America (211)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, asta e cartea:
http://www.amazon.com/Dinosaurs-Triceratops-Pteranodon-Kumon-Workbooks/dp/1933241195
Sunt multe carti kumon...si de mate si de reading...si asta e pt motricitatea fina (taiat in detaliu...lipit, aranjat parti unde trebuie)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Sinzi_ana si apoi ce va spune la open house daca nu va prezinta programa scolara a anului ? Ca la noi asta e cap de afis, cu curriculum presentation la programa pe materii pentru anul respectiv. Asa a fost de cind am intrat noi la scoala , anual. Plus pleci acasa cu un dosar in care e detaliat tot pe caprarii. Cel putin asa e la scoala noastra. Si sa mai zic una, Bianca e average , caci clar nu e gifted. E isteata nu zic nu! si da, e peste nivelul clasei la multe lucruri dar doar pentru ca munceste. Eu personal vad gifted-ul asta interpretat gresit
Iar clasa a4a mi se pare de departe mai grea decit a 3a! E o diferenta atit de mare ... cu multe schimbari si teme cite 2 ore zilnic Nu stiu zau daca in rtimul asta vom mai avea timp de activitati extra scolare! Cel putin dupa cum e pina acum. Ma felicit ca am lucrat cu fata extra ca acum zbirniie ... La geometrie mi s-a parut ca fac cam complex pentru virsta asta dar spre norocul meu are fata viziune in spatiu . Au facut deja primul capitol la geometrie si doar ascultind-o pentru test mi-a facut capul calendar cu atitea definitii ... ray, line segment, line, polygon, right angle, obtuse angle, si toata gama, parallelogram, concave, convex etc, etc plus partea practica. Ea se lauda ca facu la test 100% acu om vedea noi cind vine cu rezultatul

Lia foarte bine ai sintetizat totul !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Alinta, pai io ii iau meditator atunci!!! Ca eu sunt paralela la mate!!! (macar atat stiu si eu "paralel"!!!!!)
Sincera sa fiu, nici io nu stiu ce inseamna "gifted" ...pt ca...nu mi se pare ca fac ceva prea greu ...inafara de scrisu' asta (pe care mai mult eu il vreau ordonat!!!). Si nici nu pot sa compar nivelul lui la reading/math cu alti copii...pt ca nu stiu alti copii de varsta lui si nu ii aud citind sau socotind...
Dar ii place sa citeasca si isi citeste in fiecare zi...(acum e fixat pe Whimpy Kid si le citeste/reciteste si o serie scrisa de un baietel de 9 ani "How to talk to girls"/"How to talk to dads"...etc)
La open house, ne-a spus in treacat ce edituri de manuale folosesc...dar nu mi le-am notat si nici nu sunt scrise in foile pe care le-am luat acasa...
Si apoi....nu cred ca as lucra din ele oricum....ca nu am timp....
Acasa cu el merg pe culegerea de mate din romania, si inca suntem la abecedar cu scrisul de mana (doar doar o scrie si el mai frumos!!!)...plus teme de la scoala!!!!!
Sa nu mai spun ca avem tenis de 2 ori pe sapt, matematicile speciale (IMACS) o data pe sapt 1 ora jumate, pianul...si as vrea sa inceapa inot......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Alinta, deci asa e, cum zice toata lumea. A 4a e grea. Cotorontzi a noastra ne-a zis ca ea vrea sa ii pregateasca pt. a 4a, care e grea. Probabil de aia e asa stricta si le cere sa respecte deadlines stricte si se ia de ei la fiecare amanunt. Pai noi acum facem teme cate 2h pe zi. Dar nu ca avem teme de la scoala, mi-am luat manualele si mai facem inainte, face si Kumonul in continuare, plus ce mai are de la scoala. Voi renunta la Kumon reading de luna viitoare, ca sa castig timp. Math il mai tin inca, sa mai faca facts o vreme. Dar probabil voi renunta complet la Kumon intr-a 4a. Si al meu, tot asa, e cam average si tb lucrat. Recunosc ca am crezut ca e gifted, intre 2 si 6 ani, ca era inainte curbei mereu, fara efort Acum fac fatza crudei realitati, nu numai ca nu e gifted, mai e si ADD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Uite cum vad eu treaba cu gifted. In my book gifted e un copil superdotat care este (de obicei) cu mult peste nivelul celorlalti fara sa faca prea mare efort. Aici (in US) ei (sistemul) label ca si gifted copii care sunt advanced. Ori copii advanced sunt acolo unde sunt datorita implicarii constante a parintilor in educatia lor si muncii individuale. Iar ceilalti din clasa sunt "inferiori", so to say, de cele mai multe ori doar pentru ca marea majoritate a parintilor lasa educatia exclusiv in grija educatorilor si a scolii.
Am intilnit si copil gifted cu adevarat, cu scor IQ mare si tot tacimul, iar parintii cred ca nu au nici pix si hirtie in casa daramite sa ii dea sa lucreze ceva vreodata. Well asta numesc eu gifted.
Aici in districtul nostru scolar la mijlocul clasei a 3a toata lumea e testata pentru gifted. Cine trece de prima testare e supus unei a doua doar ca sa fie siguri de rezultate. Din 600 de copii sunt 5 copii gifted. Si ca orice mama am sperat si eu sa am un mic geniu la casa (desi cam stiam ca nu e) dar conform testelor de IQ si restul e average deci trebuie muncit.
Average is good!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bai ma stresati cu scolile astea!

Eu fac mai repede temele cu Ana si apoi spre sfirsitul saptaminii ii dau din workobook. Ea este foarte suspicioasa, ma intreaba daca asta-i homework de la scoala.
Scrie superb fata, chiar m-a luat prin surprindere. Doar ca fiind stingace are tendinta sa scrie invers, mai ales cifrele. Trebuie mai mult practice probabil.

Mie nu mi s-a parut grea scoala lor in nici un moment. O fi mai usor in TX, nu stiu. Sigur ca-i tot mai grea, dar se inainteaza in ritm normal zic eu.
Alex cred ca-i average, dar stie ca munceste. Nu ca vrea, de gura mea.
De acord ca nu-s gifted, de unde sa iei atitia? La noi ii zice Talented & Gifted, deci clar sint pusi acolo tot felul de achievers, de la genii la copii munciti.
Sinzi, daca vede Ana cartea aia cu dinozauri cred ca se apuca de invatat! Pteranodon e favoritul ei! Dar ne trebuie unul din asta pe alte manuale, ca la decupat si modele sta bine (v-am zis ca l-a mostenit pe tati in privinta asta).

Mergi la inceput

Deci in loc de gifted cred ca tb sa i se zica "overachievers":))
Mie mi se pare mai grea scoala acum fata de anii trecuti, dar asa e, ca e normal sa fie asa. Nu ca e neaparat grea pt varsta respectiva, ca nu e, mie mi s-a parut anormal de usor la K si 1st si dupa aia a parut diferenta cam mare cam brusc, dupa 2 ani de stat degeaba. Si eu am si marele stres ca fi-miu nu e atent si isi uita ba cuvintele de spelling, ba chestiile din mailbox, ba nu isi termina nu stiu ce. E mai greu cu astia care au probleme de atentie, mai mult ma stresez eu decat el oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da, este adevarat ce spui. Si mie mi s-au parut foarte usoare K si first grade. Apoi s-a mai normalizat, dar tot este mai usor decit ceea ce se invata in Romania.
Doar ca acolo programa este facuta pentru copiii gifted, aici este la indemina tuturor (cred). Intr-un fel au si ei dreptate, dar pe de alta parte avem noi mai mult de lucru daca vrei sa tina copilul pasul cu copiii de prin alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Sanzi_Ana, bafta multa la scoala, sa iei licenta cu brio , tinem pumnii si sper sa ne vedem in vacanta Nu e vacanta, dar nu prea conteaz ptr. noi daca iau copilul de la scoala o saptamana. Mi-a confirmat aseara teacher ca nu e nici o problema, Patrick fiind déjà peste nivel nu va pierde nimic. De complezentza i-am spus sa ne dea tema pe saptamana aia si o facem in urmatoarea saptamana.
Multumesc mult de link-ul de pe amazon. Wow, chiar ca au tot felul de carti de la Kumon. O sa ma aprovizionez, cu Grade 1 book sa incepem sa lucram din alea.

Ruxij, Sanzi_Ana, , Ramona, Philip, Corina, AlinaTamora tuturor fetelor care au timp sa explice si sa povesteasca din experintele proprii de scoli, copii … va multumesc din suflet, mii de . Am si eu dupa ce ma ghida, aflu cam la ce sa ma astept, ce ajuta, ce n-ajuta … etc. Dupa americanii astia nu prea te poti lua, sunt cam delasatori cu copii , majoritatea. Am intalnit si familii care pun baza pe scoala si educatie, dar mai rarut…

Cu sporturile nu-mi fac problema, lui i-ar place chiar oricare , e talentat la sporturi. Orice sport face se descurca bine si face fata cu brio.Ca si la limbi straine ... la ambele l-a mostenit pe taica-su (vorbeste of course Engleza, romaneste, intelege f. bine germana, si ceva Franceza de la daycare ) La innot merge foarte bine , am si aflat ca sunt cam putin innotatori buni (comparabil cu alte sporturi), in zona, iar la University of Michigan se iau scholarship-uri mai usor la acest sport. De la varsta de 9 anisori organizeaza déjà camp-uri de selectie. Fiind talentat – asa zic coaches …cu putina munca, ar putea sa iasa ceva cu asta. Vom trai si vom vedea .. e up to him daca vrea sa continue sau nu.

Buflea, sa stii ca eu cat am fost mica pana am ajuns in clasa 1-a am fost problema educatoarelor, nu voriam sa fac nimic din ce vroiau ele … daca n-avem chef. Putea sa zica cat vor sa desenez, cant, etc … eu ma jucam in continuare sau refuzam sa fac! Mama era déjà terminate ce s-o face cu mine !!! Ei cum am inceput scoala, bag seama ca m-am mai copt am fost numai premianta, mers la olimpiade , am intrat la cel mai bun liceu cu o concurenta de 16 copii / loc si am facut facultate, master … etc. Deci lasa baietul in pace daca nu e interest inca, lasa-l sa copilareasca cat mai poate si nu-ti fa problem … va veni vremea cand va realiza si va coopera.

Azi am aflat la daycare ca una din educatoare s-a retras ca face nanny - full time. I-am numarul sa vad daca rezolv sa-l ia ia pe Patrick restul de 2 zile / saptamana sa-l aduca acasa si sa faca cu el temele pana venim noi. Daca asta nu vrea am vorbit cu alte doua educatoare ca la anu dupa ce vine de la scoala se faca in cadrul daycare-ului one to one lectiile (of course platesc extra) ... mai trebuie sa o aburesc pe directoare sa le lase pe fete ... dar ma bazez ca e fata faina si intelegatoare. Atunci m-as scoate si as mai lucra cu el extra - Kumon books

Mergi la inceput

Da, asa e cu nivelul, da' in Romania mi se pare mai structurat, ai manuale, chestii clare pe care stii ca tb sa le inveti. Temele sunt problema 3 si 5 de la pagina 7 din manual, pe care le incercuiesti. Aici se pune multa presiune pe copil sa tina minte si sa isi organizeze singur o gramda de foi si foitze si foicele si nu stii niciodata exact ce naiba face la scoala maine samd. Nu e asa organizat si pe mine asta ma streseaza la maxim. In plus aici stau la scoala o gramada de ore. Eu la scoala nu eram niciodata atenta, dar veneam acasa si invatam. Aici nu ai timp sa inveti acasa, tb sa faci la scoala, ceea ce e mai greu pt. cei neatenti. Copilului meu i se potriveste mult mai bine un model structurat, traditional, cu manuale si aceeasi profesoara timp de 4 ani.

Mergi la inceput