pareri despre teren / constructie casa
Raspunsuri - Pagina 2
danutz spune:
Doamne Monica, eu iti inteleg perfect dilemele, fiindca si noi avem unele asemanatoare
Si noi tot dezbatem problema de prin 2007 incoace.
Diferenta e ca terenul nostru e la 20 km de Buc si e mai izolat de sat.
La fel cum zici si tu, nu exista decat curent si ala nu chiar langa teren.
Eu nu pot sa-ti dau sfaturi, fiindca situatia fiecaruia e diferita, la fel si aspiratiile, dar iti zic la ce concluzie am ajuns noi , cel putin pt moment.
Terenul nu-l vindem si intentionam ca, in timp si pe masura resurselor, sa construim o casa de vacanta. In regie proprie, fiindca dupa calculele noastre am iesi mult mai ieftin.
Si intentionam ca, pt inceput, sa ne petrecem verile pe acolo, sa vedem pe pielea noastra cam cum e cu naveta. Copilul va merge in continuare la gradinita/scoala in Buc. Intentionam ca drumul pana la intrarea in Buc. sa-l facem cu auto propriu, dupa care lasam masina in zona cu metrou si folosim metroul.
Daca varianta asta nu va merge, casa o vom folosi pt week-end si pentru vacantele scurte/zilele libere din timpul anului...si probabil mult mai intens la pensie
MadalinaM spune:
Monica, eu iti raspund din prisma unei fam ce are o casa la 2-3km de linia de centura a Bucurestiului si la 10min cu masina din fata blocului unde locuim acum.
Casa am ridicat-o fiindca, atunci cand aveam ceva bani, prin 2006, nu ne-a suras ideea sa dam bancilor niste bani de care ei sa se foloseasca si noi sa asteptam dobanzile lor minuscule-praf in ochi.
Daca despre aspectele ce le implica educatia/igrijirea unui copil au scris cei dinaintea mea, eu scriu ce ar inseamna pentru voi casa si hoararea de a sta in 2 locuri.
Ei bine, deocamdata, fiindca nu e finisat acolo, folosim casa ca evadare pt weekend-urile din timpul verii. Chiar si asa, a fost nevoie sa duplicam multe din cele necesare intr-o casa, printre care aspirator, frigider, aragaz.
Ce vreau sa zic e ca, chiar si numai ca "o casa de vacanta", va implica un consum destul de mare de energie, mai ales din partea ta.
Va trebui sa tii doua case. Adica, vineri seara(sau sambata dimineata), cand pleci de la casa permanenta, sa lasi totul in ordine(rufe spalate, curatenie, mancarea nu poti:s-ar invechi) astfel incat, cand va intoarceti duminica seara, sa puteti sta confortabil si aici si luni sa mergeti la serviciu/scoala cu toate la zi.
Acolo, cand mergi, ori gatesti ori vii cu mancarea de-acasa, de-asemenea, putina ordine trebuie sa faci...deci munca multa.
Daca aveti 1700mp de teren acestia vor trebui ingrijiti fiindca iti va fi mila(si incomod) sa ai o gradina trista sau invadata de buruieni!
Chiar daca puneti doar pomi(dar nu vei rezista sa nu ai macar cateva flori) vor trebui ingrijiti, udati, tunsa iarba, etc.
Daca nu ai ajutoare, evadare de weekend se va lasa cu oboseala si febra musculara.
Asta asa, in mare, sa nu te descurajez chiar de tot.
Sant si momente frumoase: dimineata-cand savuram cafeluta pe terasa si inspectam gradina sa vedem cat au crescut plantutele peste noapte, dupa ce, seara, le-am udat! sau seara cand se vad stelele...ma rog! dar, realitatea e ca tare bine e sa ai ajutoare la curte mai ales cand nu stai permanent acolo deci in weekend trebuie sa te si relaxezi dar sa si "amenajezi locul de relaxare"
As intreba-o pe Bee, daca va da copiii la scoala din sat, cine va sta cu ei dupa terminarea orelor de curs? chiar si cu serviciul in partea buna a orasului, cu naveta, cu tot, ajungi acasa la 18 sau dupa 18, ce fac copiii pana atunci?
Rufus spune:
Monica, grea dilema.
Eu am o verisoara foarte simpatica. S-a casatorit si si-au facut casa in Mogosoaia, ca asa si-au permis si asa si au vrut. Incantati tare. Si casa e faina.
A facut si doi copii, fata face 6 si flacaul 3 ani.
Anul asta si-au facut casa in Bucuresti. Intre timp, si-au permis...
Nu exista bucurie mai mare ca au pleacat din Mogosoaia. Naveta (si e colea...) la servicii, la gradinita, la activitati cu copiii. Izolare. Nu stiu cate a mai invocat...dar a renascut acum. N-a lucrat deloc, de cand a nascut fata...acum are timp si va lucra.
E alt om.
E doar un caz pe care-l stiu...
Eu as pleca maine din oras, dar fetele mele alea mari se uita la mine ca la ET daca dau ceva de inteles. Si cica sa plec eu, ca ele se descurca...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
monica spune:
Bee, multumesc de detalii (a propos, nu stiu daca in toata tara este asa, dar in zona de sud am obseravt ca este un lucru oibsnuit sa se intrerupa curentul des si uneori pe perioade lungi, de ore...Hm!
danut, MadalinaM, nu e incurajant deloc ce spuneti, dar Rufus a pus de-a dreptul degetul pe rana...
Bun, deocamdata balanta inclina vertiginos catre varianta lenesului (care suntem!)...
Dar mai am macar o luna la dispozitie sa iau decizia finala..
adialex spune:
si noi tocmai ne-am hotarat sa ne facem casa; avem teren in tunari, f aproape de Bucuresti, si il tinem de multisor; acum, in plina criza ne-a venit si noua de casa...noi momentan nu avem banii, trebuie sa vindem o parte din el si cu banii luati sa construim, in fine... ideea e ca nu ne sperie deloc ,,naveta'' la Bucuresti ; vrem sa ne stabilim acolo locuinta permanenta, si apartamentul sa-l tinem doar pt cazuri de forta majora; avem o fetita de aproape 5 ani si un bb mic pe drum; vrem sa-i crestem la curte, la aer si miscare, ne-am saturat de bloc, iesit in parc sau in jurul blocului; asa ca eu inclin spre casa la curte, cu toate ,,greutatile ei''; dar hotararea e a voastra...succes!