Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (448)
Raspunsuri - Pagina 3
Olgutzika spune:
Cleme, eu caposeniei in asociez trasatura de "a stii ce vrei"
Uite, si tu si Kya ati punctat foarte bine, ca adeseori ne purtam conform educatiei primite si aplicam metodele parintilor nostri, si firesc pentru ca pe alea le cunoastem, nu? Apropos de metode care la unii functioneaza si la altii nu: eu daca sunt nervoasa, nu trebuie sa fiu lasata in pace, ma enervez mai rau. Trebuie sa vorbesc, si sa vorbesc cu cel care mi-a provocat nervii
Deci la mine time-out-ul nu functioneaza. Dar sunt atatia oameni care cel mai bine se linistesc respirand adanc si iesind din camera...Fiecare isi cunoaste copilul si stie ce functioneaza cel mai bine.
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
tonic spune:
Salutare!
Va pup pe toate si va doresc toate cele bune!
Scurt de tot:
Cleme pe net sunt cateva site-uri unde postezi anuntul gratuit. Oricum cele mai multe raspunsuri vin de la agentii, dar poate pica si particulari. Nu stiu adresele, ca la mine s-a ocupat sotul, dat ti le scriu maine(ca eu acasa nu deschid calculatorul)
Naty 
nu te mai agita atat! Iulia e mai sensibila si are trairi mai intense, asa cum suntem si unii dintre noi. Sa stii ca sunt si adulti care nu stiu sa-si exprime sentimentele/frustrarile, doar ca ei se manifesta altfel: tipa, urla, injura...
Luki face si el crize- ca sa nu te simti prea singura. Taxu se oftica f tare, eu le iau natural. Al meu se culca pe jos, urla cat poate, toata gama. Pt ca nu m-am agitat prea tare acum s-a mai domolit. Sa-ti spun de la ce face crize? De la haine-ar umbla numai dezbracat/descaltat. Toata vara nu a servit sosete, a umblat numai in crocsi sau descult, inclusiv pe strada, prin parc, unde a vrut. S-a intepat, s-a zgariat, nu l-a deranjat prea tare si tot descult umbla si acum inclusiv pe strada. Chiar si cand era frig in parc se descalta. L-am lasat asa, ca oricum nu am ce-i face. Nu poarta caciula, manusi si ciorapi nici iarna, nici cand erau geruri cumplite nu am reusit decat un fesulet subtire sa-i pun pe cap. Sta in casa numai in chiloti si acum, desi eu imi pun pantaloni lungi si sosete groase
. Am incredere in el, cand ii e frig cere sa se imbrace. Mai face crize ca vrea jucarii de la alti copii, lucru imposibil de realizat uneori, deci urla, se tavaleste, toate cele. Acum cand a fost cu diaree s-a suparat de la refuzul de a-i da anumite mancaruri care-i faceau rau. Mai sunt si alte chestii care pt noi sunt normale, dar pt el greu de acceptat.
Daca e pe jos ma intind si eu langa el, il mangai, il consolez ii explic ce si cum - nu ca m-ar baga in seama
.
Uneori merge, alteori nu. Cand nu merge si e absolut nevoie pt ca e periculos pt el, il dovedesc fizic, ca sunt antrenata si nu am nici pb tale de sanatate.
Ideea de baza e ca nu e Iulia singura si in timp veti gasi o solutie. Din pacate combinatia dintre starea ta de sanatate si crizele ei e cam istovitoare si poate si tu te lasi prea afectata de aceste momente. Mie mi se par naturale, pt ca am experienta, pt ca nu-mi pasa de comentariile celor din jur decat daca sunt folositoare, pt ca il inteleg, chiar daca nu aprob manifestarile. Asta e, si eu m-as tavali daca s-ar rezolva ceva. Din pacate, viata mi-a dovedit in timp ca nu se rezolva, la fel va fi si cu ei.
Daca vrei am o cutie cu ochelari roz, iti trimit si tie. 

Sa nu ma credeti nebuna, dar mie imi plac copiii mai voluntari, chiar daca sunt f obositori, imi place la nebunie de Mufy cum e el alergator si plin de curaj si se pierde de mami sau darama televizorul, chiar daca muream si inviam si locul Ancai, de Sanzi , de Vladutz cu tractoarele lui, de Thea care nu mananca...de toti "obraznicutii" desi imi dau seama ca pt parintii lor nu e prea usor.
Desigur ca-mi plac si toti ceilalti pui dulci si ascultatori, si cuminti, doar ca obraznicii se muleaza mai bine pe temperamentul si experienta mea. Am niste exemplare la munca pe langa care crizele Iuliei sunt parfum, si nici macar nu sunt asa draguti ca ea si nu au nici scuza varstei
As mai avea multe de spus, dar timp ioc.
Doar un LA MULTI ANI ! intarziat pt toti sarbatoritii si o
imbratisare calda pt cele care au nevoie, se stiu ele care.
Abia astept o zi mai libera sa ma uit la poze, filmulete, sa stau cu voi de vb!
Pana atunci sunt de acord cu Mimo -deh, varsta apropiata- si declar ca mi-a iesit sefia pe nas si tare as vrea sa stau mai mult acasa cu copiii mei.
PS Rog sa nu se supere nimeni ca nu le-am bagat in seama decat pe Naty si pe Cleme, asta mi-a sarit in ochi cand am deschis forumul.
Va pup cu drag, maine dimineata sper la o scrisoare mai lunga.

tonic spune:
Si ca sa va spun de unde vine "intelepciunea" mea din studiu ca m-am apucat de psihologie si mi-a prins tare bine cu copiii. Am facut doi ani si in facultate, dar acum dupa primul an simt ca mi se deschid ochii, parca totul e mai clar si pe masura ce avansez imi place si mai mult. Nici macar examenele nu-mi par grele, cu toate ca doar asta-mi mai lipsea daca intrebi pe altii ![]()
Va pup, ca urla contractele la mine si eu stau pe forum ca-mi place mai mult ![]()
Olgutzika spune:
Tonic, de Sof nu iti place
? E departe de a fi cuminte si ascultatoare, sincer iti spun, dar probabil ca eu ii iau caracterul si comportamentul mult prea natural si nu ma deranjeaza nimic din ce face ![]()
Succes cu psiho ! Foarte bine ca gasesti resurse pentru asta
!
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
ramo_cata spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleme Ca sa nu mai zic ca copiaza toate tampeniile pe care le fac copiii in parc, plus vorbe "frumoase". Sa vedeti ce frumos te simti cand te duci undeva si incepe sa spuna "tampito", "tuto" si alte chestii la fel de soft. Are un auz...imediat prinde prostiile si repeta ![]() In alta ordine de idei unde pot sa dau anunt ca scot apartamentul la vanzare? (in afara de agentie imobiliara) mami de diana andreea - 18 martie '08 |

nu stiu ce sa ma fac cu el..noi nu vorbim prostii,intre noi..nu ne zicem du-te-n p...ma'ti.. de injurat a mai injurat Cata la volan ,dar l-am atentionat si se abtine ..a fost suficient de cateva ori ca a si memorat...
clauclau spune:
Rebecca cand se enerveaza zice cu foc: ce naiba!!!! Probabil ne-a mai scapat noua cate-un naiba caci altfel nu-mi explic. Dar e atat de haioasa, i-am zis ca nu-i frumos sa vorbeasca urat cu gurita ei dulce si sunt momente cand imi zice: mami, eu nu mai zic ulat ca ma fac ulata!!!!![]()
![]()
E atat de haioasa cu asocierile ei! Si cand o intreb ceva pentru a doua oara, imi zice : da , selios!!!

ariel_7000 spune:
FELICITARI, RAMO!!! stiu cat de mult conteaza pt sufletelul tau acest job. sa fie intr-un ceas bun!
naty, azi a facut Teo o criza, de a speriat strada. bine-nteles, binevoitori au fost, care imi explicau cum sa-l corijez. una, chiar voia sa-mi exemplifice
i-am zis pe romaneste tantiei, ca daca nu-si misca...c...l de acolo, o corijez eu pe ea.
am inteles ca era vorba de oboseala si mai ales frustrare la el. a pierdut-o pt cateva ore pe alexutza lui, iar el, bietul, a trebuit sa mearga in parc, nu la "invatatoale", cum merge alex. i-am explicat ca trebuie sa mai creasca, sa se faca baiat mare, ca sa mearga....eeee, am gresit! de aici a inceput adevarata criza. ca el e baiat mare si "vlea la invatatoale". m-am dus cu el sa o iau pe alex, acolo a fost si faza cu "corectia" si s-a asezat in banca si nu a mai vrut sa plece...de atunci, pana la culcare numai plansete si jale...si urleteeeee, tavaleli. offff, trecem noi si de faza asta. parerea mea este ca aceste crize apar pe fondul neputintei, a frustrarii ca nu pot realiza ce-si doresc ei si ca este doar o etapa si ca trece. cand? nu stiu...depinde de copil. la fel ca si intesitatea crizelor. eu stiu, al meu este mai capos si sunt costienta ca va dura mai mult faza asta. o accept, ca parte din dezvoltare. va pricepe cumva ca nu poate avea TOT ce-si doreste. pana la urma, toti, copii, adulti, trecem mereu prin dorinte, impliniri, esecuri, frustrari. viata este cu plusuri si cu minusuri, trebuie sa invatam sa le gestionam. eu, ca adult, sunt afectata de unele minusuri si-mi vine sa urlu si sa ma tavalesc, dar un biet pitic, care nu intelege legea asta a vietii?
experienta este suma succeselor si a esecurilor, asa ca, in timp, cand vor capata experienta in ambele directii, cred eu, vor incepe sa-si controleze si reactiile.
cat despre limbajul urat, ei nu constientizeaza ce zic, doar repeta. sunt in etapa imitatiei si ce aud repeta. conteaza ffffff mult reactia celor din jur la ceea ce zic ei. daca vad ca starnesc o reactie, de orice natura, vor repeta povestea, caci e funny. aici, eu prefer sa ignor, sa ma fac ca nu aud. mai greu e ca alex incepe sa rada si....deja apare reactia.
ce ma mai supara pe mine, ca mereu, cand are teo o criza de nervi, in ultimul timp, cand incerc sa-l linistesc, imi zice ca "sunt rau, mami!!! sunt baiat rau!"
mi se rupe sufletul si imi vine sa rup c...l babelor de pe strada, din parc, care ii zic:"vaiii, ce baiat rau!!!"
. el deja si-a aplicat eticheta asta si ma scoate din sarite faza. eu ii zic ca nu e rau, ca e baiat bun, dar ca s-a necajit si sa-mi zica mie de ce, ca il ajut. daca e ceva ce se poate face, facem, daca nu, atunci incerc sa-i explic de ce... e greu, dar in timp, vom reusi cumva sa ne intelegem.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
ramo_cata spune:
asa ..am pus sa fac o dulceata de piersici,cat fierbe sa scriu repede un mesajel...
despre prostioare,sa va spun din experienta mea..am apucat sa-i interzic/cert/pedepsesc si nu am facut bine..nu-i bagati in seama,pur si simplu va faceti ca nu auziti...de ce le interziceti deaia o sa zica mai des si mai mult in prezenta voastra..la noi asa a fost...
ziua de gradi a fost asa si asa..adica a mancat putintica ciorbitza,a dormit putin dar s-a crezit ca a vrut la WC sa faca kk...apoi nu s-a mai culcat,e simpatizat de ingrijitoare si educatoarea mai in varsta,ii place de el ca e istetz si vorbaret..cand a primit gustarea il intreba educatoarea ce culoare are marul? iar el zice "osu"..cand m-a vazut i s-au umplut ochisorii de lacrimi...off puiul meu drag...
eu zic ca o sa fie bine,am baiat istes si o sa inteleaga cum stau lucrurile ..dretp recompensa ca a fost cuminte i-am luat jucarioare ,ce a vrut el..i-am spus ca daca este cuminte mami o sa-i cumpere ce vrea ,dulciurici ,jucarioare...de plans a mai plans ,s-a mai smiorcait dar nu isteric ,isi face singur de lucru,se joaca...la pranz i-au dat mai intai lui sa manance apoi au mancat si restul..sarmale nu a vrut cica a zis ca miloase valza ulat
gudinde spune:
tonic,
Ia zi mama cum e cu psiho aia?![]()
Esti la Fac de Psiho a Universitatii Bucuresti? Usoare examenele zici? Cum au fost cele cu Anitei?
gudinde spune:
Tuchi,
Nu stiu ce sa zic. Ne-am tot uitat la alimente, la ... nici nu stiu ce ar putea fi. De asta am intrebat ca efectiv creierii nostrii sunt incinsi, suprasolicitati si cam fara raspunsuri.