si cutia in afara )costa f mult. Cutia cu fundatie etc era intre 8-10,000, apoi semineul 4-6,000. Asa ca un constructor ne-a dat ideea de a-l face pe colt, ne-a iesit cu tubulatura prin vestiarul de haine de la etaj. asa a fost mai ieftin.In total cu mina de lucru a lui, perete de caramida si semineu (eficienta 70%) ne-a saltat la 11,000. Pe lemne dam 80$/coarda si folosim cam 2-3 corzi pe iarna.
Semineul luat de noi avind eficienta mare incalzeste toata casa, dar nu poti tine usa deschisa (cum e la altele la care ai o plasa ) si evident ca geamul frige ca la cuptor cind ii dai self clean.
Deci ptr o familie cu copiii mici nu l-as recomanda. daca ai acces la contul nostru comun, cauta mai in urma pina dai de site-ul meu de pe webshots ca am pus poze cu el.
E adevarat ca s-a vehiculat ca le-ar interzice pe cele din lemn, dupa ce au ars ceva case din cauza semineelor neinstalate corespunzator. dar acum inca se mai instaleaza si firma iti da un certificat pe care il prezinti la asigurare cum ca e conform normelor impuse.
Cristina ce ma bucur de vestile bune.Ce o fi in sufletul ei numai ea stie.
Nici eu nu am fost la sedinta de ieri, cred ca e prima oara cind nu ma duc. Dar din experientele trecute este doar o prezentare in general a scolii, activitati, etc. Eu ma duc doar la cele in care discuta exact de copii mei si de rezultatele lor.
In alta ordine de idei, de vreo 2 saptamini ma scol in fiecare dimineata cu durere de mijloc. ma lasa in cursul zilei dar dim de abia ma spal si pe dinti, nu ma pot apleca deloc. Am zis ca am facut vreo miscare aiurea la sala, m-am tot dat cu creme dar durerea e aceeasi in fiecare dimineata. Aveti careva asa dureri, sa-mi iau rv la doctor, sa ma ingrijorez?
laurajr tu ce mai faci? Cum fost in Cuba?
Anka, eu le dau copiilor doar Vit C in lunile cu R, sept-feb.
Nu stiu daca i-a imunizat sau in, dar ei racesc ff rar.
delphin spune:
Pot sa rad ANKA?! Cand e vorba de neamuri, altele de cat cele de gradul 1, ploua cu gheata la mine. Nu ma intereseaza de nici o culoare, si nici barfele aferenta caci trebuie sa fie, ca na' mereu am fost tratata de increzuta.
Si pe mine ma mai instiinteza sor'mea ca nu stiu cine a murit, dar si eu fac la fel, sa-i fie "tzarna" usoara si asta e. Intr-o buna zi ne vine si noua randul!
Asa am fost catalogata, rece si insensibila, de ce sa-mi dau cu frma in cap, nu
?
MARU, ca tot vroiam sa-ti spun, incearca sa o faci pe mama ta sa inteleaga ca voi, familia voastra ati luat decizia cea mai buna pt. voi si nu pt. lumea din sat si nici pt. cumnata, verisoaraX. Aminteste-i ca a fost la voi si ca a vazut ca sunteti bine, nu are de ce sa-si faca probleme, iar raspunsurile la babele curioase, copii sunt destul de mari incat sa poata sa fie responsabili de actele lor.(deciziile)
Voila voilu!
ankalaura spune:
DANA - pai ar trebui sa te ingrijorezi putin, si sa investighezi nitel. O sa caut hartiile mele de la doftor... Nici nu mai stiu ce scrie in ele.
Eu nu aveam asa dureri dimineata (imaginez ca tu ai dificultati de ex, la spalat pe dinti, simti nevoia sa flexezi genunchii, ca nu te poti apleca?) Cu ce creme te-ai dat?
La mine, investigatiile au fost asa: radiografii, o serie de analize, printre care una specifica, Antigen HLA B 52 parca, sau alta cifra dupa B-ul ala.... plus un CT scan la zona respectiva.
Am facut tratament, fizioterapie. S-a ameliorat dar nua disparut.
Eu m-am panicat abia dupa ce 2-3 ani nu luasem in seama durerea si intr-o buna zi (cand nici macar nu eram in tara!) m-am trezit cu umarul umflat cat un gref, fierbinte si cu o durere insuportabila, ziceai ca imi infige cineva in incheietura un pumnal incins in foc, pe cuvant, si o saptamana nu am fost in stare sa misc, nici sa ma imbrac si sa ma dezbrac, a fost absolut cumplit si mi-au ciuruit fundu' cu injectii samd...
delphin spune:
Merci DANA pt. detalii, si sanatate. ( poate ai tras ceva curent undeva, eu aa patesc cand trag curent, apoi ori ma "incig" cu un fular ori pun ceva cald si trece.
Cam la fel costa si aici lemnul si chemineele turnate, cu "habillage". Si eu am ales pe lemn,din aceleasi motive. Insa e o soba gen chemineu.
http://www.godin.fr/fpgrandformat/gf-cantou680101.html
se poate pune direct pe perete cu izolare necesara, trebuie horn, pe care noi deja il avem.
Anul acesta, statul inca acorda 25% reducere din pretul sobei daca e pusa de profesionisti, aceeasi care vand,motiv pt. care pretul sobelor e umflat la maxi.
25% din pretul sobei, daca soba are dubla combustie, adica e catalogata "flama verde" si e reducere din impozit.
Ma bucur sa aud ca nu au fost interzise in Ca
maru spune:
multumesc tuturor fetelor pentru suport! e atat de bine sa stiu ca va am alaturi cu o vorba buna!
delphin, mama stie f bine, si nu ii pasa de masini/bani si alte de astea. Pe ea a durut-o enorm barfa, faptul ca in loc sa povesteasca de fata ei la care a stat 6 luni, povesteste de mine, cu care a vorbit 10 min in astea 6 luni. A durut-o mult ca in loc sa isi vada de ale ei, a facut un drum special la tara doar sa o balacareasca.
si da, Anka, o alta durere era ca de ce nu am pus mana pe telefon cand a murit matusa X, sa o sun si pe ea si pe ficior-su ramas in Ro! si deci s-a dus la tara sa ii faca morala maica-mii si pe subectu asta!
Dana, of fi facut o infectie renala? daca nu sunt muschii spatelui, ma gandesc...
mikiion spune:
http://www.quaisduvieuxport.com/les-grands-voiliers-sur-les-quais-2010.html
Activitate cu corabii cu panze in port( montreal)
Maru stii ce nu inteleg eu, dar de unde stie toate aceste amanunte. Nu cumva sunteti voi subiect de barfa( sau mai degraba invidie) aici in Canada , in casa unde a locuit ea si ea doar reproduce ( victorioasa) informatiile? Ca daca ai vorbit doar 10 minute cu ea, de unde stie ea totul. Si poate ar fi cazul sa restrangeti informatiile personale accesibile rudelor canadiene.....
Daca ma insel ( si canaienii sunt pasnici)atunci e bine, insemna ca doar interpreteaza discutiile nevinovate in felul ei si profita pt. a lovi pe familia ta( banuiesc ca nu e iubire mare intre ele si abia astepta ocazia sa se dea mare) Oricum tate din astea sunt peste tot.....
Anka, bea lapte fetita mica( de vaca adica) ca e deja imbogatit cu vitamina d? Aici se recomanda in special pt. copii alaptati....cat sunt mici.De fapt nu mi-am pus problema sa ii dau dupa ce am incetat alaptatul... Voi mai dati vitamina D apoi?
By
Doloress spune:
Anka daca mergi al doctor pun pariu ca-ti zice sa nu le dai deloc. Eu am fost la 2 pediatri si amandoi mi-au zis ca nu e cazul dupa un an, daca mananca corect si echilibrat.
Eu insa i-am dat anul trecut vitamina D si C si anul asta am trecut la complex de vitamine ca are peste 2 ani. Incepem acuma, in septembrie. Un la mana, el nu mananca deloc corect, a doua la mana e un copil bolnavicios, la care raceala de obicei dureaza saptamani si se lasa cu febra si tuse si nopti nedormite, etc. (eu banuiesc de la prematuritate, altfel nu-mi explic de ce tuturor la gradinita le trece in 2 zile si al meu sufera ca un caine saptamani intregi)
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!