Inscrieri clasa I/ 2011 cand?
Raspunsuri - Pagina 11
Natasa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cam33 Natasa, sa inteleg ca tu ai avut intrare dar nu ai vrut sa cumperi acel cadou de 2000lei? O gradinita privata costa 1000lei/luna. Daca ma gandesc la asta, ar merita cei 2000lei ptr 8ani de scoala intr-o zona retrasa de traficul masinilor, bine pazita si cu rezultate scolare. Daca totusi nu voi reusoi cred ca ne vom inscrie la Sc. 45. Ca rezultate e tot pe acolo desi nu imi place locatia. Tu catre care sc te-ai reorientat. Daca se poate pe PM ce invatatoare mai stiti libera in 10. Ma gandesc poate sa trec si pe la dansa, cine stie de unde sare iepurele norocos. :) |
Nu am decis inca nimic, dar nici spaga nu dau ca sa-mi inscriu copilul la scoala. Scoala e mediocra ca tot invatamintul romanesc, nu-ti face iluzii ca acolo se intimpla cine stie ce. Doar pretentile sint mai mari, ma refer la alea financiare. Vorba cuiva de acolo, numai ziua RATB nu se sarbatoreste, in rest se cer bani pe orice. Multi intra in aparatura, mobilier, imprimante, altii in cadouri pentru profesori. Care profesori nu-s mai bine pregatiti sau mai seriosi doar pentru ca e scoala in Floreasca, sper ca stii asta. Bine, mimeaza perfect ca ar munci mult punindu-i pe copii sa cumpere cite 10 culegeri pe an (fara gluma, si de aici sint comisioane).
In sfirsit, daca iti doresti foarte tare sa ajungi acolo, "zimbeste" la secretara sefa sau direct la invatatoarea dorita, eventual zimbeste-i de 2-3 ori sa te tina minte!
danadt spune:
Cred ca va dati seama ca invatatoarele cele mai solicitate sunt recomandarile si implicit preferintele (nu vorbesc aici de performante invatatoarelo pentru ca nu cunosc) educatoarelor de la gradinitele din apropierea scolii. Si sunt recomandate invatatoare care sunt in scoala de peste 20 de ani.
Cam33 eu cred ca nu ar strica sa vorbesti si cu alta invatatoare, daca ti neaparat sa te duci la acea scoala. Vezi si tu ce obtii!
danadt spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Natasa
Nu am decis inca nimic, dar nici spaga nu dau ca sa-mi inscriu copilul la scoala. Scoala e mediocra ca tot invatamintul romanesc, nu-ti face iluzii ca acolo se intimpla cine stie ce. Doar pretentile sint mai mari, ma refer la alea financiare. Vorba cuiva de acolo, numai ziua RATB nu se sarbatoreste, in rest se cer bani pe orice. Multi intra in aparatura, mobilier, imprimante, altii in cadouri pentru profesori. Care profesori nu-s mai bine pregatiti sau mai seriosi doar pentru ca e scoala in Floreasca, sper ca stii asta. Bine, mimeaza perfect ca ar munci mult punindu-i pe copii sa cumpere cite 10 culegeri pe an (fara gluma, si de aici sint comisioane). In sfirsit, daca iti doresti foarte tare sa ajungi acolo, "zimbeste" la secretara sefa sau direct la invatatoarea dorita, eventual zimbeste-i de 2-3 ori sa te tina minte! |
Natasa, scuza-ma, dar nu este bine sa bagi toti profesorii in aceeasi oala--atunci de ce ai mai vrut la aceasta scoala daca profesorii nu sunt nici pregatiti si nici seriosi si doar mimeaza munca?!?!
Daca sunt atat de lenesi incat lasa culegerile sa le faca toata treaba, cele 10 culegeri de care spui?!?!? Daca e atat de mediocra precum spui!?!?
Sincer m-au suparat si deranjat f tare aceste aprecieri la adresa unor cadre didactice pe care nici nu le cunosti, poate, si carora le aduci niste aprecieri negative gratuit!!!!
Fiind profesor ar trebui sa ma consider prost pregatita si neserioasa si ca mimez munca, nu?!
Si referitor la bani pentru diverse: singurii bani care se strang sunt banii de igienizare, paza. Fondurile claselor sunt hotarate exclusiv de parinti.
Si nu cred ca a avea o scoala dotata este ceva rau;
Sper sa nu deranjeze acest punct de vedere, dar aprecierea ta generalizata nu este corecta.
O seara buna!
Natasa spune:
Cam, ultimul meu gind este ca as fi in competitie cu cineva la inscrierea copilului meu la vreo scoala. Parca s-ar lupta pe vreun loc la Harvard, nu pe mizeria din invatamintul romanesc! Nu stiu niciun nume de la scoala 10, discutiile m-au scirbit inca din faza de prezentare a conditiilor de inscriere. Daca ai curiozitatea sa intri pe site-ul lor, vezi si pozele invatatoarelor si profesorilor, poate recunosti pe cineva. De scoala 15 nu stiu absolut nimic, nu intra in aria mea de cautare :) Daca accepti un sfat, alege invatatoarea dupa felul de a fi al copilului tau si dupa instinctul tau de mama. Nu alege dupa cit de "celebre" sint, dupa citi elevi se bat pe lista lor. Astea sint iluzii, ne place sau nu sa recunoastem, invatamintul este mediocru, oamenii din el sint in proportie covirsitoare la fel!
Natasa spune:
Danadt, usurel, nu te inflama asa de tare! Daca faci parte din corpul profesoral si esti bine pregatita, serioasa, nu primesti "atentii", nu pui copiii sa cumpere 100 de culegeri, nu tii cont de functia parintelui (o, da se tine cont de asta in minunata scoala 10, dar evident ca nu numai in asta!), atunci imi scot palaria in fata ta! Nu am generalizat, am spus ca invatamintul romanesc este mediocru si scoala 10 nu face exceptie! Evident ca printre zeci de profesori absolut nuli, printre altii neseriosi/isterici, se mai strecoara si adevarati pedagogi, oameni bine pregatiti si pasionati. DIn pacate sint extrem de putini si pe cale de disparitie! E frumos sa-ti aperi colegii (cu aceasta ocazie poti sa recomanzi si o invatatoare buna acolo), dar sa nu recunosti spaga care se da inseamna ca ori esti prea tinara si nu ai acces la smecheriile celor mai vechi, ori ne crezi naivi! Scoala 10 funtioneaza ca toata societatea romaneasca, e plina ca orice alt loc "celebru" de coruptie, invidii, interese (stiu exact ce comisioane isi ia un profesor pe culegeri, pe cursuri, excursii pe afara :)), dar si de oameni bine pregatiti, corecti etc.
Ma intrebi de ce am mai vizitat-o si am mai aflat cit e spaga la directoare (nu mai ia atit, nu mai ia aur, cu ce am dezinformat???) daca nu aveam de gind sa-mi inscriu copilul acolo. Am vizitat 5 scoli pina acum si cind ma voi decide la una, voi alege un OM pentru copilul meu. Am intilnit peste tot oameni care mi-au placut si oameni care mi-au displacut. Am scris aici despre scoala pe care o aperi cind cineva a intrebat daca invatatoarea a vrut sa o refuze politicos. Nu am dat in nimeni, nu am zis de profesorul X sau Y ca nu e competent. Am vrut doar sa atrag atentia parintilor care se duc la pomul laudat, ca invatamintul de stat e la fel peste tot. Nu exista scoala cu profesori selectati unul si unul, uscaturi sint peste tot. Iar in scoala 10, pestele de la cap se impute!
claujro spune:
| citat din mesajul lui danadt Fiind profesor ar trebui sa ma consider prost pregatita si neserioasa si ca mimez munca, nu?! Si referitor la bani pentru diverse: singurii bani care se strang sunt banii de igienizare, paza. Fondurile claselor sunt hotarate exclusiv de parinti. Si nu cred ca a avea o scoala dotata este ceva rau; |
Si eu lucrez in invatamant si nu m-am simit lezata de ceea ce a scris Natasa, acesta este adevarul...hai sa nu ne mai ascundem dupa deget.
Si referitor la banii pentru diverse cum spui tu: de ce sa plateasca copiii igienizarea si paza????????? Banii pentru materiale de curatienie vin de la Administratia scolilor iar cei pentru paza d ela Primarie. Am fost in mai multe scoli pana acum si in niciuna nu s-au cerut bani pentru asa ceva. E un abuz clar si o lipsa de organizare din partea conducerii!
Edit: A avea o scoala dotata nu e ceva rau, e ceva rau sa pui parintii sa-ti cumpere xerox, imprimanta, aer conditionat, jaluzele etc.
Natasa spune:
| citat din mesajul lui cam33 Dana, merci, mai astept un raspuns de la cineva (cu relatie ) si apoi imi voi incerca norocul la alta invatatoare. Natasa, vad ca esti tare suparata pe sistem. Si eu sunt dar uneori, daca merita ptr copil, mai inchid ochii la partile urate. |
Foarte frumos, inchide ochii si fa economii! Daca esti dispusa sa dai spaga o data, nu ai cum sa te plingi nici pe viitor. Sistemul asta bolnav il facem noi, cu totii!! Tu ca esti dispusa sa dai spaga, eu ca nu am reclamat cind mi s-a cerut desi ma dau plina de principii...
danadt spune:
Buna
Claujro am vorbit in numele meu. M-a deranjat modul de abordare si vorbesc doar din punctul meu de vedere. Daca nu m-ar fi deranjat ar fi insemnat sa accept tot ce s-a spus. Personal nu ma consider nici prost pregatita, nici neserioasa si nici nu mimez munca.
Firma de paza a fost aleasa in Consiliul parintilor din scoala si este platita de ei.
Natasa nu m-am inflamat, doar m-au deranjat anumite aspecte ale "prezentarii" tale.
Pentru a putea lucra pe cele 10 culegeri ti-ar trebui cel putin 6 ore pe zi sa poti sa deschizi macar o data o culegere. Si sa nu mai vorbim de greutatea ghiozdanului elevilor.
Din fericire pentru mine, nu sunt adepta unui numar mare de auxiliare la o materie si evident norocul copiilor.
Vad ca ai intrebat de o invatatoare buna. Ce inseamna buna? Am vazut mai jos ca tu vei alege un OM pentru copilul tau.
Eu nu am infirmat ce ai spus tu despre spaga sau despre alte probleme dar nici nu am afirmat. Ceea ce ma intristeaza este ca,din cauza unor persoane, scoala este vazuta atat de prost de parintii in cautare de o scoala pentru copilul lor.
Poate e o scoala mediocra, dar exista si oameni seriosi acolo dupa cum spuneai si tu.
Sunt in categoria profesorilor tineri, nu in cea a celor cu vechime de peste 20 de ani in scoala si nu cred naiv pe nimeni. Oricum unele chestii se vad cu ochiul liber nu trebuie sa fi mai in varsta ca sa iti dai seama. De 10 ani am apucat sa vad si sa aflu/cunosc si eu anumite lucruri.
Iar lucrul care ma enerveaza cel mai tare este ca parintii care vin la inscriere nu sunt tratati toti la fel; unii mai preferential iar alti nu.
Cam ce inseamna cineva cu relatie? Va rog sa ma credeti ca acest ip de formulare este nou pentru mine. Ce relatie trebuie sa ai sa inscrii un copil in clasa 1?

Natasa spune:
| citat din mesajul lui danadt Buna Claujro am vorbit in numele meu. M-a deranjat modul de abordare si vorbesc doar din punctul meu de vedere. Daca nu m-ar fi deranjat ar fi insemnat sa accept tot ce s-a spus. Personal nu ma consider nici prost pregatita, nici neserioasa si nici nu mimez munca. Firma de paza a fost aleasa in Consiliul parintilor din scoala si este platita de ei. Natasa nu m-am inflamat, doar m-au deranjat anumite aspecte ale "prezentarii" tale. Pentru a putea lucra pe cele 10 culegeri ti-ar trebui cel putin 6 ore pe zi sa poti sa deschizi macar o data o culegere. Si sa nu mai vorbim de greutatea ghiozdanului elevilor. Din fericire pentru mine, nu sunt adepta unui numar mare de auxiliare la o materie si evident norocul copiilor. Vad ca ai intrebat de o invatatoare buna. Ce inseamna buna? Am vazut mai jos ca tu vei alege un OM pentru copilul tau. Eu nu am infirmat ce ai spus tu despre spaga sau despre alte probleme dar nici nu am afirmat. Ceea ce ma intristeaza este ca,din cauza unor persoane, scoala este vazuta atat de prost de parintii in cautare de o scoala pentru copilul lor. Poate e o scoala mediocra, dar exista si oameni seriosi acolo dupa cum spuneai si tu. Sunt in categoria profesorilor tineri, nu in cea a celor cu vechime de peste 20 de ani in scoala si nu cred naiv pe nimeni. Oricum unele chestii se vad cu ochiul liber nu trebuie sa fi mai in varsta ca sa iti dai seama. De 10 ani am apucat sa vad si sa aflu/cunosc si eu anumite lucruri. Iar lucrul care ma enerveaza cel mai tare este ca parintii care vin la inscriere nu sunt tratati toti la fel; unii mai preferential iar alti nu. Cam ce inseamna cineva cu relatie? Va rog sa ma credeti ca acest ip de formulare este nou pentru mine. Ce relatie trebuie sa ai sa inscrii un copil in clasa 1? ![]() ![]() |
Danadt, sincer, dar chiar sincer imi pare rau ca te-ai simtit jignita. Chiar nu am avut intentia sa o fac. SInt revoltata insa de ce se intimpla in invatamintul romanesc, de cum se distruge orice sansa ca ceva sa se schimbe in bine. Din pacate, chiar exista invatatoare si profesoare (de limbi straine :)) care cer cite 4 culegeri/materie. Daca esti curioasa, iti spun si editura si cum se cheama culegerile. Tu esti tinara si de buna credinta, dar frustrarile adunate in timp te vor afecta. Cauta sa pleci intr-o scoala particulara, sa-ti faci meseria fara sa fii intepata de cucoane parvenite. Eu am fugit mincind pamintul, spaga nu eram dispusa sa iau, nu treceam elevii pe "rugaminti", nu taceam cind vedeam nedreptatile facute de sefi...Cit ar fi putut dura asta? Ori deveneam una de-a lor, ori ma dadeau afara in suturi ori imi faceam singe rau ca eu eram saraca si cinstita! Pasiunea pusa in meseria asta iti aduce mari bucurii, dar atunci cind ai un copil e mai greu sa te intorci acasa cu 800 de lei si sa-i explici de ce "doamna" directoare are bani si tu nu :)
PS:nu am lucrat in scoala 10, am lucrat intr-un liceu la fel de laudat si plin de parinti dispusi sa dea spagi!