Copilasi din 2002 *81* Succes la scoala !!!
Raspunsuri - Pagina 19
Cristina_C spune:
Salut!
Katty, multumim mult!
La scoala au astazi cunoasterea mediului si, desi cam frig, merg 2 ore afara sa observe natura si apoi inapoi in clasa sa scrie 8 propozitii in caiet.
devoska spune:
Neata! Intunecat si rece si aici! Noi suntem pe terminate cu raceala. Din nefericire la Sara copiii vin bolnavi la scoala, stranuta, mucaraie, nu se feresc, nu pun mana la gura. Copii! Ieri Sara m-a anuntat ca una din fetitele gasite cu paduchi s-a intors in clasa Am intepenit instantaneu. Imi spusese ca au avut un control medical, dar nu si ca au gasit copii cu paduchi la ea in clasa. Si ea s-a dus la scoala ca o zana, cu parul valuri-valuri pe spate . Am cautat-o prin par, eram precum maimutele. Nu are!
Katty, multumim pentru link-uri. Aseara deja i-am dat sa faca testul pt clasa a 2a si a 3a. Nu prea e obisnuita cu textele gen afirmatii, s-a pacalit la o problema (care era varianta unei probleme de cand eram copil si pe care nu am sa o uit toata viata - am gresit-o si sotul invatatoarei m-a facut proasta), nu prea cunoaste in limba romana termeni gen "calcul"... cred ca e cazul sa lucram putin si din culegeri romanesti. Inca o data, multumesc mult .
Lucia, succes! Nu am nici un sfat, experienta noastra e tare diferita.
Nico, sper ca sunteti ok.
Gabi, esti plina de umor ca deobicei.
CristinaC, excursie placuta. Si noi tot cate 8 propozitii.
Sanzi, cum e plomba lui David pana la urma?
light spune:
Devoska, din experienta noastra cu paduchii iti pot spune ca fetita gasita cu paduchi ar fi trebuit conform teoriei sa stea 2 saptamani acasa pentru ca dupa prima aplicare a tratamentului sunt sanse mari sa mai ramana oua care sa dea nastere la noi paduchi in saptamanile urmatoare, asa ca se aplica iinca o data tratamentul dupa o saptamana si chiar si a treia oara peste inca o saptamana. Nici la noi nu stau copiii acasa decat cel mult o zi dupa ce se trezesc cu paduchi, e aiurea dar...Gabi, multumesc, tot incerc eu sa il lamuresc dar slabe sanse. Wow felicitari ca ai alaptat atat de mult, eu...chiar daca nu as fi crezut, recunosc ca asta mi-e limita si o sa ma opresc aici in curand.
my deviantArt Gallery
Gabi_K spune:
Lucia, tu stii, tu iti cunosti limitele. E foarte greu sa gasesti momentul potrivit pt intarcat, eventual incearca sa iei legatura cu mamicile de la LLL sa le ceri sfaturi cum sa procedezi, ca la varsta asta la copii e deja o chestie mai mult psihica.
Katty felicitari lui Andrei!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Nicoleta spune:
salut.
L-am laudat ieri pe pici... dar azi nu mai e cazul... si-a facut un obicei din a plange inainte de masa, e foarte nervos, chiar daca nu ii e foarte foame... asa ca azi m-au sunat, aveam 3 apeluri pierdute! M-am speriat. Directoarea vroia sa vorbeasca special cu mine fiindca vroia sa imi propuna sa scurtam timpul petrecut de Matei la gradi... sa-l iau imediat dupa masa de pranz adica la 11.40. Eu ajung acolo pe la 12.30... asta inseamna sa pierd in fiecare zi jumatate de ora de curs... Azi a plans cica o ora jumatate... ma cam indoiesc eu ca au facut ceva sa-l linisteasca... in fine, vom incerca asa. Cand ajung acolo se inveseleste brusc, deci nu e asa de rau... Uf! Cica facem un mic pas inapoi pentru ca apoi sa facem unu maare inainte! Hm, vom vedea. Nu sunt chiar in apele mele...
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
sinzi_ana spune:
Eu sunt foarte incantata de pb astea!!! ...Radu a lucrat aseara cu David cateva....si intelegea destul de greu notiunea de x+y=z este de fapt x=z-y ...Sau probabil nu prea se pricepe Radu la explicat
Nicoleta, si mie mi se pare ciudat ca a plans atat de mult fara sa il poata linisti....Noi cand ne-am mutat aici, David nu vorbea engleza, si il lasam la gradi plangand....(dar apoi urmaream pe un webcam) si se potolea cam in 5 min....incepea sa se joace...dar educatoarele il luau in brate, il antrenau in jucat....
Devoska, si aici au paduchi!!! Dar nu trebuie sa stea acasa...atata timp cat urmeaza tratamentul pot veni si la scoala!!! Partea cea mai ciudata, este ca de multe ori iau si invatatoarele!!!!
Noi ne mai confruntam cu tot felul de ciuperci locale care sunt f contagioase si atunci se sta acasa....
Nicoleta spune:
Sinzi, si aici il iau in brate, dar nu mereu. Il mai si lasa sa planga, am inteles. Fiindca la el plansul e si de santaj, putintel... si daca nu ma insel el e mai mic decat era David cand ati ajuns in America... nu? El are 2 ani si jumatate. Inca legat de mine... piciul familiei alaptat multisor... are toate coordonatele sa nu fie prea in largul lui in multimea de copii. El vrea sa fie centrul atentiei, ca acasa... ceea ce nu e posibil...
devoska spune:
Fetita a stat acasa 2-3 saptamani zice Sara, eu nu cred ca mai mult de doua. Nu cred ca ii primeste la scoala odata descoperiti ca avand paduchi. In mod normal ne-a anuntat ca nu ii primeste nici raciti, dar...
Sanzi, la mate Sara a facut singura in cap exercitiul ala. Si eu i-am explicat mai tarziu exact cum zici si tu, dar pentru ei e prea mult se pare. Sara mea si-a ridicat frumos o spranceana si m-a intrebat daca raspunsul ei e bun, care e problema mea . La scoala au facut exercitii de genul 24 + ? = 30 de ex. si stie ca atunci cand are plus, trebuie sa faca scadere si tot asa. Deci nu Radu tau este de vina.
Lucia, la tine m-am gandit cand mi-a zis Sara. Dar tu ai baieti si daca se intampla sa vina cu cate un musafir, bagi masina si dai parul jos. Sara cred ca ar fugi de acasa daca ar auzi ca vreau sa o tund.
Nico, poate a fost doar o zi mai proasta. Pupici la pitic.
Nicoleta spune:
Pfiuu, si la Stefan a fost anul trecut un caz de paduchi :D. Stefan nu a luat. Nici alti colegi, se pare. Dar fetita in niciun caz nu a stat acasa 2 saptamani! Stiu ca exista un spray special care evidentiaza ouale de paduchi si asa pot fi descoperite mai usor. Parca le face fosforescente?? Nu stiu sigur...
light spune:
Gabi, cu alaptatul tu ai dreptate, sa stii ca am citit aseara pe un site de la LLL si am mai cules informatii. De intrebat nu mai intreb ca sincera sa fiu nu am chef sa ma convinaga nimeni sa continui cu alaptatul pentru ca nu o voi face decat in conditiile in care chiar nu reusesc. Am citit acolo pe site despre cateva tipuri de comportament in cazul in care copilul nu e pregatit chiar deloc de intarcare. Daca ni se va intampla asta, probabil voi renunta, insa eu sper sa trecem cu bine peste hopul asta si sa nu fie extrem de dificila intarcarea. Inca nu mi-am luat inima in dinti, abia am scapat de raceala si in sfarisit se vad caninii, nu stiu daca ma incumet sa incep in we asta sau urmatorul.Nicoleta, iti urez mult succes cu Matei, oricum e spre bine cred.Am lucrat si eu cu Liviu din probleme, ne-am oprit la problema 5 setul II, ca nu prea o pricepea, asa ca reluam data viitoare, poate e mai odihnit si o lamurim si apoi facem si restul. In rest s-a descurcat bine la celelalte.
my deviantArt Gallery