Albinute & bondari de mar-apr '07 (148)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
Aha, cica au si o gustare la ora 10 constant intr-un fruct, ieri portocala si azi kiwi, dar fie-mea zice ca ea nu a papat asa ceva. De ce? "Pai, n-au avut, mami."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Siuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi78 Problema pe care mi-o pun acum este urmatoarea: cat de mari sunt portiile de mancare? sau cat de mici? Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09) |
Gabi,sa-ti spun ce mi-a zis fii-mea de portii. Aseara i-am pus un ardei umplut in farfurie , si mi-a spus ca e prea mult, ca la gradi farfuria e mult mai goala , si de-aia manaca tot......sooo
Andreea, mamica de Anastasia si bb2
Siuta spune:
Noi dam 10 lei pe zi la gradi. Programul de masa e cam asa: dimineata lapte cu cereale/ ceai cu painica si salam , la pranz ciorbita si felul 2( piure cu carne, o mancare cu cartofi) si desert un fruct si o bombonica, iar la gustare un pachet de biscuiti, o banana.. ma rog, asa zice fii-mea pt ca eu nu am vazut meniul afisat nicaieri .
Cu wc-urile am rezolvat-o : am dus 3 reductoare caci sunt 3 wc si gata.Sper sa le foloseasca.
Anastasia e foarte incantata in continuare , dar se trezeste cam greu dimineata( nu reusesc deloc sa o culc mai devreme de 23 ).
Andreea, mamica de Anastasia si bb2
tzuna spune:
Dragele mele, de maine incep cercetarile pentru voi respectiv la fiecare gradinita unde voi ajunge cu treburi cercetez meniul si pretul lui.
Legat de portii nu stiu ce sa spun. La gradinita Mariei si pe unde am mai fost eu prin Bucuresti (grad. 210, grad. 41, grad. 17, grad. 94 si cred ca mai sunt) portiile sunt ok. Nici f mult dar nici prea putin adica de-a dreptul suficient din punctul meu de vedere. Si oricum copiii sunt intrebati daca mai vor in cazul in care termina tot. De fiecare data mai ramane mancare si au de unde le da. Nu pot insa sa ma pronunt in cazul gradinitelor unde e 7 lei/zi contributia de hrana. Mie personal mi se pare cam putin. La Maria anul trecut era 12 lei/zi (in fiecare an mai creste cu 1 leu) , la grad. 17 era in jur de 15 lei/zi (dar acolo au mancare ca la restaurant asa ca nu prea se pune) si pe la restul 10-12 lei.
meniul de azi: lapte cu cereale nesquik, mamaliguta cu br si smantana, ostropel de pui, mar si fursec si gustare- banana. Mie mi se pare ok. Ieri au avut la pranz ciorba, apoi piure cu carne de pui la tava , salata asortata, mar si jeleu parca. Nu prea stiu deserturile ca Maria nu se atinge de ele si de cele mai multe ori nici nu le mai citesc.
Acum apropo de personal....In unele cazuri.... No comment iar in altele mai bine s-ar reprofila. dar sunt oameni, situatia e cea care este asa ca de cele mai multe ori ajuta putina stimulare (nu neaparat baneasca).
Astazi am fost din nou in vizita prin gradinita sa vb cu celelalte educatoare. La grupele mici e jale. E ca in prima zi. Copii care plang si se tavalesc pe jos/vomita si parinti stresati. Educatoarele par sa faca fata cu bine situatiei. De obicei dupa ora 9.30 nu prea mai plang si sunt cooptati in tot felul de activitati. Una dintre dne se inarmase cu o punga mare de caramele. Am vazut-o si pe Bibi a Oanei care nu avea nici o treaba. Copiii plangeau si se tavaleau pe jos langa ea si ea mi-a spus ca e vesela si-i place la gradi. Ce inseamna sa ai experienta... Acum ramane si la pranz acolo, doarme.... au si ei fetita mare.
Maria mea a plans putin dimineata dar s-a linistit imediat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Dam si noi raportul de la gradi...
Am sta 2 zile cu educatoarea pana pe la 10... e singura si m-a rugat s-o mai ajut cu "urlatorii"... Ai mei copii n-au nicio treaba asa ca ma conversam cu cei care plangeau... s-a lipit de mine o pitica scumpa foc... si printre suspine ma tot punea s-o iau in brate...
Altul, un baiat (un Mihai ) a plans in prima zi o ora incontinuu... m-a implorat sa o sun pe mama lui sa-l ia acasa... i-am spus ca ii caut numarul de tel. dar numai cand o sa fie liniste... n-a tinut figura... nici aia cu explicatul ca parintii sunt la servici sa castige banuti, sa le poata cumpara jucarii etc., intr-un final ne-am "certat" si i-am spus ca nu mai vorbesc cu el, pentru ca este un plangacios... si s-a calmat instant... De atunci e printre cei care nu plang
Ce sa zic... e o jale in prima ora... pana vin toti copii si pleaca toti parintii... apoi lucrurile se linistesc in max. 5 minute... Isi mai aduce aminte cand si cand cate unul ca trebuie sa mai planga o tura... dar le trece repede...
Sunt cativa copii care au fost la cresa si se vede imediat, pentru ca nu sunt speriati sau plangaciosi... isi vad de joaca lor...
Ieri Mihai mi-a spus ca-l doare capul de la galagie ... iar lui Andrei ii este mereu foame si vrea mancareeeeee.
Mi-a spus educatoarea ca nu se joaca amandoi, fiecare cu treaba lui, insa se cauta din cand in cand... sa verifice daca este tot pe acolo ... aaaa... ai mei comenteaza dimineata ca nu merg la grupa Elenei... ne certam 5 minute pe tema asta...
Despre mancare... in prima zi au avut cremvusti , paine si ceai... le dadea cate unul si o felie de paine, dar cine mai vrea, cere si primeste. A doua zi lapte cu cacao (cam jumatate de cana) si biscuiti. La pranz au doua feluri ciorba/supa si felul doi, de ex. ieri piure si piept de pui cu sos cu usturoi si ardei copt (am inteles ca Andrei a fost fan
)... la fel, daca mai vor, mai cer, mai primesc... Gustarea o primesc la plecare, dupa somn (sau inainte sa plece, daca nu dorm la pranz)... ori fructe, ori prajiturele...
Si mie mi s-a parut cam putin ce aveau de dim. (mai ales ca iei sunt mancaciosi... la Elena nu m-a stresat aspectul asta), dar mi-au spus ca mai cer atunci cand vor... iar masa de dim. e pe la 9, cea de pranz la ora 12... asa ca nu le dau nici prea mult la micul dejun, ca sa poata manca si la pranz.
![](bubumica.gif)
![](bubumica.gif)
![](bubumica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madybulancea/madybulancea.jpg)
madybulancea spune:
Hello...nu stiu cat de mari sunt portiile,dar eu cred ca sunt suficient mai ales daca papa la pranz doua feluri, azi de ex la noi au avut dimi ceai cu lamai si paine cu sunca de pui, la pranz supa de rosii si taietei si snitel de pui cu piureu si salata de rosii,iar la 4 au avut iaurt cu un covrig mare cu susan...si pretul e de 7,5 ron/zi! doamna zice ca mananca tot singur, ca se imbraca/dezbraca cu un minim de ajutor,ca a dormit bine si in general e multumita, a zis ca nu poate sa zica cat e de cuminte,cat asculta si cat nu,pana se obisnuiesc,nu au impus inca toate regulile,mai dureaza!de sedinta,rechizite nu au zis inca nimic,poate intreb maine dimi...
va pup!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
carmenefr spune:
Neata!
Raporta si noi o zi ok, cand am ajuns la gradi, (o lasasem imbracata intr-un maieut cu cate un nasture pe fiecare umar si pantaloni scurti), ehhh, gasesc cu un hanorac de-al ei, si descheiat, i se vedea burtica...si maiul, pe talie, ca o centura ...Mai nene...imi zice eductoarea aia tanara ca sa nu-i mai dam hainute cu nasturei, ca nu si-i poate desface singuri...ok, o iau s-o dezbrac,s-o echipez de plecare, cand vad cum erau sfartecati fostii nasturi...Trasese mititica asa de tare de ei, incat ramasesera in loc gauri...Desi tipa aia tanara nu mai avea de lucru, statea, o lasase asa pe fiica-mea, cu parul desprins din codita, cu maieul pe la burta...Hai sa fim serisi, cat ii lua sa o aranjeze un pic, mai ales ca era singurul copil rams in grupa...30 secunde...1 minut...Ce inseamna un minut?
La cresa era altceva. Desi si acolo se jucau cantau, colorau, invatau cantece. Dar n-o gasesm niciodata ca adunata de pe garla...
Mare diferenta mi se pare. Si nu ca e vb de gradi versus cresa. E vb de oameni.
Azi avem sedinta. Sa vedem ce-o mai fi si p-acolo. Cati bani ati dat pt rechizite sau le-ati cumparat voi, de pe o lista, ceva?
In alta ordine de idei, l-au sunat ieri pe sot de la gradi unde eram pe lista de asteptare, ca au construit un nou corp de gradi si ca in curand il vor deschide. M-ar bate gandul sa vad cum e si acolo...si daca sunt mai putini copii, cu atat mai bine.
A, vazand ce mai scrieti voi, am ajuns la o concluzie: educatoarele mai batrane nu prea isi mai dau interesul, si copiii simt asta, de-aia le prefera p-astea mai tinerele(care desi sunt mai zuze, sunt un pic altfel...)
carmenefr spune:
Despre meniu, cel e la cresa era mai ok. Acolo aveau mezeluri o data pe luna (sincer, nu stiu daca le-a dat vreodata, ceea ce ma bucura ), dar din ce citesc de la voi, cam peste tot le da asa ceva...
A, la cresa plateam 7lei, si eram f multumiti e meniu. Aici...Dzeu cu mila!
radcarmen spune:
Salutare!
Intru si eu sa scriu, pe scurt, cum au decurs primele 3 zile de gradinita. A patra zi a facut laringita si am ajuns la urgenta la 4 dimineata.
Deci, luni dimineata a mers cu placere dar a plans cand l-am lasat in grupa si l-am gasit miorlaind si cand l-am luat. Mi-au spus educatoarele ca a dormit cam greu si dupa indelungi negocieri.
De luni seara a cantat melodia "nu mai merg la gradiiiiiiiii, vreau la momo (asa ii spune matusii care a avut grija de el pana acum"), asa ca marti dimineata am condus pana la gradi in miorlaeli si asa l-am si lasat acolo dar s-a calmat cam in 5 min. A mancat bine, a dormit bine si l-am gasit vesel, spunand la plecare ca mai vine maine la gradi. Seara de pe la 19 a inceput sa cante aceeasi melodie ca luni seara.
Miercuri dimineata a miorlait si mai mult, abia l-am desfacut din brate dar s-a calmat repejor (asa mi-au spus educatoarele si mi-a confirmat o prietena care are fetita in grupa cu Vlad si care ajunge mai tarziu decat noi la gradi). L-am luat bine la ora 4, dormise si mancase bine, era vesel. De aseara l-am simtit ragusit f usor iar la ora 4 dimineata deja haraia si am fugit la urgenta.
Asa ca azi, joi, suntem acasa cu tratament. Exact 3 zile a rezistat si la cresa in sept. 2008. Foarte tare! daca asa incepem e de rau.
Mi-au spus educatoarele ca e cumintel, nu se prea joaca insa cu copiii ci mereu umbla dupa ele sa li se aseze in brate sau sa le tina de picioare.
Cam atat despre inceputul nostru victorios. Astept cu nerabdare sa vad cum vom continua.
Pupici