Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 19
corap spune:
neata, fetelor :)
lavi, nu-i un capat de tara anestezia generala - eu dupa ea m-am simtit mult mai ok decat dupa epidurala, ca sa nu mai spun de celelalte anestezii facute in coloana, care m-au demolat, dupa una din ele am fost groggy 2 saptamani. Eu n-am avut senzatia nasoala ca as fi fost intubata si n-am avut niciun efect colateral vizibil (doar ca in primele 12 de ore imi mirosea urina foarte tare a medicamente)
si dupa laparoscopica te refaci rapidissim , chiar daca n-ai sa fii in forma de ziua Nataliciului.
Multa bafta! si (parerea mea) cu cat o faci mai repede, scapi mai repede!
crissy, super-vesti-bune! a crescut f mult si in inaltime, recupereaza mititica!
meems, esti super-draguta, dar ma descurc eu cumva loco - ideea cu amzon mi-a venit dupa ce v-am scris prima data, asa ca, in cazul in care nu reusesc pe alte cai (sau in cazul in care imi doresc si altceva de pe amazon) merg pe varianta asta.
anda, nu renunta la ideea cu pestii :) asa o sa mai am si eu cu cine vorbi despre subiect, ca ai mei deja i-au scris lu' mos craciun ca acvariu cu pesti vii le trebe, si cu iarba - by the way, fi-mea vrea si cu calut de mare adevarat - de-astia se gasesc?
pestii se pot "steriliza" - adica sa-i impiedic sa se inmulteasca?
ioana, bine-ai mai trecut pe-aici!
eu sa va spun ca nu mi-am ingradinitat inca copiii? ca nu dau de doctorita la telefon si sunt programata abia pe 7 octombrie(bine, daca chiar imi propuneam, dadeam de ea, dar tb si sa mi-i vada, asa ca n-am insistat.)
eu sunt cam deprimata, nus' ce naiba am, cred ca renunt la ac pana ajung la dr sa mi le schimbe, ca m-am simtit excelent cat nu le-am luat (ca am luat antibiotic cu ocazia operatiei), dar de cand am inceput sa le iau ma simt down. uh - am imbatranit
(bine, sunt disperata si cu constipatia anei care s-a accentuat peste vara - ca mai mult de-aia vreau sa o duc la dr, sa ma trimita sa-i fac o ecografie ceva macar - uh)
ma duc si io la munci...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
lavi02 spune:
Corap am citit pe propectul la AC ca trebuie intrerupte cu 4 saptamani inainte de operatie. Tu cum ai facut?
La mine operatia ar programa-o dr la 2 saptamani dupa terminarea foliei, dar am uitat sa pun problema celor 4 saptamani in cabinet si nici el nu si-a pus problema, poate era si obosit fiind trecut de 9 seara.
AC-uri de-alea ai luat si inainte de operatie? Daca da si nu erai deprimata nu e de la ele
Doctorul nostru la AC-uri zice: din cele cu cantitate redusa de hormoni - de care vrei, pe incercate.
Am browsat acum pe net un pic, daca cauti laparo + giulesti majoritatea operatiilor erau facute de dr nostru. Era chiar o pacienta pe care o operase de chist cu 2 ani in urma si ii gasise cancer ovarian (de ceea ce mi-e teama si mie), asa ca m-am mai incurajat.
Tu ai varsat dupa anestezie?, imi cer scuze, nu-mi mai amintesc ce ai povestit.
anda77 spune:
corap, mi-am amintit ca am vazut acum ceva timp in newyorktimes niste acvarii la niste americani bogati. Six-Figure Fish Tank (!!!!) se cheama articolul!!!! deci daca vrei acvariu profi, iti vinzi casa
uite o poza cu acvariu de 200.000 usd. mai sunt si alte acvarii de-astea in slide-show-ul respectiv. exista si articol (vezi ca ai link sub descrierea pozei, in dreapta ei adica.
http://www.nytimes.com/slideshow/2010/08/18/garden/20100819-aquarium-slideshow-5.html
corap spune:
stai lini, ca n-am povestit, asa ca n-aveai ce sa-ti aduci aminte. nu, n-am vomat si nimic altceva, n-am avut nici macar un gust nasol in gura - cum mi se spusese ca exista probabilitatea.
ma rog, nu trebuie sa mananci decat f lejer cu o zi inainte (nu fructe si nici legume, nici macar fierte! eu am mancat toast de secara cu br. philadelphia)si cu 8-10 ore inainte de anestezie sa nu mananci si sa nu bei nimic-nimicuta si sa nu mesteci guma (mie mi-a zis de 8 ore, ca era vara, cald si deshidratarea mare)
eu intamplator nu luasem ac inainte de operatie - ca facusem o infectie urinara si luam antibiotice - si cum scad efectul contraceptiv al ac nu le-am amestecat; dar nu cred ca trecuse o luna de pauza (sincer, nu mi-a trecut prin cap sa mai prospectez prospectul). oricum, ar fi bine sa-l suni pe ionut (tocmai a nascut nicoleta prietena mea - cezariana - acum 20 de minute cu el, asa ca il gasesti prin spital) si sa-l intrebi, ca sa fii linistita.
iti tin pumnii si nu-ti face ganduri negre, o sa fie ok.
in alta ordine de idei, ac de-alea luam si ma deprimau lejer - adica raportul avantaje/dezavantaje era >1. acum sunt intr-o stare nasoala, mai ales dimineata cand ma cuprind ganduri negre si nu-mi vine sa ma dau jos din pat... + ca sunt over 35 ...
ma mai gandesc...
FEBRUARIE thing-a-day
corap spune:
au niste preturi astia la moon sand
FEBRUARIE thing-a-day
lavi02 spune:
Sa le traiasca copilasul! E prietena ta graviduta de la ziua Anei?
Mai, mi-e jena sa sun dupa el prin spital pt asa motiv, ca nu-i o urgenta. O sun pe prietena mea si eventual trec pe la spital sa-l intreb pe el la ora cand face consultatiile alea la camera de garda, la sfarsitul programului.
Hai, mai, la 35 de ani esti in culmea tineretii! Incepem sa imbatranim lejer dupa 50 si mai serios dupa 65. Bunica ta, da e batrana. Mama ta nu
Sonda urinara ti-au pus? Cumnata-mii nu, dar s-a operat la Tg Mures, nu aici. Nici mamei mele la laparo pt bila acum 14-15 ani.
maria_alexia spune:
Laviiiii, relax!!! Nu-ti mai fa 1001 ganduri, o sa vezi la fata locului ce si cum. e destul cat ti-a spus medicul, nu trebuie sa pregatesti tu toata operatia!
Mai bine citeste despre urmatoarea vacanta .
lavi02 spune:
Chiar ma preocupam zilele trecute de urmatoarea mini-vacanta dar mi s-a taiat elanul. Tre' sa-mi revin.
corap spune:
anda, as putea sa-mi vand casa si sa ma mut in acvariu - si nici nu as mai avea nevoie de pesti.
uh, o sa-mi mobilizez bona la schimbat apa & curatat acvarii - ii cumpar o carte cu how to si ii dau test dup-aia. saraca, ea imi creste florile, partial copiii si in perspectiva si pestii ...
FEBRUARIE thing-a-day
corap spune:
lavi, fara sonda urinara :)
da, nico mama ilincai care era insarcinata la ziua anei. era tatal ametit azi rau de emotie. nu s-au decis inca la nume
FEBRUARIE thing-a-day