Franta interzice burka

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Si-apoi, burka nu a fost interzisa fiindca europenilor le sunt indiferente "parasutele ordinare" din ograda proprie, ci pentru acelasi motiv pentru care mie mi-ar fi interzis sa intru peste tot imbracata in www.google.ro/imgres?imgurl=http://drivingspirit.com/storage/top-gear/stig-lamborghini.jpg&imgrefurl=http://drivingspirit.com/stigs-morse-code-messages-translated/&usg=HEBLS-sQqNKuHizNgcfvFsbhRmw=&h=275&w=500&sz=30&hl=ro&start=44&sig2=8qTPMTe_nK_IJ2IdqypvEA&zoom=1&tbnid=2pDbug6mQfBPfM:&tbnh=117&tbnw=213&ei=abGuTLXFHdjNjAexo4Vo&prev=/images%3Fq%3Dstig%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1197&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=735&oei=PLGuTIe-FYf64Ab80o3ZBg&esq=3&page=3&ndsp=15&ved=1t:429,r:14,s:44&tx=63&ty=62&biw=1264&bih=657" target="_blank">costumul traditional din satul meu.
Degeaba le-as explica eu autoritatilor ca sunt nascuta si crescuta in Cascautzi si ca stra-stra-strabunica a devenit prima adepta a fratelui Casca si ca, de atunci, toti ne-am insusit valorile cascaciene si nimeni nu iese din casa fara costumatia cu pricina.
Autoritatile ar tine-o una si buna ca trebuie sa ma vaza la fatza cand ma duc sa-mi iau copiulul de la scoala, cand ma duc sa-mi verific colesterolul si cand ma duc sa-mi iau permis de parcare de la ADP.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Da' punem priu ca daca ai umbla asa 24/7 ai ramane pura, neprihanita, nemaritata decat de parinti si necemaivreitu for ever ?
Asa ca sa se descurce autoritatile cum or vrea !

Acum serios, in urma cu 100 de ani si in societatile preponderent crestine persoanele divortate erau marginalizate si familia era mult mai familie decat acum. De asemenea femeile educate erau rarisime iar o corectie aplicata soatei din cand in cand era considerata in general OK. Profesile pe care si le puteau alege femeile erau extrem de putine. Asa ca eu prefer sa ma bucur ca traiesc conform cu normele actuale europene si nu sunt de acord cu nicio traditie care ingradeste direct sau indirect dreptul femeii de a alege si a decide asupra tuturor aspectelor vietii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:

Sserafiotti, pentru cineva care numeste niste adolescente dezorientate "parasute ordinare" , cred ca esti cam patronizing fara rost cu Ingrid .

Argument ad hominem, putting up a straw man, appeal to emotion.

E mult mai usor sa te prefaci ( adica sa minti) ca eu am numit 'adolescentele dezorientate' parasute ordinare si sa ma ataci pe potriva inventiei asteia, decat sa adresezi problema endemica a promiscuitatii adolescentine si preadolescentine din societatile occidentale, cum ar fi a noastra.

Or fi si panarame dezorientate, insa o 'adolescenta dezorientata' poate insemna multe: un copil trist in urma unui divort, o fata care nu se poate hotari ce liceu sau facultate sa urmeze, una dezamagita de prieteni sau una cu probleme de sanatate care o impiedica sa se bucure de activitati specifice varstei.

Cat despre alegerea cuvintelor, (odata ce sper ca a devenit clar- nu conceptul de 'adolescenta dezorientata' l-am avut in minte), mereu vor exista oameni care nu doresc sa acopere rahatul cu floricele. Eu sunt unul dintre ei.

Citat:
In afara de asta, daca tot tinzi spre reintroducerea teocratiilor prin Europa, mai la indemana si mai pe inteles pentru europeni ar fi analiza familiilor crestinilor practicanti, alea din Europa, alea care nu s-au pricopsit cu "parasute ordinare" la usa .
De valorile promovate de atei nu cred ca e cazul sa vorbim, pare neinteresant pentru tine.

Scoatem afirmatii din burta dupa ce citim in zig-zag.

Da-mi un exemplu unde 'tind spre introducerea teocratiilor' (lasind la o parte ca eu nu pot sa 'tind'...).

Nu poti, fiindca nici macar nu am scris pe undeva cuvantul 'D-zeu'.

Eu am afirmat doar ca musulmanii care au emigrat in Vest traiesc, comparativ cu occidentalii, dupa o morala mai robusta, crescind prin urmare familii unite si frumoase intr-o proportie mai mare decat populatia autohtona. Am mai afirmat de asemenea ca cine e destept are de invatat de la ei, asta neinsemnind ca nu trebuie trasi la raspundere, atunci cand este cazul, pentru probleme specifice pe care le creeaza.

Faptul ca am laudat, intr-un context, aceasta comunitate pentru morala sa nu inseamna ca apreciez mai putin familiile crestinilor practicanti.

Exista crestini practicanti care isi cresc copiii asa incat se asigura ca nu se trezesc cu 'parasute' la usa. Cinste lor!

In orice caz, nu aprecierea pentru acesti crestini respira din formularea ta. Dar o fi si asta un fel de daca nu e paine, mancam si cozonac. Cand se termina argumentele, aducem crestinii aia habotnici si inapoiati care au cladit Europa si America si cu care ne e rusine.

Ii astept pe atei sa vina cu valori care vor asigura un climat ocrotitor si sigur pentru generatiile viitoare. Deocamdata, mai au de recuperat cam 5671 de ani din 5771 cat are lumea in care a servit si pe care a construit-o zi de zi, natiune cu natiune, societate cu societate omul religios. Dau credit ateilor in multe privinte- personal, in primul rand pentru lupta pentru drepturile animalelor. Dar de tras linie, tragem peste vreo 5000 de ani, ca asa e corect.

Citat:

[quote]
Degeaba le-as explica eu autoritatilor ca sunt nascuta si crescuta in Cascautzi si ca stra-stra-strabunica a devenit prima adepta a fratelui Casca si ca, de atunci, toti ne-am insusit valorile cascaciene si nimeni nu iese din casa fara costumatia cu pricina.
Autoritatile ar tine-o una si buna ca trebuie sa ma vaza la fatza cand ma duc sa-mi iau copiulul de la scoala, cand ma duc sa-mi verific colesterolul si cand ma duc sa-mi iau permis de parcare de la ADP.

Frumoasa incercare. Sper ca nu ai facut uz de toata aceasta creativitate pentru a-mi demonstra mie de ce nu e practica burka in Occident. Nu de alta, dar nu sunt din tagma suporterilor (asa cum nici majoritatea musulmanilor nu sunt). Altfel, de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti

mereu vor exista oameni care nu doresc sa acopere rahatul cu floricele. Eu sunt unul dintre ei.

Intr-adevar, pline de rahat postarile tale. Mai ales cele de odinioara, de la adolescenti...Acolo nu erau 'parasute ordinare', erau scroafe. Doar ele, nuuuuu, nuuuu si baietii. Caci iubitului tau care se sexa in liceu cu colegele tale in timp ce tu mergeai la olimpiada, acum regreta nespus. Ar fi vrut numai cu tine, dar na...societatea asta lipsita de valori morale l-a corupt. Hai mai lasa-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ii astept pe atei sa vina cu valori care vor asigura un climat ocrotitor si sigur pentru generatiile viitoare. Deocamdata, mai au de recuperat cam 5671 de ani din 5771 cat are lumea in care a servit si pe care a construit-o zi de zi, natiune cu natiune, societate cu societate omul religios. Dau credit ateilor in multe privinte- personal, in primul rand pentru lupta pentru drepturile animalelor. Dar de tras linie, tragem peste vreo 5000 de ani, ca asa e corect.

Ateismul nu exclude principiile morale. Si nici credinta nu presupune automat practicarea tuturor preceptelor biblice (vezi "Iar femeia să se teamă de bărbat").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citeam intr=un articol ca este demonstrat statistic ca una din cele mai mici rate de infractionalitate din Europa se inregistreaza in Norvegia, unde sunt cei mai multi atei declarati oficial.
Daca ne intoarcem iar subiecte legate de cruciade, inchizitie, preoti catolici pedofili, preoti ortodocsi traficanti de tigari etc .. nu stiu cu ce sunt mai morali sau mai educati crestinii.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Citat:

Sserafiotti, pentru cineva care numeste niste adolescente dezorientate "parasute ordinare" , cred ca esti cam patronizing fara rost cu Ingrid .

Argument ad hominem, putting up a straw man, appeal to emotion.

E mult mai usor sa te prefaci ( adica sa minti) ca eu am numit 'adolescentele dezorientate' parasute ordinare si sa ma ataci pe potriva inventiei asteia, decat sa adresezi problema endemica a promiscuitatii adolescentine si preadolescentine din societatile occidentale, cum ar fi a noastra.

Or fi si panarame dezorientate, insa o 'adolescenta dezorientata' poate insemna multe: un copil trist in urma unui divort, o fata care nu se poate hotari ce liceu sau facultate sa urmeze, una dezamagita de prieteni sau una cu probleme de sanatate care o impiedica sa se bucure de activitati specifice varstei.

Cat despre alegerea cuvintelor, (odata ce sper ca a devenit clar- nu conceptul de 'adolescenta dezorientata' l-am avut in minte), mereu vor exista oameni care nu doresc sa acopere rahatul cu floricele. Eu sunt unul dintre ei.

Aha.
E mult mai rau decat credeam as-dimineata.
Daca o fetita pre-adolescenta devine "parasuta ordinara", inseamna ca asa s-a nascut ea, cu parasutismul ordinar in gene.
A, da, sau poate insemna ca maica-sa si taica-so nu-s musulmani.

revin pt. partea cu teocratia.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Eu am afirmat doar ca musulmanii care au emigrat in Vest traiesc, comparativ cu occidentalii, dupa o morala mai robusta, crescind prin urmare familii unite si frumoase intr-o proportie mai mare decat populatia autohtona. Am mai afirmat de asemenea ca cine e destept are de invatat de la ei, asta neinsemnind ca nu trebuie trasi la raspundere, atunci cand este cazul, pentru probleme specifice pe care le creeaza.

Pai, nu stiu ce am avea de invatat de la ei.
La capitolul batic pe cap si dreptul femeii de a naste copii, de a sta cu ei acasa si de a respecta capul familiei, nu e vreo diferenta intre musulmani si crestini.
Exista diferente intre islam si crestinism, dar nu stiu daca crestinii ar avea vreun avantaj din cascatul gurii cu luare aminte.

Asadar, daca la nivel de structura familiala si ierarhii familiale musulmanii si crestinii se aseamana destul de bine, daca familiile de crestini practicanti si musulmani practicanti dau proportii egale de "parasute ordinare", de unde vine "promiscuitatea adolescentina si preadolescentina a societatii occidentale"?
Pai, vine din lipsa teocratiei, de acolo vine.
Musulmanii veniti in occident cam provin din regimuri teocratice (uneori cam dictaturi) si trebuie sa mai treaca ceva generatii pana cand se vor separa musulmanii practicanti de cei nepracticanti, educatii de ne-educati, pana vor avea curajul sa iasa la lumina ateii lor, pana cand isi vor face aparitia "parasutele ordinare" ale lor si pana cand o parte dintre ai lor vor comite sacrilegiul de a nu da 2 bani pe casatorie (cand va veni acel moment, vom fi aici si te vom tine de manutza :)).
Pana una-alta, eu cred ca teama de repercusiuni (macar) in sanul comunitatii este mare.

Nu cred ca exista persoane mai dotate pentru a deveni credincioase si persoane mai putin dotate.
Nu cred ca e vreo diferenta semnificativa intre numarul lor de credinciosi si numarul nostru de credinciosi.
Totusi, daca religia e una opresiva, s-ar putea ca numarul de credinciosi de fatzada sa fie mai mare.

Citat:

Aoleo, saracii, le-ai tuflit tarta de cap... O sa le vie frisca-n ochi si o sa confunde tigrii cu zebrele si o sa iasa cu dezastru ecologic .
Tot ce pot face e sa ma rog sa apara Doruletz. Sau Xeno :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Eu am afirmat doar ca musulmanii care au emigrat in Vest traiesc, comparativ cu occidentalii, dupa o morala mai robusta, crescind prin urmare familii unite si frumoase intr-o proportie mai mare decat populatia autohtona.

cred ca procentul acelor familii este atat de mic, ca nu poate constitui exemplu.
si nu vin cu exemple de "familii unite si frumoase" ca nu are rost!
rozul ala de la suprafata ascunde multa durere si robie umana.

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti Am mai afirmat de asemenea ca cine e destept are de invatat de la ei.

ce sa invatam de la ei? nu, eu nu vreau sa fiu sclava sotului, nu vreau sa fac copii si sa fiu legata de casa. nu vreau sa traiesc o viata de robie, intr-o "familie unita si frumoasa".

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Intr-adevar, pline de rahat postarile tale. Mai ales cele de odinioara, de la adolescenti...Acolo nu erau 'parasute ordinare', erau scroafe. Doar ele, nuuuuu, nuuuu si baietii. Caci iubitului tau care se sexa in liceu cu colegele tale in timp ce tu mergeai la olimpiada, acum regreta nespus. Ar fi vrut numai cu tine, dar na...societatea asta lipsita de valori morale l-a corupt. Hai mai lasa-ne!

Dai atat de bine cu ghiocul incat, na, recunosc: mi-ai descoperit trecutul.
Mai umbla, poate descoperi si sensul propozitiei aleia cu 'iubitului tau acum regreta nespus', sa pui o steluuuuta * si sa ni-l dezvalui si noua la note de subsol.

Ca sa nu mai vorbim ce memorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Mai umbla, poate descoperi si sensul propozitiei aleia cu 'iubitului tau acum regreta nespus', sa pui o steluuuuta * si sa ni-l dezvalui si noua la note de subsol.

Ca sa nu mai vorbim ce memorie!

Nu e vorba nici de scotocit, nici de memorie. Dar atata ura cata ai tu in tine am intalnit o singura data in viata...aici pe forum...acum 2 sau 3 ani...la un subiect de la adolesceti. Tot la tine. Scoate la imprimanta ce ai scris acolo despre 'scroafe', despre prima si singura ta iubire...si mergi cu pasi repezi la psiholog. Iti urez succes!

Frustrarea ta (pe care ar fi penibil sa incerci acum sa o negi, dupa ce te-ai varsat pe aici) nu are nicio legatura cu crestinii si musulmanii si valorile morale. Tu stii foarte bine ca esti libera sa-ti cresti copiii cum vrei. Problema este ce nu mai poti schimba. Fetele astea pierd timpul cu tine, motivatia ta e putin spus infantila. Singura printesa razgaiata de aici esti tu.

Mergi la inceput