Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***249***
Raspunsuri - Pagina 16
Gianina34 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas Ana, Gianina, dar n-ar trebui sa faca si febra dac-ar fi rosu in gat? CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
nu e obligatoriu
noua ni s-a intamplat sa avem rosu'n gat si fara febra - bine-nteles ca era o forma usoara dar suficienta pentru a da motiv de nemacare
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
Gianina34 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Anaan
Cu glicerina boraxata combinata cu nistatin ( se prepara la farmacie). O mai fi si alte leacuri, dar eu nu le stiu Aftele-s niste pete albicioase sau, uneori, arata ca niste pustule. Daca e cam alb prin gura, ia in considerare problema. Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
functioneaza si tantum verde dar de baza e glicerina aia
Gianina34 spune:
| citat din mesajul lui millie Buna fetelor Am intrat sa va dau o veste ,voi incepe o noua odisee de martie-aprilie va pup Monica mami de Timeea Alexandra 25. 02. 2009 |
bravo milli
ma bucur tare mult
tinem pumnii sa ai o sarcina usoara si bebelache sanatos

adrisimo28 spune:
Ilinca si faze de asta mi s-a intamplat sa alerge printre rafturi unde daca darama ceva chiar nu are ce sa sparga, hartie de ruc, sau prosoape de hartie, ori pe la standul cu pampersi si mai nou la raftul cu carne ambalata in real sau in magazine mai mici sa imi zica "lasati-l ca nu strica nimik". eu il las putin apoi mergem mai departe.
Si mai intalnesc o faza atunci cand are ceva de mancare in mana si ne intalnim cu cineva ii zic sa ii de-a si lui... si atunci sare tipa si zice "vai da nu trebuie ca are si ea/el" si ii zic: "va rog nu-mi stricati educatia copilului". eu incerc sa il invat sa nu fie egoist.
dragastoasa de Dragos 
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui adrisimo28 referitor la crize "dl Goe" m-am confruntata si eu cu asa ceva, il iau in brate si mergem in alt loc, plecam de acolo si ii distrag atentia la altceva si ii trece. Pe mine ma enerveaza altceva, mai sunt faze de genul: cand intram intr-un magazin se duce la rafturi si mai da jos cate ceva de acolo, fara sa sparga, fara sa strice nimik si atunci se trezeste cate o baba sau chiar cate o tipa de pe acolo sau chiar vanzatoarea care zice " vai ce copil obraznic" sau " de ce esti rau?" ...... mama mor ![]() ![]() ![]() imi vine sa le bat... si incep sa ii zic ca e doar curios si el descopera cate ceva in fiecare zi, dar uneori nu am rabdare de a le mai zice nimik si imi iau baiatul si plec. voi cum reactionati la aceste scene? dragastoasa de Dragos ![]() |
Eu dau replica: "nu sunt rau, sunt doar obosit/plictisit/ma doare aia". Si il iau.
La un moment dat bazaia fiu-meu in tricicleta, eram la 10m de parc, n-avea rost sa il scot pe strada. Si ii zice un nene: "esti urat cand plangi". I-am replicat "eu sunt frumos intotdeauna". Ala: "nu,e urat doar cand plange". Si eu o tzineam una si buna ca al meu e mereu frumos.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Pisik06 spune:
Neatza!
MILLIE, felicitari! Sarcina usoara
AYLA, in privinta mirodeniilor, nici eu nu ma prea pricep, dar vezi ca exista la plafar sau magazine din astea naturiste un amestec de plante de la Sanovita. Arata asemanator cu Delikat-ul, doar ca sunt ierburi taiate f fin, chiar si pudra si nu contine sare, arome, etc.
In privinta lui CLAU zau daca stiu ce sa zic. Eu fac parte din categoria mamelor care se terifiaza de-a dreptul la o criza gen "Goe", mai ales daca e in public. Ma panichez, incep sa tremur, sa ma uit in jur, ma simt vinovata, rusinata, etc. Nu neaparat de gura lumii, pur si simplu am avut eu oroare mereu de crize din astea si exact de asta am parte
. Stiu ca sunt zuza, dar incerc sa ma tratez.
Imi este groaza ca nu voi sti sa trasez granita aia fina dintre interdictie, strictete si o oarecare disciplina care, dupa cum ai spus si tu, este necesara la un moment dat avand in vedere ca (,) copilul va trebui sa se supuna normelor sociale, fie ca ne place sau nu.
In alta ordine de idei, m-a suprins f tare parerea ta referitoare la raspunsurile primite la alte topicuri de mamicile care ridica diferite problemele. Exact asta am simtit si eu, mi-am mai expus eu o data punctul de vedere. Oricat citesc nu pot sa trec de sentimentul ca femeile alea ori raspund din carti, ori clar nu au copii care sa ridice probleme.
Apropos de atitudine in magazine, avem si noi o faza haioasa la activ. Ne intorceam de undeva, munte, mare, nu mai retin si ne-am oprit la benzinarie. Ana a inceput sa se plimbe pe acolo inspectand sa vada cu ce s-ar putea distra. Pe ultimul raft de jos erau puse doua cutii din alea cu oua de ciocolata, unele kinder si unele alta marca. Si se pune Ana mea cu fundu in sus (era raftul f jos chiar si pt ea) si cu ambele maini incepe sa azvarle peste umeri ouale. Dar avea o viteza frate, stiti cum sunt masinile alea care arunca bile? Exact asa se vedea. Un fund in sus si oua care zburau cu viteza peste el. A fost de coma
. Eu nu stiam ce sa fac mai repede: sa adun ouale sau sa ma tavalesc de ras? Noroc ca nu s-a spart nici un ou, iar femeile alea de la benzinarie s-au amuzat si ele si nu ne-au certat.
Eu sunt cam praf, am dormit numai 5 ore azi noapte, ca am fost la distractie: la dansuri (am vrea sa ne tinem, sa vedem daca o sa ne si iasa), apoi am stat la Motoare la un suc ca in tinerete si apoi am fost in club, la petrecerea unui sef al sotului care pleaca inapoi (e expat). Am avut o seara plina, dar acum se vad urmarile, nu mai sunt tanara e clar
Mami de minune mica
Anaan spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Anaan, si Sophitela mi-a facut ieri ceva de genul ala,mai soft, dar totusi neobisnuit pentru ea; cred ca incep asemenea manifestari la toti, indiferent de cum au fost pana acum La noi a fost asa: am intrat intr-o banca sa scoata soacra-mea niste bani. Crezand ca va dura mult am scos-odin carucior si am pus-o intr-un scaun-fotoliu semi-rotund, foarte comod, i-am dat si un pliant si trona acolo super-fericita. Dar soacra a terminat repede si am luat-o sa plecam. Nu va spun ce disperata a fost!! Ce planset! Am scos-o in bratze (avantajul e ca am predat caruciorul soacrei; cand e doar mama+copil+carucior e mult mai complicat), apoi am pus-o jos ca de obicei se linisteste cand e lasata s-o ia la galop. Ei, de vreo 4 ori s-a intors la banca!!(desi de fiecare data o duceam in bratze cat mai departe; cum o puneam jos o lua la goana catre banca:)) A fost si distractiv intr-un fel. Am tot strans-o in bratze, am cainat-o, am pupat-o...a durat cam 5 minute plansul. Cred ca in situatiide-astea depinde si de copil si de imprejurare; uneori functioneaza dragalitul, alteori distragerea atentiei (uite ham-ham; hai sa cautam o minge etc) altadata pus pe ignore cateva minute si continuat ca si cum nu s-ar intampla nimic (ce daca se holbeaza oamenii? vada-si de treaba!). Anaan, nu mai zice ca nu stii "sa te impui"; nici nu trebuie "sa te impui", acum trebuie sa-i calmam cum putem, sa fim alaturi de ei, sa-i intelegem, chiar daca e greu ![]() mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN+4 luni Manole forever |
Salutare!
Ilinca, ai perfecta dreptate!
Disperarea m-a apucat pentru ca incercasem toate metodele de distragerea atentiei- dat ceva la schimb, aratat una, alta-si nimic, nu-l puteam duce de acolo nicicum. Prin impunerea in fata copilului nu-ti imagina ca ma gandesc la nu stiu ce norme stricte din sfera carora sa nu se abata, ci pur si simplu sa ma asculte cat de cat. Vad in parc copii de varsta lui care se joaca pe langa parinti, fac un lucru sau altul la rugamintea acestora(vin mai aproape, arunca vreun gunoi luat in mana etc.) si as minti sa sustin ca nu mi-ar placea sa faca si el la fel- macar din cand in cand.Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
Gianina34 spune:
buna dimineata,
am recuperat si acum ma delectez cu cafeaua lui adrisimo
cu crizele astea... noi pana sa mergem la gradi nu stiam ce-i aia
dar, dupa prima zi de gradi , numai ce vad ca incepe sa planga si sa se lase pe jos - s-a intins toata pe gresie in bucatarie si daca incercam sa o ridic dadea din maini si din picioare
acum m-am "obisnuit" si cu crizele astea (noroc ca am invatat de aici cum trebuie manageriate
)
de fapt cauza lor este oboseala mare acumulata (ca noaptea nu prea dormim, dimineata suntem matinale iar la gradi...
- ieri de ex a dormit 1/2 h) si inceperea gradinitei (acum cand suntem acasa trebuie sa fiu tot timpul cu ea/ pe langa ea sau eventual doar in brate si numai la mine, nu cu tati/buni)
Gianina34 spune:
pisikule- m-am bucurat toata citind de activitatile voastre "extra-scolare" ca sa spun asa![]()
ce face ana? au trecut episoadele de febra? ati mai descoperit cauza?

Timeea Alexandra 25. 02. 2009