Schimbari pozitive in Romania
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Elena,acum sunt benzinarii pe A2.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
Ema, ai zis ca iti poti pierde jobul ca i s-a nazarit unuia. Ai un caz concret? Stii pe cineva care a fost dat afara in Ro ca i s-a nazarit unuia? Fara sa existe motive de pierdere a clientilor, de ex? Doar pt ca unuia nu-i place fata altuia?
Desi, chiar daca ai stii un caz concret, sau doua, sau trei, asta tot nu iti permite generalizarea, ca in Ro stai cu teama ca i se nazare cuiva, fara absolut nici un motiv, sa dea afara un om care isi face f bine treaba, intr-o firma care are clienti si nu sufera reduceri de fonduri samd.
Firma pt care munceste sotul meu facea restructurari caci pierduse multe contracte si nu mai avea profit. In cazuri din astea, sigur, poti sa spui ca i s-a nazarit unuia sa dea oameni afara, cand de fapt firma aluia merge pe minus si el trebuie sa ia masuri sa isi revina, ca sa nu dea faliment.
Dar cred ca m-am departat de la subiect. Revin si spun ca in Romania nu e dracul asa negru.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
motanik crede-ma a nu vb gratuit si crede-ma ca stiu ce aia restructurare, am muncit in Rom suficienti ani, am primit si avansuri, n-am fost promovata ca nu le-am dat curs, etc... ca doar n-am plecat de bine ce-mi era.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena_R/Elena_R.jpg)
Elena_R spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Elena,acum sunt benzinarii pe A2 |
Iata inca o veste buna
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_woman.png)
elaga spune:
Elena si la noi in oras s-a amenajat un lac care fusese lasat in paragina multi ani. S-a construit o pista de biciclete in jurul lui, ba chiar si o plaja. Se misca lucrurile, dar cam incet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Nu stiu de ce apreciati ca inutile sau exagerate cheltuielile pentru intretinerea parcurilor sau plantatul florilor. De cite ori am citit pe forum amintiri de calatorie in alte tari decit Romānia, unde turistii se extaziau de frumusetea parcurilor si de florile plantate pe marginea soselelor. Eu lucrez intr-o primarie si stiu ce buget important este alocat pentru aceste lucrari, dar sint necesare, pentru ca ele contribuie la cresterea atractivitatii unui oras.
Cit despre starea drumurilor, zic ca nu e chiar asa rea tinind cont de conditiile meteo din Romānia, cu 3-4 luni de zapada si pe alocuri si mai mult. Iarna trecuta am avut poate 2 saptamini puse cap la cap de zapada si gheata, ceea ce e mult pt regiunea asta. Pai sa vedeti cum erau aratate la televizor gropile pline de apa si cum faceau soferii slalom sa le ocoleasca! Si chiar pe autostrada spre Alpi erau o multime de gropi, viteza era limitata; cine a mers in decembrie trecut pe A6 a avut un gind pios pentru amortizoare.
Si acum strict la subiect: am remarcat si eu schimbarea mentalitatii vinzatoarelor, sint surizatoare si amabile, in majoritate. E drept ca si eu am intrat intotdeauna intr-un magazin zimbind si spunind "buna ziua". De asemenea, ceea ce m-a marcat pt ca in mod SIGUR nu mi s-a intimplat niciodata in Franta, cind eram cu Julia in carut, casiera de la Mega Image-ul de la Tineretului, m-a chemat in fata. Cele 2 persoane din fata mea m-au lasat sa trec fara comentarii. Anul asta, tot cu ea fiind, in metrou, mi s-a cedat locul.
La aeroport, in ultimii ani, am gasit personalul de acolo foarte deschis, au zimbit si vorbit cu copiii. Da, fata de 99, cind m-am certat cu angajatele de la imbarcare, in anii urmatori am avut surpriza sa mi se spuna "Buna ziua doamna. Bine ati venit".
Si ceea ce mi-a mai placut in Romania - faptul ca tineretul, studentii continua sa umple salile de teatru, merg la Opera si la evenimente culturale. Asta nu e o realizare post comunista, o faceau si inainte, dar ma bucur ca se mentine.
Mi-au placut si restaurantele din Bucuresti. Ce bine se poate minca acuma fata de ce era acum citiva ani! Pe vremea mea , era "chic" sa maninci la Pizza Hut sau KFC, acuma ai atitea de ales!
Si inca o chestie si pe-urma termin: in aprilie, anul asta, am ajuns citeva zile la Sinaia. Seara am mincat la restaurantul hotelului. In afara de noi, mai erau citeva mese ocupate si, la una din ele, mai mare, ne-am dat seama ca se serba o zi de nastere. Ei bine, am ramas fara cuvinte cind chelnerita ne-a adus la fiecare (eram 6) o farfurie de tort, pe care n-o comandasem si a spus ca e din partea patronului care-si aniversa baietelul. Chapeau!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Bedrosmart, ca de obicei, ai scris foarte pertinent si ai pus punctul pe i.
Mie imi creste inima cand citesc si experiente pozitive in Ro. Si, intr-adevar, consider reavointa sa nu vezi si sa nu accepti sub nicio forma ca exista si in Ro lucruri bune. de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
De cateva zile, Internet providerul meu (UPC) face figuri, in sensul ca apar mici intreruperi, 2-3, maximum 5 minute. Cu alte cuvinte, pica Netul si este enervant, pentru ca imi perturba navigarea si trimiterea de documente. Am sesizat ieri problema.
Astazi m-a sunat un reprezentant UPC, extrem de amabil, care si-a cerut scuze, in numele companiei, pentru tot disconfortul provocat, care a confirmat existenta problemei si a trimis echipa maine dimineata sa verifice ce se intampla. A incheiat cu "va mai pot fi de folos cu ceva? Eu va multumesc pentru timpul acordat, o zi buna sa aveti".
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bedrosmart spune:
Dupa ce am scris ieri la acest subiect, mi-a venit in minte intrebarea: dar oare eu ce am facut in ultimii ani ca sa fie mai bine in Romania? Evident, nu sunt persoana publica, n-am nici un fel de putere care sa influenteze viata intregii comunitati, dar oare chiar e indiferent ce facem fiecare dintre noi in viata personala?
In ceea ce priveste amabilitatea fata de cei din jur, bunul simt si respectul fata de mediu incerc sa-mi fac cat mai bine datoria.Sunt amabila si serviabila cu clientii la serviciu, dar si cu alte persoane care-mi fac mie diverse servicii. Nu scuip, nu arunc hartii pe jos, daca am posibilitatea fac economie la energie si triez gunoiul menajer.
Dar in rest? Oare n-am dat si eu spaga cand am avut nevoie? Oare n-am incalcat si eu legea vreodata, ca asa mi-a fost mai comod, stiind fie ca nu voi fi pedepsita, fie ca am cum sa scap mai usor din cauza coruptiei? Din pacate, nu pot sa spun ca n-am facut-o (ma refer la situatii de genul plicul dat la medic, parcarea neregulamentara, viteza poate prea mare in localitate - chestii d-astea).
Si asta n-ar fi nimic. Am fost martora la fraudarea alegerilor, caci la mine in sat (ca am dat Bucurestiul pe tara de ceva timp ) s-au dat pt votarea candidatului portocaliu 1 milion de lei + un pui + un kil de zahar + un kil de ulei. Stiu asta pentru ca ni s-a oferit si noua "punga". Si ce-am facut? Am reclamat undeva? Am chemat politia? Nu, am preferat sa inchid ochii decat sa am probleme la primarie (si ea portocalie).
Singurul lucru corect pe care l-am facut a fost sa-mi platesc taxele la stat.
Cu alte cuvinte, nu sunt un cetatean model, desi am un nivel de cultura si educatie deasupra mediei, statistic vorbind (caci am studii superioare). Pai daca eu ma comport asa, de ce sa am pretentia ca tara sa mearga mai bine pentru mine si copilul meu?
Bedrosmart
Bee spune:
Eu stiu, eu stiu! Cand am terminat eu facultatea, acum 7 ani era mai greu de gasit un job, exceptand vanzarile. Acum, numai sa deschid internetul si-s mai multe oportunitati. La facultatea unde am terminat eu se fac masterate si stagii de doctorat in alte tari, ceea ce nu se intampla acum 7 ani. Ce mi s-a parut ciudat e ca nu mai sunt oameni (studenti)dispusi sa invete chiar in conditiile astea. Nu mai spun de laboratoare cum sunt dotate! Incomparabil mai bine.
De salariile din Romania de acum 7 ani isi mai aminteste cineva? De cate ori erau mai mici? Si preturile, nu cumva erau la fel (nu ma refer la case si terenuri?