Cruste pielea capului
Buna-ziua,
Fetita mea(12 ani) are niste cruste pe pielea capului, am fost la dermatolog cu ea,am fost intrebata daca eu am matreata pentru ca e o problema care se transmite genetic...si ni s-a dat tratament+ sampon Squaphane. Am facut tratamentul-cca 1 luna, i s-a curatat pielea capului dar in momentul in care am intrerupt tratamentul cateva zile fiind plecata din localitate au aparut din nou crustele...Si pentru ca tratamentul este pe baza de cortizon n-as vrea sa o luam de la capat.Am incercat doar cu spray-ul Blue Cap si samponul recomandat dar nu are acelasi efect.Imi puteti recomanda un altfel de sampon...sau un tratament naturist...ma tem sa-i fac tratament indelungat cu cortizon.
Raspunsuri
elaga spune:
Nizoral sampon este bun, mai exista un sampon pe baza de petrol nu mai stiu numele, Clear sampon iar are un efect bun. In general trebuie sa schimbi sampoanele periodic, altfel cojitele reapar.
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marilen Buna-ziua, Fetita mea(12 ani) are niste cruste pe pielea capului, am fost la dermatolog cu ea,am fost intrebata daca eu am matreata pentru ca e o problema care se transmite genetic...si ni s-a dat tratament+ sampon Squaphane. Am facut tratamentul-cca 1 luna, i s-a curatat pielea capului dar in momentul in care am intrerupt tratamentul cateva zile fiind plecata din localitate au aparut din nou crustele...Si pentru ca tratamentul este pe baza de cortizon n-as vrea sa o luam de la capat.Am incercat doar cu spray-ul Blue Cap si samponul recomandat dar nu are acelasi efect.Imi puteti recomanda un altfel de sampon...sau un tratament naturist...ma tem sa-i fac tratament indelungat cu cortizon. |
buna,
nu stiu ce intelegi tu prin cruste. baietelul meu de 4 ani face periodic cruste (tot asa le zic si eu). sincer, nu prea stiu sa iti explic cum sunt, parca ar fi multe straturi de murdarie adunate (sorry, dar alta exprimare, pentru a descrie ce are, nu gasesc).
noua dc pediatru ne-a spus sa ii dam cu ceva f gras, gen crema de galbenele, ulei de masline (noi folosim crema de galbenele), cu vreo 1/2h inainte de spalatul pe cap si apoi se spala bine zona. nu se da cu unghia, doar spalat scalpul. dupa 2-3 astfel de spalari ii trece, pur si simplu se iau acele cruste cu apa.
din pacate, pariodic, ii reapar. cam la 3-4 luni. nu stiu de ce, nu am primit nici o explicatie.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
danielle_ spune:
Va recomand samponul Nizoral..este foarte bun pentru cojite .Folositi-l doar pe acesta o buna perioada de timp,poate in timp nu vor mai aparea si de la celelalte sampoane din comert.Spre exemplu , tatal meu foloseste acest sampon de foarte multa vreme ,are aceeasi problema ca si fetita ta,numai ca la el daca revine la un sampon din comert , ii reapar.Oricum este foarte bun samponul,sa il utilizati cu incredere,o sa vedeti ca dupa 3-4 spalari vor disparea acele cojite .
madyrizi spune:
baiatul meu de 7 ani are la fel, cruste pe pielea capului, si am fost la dermatolog de 2 ori: o data cand avea 5 ani si s-a pus diagnostic de pitiriazis al capului si am avut tratament cu asorian sau diprosalic(i-a trecut relativ repede si n-a mai avut probleme vreo 2 ani), iar a doua oara a fost diagnosticat cu psoriazis si avem tratament cu sampon dermatologic kelual ds. din pacate a doua oara nu a mai mers cu reteta de la prima diagnosticare si a trebuit sa mergem din nou la dermatolog.
in afara de cruste pe pielea capului mai are si alte simptome (adica pe pielea de pe corp)?
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
toanca spune:
Am fost in acceasi situatie.
Va recomand cu caldura ulei de migdale dulci.
Acest sfat l-am primit tot pe forum.
Am luat de la plafar ulei de migdale dulci, cu un tampon freci (da nu tare) pielea capului cam cu o ora inainte de baie. Dupa care il speli normal pe cap.
In vreo luna noi am scapat de cruste.
Asta se intampla anul trecut si de atunci nu au mai revenit.
Si...e un tratament natursit....
michelle-usa spune:
merge si baby oil cum e Johnson&Johnson. La fel pus pe tampon, frecat un pic pielea dar nu prea rau...lasat o jumatate de ora chiar si mai mult si apoi baie.
Poti repeta pentru 2-3 bai consecutive pana se curata bine.
michelle
missdarcey spune:
cand era baby copiul meu avea cruste si i se inrosea si pielea capului asa tare incat o data am mers chiar la spital.asta se intampla cateodata .Ohealth visitor mi-a recomanrat sa o dau pe cap cu ulei de masline ,dela farmacie, cat de des pot si mai ales daca i se usuca pielea.Avea si eczema.Si i-au disparut crustele.Dar pe la 3 ani am observat ca i-au aparut din nou.Am fost si la medic si mi-a spus ca asa mai fac copiii ,dar gandindu-ma bine la perioada in care au aparut mi-am dat seama ca incepuse sa bea lapte seara si crustele de pe cap erau o reactie alergica la lapte.Am inceput sa-i fierb laptele si nu a mai avut nimic.II dau lapte de la magazin si doar il incalzeam .Ca sa-i dispara crustele am dato din nou cu ulei de masine si sampon Nizoral.
Marilen spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Dupa tratament crustele acelea s-au transformat in matreata si incet incet pielea capului s-a curatat dar cum am intrerupt tratamentul ne-am intors de unde am plecat. M-am uitat acum pe reteta, diagnosticul este de pitiriazis capilar daca am inteles bine.
Parul se si ingrasa f. repede dar marea problema este caderea lui si medicul mi-a zis ca din cauza crustelor si a matretii cade.
Voi incerca si variantele propuse aici, multumesc.