Inscrieri clasa I/ 2011 cand?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Fetelor, dupa 6 ani de copil scolar imi permit sa va dau un sfat: nu merita sa va orientati dupa mediile absolventilor de clasa a 8-a. Cei care au terminat acum a 8-a, aproape sigur nu au fost la invatatoarea din vizorul vostru, elevii ei fiind probabil cei care abia acum intra in a 8-a. Mediile de pe edu.ro sunt cele din clasele 5-8, si nu au nici o legatura cu invatatoarea, ci cu notele date de profesori. Notele respective sunt cateodata obiective, altadata subiective, de multe ori nu reprezinta situatia reala a elevului.
Cel mai bun sfat pe care l-am citit aici si il pot da si eu, sa alegeti invatatoarea si nu scoala. Discutati cu parinti de copii de clasa a 4-a, sa va faceti o idee despre doamna invatatoare, asa veti afla exact ceea ce va intereseaza. Insa e bine sa aveti si un plan de rezerva pentru orice eventualitate, datorita mizeriilor din invatamant nu cumva sa va treziti peste noapte ca invatatoarea aleasa si-a gasit un loc de munca unde are salar de 10 ori mai mare decat la catedra

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

faby57,

Si eu voi inscrie baietelul la scoala toamna viitoare. Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere la scoala ?

Multumesc!

july mami de Alex (12.11.2004) 29 sapt. + Tudor Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

multumesc pentru raspuns!

Voi merge saptamana viitoare la scoala (m-am hotarat pentru una dintre cele doua) si sper sa reusesc sa identific invatatoarea cea mai buna pentru copilul meu...de fapt daca stau sa ma gandesc bine... ce inseamna o invatatoare buna? sa fie exigenta? sa streseze copiii cu multe teme? sa aiba copii in clasa foarte multi? Hmmm...grea problema...
multumesc tuturor si revin cu amanunte dupa ce merg la scoala...

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Asa cum au zis fetele -invatatoarea buna e cea potrivita pentru copilul tau. Eu am ales o invatatoare care da teme putine, gandeste logic, e agitata (in sensul repezita si misca in continuu) si are niste expresii si glume pe care nu intdeauna copii le inteleg. Cu alte cuvinte seamana cu mine in multe privinte asa ca fi-mea o place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska22 spune:

Buna ziua tuturor,
Si eu fac parte din "clubul" celor care isi vor inscrie copilul la scoala anul viitor . Ne-am orientat catre Liceul Al. Vlahuta, dar nu prea stiu pe nimeni pe acolo . Daca poate sa-mi dea cineva relatii despre vreo doamna invatatoare ar fi grozav . Daca nu, am sa incerc sa aplic sfaturile voastre si o sa incerc sa fac ceva drumuri pe la scoala .
Am ales scoala aceasta mai ales din considerentul ca are semiinternat, desi nu stiu exact care sunt conditiile acolo .
Daca poate sa-mi dea cineva relatii ar fi super !

Multumesc,
mama Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

dosarul trebuie sa contina:
- cerere tipizat de la scoala
- copie (si original) certificat de nastere copil
- copii (si originale) dupa CI parinti
- fisa medicala de la gradinita cu mentiunea "apt pentru scoala"
uneori se mai cere si adeverinta de la medicul de familie "apt pentru scoala".

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Fetelor, dupa 6 ani de copil scolar imi permit sa va dau un sfat: nu merita sa va orientati dupa mediile absolventilor de clasa a 8-a. Cei care au terminat acum a 8-a, aproape sigur nu au fost la invatatoarea din vizorul vostru, elevii ei fiind probabil cei care abia acum intra in a 8-a. Mediile de pe edu.ro sunt cele din clasele 5-8, si nu au nici o legatura cu invatatoarea, ci cu notele date de profesori. Notele respective sunt cateodata obiective, altadata subiective, de multe ori nu reprezinta situatia reala a elevului.
Cel mai bun sfat pe care l-am citit aici si il pot da si eu, sa alegeti invatatoarea si nu scoala. Discutati cu parinti de copii de clasa a 4-a, sa va faceti o idee despre doamna invatatoare, asa veti afla exact ceea ce va intereseaza. Insa e bine sa aveti si un plan de rezerva pentru orice eventualitate, datorita mizeriilor din invatamant nu cumva sa va treziti peste noapte ca invatatoarea aleasa si-a gasit un loc de munca unde are salar de 10 ori mai mare decat la catedra

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Asa este, Gabi, tu ai dreptate in principiu. Dar sunt situatii in care mediile publicate pe edu sau admitere.ro au mare importanta in a face o lista de scoli unde sa incepi sa cauti invatatoarea. In Bucuresti sunt zeci poate peste 100 de scoli, deci mai trebuie o orientare, pe langa criteriul geografic. Eu sunt mai noua in Bucuresti, daca eram la mine acasa stiam din start doua, trei scoli bune fara sa am nevoie de site-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

la orice scoala exista o/mai multe invatatoare bine pregatite si considerate "bune" si exista si o/mai multe invatatoare considerate "mai putin bune". important este ca scoala sa ofere si ceea ce ii trebuie copilului: siguranta in primul rand, dotare, ambient, eventual semiinternat, distanta mica de casa, comportament civilizat etc.
niciodata nu va putea o scoala sa fie in asentimentul tuturor parintilor.
in scoala pe care o veti alege trebuie sa se imbine mai multe criterii, chiar daca primeaza invatatoarea.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna!

Si Ioana mea va merge la scoala in 2011 si sunt foarte interesata de subiect.
Eu inca nu m-am hotarat la scoala, stau in dubii intre 146, 150 si Liceul Cervantes. Din cate citesc aici se pare ca trebuie sa iau repede o hotarare si sa gasesc invatatoarea potrivita.

Va sugerez sa intrebati si doamnele de la gradi, ele stiu in general tot ce trebuie despre scolile din zona si invatatoare.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Eu am fost in seara asta la sedinta cu parintii, la gradinita, grupa pregatitoare. Si am aflat cu stupoare ca la scoala nr.199 de langa noi se fac inscrieri intre 26 sept si 26 oct 2010 pentru anul 2011/2012. Inscrieri oficiale, au afisat pe usa. Ne-a spus o mamica care are baiatul cel mare acolo, in clasa a-4-a.
A mai auzit cineva ceva despre asta?
S-a mai afisat si la alte scoli?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

[quote]citat din mesajul lui Naty
Buna!

Si Ioana mea va merge la scoala in 2011 si sunt foarte interesata de subiect.
Eu inca nu m-am hotarat la scoala, stau in dubii intre 146, 150 si Liceul Cervantes. Din cate citesc aici se pare ca trebuie sa iau repede o hotarare si sa gasesc invatatoarea potrivita.

Va sugerez sa intrebati si doamnele de la gradi, ele stiu in general tot ce trebuie despre scolile din zona si invatatoare.

Naty,

La noi educatoarea se eschiveaza de la a-mi da sfaturi legat de scoli "bune". Atitudinea ei nu ma face s-o admir prea mult. Oamenii fara pareri, fara idei, dar care, macar teoretic, au experienta in mediul scolar si care habar n-au despre ce se intampla in mediul lor... Sau mai rau, care evita sa-ti dea sfaturi ca sa nu le reprosezi ca ai ales prost ghidandu-te dupa opinia lor...bleahh...asa ca o sa caut singura scoala si mai ales invatatoare pentru copil in cartierul meu.

Chestia cu internatul e cam delicata: eu una am gasit o scoala buna care nu are internat, iar "internatul" la privat costa aprox. 900 de lei. Si eu una, mai ales la clasele 1-4, sunt impotriva internatului fara somn de dupa-amiaza. Nu poti sa ceri unui copil de 7 ani sa stea de la ora 8 dimineata la 5-7 seara in banca, nu? Copilul are nevoie de miscare, de somn, de pauza de masa...insa after school-ul privat nu e pentru toate buzunarele. Mai cautam...Succes si tie in cautari!

july mami de Alex (12.11.2004) 30 sapt. + Tudor Constantin

Mergi la inceput