America (211)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, dar la ce programa scolara te referi?? Eu nici nu stiu ca exista asa ceva!!!! ...
David vine cu foi acasa...uneori ce e drept rupte dintr-un manual...dar nu stiu ce "trebuie sa stie in clasa 2-a"...
Imi place insa ce fac la science....f multe lucruri interesante si complexe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sanzi, nici eu nu am stiut, dar se poate afla. O metoda este sa te uiti la "book list" la scoala respectiva si sa cumperi cartile listate pt. clasa urmatoare. Te uiti la programa anului respectiv, "academic standards", care se gasesc online. Apoi, poti printa worksheets pt. clasa I, a IIa a IIIa etc., de pe net. Exista si testele alea de ecare tot ziceti voi, pe state, la noi se numesc ISTEP si se dau doar dintr-a 3a incolo, dar se gasesc online teste ISTEP si pt. clase mai mici. Poti sa faci din alea cu copilul. Eu la vara cred ca voi printa si lucra cu el worksheets pt. a 4a. Pana acum nu am facut asa ceva. El este OK, dar suntem la nivel, nu cu mult peste, cum eram intr-a Ia sau la K. Si intr-a 2a tot am mai fost peste nivel la cate ceva, acum am ramas cu spellingul si sigur si aspecte de la celelalte, da' diferenta s-a micsorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

sanzi, o fo bine, nu mi-a zis nimic din ce nu stiam deja. mi-a propus sa-l incercam pe Philip la accelerated reading si am zis ca why not. sa vedem. nu cred ca are sa-i strice oricum. in rest, suntem average, nu prea avem cu ce ne lauda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ruxi haha, tare patania cu avionul!
Vad ca a tunat si ne-a adunat!

Am ajuns acasa de la examen, am terminat printre primii, m-am grabit sa vin acasa ca sa prind Grey's anatomy da' fuse de la 9
Eram cea mai batrana din toata clasa:)) numai undergraduates pe acolo...unii ziceau ca se duc la nu stiu ce fraternity party..eu ma gandeam daca o fi adormit copilul fara sa planga dupa mine:))Ei cu tot felul de tutoring materials, reviews...eu am invatat sporadic in pauzele de pranz de la servici, noroc ca am bazele formate din Ro, mi-a venit f usor sa retin materia, chiar sunt curioasa ce punctaj voi avea.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Buflea ... ce sa-i fac maica ... Curcan vroiam sa mananc la rotisor pe plaja dar anu asta, astia de la Toronto ... ca deh Canadienii n-au curcanul atunci n-au vrut si pace sa mute duedate-ul la proiect :( ... daca plecam dupa ne bagam prea aproape de Sarbatori si vrem sa mergem la ski intre Craciun si Revelion langa Montreal ... ajungeam sa venim de la + 20C la poate -20C ...in cateva zile = boala curata.
Am dat un search dupa resortul tau si e 3 1/2 stele ... ar trebui sa fie OK. E in Cancun, nu pe Riviera din cate vad eu. Las ca poate ne lipim la anu ...

Sinzi_Ana , haideti voi , pleaseeeeeee. Doamne ce s-ar mai bucura fiu-meu sa aiba compania lui David. Noi mergem din October 31st pana pe November 8th la Iberostar Quetzal de data asta. De la voi ar trebui sa fie si mai ieftin, ca sunteti mai aproape si zborul mai ieftin. Noi am luat de data asta biletele de pe Deltavacations. Noi am dat pe 3 bilete cu all inclusive - $3,200 la 3 persoane.
Buflea $9,000 nu dadeam nici eu ... cu banii aia fac 3 vacante !
Resortul asta e putin mai departe de aeroport, dar e aproape de toate obiectivele turistice (unde se inoata du Delphinii, Xelha, Xcaret, piramide, etc).

Philip, tinem pumnii , sunt sigura ca o sa auzi numai de bine

Asa ne-am intors si noi de la scoala, si se pare ca teacher va incepe sa lucreze pe grupe de nivel, a spus ca peste 2 saptamani ii desparte pe nivele , doar sa se mai obisnuiasca intre ei. O sa ne dea programa acasa, cu ce face cu ei, si mai mult homework. Mi-a fost mai simpatica acuma decat in prima zi ... cand am vazut-o tare crispata :)
Scoala e cotata 10 din 10, si e frumusica, cocheta si doar pana la clasa a 5-a. Mai astept pana iau decizia de a muta copilul ... sa vedem din tot ce-a spus cat se va tine de cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Ruxij, ma ajuta tare mult explicatiile tale despre clase si cam ce sa ma astept. Iti multumesc din suflet pentru detalii. Noi am mai facut cu Patrick in weekend, cand avea el chef. Uneori cere el sa faca homework si tot ce-am facut a fost prin joaca. Bingo cu cuvinte, jocuri logice, pe computer, deci sa-i fie drag. Ptr. DS i-am luat joc de spelling si smart kids games. Deocamdata n-am luat nimic in serios, dar inclusiv copilul se astepta mai mult ... se pare ca vor incepe caci altfel el nu prea intelege ce-i asa mare scofala scoala cand fac tot ce faceau in daycare
Sunt sigura ca prin clasa a 2 va reduce si activitatile extra scolare din timpul saptamanii ... daca ii va place la fel de mult innot-ul si ptr. ca are talent, va fi cel care il tinem. Daca nu sa-si aleaga el altceva. Am constat ca nu poti sa te lasi pe mana lor, trebuie sa ti pasul cu copilul ...

Mergi la inceput

Newmami, ma bucur dc. te ajuta informatiile. Eu cu fi-miu nu am facut absolut nici o tema de nici un fel inainte de vacanta dintre K si clasa I, cand l-am inscris la Kumon. Singura activitate "intelectuala" era cititul, eu lui si apoi el mie, iar in cele din urma citit singur in gand. De inscris la Kumon eu l-am inscris de lene. O prietena de a mea, nu isi permitea banii pt Kumon si printeaza ea workheets de pe net si ii da fetitei sale. Mie mi-a fost lene sa imi bat capul si sa muncesc eu, pana acum intr-a 3a. Nu cred ca intr-a doua e necesar sa se reduca activitatile extra, dc. copilul e pregatit de acasa, va face fata intr-a doua. Sau dc. copilul e pregatit de catre scoala, ceea ce la noi nu s-a intamplat, dar Kumonul si cititul de acasa au contat. Dar am auzit la altii ca alte scoli fac mai mult chiar si la K. La voi pare ca va fi mai OK ca la noi. Al meu a facut bine fatza intr-a 2a si nu am eliminat activitatile, dar am fost suprinsa ca au inceput gramatica si chestii mai grele la mate (gen adunari scaderi cu trecere peste ordin, 100-86 etc.), pt. ca la 1st grade eu nu am vazut sa faca mai nimic. M-am gandit, al meu le stie deja, dar ce or face copiii care s-au bazat doar pe scoala, ca de ex. math facts necesita repetitie? Si intr-adevar, doua prietene de ale mele, au avut probleme cu fetitele in clasa a 2a, au fost luate pe nepregatite. Una dintre ele a avut fata data la cei mai jos ca nivel, sa innebuneasca...a muncit cu ea sistematic si pana la sf. clasei a doua a adus-o in 70 percentile, de la single digits. Ceilalti n-au facut mare lucru si fata a ramas tot cam jos la mate. Abia acum am redus activitatile. A tb sa elimin inotul, ca era de 3 ori pe saptamana, in cursul saptamanii, cate o ora si ne lua doua ore si mai bine pana ne pregateam si conduceam si ne intorceam. Acum facem tenis, doar odata pe saptamana, duminica. A ramas si pianul. Bine, la noi mai e si problema faptului ca copilul meu nu e prea atent in clasa, dc. copilul e atent cred ca e mai usor sa retina ce ii zice profesoara acolo. Al meu de multe ori nici nu aude ce zice, ce sa mai si retina. Cand asculta, e OK, prinde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

va multumesc tuturor de felicitari! Andra e foarte incantata.. si acum de cand am inceput si eu sa o conduc, imi place asa de mult.. asa usor se conduce desi e lunga!! mi-e draga rau!

mie mi-e drag sa va citesc de scoli.. dar cred ca pana incepem noi cu scolile uit de sfaturi/experintele voastre.. si o sa incep sa va stresez la momentul potrivit ..

inca nu am terminat de citit din urma, am citit numai vreo 2 pag de unde ramasesem.. maine cred ca tre sa imi fac timp sa ma pun la curent cu noutatile..

Mica dansatoare

www.aboutsiluan.com/" target="_blank">Ajuta-l pe bebe Siluan sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, nu cred ca nu e atent!!! Asa spun si eu de David...dar daca il iau la bani marunti stie tot...cred ca nici el nu realizeaza cate vede/aude...decat atunci cand e intrebat in detalii....
In plus de asta....eu cred ca e atent pt ca acasa nu isi bate capul si nu il vad muncind pentru nimic...pur si simplu le prinde din zbor...Nu ii place sa lucreze, dar rotitele din cap ii merg fara sa le treaca pe hartie!!!!
Eu cred ca si Bogdan e la fel!!!!
Singurul lucru care chiar ma deranjeaza si intru in panica...este scrisul dezordonat si urat...in plus de asta...uita sa scrie cu litera mare inceputul de propozitie...(macar punctul de sfarsit si-l aduce aminte)...stie teorie...dar practica il omoara. Daca stau langa el sa ii suflu in ceafa....scrie tare frumos...cum am plecat...cum propozitiile o iau in jos/sus, literele se inghesuie si nu mai tin seama de nici o linie sau rand...si tot asa.... Deci poate...dar e grabit si nu vrea...ufff.....

Newmami, sa vedem ce putem face...e vacanta atunci??? Pt mine e greu anul asta...am licenta la sf lunii viitoare si daca nu o iau... nu o sa am chef de vacante!!!!! hihi....daca o iau...o sa fie prea din scurt sa organizam ceva....dar mi-am notat in calendar :)
Si noi avem jocuri educative pt DS....dar se cam pune praful pe ele...daca intra Mario in DS....nu mai iese de acolo decat cu amenintari
Eu cred ca inca e prea devreme sa renunti la 2 sporturi in clasa a 2-a.......eu as merge cu ele in paralel pana cel putin in clasa a 4-a...si apoi il las pe el sa decida ce vrea...si sa vedem la ce e talentat....!!!! (sper ca la unul din alea 2 sporturi)....
Cat despre kumon/activitati extrascolare daca lui ii plac, de ce nu?? Eu nu am incercat kumon (decat din cartile pe care le cumparam din librarii de la editura kumon) si care ii palceau lui David ....acum avem una (nu am inceput-o insa) cu origami....niste dinozauri pe care trebuie sa ii decupezi, lipesti, indoi in asa fel incat sa iasa un model 3D....

Andreea, stiu ca iti faceai probleme cu readingul...deci acum a recuperat daca intra in accelarate reading??? Bravo lui Philip!!! Si sunt sigura ca nu e average...nici un copil nu este!!!!!

Irina, deci ai reusit de data asta sa ajungi unde trebuie?? Sarbatorim o nota mare??

Mergi la inceput

Sanzi, asa e, le prinde si fi-miu, ca doar le-a stiut fara sa fac cu el nimic la a 2a. Dar acum mi se par mai multe detalii si profa asta e f. stricta. Aia de anul trecut era mai intelegatoare. El are probleme de atentie. Si la scris e ca al tau, scrie urat, dar dc. vrea, scrie f. frumos:)

Adica cum ati folosit cartile Kumon si acum aveti unele cu origami si faceti modele 3D. Ce legatura au? Ca Kumonu' face drilling pe math facts si atat.

Philip, bravo pt. reading!

Mergi la inceput