Prietene la bine si la greu - 52

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui broscuta_80
Pai si are tati de Santi vreo sansa sa se lipeasca de chitara lui dorita? Hai mai monis, daca ne-am pricepe la toate, ce ar mai face sotii nostri pe langa noi?

Broscutz mare dreptate ai. Din pacate, tre sa-i mai si mani de la spate ca sa faca din treburile la care "doar ei se pricep". La multe dintre ele ma pricep si eu, dar fac pe niznaiul ca daca le fac eu pe toate... vorba ta. Da, cred ca luni comand chitara, sa aiba timp sa vina pana la inceputul lui oct.

Ionela spor la iesit dinti! si pupa Mihnea

Padi Iulian doarme in fiecare seara de la 10 pana dimineata la 7-8 cu 1-2-3 treziri. Numai eu umblu ca o ciumafaie noaptea prin casa . Dorm ziua, cand doarme el bine si am si eu noroc, dar se intampla dupa ce dorm ziua, seara sa adorm si mai greu...

Mihamora de cand il dai la cresa, ca nu mai stiu? trebuie sa fie f grea acomodarea... a ta desigur .
Vreau sa ma apuc si eu sa caut, dar asa am o parere de proasta despre tara asta, incat a ajuns aproape ca o prejudecata in mintea mea, mi se pare ca nimic nu e bun aici...

Andre mamica odihnita?!?! la mai mare mami! Asa sa-ti fie anul pe care il incepi maine
(i-am raspuns Laurei: la dovlecei gravidele sunt Danangie, Iulika si Mihaela ((Kawaichan) )

RamoX o pentru tatal tau. Si un pentru tine!
Linte pentru fecior mai bine iei din cea rosie (portocalie) ca se fierbe mult mai usor decat cea inchisa la culoare, nici macar nu e nevoie sa stea la inmuiat. Pentru pitix, merge fiarta cu apa, scursa si bagata in legume, pentru tine, preparata ca fasolea sau pusa in ciorba in loc de taitei de exemplu. Nautul la fel, se prepara ca si fasolea (ala fierbe mai greu). Ambele sunt f faine ca au proteine din plin si B-uri.

Cristina si eu zic ca fiecare copil o ia la pas cand este pregatit. Asta cu invatatul pasilor mi se pare o nerozie sora cu invata-l sa stea la 3 luni in fund, la 5 luni pe oala etc etc . Copiii stiu intotdeauna mai bine ca noi, ca instinctele lor sunt netocite de "experienta" si presiuni sociale ca ale noastre....

Lalu tin pumnii sa treaca repede necazul

Licurici super ti-a iesit desenul . Zmau ce zice?
Cred ca rechinasa va fi incantata in noua ei camera

Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)

Mergi la inceput

Ramonika sa stii ca am vrut sa zic cand ai venit de la spital ca poate a "uitat" acolo Ruxi teama ei de tipete... S-ar putea ca stresul din spital s-o fi facut sa uite eventualul stres pe care il avea legat de tipetele altor copiii... Organismul se ocupa in ordine de ce e mai important si ce nu e important, da uitarii . (sper ca s-a inteles ceva... sunt f nedormita si nu ma pot exprima mai academic decat atat ).

Lumi ce bine ca ai si mai multe vesti bune . Spor mare la scapat de mucisori!

Floricik moama ce vreau si eu must, n-am baut anul asta si nici perspective nu am

Lylyana ce act? ce zice?
Imi pare rau de panaritiu, este f enervant. Nu am avut dar frate-miu facea unu pe luna. Pana l-a rezolvat doctorita homeopata care l-a rezolvat si cu bruxismul, i-a dat un remediu si de atunci n-a mai facut niciodata (si nici herpes ca si de ala facea una-ntruna).
Cand ne vedem in parc, tre sa-ti povestesc ceva de dormitul in patut, poate nu uiti sa ma intrebi ca nauca cum sunt, tot uit sa-ti zic de o vreme...
Noapte usoara!!!!

no, ca vorbesc singura, ma duc sa vorbesc si cu tati de Santiago putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Salutare,
Si din partea mea o ptr. ingeras Maryam.

Lumi hai ca vii numai cu vesti bune, speram sa fie tot asa
Tina eu am masina de facut paine, primita cadou, sotul a facut foarte multe retete de paine, cu seminte/fara, insa de 2 ani sta in boxa, este fain iarna, de sarbatori, miroase asa frumos, dar dureaza cu framantat, dospit, copt aproape 3 ore. Eu nu am incercat nimic la ea, tati s-a plictisit asa ca acum zace.
Flo iar suntem la doi pasi una de alta, dar de data asta noi stam putin, adica pana duminica dimineta. Zburly dormicioasa.
Of Lyly si la tine cu degetul.
Monis si mie mi se intampla noaptea, daca pun copilul in patut sa-l caut ca disperata in patul nostru. Asta este de la oboseala. Pupam mami obosita si Iuli dansator.
Lavi spor la impartit invitatii
Laurici vazut pictura, verde la fata is de ciuda
Broscuta, Laurici ce fetite frumu aveti voi, de cand erau bebeluse eu am intrebat ce apa beti voi acolo la Mangalica de faceti copii asa frumosi.
Ralu ai fost asa frumusica la nunta, o sa fie mandru Matei cu tine, o sa te prezinte ca sora mai mare
Mai eu am zis ca vreau bb2 (putin inconstienta in contextul actual) insa la noi sanse de natural nu prea sunm iar de tratamente sa incep iar nu ma tin nervii. Eu inca mai sper in minuni, poate, poate.
Pup pe toata lumea, sunt tare obosita, m-a tinut Vlad numai afara, alergata si haituita de copil, chiar daca nu am enumerat multe fete pe toate va port in suflet si va urez w-e placut si linistit

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Monisssssssssss nu vorbesti singura, ma auziiiiiiii, heiiiiiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui many_bani

Monisssssssssss nu vorbesti singura, ma auziiiiiiii, heiiiiiii

daaaaa, auddddd

ca tati dormea cand am ajuns eu de la comp . Asa ca m-am mai asezat 10 minute cat bag niste lapte cu cereale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Seara buna!

Am reaparut si eu in peisaj dupa cateva zile de adevarat cosmar, care e inca in derulare.
Am reusit sa citesc cate ceva din urma, si va multumesc din suflet pentru toate incurajarile si gandurile bune. Sunteti nepretuite.

Sa incep cu inceputul: dupa ce mi-au scris Diana si Shtephy sa alaptez in continuare, am pus cutia cu lapte praf in dulap si mi-am vazut de treaba.
Insa probleme au inceput cand eu am vomitat cu bebe la tzitzi, asa, in jet, dintr-o data, si el s-a speriat foarte tare de cum icneam. (scuzati detaliile!)
Sperietura lui combinata cu lipsa apetitului, plus durerile de burtica l-a facut sa nu mai vrea deloc tzitzi. Urla numai cand o vedea. Am crezut ca moooor!!!!!!!!! Asta a tinut pana marti seara, cand am reusit sa strang ceva lapte cu pompa si sa-i dau muls.

Noaptea nu a vrut deloc sa pape, a baut 125 ml de apa, si ar mai fi baut dar nu i-am dat eu.
Eram aproape sigura ca miercuri dimineata va fi uitat totul si bagam din nou tzitzi. Viseee! Urla ca din gura de sarpe cand il puneam, desi nu mancase nimic toata noaptea (el care de obicei se trezea de nshpe ori pe noapte pt papa). Am bagat din nou pompa, am scos cu greu 100 de ml pe care i-am dat, dar....a urmat masa de frutce (banana verde/tare), din care a inghitit printre lacrimi cateva lingurite. Deci, trebuia sa bag iar lapte...insa el nu vroia sa suga nicicum, in nici o pozitie, iar eu nu puteam sa scot cu pompa decat cativa stropi.

Am incercat sa-i dam iaurt. Aceleasi tipete si intors capul numai cand vedea lingurita. In concluzie: singura mancare pe care o accepta, brusc si din senin linistit era laptele meu muls, dat cu biberonul. Ajunsi la disperare, am desfacut cutia cu lapte praf, am preparat de vreo 3 ori pana sa ne iasa (ca desi puneam exact cat scria acolo, iesea un terci gros care nu curgea prin biberonul cu 3 gauri ce il aveam cumparat). In final a inceput sa curga cumva-cumva, dar cand ii curgeau primii stropi in gurita, Timi facea: eaaaahhhhhhh, si se facea ca vomita, cu ochii iesiti din orbite.

Asa stres nu am mai trait in viata mea. Simteam ca imi crapa capul, ca ar fi mai bine sa mor in clipa aia decat sa ma uit la copil cum tipa de foame si sa nu-i pot da nimic de mancare. Am baut de disperata 2 cani de ceai de lactatie, una dupa alta. Asta mi-a inrautatit si mai mult diareea. Iar lapte tot nu scoteam mare lucru cu pompa. Pana la urma, dupa repetate randuri de pus copilul la san, cantat, vorbit, dansat cu el in brate, i-am dat din nou 40 de ml lapte pe care am reusit sa-l mulg. De fapt, sotul ii dadea, ca eu nu ma mai puteam tine pe picioare. Timi era rupt de foame, era ora 4 dupa-masa, dar nu vroia sa puna gura pe nimic. Simteam ca innebunesc. Intr-un final a adormit, dupa ce a baut 130 de ml apa!!!

La fel a fost si seara...adica...foame curata pe bietul copil. Pur si simplu nu inteleg cum asa, dintr-o data, de la o sperietura nu a mai vrut sa puna gura deloc pe tzitzi. Ma simt atat de vinovataaaaa! Nici nu pot descrie ce-i in sufletul meu.

Ieri am fost ca lesinatii amandoi. Si-a luat sotul liber de la servici ca sa stea acasa sa ma ajute, ca eu nu ma puteam tine pe picioare si mergeam tot la 15 minute la baie, cu toata Smecta si ceaiurile baute. Iar Timi urla ca din gura de sarpe. Si ca intr-un cerc vicios: cu cat beam mai mult ceai de lactatie sa am ceva lapte, cu atat mergeam mai mult la baie. (probabil pt ca ceaiul de la Hipp pe care il am eu e putin dulce...).

Dupa-masa vorbesc cu parintii mei, si mama imi spune ca atunci cand eram noi mici ne rezolva burtile cu ceai de menta. Trimit sotul sa cumpere din ala. Doua amanunte insa: mama nu ne-a alaptat decat 2-3 luni. Ieri nu am avut internet toata ziua, si nu am putut da un gugal sa vad ce si cum.
Vine sotul cu ceaiul, dau la copil, refuza gratios, pun un varf de lingurita de zahar, acelasi rezultat. Nici cu seringa nu am avut mai mare succes. Poate sa-i fi intrat totusi vreo 5 ml in gurita din totalul de n seringi varsate pe hainele lui.
Dupa atatea ceaiuri balotate peste zi, am reusit sa scot ceva lapte seara si sa i-l dau inainte de somn.

Dupa ce l-am vazut adormit, mi-am pus si eu doua cani de ceai de menta, sa ma stranga la burta. Si mai tarziu, pentru ca tot faceam drumuri la baie de ma ustura deja , am mai baut vreo doua cani.
Daca tot faceam naveta la baie si noaptea, m-am gandit sa bag pompa tot la doua ore, sa adun ceva lapte pt urmatoarea zi. Ti-ai gasit...nici la mana nu mai iesea mare lucru...
Astazi am citit ca ceaiul de menta e recomandat in intarcare.

Intr-un final, la sfatul unei bunicute de aici, mi-a facut sotul un ceai din ceva buruieni (habar nu am cum le zice in rom.) si...nu stiu cata contributie a avut asta, cat regimul de orez si cartofi fierti si paine prajita, cat faptul ca au trecut deja ceva zile si e gata cu virusul....dar acum sunt bine.

Timi in schimb, azi-noapte a facut de 3 ori...dar asa mult si mirositor de iti muta nasul din loc. Si azi a continuat in acelasi ritm, desi i-am dat inca de ieri Sumetrolium.
Am sunat dr, i-am povestit toata situatiunea, la care ea: pai, lasa, draga, laptele ala, da-i numai mancare de regim si gata.
Si numai cu cateva secunde inainte i-am explicat ca Timi inghite cu forta si cu lacrimi siroaie cateva lingurite (maxim 5!) de orice i-as da.

Cica daca nu ii trece pana maine, ne internam sa il bage pe perfuzii. Asa a slabit saracutul! Oricum era el siluet...dar de la 9,200 kg cat avea inainte a ajuns acum la 8.700. 500 de grame in cateva zile!

Daca ajungem si la perfuzii, chiar ca nu stiu daca il voi mai putea intoarce din nou la tzitzi. Deocamdata ma bucur ca pot scoate ceva cu pompa sa-i dau. Azi am scos chiar bine (pt ca am inceput sa mananc si eu mai bine si am lasat ceaiul de menta ).

Sunt la pamant fizic si psihic. Am deja cateva nopti albe si zile negre. Nu stiu cat mai rezist. Nici nu ma pot bucura ca m-am facut bine. Din contra, imi e ciuda ca eu, matahala de om sunt bine mersi acum, iar el mititelul...inca se chinuie. De ce nu e invers?

Cam astea sunt stirile de la noi...
Ma duc sa bag un muls si multe rugaciuni sa se faca bine puiutul.
Poate prind ceva somn totusi in noaptea asta...

Mi-e dor de voi toate!

Mergi la inceput

Smara urate stirile de la voi, sper ca maine sa vii cu unele mai bune , Doamne prin cate mai treceti si voi

Monis si la mine doarme toata casa si eu cu toate ca sunt rupta de oboseala nu pot dormii, imi astept serialul(stii tu...anatomia lui Grey) si poate se indura si de mine Mos Ene.

NB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Buna seara mamici

Am ramas iar in urma ,n-a fost chip sa ma apropii de laptop . Are Stefi grija de el ,isi pune muzica sau desene de pe you tube .
Am un baiat cam marait .A iesit nr 4 ,incisivul dreapta sus si acum se tine aproape si nr 5 ,incisivul stang.
Parca m-ati intrebat de poze ,tot nu am reusit sa incarc nimic si nici in seara asta nu cred ca reusesc. Dar o voi face curand.

Spun si eu pentru sufletelul curat al buburuzei Maryam .

Ma bucur tare mult ca Lumi a venit cu atatea vesti bune despre pisicoasa. Raceala trece ea ,o luam ca pe o imunizare ,da?

Din cat am citit nu am gasit vesti despre Smara si Timi .Sper ca sunt mai bine .

Many eu cred in minuni si cred ca veti fi binecuvantati cu o surioara sau cu un fratior pt Vladut .
La fel cred si despre cea mai delicata fulgusoara ,Pinky ca va primi un fratior .

Lyly imi pare tare rau ca ai probleme cu degetelul.Of trebuie sa fie groaznic. Tzidula aia de la banca nu stiu ce e

Ralu ce poze faine am vazut

Am mai vazut 4 fete frumoase la Mangalica si cavaleri cu mamici frumoase in IOR .

Krelia miss you

Alinush si voi mi-ati lipsit .Mi-e dor de niste ochi albastrii dar si de unii verzi .Ce zici ,imi satisfaci curiozitatea?

Monis ce rau imi pare ca noapte de noapte esti chinuita de insomnie. Oare ar functiona un tratament homeopat?

Lalu sanatate multa si vacanta frumoasa !

Monica o luna inseamna putin timp si acusi sunteti la voi acasuca. Nu mai fii tristuta ,ok?

Cuscra mea cred ca supravegheaza baietii care fac curat si mobileaza casuta. Asa este? Sabinuta e mai bine?

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Buna seara!

Sunt si eu cu gandul alaturi de Alexa si spun ptr sufletul ingerasului Maryam.

------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

La multi ani sanatosi si fericiti ,draga Andreuta !!!!Sa traiesti clipe minunate alaturi de familia ta frumoasa ,sa fii iubita si apreciata! [veverite][veverite][veverite][veverite][veverite]

Mergi la inceput