Barcelona - please, recomandari !
Buna ,
ma alatur si eu voua , chiar daca sunt un pic "pe langa", sincer nu prea stiu de unde sa culeg ceva informatii de interes desi am citit ceva postari mai vechi.
Am sansa de a pleca la inceputul lui octombrie, pentru o saptamana, intr-o delegatie pe un proiect la Barcelona.Si astept ceva recomandari.
Nu stiu ce timp liber vom avea, e o vizita de lucru, dar asa printre picaturi sper ca vom avea.
Deci : Vizite - unde ?, shoping - unde?
As dori celor dragi sa le fac mici cadouri. Dar...deeh... leafa de bugetari! adica minus 25% ....dar in fapt "taiata" mult mai mult!!!!
Deci unde ar fi mai oportun sa merg ? Ce tip de magazine? Exista targuri, bazare, outleturi ? Care sunt mai avantajoase? Sunt reduceri in perioada asta?
Multumesc.
Raspunsuri
Carlin21 spune:
Buna, eu iti copiez un mesaj mai vechi am meu, cu mici modificari, referitor la shopping.
In primul rand magazinele de pe centru, unde sigur vei ajunge. gasesti toate marcile internationale dar si cele spaniole care au preturi mai mici decat in alte tari, ca Zara, Mango,P ull and Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti (preferatul meu ), Springfield(pt barbati),Adolfo Dominguez, astea imi vin in minte la ora asta.
Depinde ce vrei sa cumperi.
Sa sti ca aceste magazine le vei vedea pe marile bulevarde, Avenida Diagonal, Paseo de Gracia si altele, si e important sa sti ca pretul este la fel peste tot, indiferent de locatia magazinului, ma refer la cele spaniole amintite.
Mai sunt magazinele El Corte Ingles, un fel de mall-uri mai de lux, mari, unde gasesti de toate, si cam toate marcile internationale sunt prezente, este un loc mai scump.
Si din astea sunt mai multe in oras, este unul mare chiar in Plaza Catalunya, un fel de punct 0 al orasului, de unde pleaca si autobuzele turistice, mai este unul tot mare cum cobori din Plaza Catalunya spre catedrala gotica, pe strada Portal de L´Angel, dar in oras sunt mai multe,ai sa le vezi, sunt cu verde.
Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, o varianta ideala zic eu, sunt centrele comerciale, adica un fel de mall,(spaniolii nu zic mall ci centro comercial), si asa faci economie de timp.
Iti recomand cu toata caldura Gran Via 2,spre iesirea din oras, langa Ikea, e mai nou si foarte frumos, are un interior elegant ca de palat, e foarte mare si gasesti multe magazine cu spatii generoase, Zara, Mango, H&M, etc, toate sunt acolo, si multe altele.
Include si un centru Carrefour si cinematografe, restaurante, locuri de joaca, etc.
La centrul comercial Gran Via2, pe care eu il recomand, se poate ajunge asa:
Transporte público
Ferrocarriles catalanes: (Europa / Fira).
RENFE: (Bellvitge, Líneas C1 y C2)
AUTOBÚS:
-Plaza de España: 65-79-105-L70-L72-L80-L81-L86-L87
-Plaza de Cataluña: L95
Am luat info de pe site-ul Ikea, care e char langa Gran Via2.
Mai este apoi Maremagnum, chiar in port, cum ai ajuns la capat pe Rambla la mare. Si acolo sunt magazine, restaurante, dar asta nu este asa de mare, nu sunt chiar atatea magazine, e mai mult de promenada fiind situat in mare si se trece pe un pod mobil, imprejurimile sunt spectaculoase.
Pe Avenida Diagonal mai este un centru Lilla,iar in partea de nord, la capatul Bulevardului Diagonal,este Diagonal Mar,un complex cu hoteluri, zona rezidentiala si acest centru comercial, are de toate magazinele,restaurante, etc, este mare, are suparmarket Alcampo, si Media Markt(un magazin imens de electronice) in aceiasi incinta ceea ce e foarte bine, e aproape de mare.
Se poate ajunge cu mai multe linii de autobuz, tramvai, cat si cu linia galbena de metrou si se coboara la statia El Maresme Forum.
Depinde si in ce parte a orasului stai si care iti pica mai bine, dar cu metroul ajungi relativ usor de oriunde.
Reduceri nu sunt in perioada asta.
Un outlet aproape de Barcelona este La Roca Village.
http://www.larocavillage.com/es_ES/
Prin targuri si bazare nu stiu exact la ce te referi.
Pentru vizite turistice depinde foarte mult cat timp ai la dispozitie pentru asta si ce te intereseaza mai mult.
buli spune:
din cite imi amintesc eu in piata catalunya ( e aia din care pleaca rambla, cred) ai si h&m, c&a, zara.
deci daca ajungi acolo, si n-ai cum sa nu ajungi, esti asigurata de shopping.
sa mergi musai sa vezi parc guel, in functie de timp la pedrera si sagrada familia.
daca ai f putin timp pt vizitat, poti lua un autobuz turistic. eu personal nu le agreez prea tare, dar e chestie de gust.
pe rambla sint tot felul de magazinase cu suveniruri (cam chinezesti) - preturile se negociaza la unele.
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M
danutz spune:
Carmen, daca timpul nu prea iti va permite, repet sfatul de a lua un abonament pt bus-ul turistic si sa te plimbi cu el la principalele obiective turistice.
Sunt foarte multe de vazut in Barcelona si de aceea, ca sa-ti faci mai intai o idee bine ar fi sa mergi pe circuitul organizat cu bus-ul.
Apoi poti sa cobori in statiile unde sunt obiectivele pe care vrei sa le vezi, vizitezi si apoi te urci la loc in urmatorul bus si pleci spre urmatorul obiectiv.
Principalele obiective ar fi:
-Parcul Guel, este o minunatie si e foarte mare;iti trebuie aprox jumatate de zi sa-l vizitezi
-Sagrada Familia+ muzeul Sagradei: atentie este foarte aglomerat, trebuie sa stai la coada, de preferat sa rezervi bilet de intrare pe net
-una din casele lui Gaudi: Casa Batllo sau La Pedrera
-de luat la picior strada pietonala Rambla incepe din Placa Catalunya si se termina in port, la statuia lui Cristofor Columb
-Muzeul Muzicii
-Muzeul Picasso
-Montjuic cu cetatea din varful dealului si Muzeul de Arta catalana
-Placa d'Espagna si fantinile
-marea catedrala gotica
-manastirea Pedralbes
Sunt multe multe alte obiective, multe lucruri de vazut.
Despre shopping eu zic doar atat, nu-ti face griji, in drumul tau catre/spre obiective ai sa gasesti destule magazine de toate felurile si pentru toate buzunarele.
Si sa nu uiti sa bei o carafa de sangria la o portie de paella, de preferat intr-unul din micutele restaurante pietonale!
puisorul spune:
Neaparat de vazut fantana arteziana http://www.youtube.com/watch?v=8w4pu4JuKok.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
carmen1967 spune:
Buna,
Va multumesc tuturor pentru informatiile bogate si foarte punctuale pe care mi le-ati oferit. Abia astept sa ajung acolo!
Inca ceva...o stire de dimineata la Europa FM....Barcelona - orasul cuc ei mai multi hoti de buzunare ????
Chiar ma intrebam ...oare chiar asa sa fie ?
dulcetica spune:
Lasa-le incolo de boarfe daca tot n-ai bani,viziteaza si distreaza-te.Deja firmele Zara, Mango, Berska,etc. sint in mall-uri si la noi,iar restul ,gen Armani sint numai ca sa te agaseze.E pacat sa pierzi timpul in magazine in timpul zilei ,dar ai liber seara la vizionari ,ca noaptea poti merge doar la fintini.
Atentie cu mincatul la Maremagnum,c-am dat vreo 120E la o terasa situata in spate.
Barcelona e un oras unde ai atitea de vazut si daca ai oportunitatea asta sa te duci gratis,hotelul fiind cam scump,deja ai facut o economie considerabila ,deci treaca de la mine ,poti aloca ceva la alte capitole.
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Lasa-le incolo de boarfe daca tot n-ai bani,viziteaza si distreaza-te. dulcetica |
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M
carmen1967 spune:
Oau...perfect de acord....
Dar nu e concediu, ci o vizita de lucru, asa ca vom avea clar si un program. Poate mai permisiv...si sa avem un ghid bun cunoscator in toate.
De ce spun asta: am mai fost anul trecut in Italia pe un alt proiect si timpul alocat pentru shopping si slte distractii extra "proiect" a fost tare limitat, mai mult in seara inaintea plecarii...
Pentru ca deocamdata nu stiu cum va fi aici, v-am intrebat si eu asa.
Si cum banutii sunt cam putini si cei de acasa clar ma asteapta cu cate ceva....lor le voi "imortaliza" din frumusetile orasului pe care eu am sansa de a il vizita.
helbi spune:
Daca iei acele busuri turistice,, vei primi si o carticica cu reduceri la diverse intrari (muzee, acvariu, KFZ, Mc Donalds, etc).
grati.ela spune:
Carmen, Barcelona este un oras scump. haine gasesti si la noi desi la Zara/Barcelona in aprilie am dat cu 20% mai putin decat in Bucuresti pe aceleasi produse. Pentru copii poti merge la campusul clubului FC Barcelona si gasesti inclusiv penare de baietei si fetite. Preturi rezonabile si mai ales de bugetari nu gaseti pe nicaieri. Sfatul meu: viziteaza cat te tin picioarele. Intrarile la muzee sunt scumpe rau. Vezi Fantana Magica (seara si ai grija ca in extrasezon nu canta mereu) si Muzeul National de Arta (e tot acolo) - pretul de intrare e ok. Sagrada merita vazuta inclusiv in interior si neaparat urcat cu liftul in varf (daca ai rau de inaltime renunta!!!) - te va costa in jur de 13 euro. Eu am mers la Sagrada pe jos de pe faleza din capatul Av. Diagonal...mi-a placut mult (ai grija cu ce te incalti)
hoti nu-s mai multi ca in RO!