mi-e teama sa nu aiba autism
Raspunsuri - Pagina 16
cilutza_84 spune:
hello,
tocmai am aflat azi dimineata de la cineva care si-a dus copilul la dr.urziceanu ca de obicei il duc intr-o camera cu mai multi copii, unii dintre ei grav bolnavi, nu numai de autism, vezi doamne in ideea de a vedea cum interactioneaza cu altii copii. am fost sfatuita sa nu il las acolo, sa refuz asta, daca imi va spune urziceanu, pentru ca nu e tocmai ok....... :(
buuun.... eu atunci ce sa fac????!!! sa mai merg acolo sau nu?
apoi: i-ati dat rispolept sau nu, inainte sa ajungeti la obregia?
eu am citit despre rispolept numai lucruri negative. insa cineva, un parinte de copil autist mi-a spus la tel. ca i-a dat rispolept si i-a facut bine.
of, Doamne! de ce naiba nu exista si la noi oameni in care sa te poti increde 100%, medici ma refer?
problema noastra principala de acum este ca Luca face crize isterice de plans fara motiv, iar asta ii incetineste si progresul in terapie, adica ar putea face pasi si mai mari daca ar fi mai calm. eu stiu ca asta face parte din boala lui, dar nu pot sa cred ca in 2011 nu exista niste medicamente, calmante pt.copii, ceva care sa-l mai linisteasca, pentru ca la fiecare criza de plans ma gandesc cum isi mai afecteaza cate putin sistemul nervos. ce Dumnezeu sa fac? la noi fiecare doctor da alt medicament si ajungi in situatia in care constati cu stupoare ca se fac experimente pe copil.
nu toti copiii sunt la fel! eu nu pot sa ii dau cerebrolisyn sau rispolept sau alte medicamente doar pentru ca imi spun niste parinti ca la copiii lor au functionat.
acum incercam sa mergem si la un psiholog cu Luca, nu am fost pana acum. unde naiba il gasim pe acest psiholog?
cateodata imi vine sa fug pur si simplu in alta tara si sa renunt la tot si sa ma apuca de sters podele, spalat vase, curatat wc-uri, avut 1543 de job-uri numai ca sa-i fie bine lui Luca...
tot in ceata suntem la nivel de medicamente, crize isterice de plans...
ce sa fac ?????
alinaantonio spune:
Buna ziua ..De 4 ani facem ABA cu domnisoara Crina Nedelcu copilul meu nu vb cand am inceput acum spune propoziti citeste scrie calculeaza spune povesti poezii, am facut si oxigenare hiperbara ,neurofeedback se ved rezultate din toate .Doresc tuturor multa sanatate
Gabrilici spune:
de rispolept stiu ca da tulburari de crestere.ca orice medicament, e cu doua taisuri.niste prieteni au mers cu baietelul lor la un homeopat care a recomandat copilului pastilute homeopate pentru orice problema a copilului:pentru calmare, pentru raceli etc.homeopatele sunt mult mai putin invazive.
mihaela77O spune:
cilutza,crizele nu le face fara motiv,asa avem noi impresia ca sunt fara motiv,dar orice face copilul are un motiv,doar trebuie sa studiati atent si sa va dati seama,care-i acela!
cat despre rispolept,noi am avut probleme de la el,in 2 luni de administrare,copilul ,meu se ingrasase 8 kg!am renuntat la el,ca sa fim siguri ca asta este motivul pt care s-a ingrasat Mihai(si asta a fost) si am constat ca Mihai se comporta la fel si cand lua rispolept si cand nu lua!
singurul lucru care se intampla de la rispolept,era ca adormea mai repede,in 10- 15 minute in loc de 45-50 minute!
daca intuitia ta iti spune sa nu ii dai,nu ii da!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...
bebeaca spune:
aceasi problema si la noi cu rispoleptul,dormea toata ziua(in reprize)noaptea ne uitam pe pereti in cel mai fericit caz......plus ca manca tot timpul cat era treaz.
ce-am facut ca sa diminuam crizele?i-am dat calciu-magneziu-zinc,magneziu-passiflora(amestecate in budinca sau iaurt)sau tei argintiu(tinctura),ori omega3.La noi au functionat,nu strica sa incerci.
bebeaca spune:
ah..daca nu ma inseala memoria acum cativa ani chiar a fost un scandal la staionarul Titan,caci le administrau copiilor medicamente fara s ceara parerea parintilor...
cilutza_84 spune:
ma ajuta mult ca imi raspundeti! multumesc din suflet. cred ca pana la urma nu mai mergem la dr.urziceanu. si eu stiu de acel scandal si am citit multe opinii total contra acestei doctorite, dar altii spun ca dumneaei si dr.dobrescu sunt cele mai bune.
mi-a recomandat o persoana in care am incredere, aceeasi care m-a pus in legatura si cu terapeutii lui Luca, un psihiatru, care este si terapeut adlerian. maine voi suna sa il programez pe Luca.
si DA! bineinteles ca bietii copii au de fiecare data un motiv pentru care plang, dar la un copil autist e al dracului de greu sa intelegi de fiecare data care este acel motiv. boala asta tocmai prin acest lucru este atat de ingrozitoare, pentru ca de fapt cam nimeni habar nu are ce se intampla in mintea acestor copii. toata lumea stie sa identifice simptomele, sa administreze tratamente, terapii, dar nimeni nu are habar de unde vine boala asta, ce se intampla cu un copil cand face crize, cum se declanseaza acestea.
oamenii sunt un miracol pe pamant, dar nici nu isi dau seama de asta sau uita sau nu s-au gandit niciodata. ei traiesc pentru ca(scuzati-mi exagerarea) asa au apucat , s-au nascut si nu au incotro, se hranesc, merg la wc, au job, incearca sa-si gaseasca perechea s.a.m.d
in cazul uni copil autist este cu atat mai dificil de aflat ce se intampla INLAUNTRUL sau. sunt convinsa ca pe toti parintii de copii autisti ii framanta toate acestea. e ca un cosmar din care tot nu te trezesti si nu gasesti ...Lumina...
multumesc inca o data pentru sugestii, informatii! sanatate multa tuturor!
bebeaca spune:
cilutza_84,daca ati schimbat ceva in casa poate fi un motiv de crize.
oricat de neinsemnata ar fi schimbarea el a observat-o,deci gandeste-te daca ai facut asa ceva.Al meu a facut crize ca am schimbat pozitia patului,ca am schimbat culoarea cand am zugravit,desi restul mobilei era asezata la fel tocmai ca stiam ca nu-i plac schimbarile.Cand au schimbat clasa de la gradi(incaperea) desi totul era asezat la fel refuza sa intre si se musca de maini.Poate fi orice chiar samponul,castronul in care mananca etc.Nu te sfatuiesc sa intri in jocul lui daca are astfel de fixatii,mai degraba sa-i explici din'nainte schimbarea chiar daca iti pare ca nu intelege.
lady_in_red spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cilutza_84 hello, tocmai am aflat azi dimineata de la cineva care si-a dus copilul la dr.urziceanu ca de obicei il duc intr-o camera cu mai multi copii, unii dintre ei grav bolnavi, nu numai de autism, vezi doamne in ideea de a vedea cum interactioneaza cu altii copii. am fost sfatuita sa nu il las acolo, sa refuz asta, daca imi va spune urziceanu, pentru ca nu e tocmai ok....... :( buuun.... eu atunci ce sa fac????!!! sa mai merg acolo sau nu? apoi: i-ati dat rispolept sau nu, inainte sa ajungeti la obregia? eu am citit despre rispolept numai lucruri negative. insa cineva, un parinte de copil autist mi-a spus la tel. ca i-a dat rispolept si i-a facut bine. of, Doamne! de ce naiba nu exista si la noi oameni in care sa te poti increde 100%, medici ma refer? problema noastra principala de acum este ca Luca face crize isterice de plans fara motiv, iar asta ii incetineste si progresul in terapie, adica ar putea face pasi si mai mari daca ar fi mai calm. eu stiu ca asta face parte din boala lui, dar nu pot sa cred ca in 2011 nu exista niste medicamente, calmante pt.copii, ceva care sa-l mai linisteasca, pentru ca la fiecare criza de plans ma gandesc cum isi mai afecteaza cate putin sistemul nervos. ce Dumnezeu sa fac? la noi fiecare doctor da alt medicament si ajungi in situatia in care constati cu stupoare ca se fac experimente pe copil. nu toti copiii sunt la fel! eu nu pot sa ii dau cerebrolisyn sau rispolept sau alte medicamente doar pentru ca imi spun niste parinti ca la copiii lor au functionat. acum incercam sa mergem si la un psiholog cu Luca, nu am fost pana acum. unde naiba il gasim pe acest psiholog? cateodata imi vine sa fug pur si simplu in alta tara si sa renunt la tot si sa ma apuca de sters podele, spalat vase, curatat wc-uri, avut 1543 de job-uri numai ca sa-i fie bine lui Luca... tot in ceata suntem la nivel de medicamente, crize isterice de plans... ce sa fac ????? |
Crizele de isterie si de plans sunt nu neaparat fara motiv. E doar un motiv pe care el/ea il vede special. Incearca sa il identifici. Asta e primul pas. Eu sunt un parinte cu Asperger.... am un copil autist si unul perfect normal. Problema e ca la varsta pe care o am eu, in Romania vremii aceleia, nu diagnostica nimeni copii din punctul asta de vedere. Incearca sa identifici chiar si cei mai mici factori care ii influenteaza terapia... Poate un obiect care nu a stat cum a vrut...? Am incercat, cu fiul meu, timp de cateva zile sa il fac sa inteleaga faptul ca o steluta de pom nu poate sta in picioare. Asa a invatat sa deseneze si altceva decat patrate, dreptunghiuri si cercuri... Arata-i ca ce vede el ostil nu e ostil. E doar greu de inteles.
lady_in_red spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebeaca cilutza_84,daca ati schimbat ceva in casa poate fi un motiv de crize. oricat de neinsemnata ar fi schimbarea el a observat-o,deci gandeste-te daca ai facut asa ceva.Al meu a facut crize ca am schimbat pozitia patului,ca am schimbat culoarea cand am zugravit,desi restul mobilei era asezata la fel tocmai ca stiam ca nu-i plac schimbarile.Cand au schimbat clasa de la gradi(incaperea) desi totul era asezat la fel refuza sa intre si se musca de maini.Poate fi orice chiar samponul,castronul in care mananca etc.Nu te sfatuiesc sa intri in jocul lui daca are astfel de fixatii,mai degraba sa-i explici din'nainte schimbarea chiar daca iti pare ca nu intelege. |
Bebeaca, perfect notat... facetti-l parte din schimbare... Incercati sa il implicati.