Trombofilia o cauza a infertilitatii - 35 -
Raspunsuri - Pagina 17
adrianaady spune:
Sara draguta mea mai glumeam si eu Noi pentru ca stam f bine la capitolul spermograma, ne permitem ca in perioada ovulatiei sa facem la 24 de ore. Stiu teoria ca este mai indicat la 48 de ore contact sexual in perioada fertila, dar in cazul nostru s-a vazut la inseminarea dubla ca sotul la doar 18 ore abstinenta a avut un nr f bun de spermatozoizi si chiar cu o viteza mult mai mare, decit la abstinenta de 3 zile. Erau mai tinerei si mai rapizi ca sa zic asa.
pe de alta parte teoria spune ca in general soldatei sotilor nu traiesc mai mult de 24-48 de ore maxim in vaginul nostru, or mai fi si exceptii, dar astea f rare.
probabil anda a ovulat la 24-48 de ore de la ultimul contact si asa s-a intimplat minunea, sau sotul nu s-a ferit f bine ulteorior.
SARA_HS spune:
Aoleu, da' ce l-ai mai testat, bietul om !
( glumesc, nu te supara).
Ma gandeam eu ca o faceti de placere!
Luni merg si eu cu al meu, sa-si faca spermograma. Sper sa fie ok. Cam in cat timp ii vor da rezultatul?
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv
Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...
adrianaady spune:
Pai unde o faceti? la ce laborator?
Un sfat din tot sufletul, daca tot da sotul tau proba, fa te rog eu si spermocultura, e f importanta.
Si nu ma supar fata draga eu asa usor. Pai e testat al meu barbat, dar e mare lucru sa stii ca ei sunt ok din punctul asta de vedere, scapi de o grija.
SARA_HS spune:
La Sanador in Victoriei. Mergem luni dimineata, ca atunci tb. sa imi fac si eu dozajele hormonale... impuscam doi iepuri.
Am de gand sa ii fac si spermocultura.
Ma rog sa nu-i iasa si lui ceva aiurea, ca nu mai suport vesti proaste, zau!
Pe de alta parte, ar tb. si eu sa imi repet unele analize, la infectii pt. care n-am anticorpi ( IgG negativ): toxoplasma, chlamydia, lysteria. Dar nu stiu daca ar trebui sa le fac acum, sau sa mai astept. De toxoplasma asta m-am saturat cat am testat-o ( ultima data in Aprilie anul asta), din cauza ca detin pisica nesimtita care merge pe mese, pat, canapele, etc.
Si mai ziceam ca luna asta punem bani la pusculita!
When people frighten me
GOD, take care of me...
adrianaady spune:
Sara spemograma mai mult de 2-3 zile nu ar trebui sa dureze, iar spermocultura ai putea dura in caz ca ii ies ceva balarii. Eu zic ca de data asta aveti noroc si nu iese nimic la sot. Poate iese vreun campion
Si cele infectioase fa-le si tu de doua ori maxim pe an. este suficient.
ce analize hormonale ti-a dat sa faci?
SARA_HS spune:
Analize hormonale mi-a dat ginecologul meu doar 4: FT4, TSH, prolactina si progesteron. Dar, endocrinologul, la care am mers pt. trimitere, mi-a mai adaugat cateva ( LSH, T3 si altele, nu mai retin). Inafara de prolactina, toate celelalte sunt compensate.
When people frighten me
GOD, take care of me...
SARA_HS spune:
A 24-a zi. Asa mi-a spus endocrinologul sa le fac.
When people frighten me
GOD, take care of me...
anda15 spune:
Am revenit si cu ultimul rezultat: gena MTHFR a iesit pozitiv pentru mutatia C677T heterozigot, cealalta A1298C a iesit negativ. Deci sa bag folati la greu
adrianaady spune:
Ufff sa iti zic sau sa nu zic????
Iti zic ca de nu ma pot aptine:
1. analizele fsh, estradiol, lh, progesteron sunt f folositoare si se fac toate in z3 de cm. Atunci spun fff multe despre profilul tau hormonal.
2. se mai pot face in ziua ovulatiei lh si estradiolul, aici se poate vedea daca ovulezi ( la un cm de 28 de zile, faci in z14 - se presupune ca atunci ai ovula)
3. in z21 ( adica la 7 zile de la ovu) se face progesteronul care arata daca este suficient sa sustina o sarcina.
restul TSH, T3 si T4, prolactina se poate face in orice zi a ciclului.
Nu inteleg de ce nu ti s-a explicat chestiile astea. Analize hormonale in z24 nu prea stiu ce relevanta au ( mai ales lh, estradiol si fsh care sunt printre cele mai importante).
Sa nu te superi pt ce iti spun, dar ma oftic ingrozitor pe doctorii astia care nu fac un lucru corect de la cap la coada.