Albinute & bondari de mar-apr '07 (148)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Anaalina , sa-ti traiasca feciorul , sa creasca mare si sa fie sanatos !
Tzuna, ai PM .
Am avut si noi ieri sedinta cu parintii . Foarte frumos..dnele educatoare ne-au asteptat cu biscuitei , suc , apa foarte frumos asezate pe masute. Au venit o dna psiholog si asistenta sa ne povesteasca ce si cum ..Dupa care a inceput jumuleala: 10 lei/ zi masa, optionale 3,5 sedinta( engleza, dans, muzica) si 5 lei pictura.Ne-au mai cerut 300 ron pe an pt rechizite si alte diverse maruntisuri.. Dar toate cererile astea au fost ambalate foarte frumos, asa ca bila alba pt doamne.
Anastasia e foarte incantata de gradi, si m-a rugat sa nu o mai ia bona la 4, ca pleaca prima, sa o ia si pe ea macar la 5. Deci e de bine .Ma gandeam sa o dau si pe ea la dansuri cu Maria a Tzunei, dar nu cred ca fac fata programului ...
Am reusit schimbul de la 3 la 4 camere , in acte, iar din noiembrei ne si mutam ( incepem cu amenajari, mutat de mobila). Sper sa nu nasc pe drumuri .
Inca nu ne-am hotarat ce nume ii punem lui bebe dar am ramas la 2: Stefan sau Toma .
Maine am vrea sa mergem si noi la circul de la Billa de la 19.15 seara . Ioana, mergi ? Vrei sa vad si ce prog au in weekend?
stupul

Andreea, mamica de Anastasia si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

siuta ai PM.

felicitari pt schimbul de apartament, sa il stapaniti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

'Neata!

Ma bucur ca ai vostri s-au adaptat la gradi.
La noi nu s-a petrecut minunea asta si nu stiu daca se va petrece curand.
Ce sa zic?
Cum i-ar putea placea ei daca nici eu nu sunt multumita?
Ma terorizeaza de vinerea trecuta de cand am luat=o de la gradi, dupa ce o fetita ii spusese, probabil, ca nu vin sa o iau si ca ma duc la serviciu.
Ea a ramas cu ideea fixa ca eu stau si lucrez acasa.
Nu e cazul acum sa ii schimb ideea asta.
Nu stiu ce crede ea ca se intampla daca eu plec de acasa.
N-am "voie" decat pana la gunoi sa merg si atunci doar aproape de ora patru sa vad daca s-a deschis usa la gradi. .
In fiecare zi am parte de intrebarea:
"Mami tu stai acasa cand ma duc eu la gradi, da? Spune tare! Stai acasa. Lucrezi la calculator, da? Nu pleci! Si vii sa ma iei de la gradi nu ma lasi acolo. Sa vii mami! Sa nu intarzii!!!"
Inchipuiti-va placa asta pusa de milioane de ori in weekend si de mii de ori in fiecare dimineata cu lacrimile in gat.
Invariabil!!
Eu una m-am saturat!
Azi am lasat-o plangand.
Ieri baietelul cu care ne ducem a facut circ, azi a fost randul ei.
Ea nu face chiar circ, doar imi zice plangand sa stau acasa si sa nu intarzii.
Azi cand am lasat-o si-au luat amandoi cate un scaunel si s-au asezat in cel mai indepartat colt al clasei, departe de ceilalti copilasi, unul langa altul.
Fie-mea plangand nebagata in seama de nimeni si David, baietelul, vecinul nostru uitandu-se cu tristete in gol.
Mie nu mi se pare deloc ok.
Alaltaieri un baietel de la ea din grupa a refuzat, pur si simplu, sa intre in sala de clasa.
Asa ca a ramas singurel in sala de mese, nu l-a intrebat nimeni nimic pana la ora unu cand a venit sa il ia si mare lucru daca l-o fi supravegheat cineva, desi ma indoiesc.
Si mi se rupe sufletul ca nu ne permitem sa o dam la o gradi particulara.
Macar sa am un termen de comparatie si sa ma linistesc un pic ca e ingrijita bine.
Si ma mai incearca si pe mine o raceala cu frisoane si dureri de gat, asa ca azi chiar am ramas acasa.
Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana linistit cum al meu n-are sanse sa fie.

Mergi la inceput

ela si matei, dupa 2 ani de gradi imi zice in fiecare zi ca el vrea sa ma duc eu sa-l iau sau sa nu uit cumva sa ma duc.
cred ca ei stau cu teama asta tot timpul. pana si in casa ma "verifica". dimineata ma imbracam in dormitor si am mai asezat niste haine si a venit pana la usa, s-a uitat: a! aici erai? si a plecat.
ia-o incet. se va obisnui. spune-i si tu tot de milioane de ori ca te vei duce sa o iei, ca nu intarzii, ca ea e centrul universului, soarele tau, etc, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Ioana, multumesc! Sigur ca ii spun, doar ca nu mi se pare normal sa stea cu teama asta tot timpul. Nu e in regula. Ma face sa intreb unde am gresit si nu am reusit sa ii confer suficient incredere. In mine, in ea, nici eu nu stiu.

Mergi la inceput

ela sigur va capata incredere cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

ELA... imi pare atat de rau ca situatia nu se imbunatateste la voi... Cred ca si ea te simte ca nici tu nu esti multumita si ca nu o duci cu toata inima. Si este si normal sa fie asa...nu mi se pare foarte ok sa lase copilul acolo, singur...Si la noi mai sunt unii care plang, fac scandal etc, dar se plimba eucatoarea cu el in brate (asta-i faza vazuta de mine) pana se linisteste puiul, apoi se joaca muult cu ei, nu ii lasa nicio clipa sa stea singuri si tristi saracii... Cred si stiu ca banii sunt asa cum sunt, dar... Chiar nu stiu ce ar fi de facut... oare alta gradinita, chiar de stat, nu ar fi o solutie? poate i-ar placea mai mult cu alte cadre mai apropiate de copii?...nu stiu, zic si eu...

Tu ai inceput munca, nu? poate ar fi fost un lucru daca o lasai la program scurt...

Chiar nu stiu, voi o cunoasteti cel mai bine si stiti ce ar fi mai bine pentru ea. Iarta-ma daca am parut ca imi dau cu parerea asa aiurea...Sunteti in gandurile si in rugaciunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Siuta felicitari pt noua casa !

Ela intareste-i parerea ca ce spui tu e adevarat, nu neaparat alti copii. Ca poate ei nu stiau, si de-aia i-au spus asa, dar adevarul e ca tu vei merge mereu s-o iei de la gradi.
Ei au nevoie mereu de asigurari. Si noua ne spune Teodora ca "mami, vi sa ma iei", cel putin in prima zi, a zis sa vin repede, sa nu o las acolo.

Alina asteptam poze cu bb mic si somnoros

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Ela , m-am gandit la tine zilele acestea, dar ma feresc sa dau verdicte pentru ca anul trecut am spus si eu foarte mult "sigur se obisnuieste, o sa fie bine" in aceleasi conditii si pana la urma copilul a prins un tic, a fost dus la psiholog care a spus sa fie retras de la gradinita un an. Si de atunci sunt mai rezervata in privinta asta. Copiii sunt diferiti si reactioneaza diferit. Nu e cazul sa te simti frustrata ca a ta nu s-a obisnuit asa de repede ca altii.

Eu cred totusi ca Thea se obisnuieste. Poate e mai sensibila si ea de felul ei si in plus modul in care ai trait tu cumva in "simbioza" cu ea pana acum o face sa accepte mai greu schimbarea. Psiholoaga care a fost la sedinta cu parintii spunea ca adaptarea poate sa dureze pana la 6 luni. Giulia a acceptat cresa in prima saptamana usor...apoi o luna a fost cu plansete si disperari, statea pe covor si nu accepta sa fie atinsa de nimeni, nu manca, nu se juca. Mergeam eu la amiaza si-i dadeam sa manance afara pe hol.

La gradinita voastra nu este psiholog? Poate ti-ar da un sfat in cunostinta de cauza, cunoscand-o pe Thea.

Anaalina sa-ti traiasca odorul si sa doarma si sa manance bine! Si tu sa rezisti la amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Siuta felicitari pentru cuibul nou!!

Mergi la inceput