zacusca de peste
Sambata vreau sa fac zacusca din peste!Am mancat la o prietena si e bestiala
Poate mai fur vreo idee de la voi, din experienta voastra.Eu pana acum am facut numai zacusta din vinete si bureti de padure,ghebe( sa fie vreo 14 ani de cand fac in fiecare an!!))
Reteta eu am aflat-o asa:
5kg de novac proaspat ,fiert cu 8 linguri de otet pana se topesc oasele(sau se scot pur si simplu!).Daca e fiert la oala sub presiune sigur se topesc!
5 kg de gogosari copti
3 kg de capia copti
2kg de ceapa
2 kg de morcov
1 l ulei
1 borcan de 800 bulion
sare,piper
Totul se marunteste la robotul de bucatarie si se fierbe cam 2 ore jumate.Se sterilizeaza vreo ora dupa ce se pune in borcane.
Asa am aflat eu reteta.Seamana foarte tare cu retetele care le stiu eu,numai ca amestec peste proaspat in loc de vinete sau bureti.
Voi stiti altfel?
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
Raspunsuri
cosminiq spune:
Tocmai ce am terminat zacusca de peste!!
A iesit bestiala
Am pus asa:
4 kg peste(novac cantarit fara cap)
5 kg gogosari rosii ,copti
2 kg ceapa
2 kg morcov
1 l ulei
un borcan de bulion de 700gr
Pestele l-am fiert cu 8 linguri de otet.Legumele le-am dat prin robotul de bucatarie.
Mi-au iesit 25 de borcane de 400gr!Super misto si super gustoasa
Acu plec ca am de terminat compotul de struguri...
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
cosminiq spune:
Oooo!!!Dar e superdaca e file de peste proaspat nu congelat merge la fix!!!Iti dai seama ca nu mai trebuie sa il cureti de oasedoar il fierbi foarte bine si il amesteci cu legumele
Am mancat azi si zacusca de fasole(a facut colega mea).Vreau sa va zic ca e super buna si gustoasa.
Toata treaba la zacusca e sa nu prajesti nimic ca sa nu ai probleme cu stomacul.Totul se fierbe!
o zi superba va doresc!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
silvi_2005 spune:
Zacusca asta suna bestial cred ca o sa o fac si eu in cantitate mai mica ca nu mai am borcane numai sa gasesc ceva peste care ar merge ....poate sardine proaspete ma gandesc.
dorali_sv spune:
Zacusca de peste
5Kg gogosari
3 kg ceapa
2 kg morcov
5 kg peste
200 g bullion
1 Cana otet
2 cani ulei
_
I.5 kg de gogosari se coc se curata si se dau prin masina de tocat
II.In oala minune se pune un rand de ceapa amestecata cu rondele de morcov un rand de pe#351;te, alternative cam pân#259; la ľ din oala
Deasupra se pune un sos facut din 200 g bullion+1 cana de otet+ 3 cani de apa+ 1 cana de ulei +1lingura de sare,foi de dafin piper ienibahar. Se pune sosul astfel incât sa acopere pestele.
Se fierbe la foc mic cam 3 ore decând a început s#259; fâsâie.
Dup#259; ce a fiert se strecoar#259; compozi#355;ia, se d#259; prin robot. Se pune într-o crati#355;#259; pasta tocat#259;, gogo#351;arii toca#355;i 1 cana de ulei #351;i se potrivesc dup#259; gust.
Se d#259; la cuptor se acoper#259; cu folie de aluminiu la foc încet pân#259; iese uleiul deasupra cam 2 ore (s#259; ias#259; p#259;stoas#259;).
Eu asa o fac si e delicioasa.
JARMO spune:
Pina la urma, doar cu peste Novac se face zacusca sau ce alt fel de peste mai folositi ? Zicea cineva mai sus de sardina, este ok , se poate si asa ?
cosminiq spune:
Se poate folosi orice fel de pesteEu am folosit novac pentru ca are un pret bunicel si e mai convenabil.L-am cumparat cu 8 lei/kg.Crapul de ex. este un peste mai grasut si nu mai zic ca este si 15 lei/kg!!!
Pentru o portie de zacusca la care am folosit novac 2 buc.(6kg iar curatat si fara cap mi-a ramas cam 5 kg) ,5 kg gogosari(am dat pe kg 4ron),ceapa,morcov,1 kg de ulei,800 gr de bulion...am cheltuit cam 85 RON.Daca luam si peste mai scump ma apuca durerea de cap....
O ZI SUPER FRUMOASA VA DORESC SI O SAPTAMANA CAT MAI BUNA!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
cosminiq spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dorali_sv Zacusca de peste 5Kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcov 5 kg peste 200 g bullion 1 Cana otet 2 cani ulei _ I.5 kg de gogosari se coc se curata si se dau prin masina de tocat II.In oala minune se pune un rand de ceapa amestecata cu rondele de morcov un rand de pe#351;te, alternative cam pân#259; la ľ din oala Deasupra se pune un sos facut din 200 g bullion+1 cana de otet+ 3 cani de apa+ 1 cana de ulei +1lingura de sare,foi de dafin piper ienibahar. Se pune sosul astfel incât sa acopere pestele. Se fierbe la foc mic cam 3 ore decând a început s#259; fâsâie. Dup#259; ce a fiert se strecoar#259; compozi#355;ia, se d#259; prin robot. Se pune într-o crati#355;#259; pasta tocat#259;, gogo#351;arii toca#355;i 1 cana de ulei #351;i se potrivesc dup#259; gust. Se d#259; la cuptor se acoper#259; cu folie de aluminiu la foc încet pân#259; iese uleiul deasupra cam 2 ore (s#259; ias#259; p#259;stoas#259;). Eu asa o fac si e delicioasa. |
Pestele il pui cu tot cu oase in sosul respectiv.Poate de la otet si pentru ca fierbi totul sub presiune se topesc toate oasele(sau folosesti peste file!?)Daca nu se topesc de tot oasele ...si chiar daca il dai prin robot tot mai raman si nu e prea placut sa gasesti cate o bucatica de os prin zacusca.
E interesanta reteta asta dar ma intereseaza sa vad cum pui pestele la fiert si de care?!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
RHYANNA spune:
MAMA MEA FACE ZACUSTA ACEASTA DE 3 ANI SI O FACE MEREU CU MACROU CONGELAT (pe care il lasa la decongelat de seara pana dimineata)
in rest retata seamana
poftA MARE