Puisori de mai 2003 (8)
Raspunsuri - Pagina 16
dana d spune:
Alycia, ce spui tu acolo de lacrimi?? Ilinca daca ii interzici ceva sau o pedepsesti ridica nasul sus si face "hm" dupa care iti intoarce spatele gen "nici nu-mi pasa" si se muta la alta distractie. Se poate juca ore in sir si cu un batz, asa ca pot eu sa-i iau toate distractiile, televizor, calculator, jucarii, ca imi da cu tifla si se joaca si cu o atza care ii atarna de la haine, numai sa nu-mi dea satisfactie. Nici vorba de rugaminti si lacrimi, asa ceva nu e demn de ea.
Si noi ne gandim la Danemarca sau Anglia, ea vrea ceva design, nu stiu inca ce fel. Si noi vrem sa dam la vara Cambridge dar inca ne mai gandim daca nu dam alt test similar. Eu vreau sa asteptam targul de facultati de pe la sfarsitul lui Octombrie cand vor veni cu oferta lor si putem intreba direct ce atestat din asta are mai mare greutate dar ea zice ca trebuie sa hotarasca imediat ca sa stie cum invata si dupa ce carti. Vedem noi, mai greu mi se pare sa obtina media generala peste 8,50 ca deocamdata cam asta e dar se pare ca anii astia vor fi mai grei si notele mai mici...
We asta noi iar am fost plecati la casa noastra de la vulcani si cred ca a fost ultima iesire acolo pe anul asta ca deja se face prea frig noaptea si ne cam inghesuie temele. Acum ne-am dus acolo cu teme si numai ne-am batut joc de ele ca cum sa te concentrezi cand te asteapta copiii la poarta....am folosit pic-ul la greu desi nu avem voie..
Am pus si eu niste poze in album dar mai am de pus..
Va doresc o saptamana minunata!
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
alexandrueduard spune:
Buna ziua! Sunt mamica unui copilas din iulie 2003 si am indraznit sa intru aici, doar pentru a afla un raspuns. Spuneti-mi si mie cum sa rezolv cu cel mic, care este clasa a 2-a, o problema la matematica, cu plan de rezolvare. Ei nu au facut nimic asemanator al scoala, dar, dupa testarea aceea nationala, ne tot omoara cu acest lucru.
Multumesc anticipat pentru ajutor
Magda si Alex
dana d spune:
Bine ai venit Magda!
Si pe mine m-a mirat subiectul ala unde se cerea plan de rezolvare la o problema cu o singura operatie. Noi facusem anul trecut probleme cu doua intrebari cu plan de rezolvare, intrebarile fiind planul
Am intrebat pe doamna si ne-a spus doar ca trebuie sa rescriem intrebarea problemei, ala fiind planul de rezolvare...ma rog..
Noi avem o legatura stransa cu doamna invatatoare dar si parintii intre noi. Imediat ce avem o problema ne sunam si ne consultam sau o sunam chiar si pe doamna.
Sper ca ati luat FB la teste, Ilinca a luat FB cu bravo si e foarte mandra. Au o excursie la scoala si i-am spus ca o lasam daca ia FB cu bravo desi aveam de gand sa o lasam oricum dar am zis ca putin santaj nu strica
Fetele! unde ati disparut? Hai ca au trecut trei saptamani din anul asta, impresii ceva? Mie mi se pare un an foarte usor si asa am si auzit ca e, nu invatam prea multe lucruri noi doar trecere peste ordin (ceea ce noi am mai lucrat si anul trecut) si numere pana la o mie... Cam cate teme aveti pe zi? Noi nu mai mult de o ora dar Ilinca e in stare sa stea toata dupamiaza cu un exercitiu, asa ca masura asta e relativa, deci noua ne da cam 3-4 exercitii la mate si de raspuns la intrebarile de la lectie la romana.
Ilinca in continuare scrie urat, taie, mazgaleste, nu-i pasa cu arata caietul. Intr-o zi m-am suparat rau si m-am prefacut foarte dezamagita si a doua zi s-a straduit sa scrie mai frumos si chiar a reusit partial. Deci se poate dar nu e motivatie, din pacate doamna nu pune foarte mare accent pe aspectul scrisului din moment ce Ilinca totusi ia FB la teste..
Fetele mele
alexandrueduard spune:
Buna,Dana! Multumesc de raspuns. Mda, cam aiurea problema aceea cu planul de rez. Ma rog... Din pacate nu am luat FB la toate testele de la limba romana (se pune calificativ pe fiecare raspuns in parte), pentru ca el a dat testul a doua zi dupa toti, intr-o pauza, pt ca a fost destul de bolnavior (inca mai este si nu stiu ce sa ii fac sa ii treaca viroza asta urata).
Oricum, doamna invatatoare stie ca Alex este un baietel de nota 10 .
Magda si Alexandru (cel bun)
dana d spune:
Buna mamici, unde ati disparut?
Magda e mai bine Alex? Ilinca rar se imbolnaveste, e mai rezistenta nu se lipeste usor boala de ea.
Voi in ce cartier stati? Am nevoie de partener de dans sportiv, ne-a lasat balta tocmai acum cand ii mutasem la un alt club si parea a fi un nou inceput cu noi sperante... imi vine sa mor, m-am saturat sa alerg dupa baieti pt dans dar nu ma lasa inima sa renunt la dansul sportiv, e atat de frumooos!!!!
Fetele mele
Daiopri spune:
D-nelor salutari si de la noi.
Eu sunt pe fuga ca intotdeauna, calc nu pup eu, ca at cand ajung acasa al mic si scump top pe mine, de abia reusesc sa strecor sa fac teme cu cel mare.
Nu am priceput ce ziceti voi cu problemele. La noi mi se par mult mai "prietenesc" scrise.
Noi deja suntem clasa a 3 a si tot uratel scrie desi poate si mai bine dar nu are rabdare. Vad ca anul asta ne da teme (are invatator). Eu mai fac cu el in plus ca daca ar fi numai dupa scoala...
de vineri incepem si inot pe langa pian. Numai alergatura.
DanaMario, ma refeream ca ii cerem prea mult vizavi de cel mic.
Adica el trebuie sa cedeze de cel mai multe ori
Nu mai zic cum e acum cu noul locatar cu pareri multe
Danad, chiar asa ar fi pacat sa renuntati, dar fara partener nu poate?
DanaMario cum mai sunteti?
Aalina, te-au dovedit flacaii?
Alycia cum mai e Mircea cu sanatatea? Sper anul asta sa fie mai bine. Eu parca am vaut imbunatatiri de la an la an.
PArpa tu ne mai citesti?
Magda, sanatate si lui Alex. Si succes la scoala.
Numai bine tuturor
korinna spune:
Buna ziua dragele si vechile mele prietene!!
Sincer va zic..nu am stiut ca voi inca mai intrati pe aici.Dar azi..am primit un email..cel mai probabil trimis automat de la DC cu subiectul:Corina, ne este dor de tine"...si zic...hai sa intru sa vad daca mai gasesc pe careva pe aici.
Dsepre noi ce sa spun...am inceput clasa a 2a....anul trecut Stefan a fost cel mai bun din clasa, a luat diploma de excelenta.Anul asta deocamdata are numai FB.Insa zic eu..parca nu-si mai da asa silinta.nu stiu de ce.Asa ca...i-am saltat play station-ul.Si fara computer.
Am fost la scoala si am discutat sa vad ce mai face pe acolo.Si invatatoarea a zis ca ref la invatatura totul e oki..insa le face diverse"glume" la colegi.Mai precis cica le-a tras in vine pantalonii la cativa colegi.M-am albit la fata.Cred ca privirea mea a fost foarte graitoare, ca apoi mi-a zis invatatoarea ca Stefan s-a dus la baie si a stat acolo toate pauzele din ziua respectiva si a plans.
Asa ca acum suntem f suparati pe el.Si Stefan e genul ca daca nu se simte iubit....e cea mai mare pedeapsa.Sufera ca un caine...dar nici eu nu ma las.
De scris scrie foarte frumos.sambata trecuta trebuia sa mearga la un concurs de limba romana, insa am avut concurs de dans si eram deja inscrisi in competite..asa ca nu ne-am putut duce la romana.
Sambata asta are concurs la matematica.Ceva cu matematica aplicata.sau ceva de genul asta.
In rest..noi cu dansurile.Vad ca Dana_d si ea are fetita la dansuri.Ati ramas fara partener?Sunteti inscrisi in Federatia Romana de dans sportiv?Participati la concursurile nationale?
Noi suntem in FRDS.Si mergem la concursurile nationale.Pana acum avem 2 cupe si mai multe diplome de participare.Insa as vrea sa depuna mai mult efort in sensul asta.
Poze cu Stefan si competitiile lui le puteti vedea in pagina mea de facebook, pentru cine are cont de facebook.Pe mine ma puteti gasi dupa nume:Corina Lungu.
In rest ce sa va mai zic?Noi am depus din mai dosarelul pentru emigrare in Canada.Asteptam acum sa vedem daca ne accepta.Nasol este ca intr-o luna ne expira cec-ul si o sa trebuiasca sa-l refacem.Nu ne punem mari sperante.Insa ne dorim foarte mult.
Cam asta e ref la noi
Va pup si tare mi-as dori sa intru mai des!
Aalina spune:
Nu am mai apucat sa scriu pe aici. Suntem bine. Cu programul incarcat evident.
De notat ca azi a fost a doua zi cand piticania nu a plans la camin. Sper sa il tina. In rest dimineata de dimineata avea o lalaiala, e drept nu crunta, ca in primele zile. Nu vrea sa povesteasca nimic de acolo, doar ca vad progresele. Mananca mult mai bine singur, se dezbraca singur. De imbracat nu l-am lasat ca in general is pe fuga. Are tendinta sa deseneze coerent, sa faca forme cat de cat, baiguie ceva cantece si poezii si numara in engleza. Evident toate cand are chef odrasla.
Care odrasla si-a luat-o in cap la greu. Marea majoritate a timpului urla cand ii trebuie ceva, drept pentru care eu nu mai reactionez decat la ton normal si la cuvintele magice "te rog". Asa ca e solicitat tati pentru orice.
Eu am fost plecata o saptamana de acasa la un curs si dupa ce m-am intors m-a renegat plodul. Nimic nu mai vrea cu mine tot cu tati. Si cum tati nu are rabdare sa ii explice ii cam face toate poftele.
O fi de la varsta, or fi si schimbarile adunate da crizat rau e.
Dori a inceput scoala, da nu prea apuc sa vad ce face. E cu capul in nori in general, zilnic isi uita ceva la scoala. Am fost plecati doar cu el la Cluj la verisori sa se joace si noi am profitat si am mers la concert la Scorpions si care au mai fost. Frumos da foarte frig.
Incep si concursuriole scolare, sper sa ma mobilizez si sa mai lucrez cu el si acasa.
Acum astept sa vad daca va incepe ceva lectii de tenis de camp, are abonament gratuit datorita rezultatelor scolare pe anul trecut. Ne tot uitam dupa o chitara ca ar vrea sa invete. Dori e acelasi copil bun si ma enerveaza si pe mine cat de multe pretentii au cei din jur de la el fara sa il si laude cand merita.
Noi ne pregatim de o saptamana in doi cat sunt copii in vacanta. Sper sa fie ok si sa se descurce mama.
In rest tot racim, ne trece si tot asa.
Ma bucur sa citesc ce mai faceti, da greu apuc sa dau cu subsemnatul.
Va pup.
dana d spune:
Buna mamici!
Daiopri, cum mai esti cu jobul? Eu trimit cateva aplicatii din cand in cand asa timid, nu sunt prea hotarata sa ma angajez. Am cerut si un salariu marisor in CV asa ca, daca gasesc cu salariul asta bine, daca nu, tot bine ca si cu Ilinca nu are cine sta.
Noi am cerut doamnei sa ne dea lectii mai multe ca daca era dupa lege... cica legea spune ca nu au voie sa le dea lectii acasa, si Ilinca foarte greu se lasa convinsa sa lucreze suplimentar...
Corina felicitari pentru dansul sportiv, nu cred ca e ceva mai frumos...poate patinajul artistic.. dar nu, tot dandul sportiv castiga.
Ilinca face dans de doi ani dar abia de asta primavara am facut rost de partener (l-a adus ea de la scoala pe admiratorul ei). Numai ca acum cand ne apropiam si noi sa participam la neoficial ne-a certat intructorul ca nu suntem seriosi (copiii nu noi, noi parintii eram foarte seriosi) si nu se lipete de ei atat cat ar trebui ca sa participam la un concurs si asa au intervenit indoieli in capul mamei lui ca fata mea nu e destul de buna pt baiatul ei si a cerut sa-i desparta dar baiatul n-a mai vrut sa vina in conditiile astea asa ca n-au mai venit iar eu am cautat alt club pt ca imi era din ce in ce mai clar ca intructorul asta nu era bun cu toata lumea, numai cu unii. La perechea noastra abia daca isi arunca cate o privire si o indicatie si nu in fiecare sedinta... si de asta s-a lamurit si mama baiatului asa ca am mers la alt club mai mare si mai cu rezultate unde i-am dus cu sperante si vise noi. Numai ca m-am trezit cu telefon de la mama baiatului chiar cand ne imbracam sa mergem la a doua sedinta ca el nu mai vrea sa vina ca nu-i place acolo. Am simtit ca-mi cade cerul in cap.. si am hotarat atunci la suparare ca nu vreau sa mai aud de dans sportiv.
Fetele mele
korinna spune:
Dana cam ce spui tu acolo e exact ce se intampla.Noi afcem dans sportiv de 3 ani si am schimbat 3 partenere.Prima a renuntat din motive familiale.S-au despartit parintii..au plecat care incotro..peste hotare.Era f buna fetita. Si in ziua de azi o regreta Stefan.A doua a fost o colega de clasa.Foarte draguta si talentata, insa cam timida.Si nu prea venea.Adica venea cand avea chef.Si atunci am cerut eu ruperea perechei.
Am avut din primavara o alta partenera.Parintii fetitei sunt dansatori profesionisti si in prezent.Participa la OPEN.Desi au 37 ani.Insa o aduceau o saptamana...2 nu....iar da....iar nu....Si asa am ratat concursul de la Bucuresti organizat de Mihai Petre.Si iarasi am cerut eu ruperea perechei.Si m-am reintors la a doua fetita, care..am uitat sa spun ca este si colega lui de banca.Fetita unor medici din Galati.
Asa ca te inteleg perfect..cum e treaba cu perechea.Noi suntem la Clubul Fantezia.E renumit in Galati.Membrii sai au ajuns campioni mondiali , europeni.Foarte buni instructori.Vin la noi la club si copii din Braila.
Nu cred ca o sa ajunga Stefan vreun campion, dar macar nu sta acasa in fata calculatorului, face miscare si socializeaza.Problema e ca e foarte pasionat.Daca ne uitam la tv la vreun film si are coloana sonora..incepe sa numere..1.2.4.4.5.6.7.8.....da..asta e jave...sau cha cha..Nu stiu cum aude el daca e jave sau cha cha..sau vals rapid..ca pt mine nu suna in nici un fel.
Nu mai spun ca umbla prin casa in pasi de vals...Se studiaza in oglinda sa vada cum tine pozitia..e grele....
Noi sambata am fost la concurs la matematica.Am inteles ca a fost concurs national la matematica.Voi ati participat careva??De la Stefan..a fost singurul din clasa.El zice ca a fost usor si a facut tot.acum ramane sa vedem rezultatele.
In rest Stefan...e acelasi dintotdeauna:cuminte si ascultator.Si iubaret.Numai daca ma incrunt la el....si imediat se intristeaza.:))
Toate cele bune!