Osteocynesine la copii sub 1 an
![](images/user_woman.png)
Ati dat asa ceva copiilor sugari? Pe prospect scrie nu se recomanda copiilor sub 6 ani din cauza continutul neadecvat, totodata e recomandat copiilor in tulburari de crestere, decalcifieri. Mi l-a recomandat pediatra si a si insistat in privinta lui. Sa-l dau, sa nu-l dau, sa intreb inca o data? Ar insemna ca ma indoiesc de competenta ei? In acelasi timp, mai cunosc medici care prescriu aiurea medicamente, necunoscand toate detaliile unui prospect, de ex. in alaptare sau in combinatie cu alte medicamente sau nu stiu si atunci intreaba. Cum sa procedez? Avem o fontanela mai mare si de aceea ne-a recomandat acest preparat.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Mai bine mai ceri parerea unui alt pediatru...eu personal nu i-as da bebelusului meu un medicament recomandat pentru varsta de peste 6 ani.Mai intreaba inca o data, pe ea sau un alt pediatru, cred ca mai importata este sanatatea copilului decat faptul ca tu te-ai indoi de competenta ei...si oricum daca intrebi aici inseamna ca nu te-a prea convins si totusi te indoiesti de ea.
Inca o intrebare, ce varsta are bb ?...ce inseamna la ea fontanela mare???...si mie mi-au spus mereu ca fetita mea are fontanela mare insa incet incet s-a redus si acum la un an si 8 luni s-a inchis complet...fara tratamente speciale...doar 2 pic de Vigantol pe zi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Isadora spune:
osetocynesine e un preparat homeopat, care se stie contine anumite substante in dilutii infinitezimale si excipienti zahar si lactoza... teoretic nu are ce sa-i faca rau, dar nu inteleg de ce e continutul neadecvat (ca doza?). Voi indrazni sa intreb maine totusi.
Isadora spune:
fontanela mare inseamna mare-mare de 3 degete ... mie mi se pare acum mica comparativ cu ce a fost. Noi avem 3 picaturi de vigantoil zilnic (nu o fi prea mult?)... exista oare cazuri cand nu se inchide fontanela nici dupa 2 ani? Bebelusul are 8 luni.
Isadora spune:
am intrebat doctorita, am fost cu prospectul la ea si mi-a zis ca da, in dozele prescrise (2 pastilute pe zie)... si nu stiu cum sa tratez problema... clar nu e un medicament nociv, e homeopatic care potrivit unora e doar "apa"... vreau sa cred ca va avea efect... vom vedea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
Razvan al meu a luat mult timp Osteocynesine, tot asa la varsta mica. Eu am mers "pe mana" doctoritei lui, care este si homeopata, deci n-am avut indoieli.
Pentru linistea ta, mai cere parerea unui medic hoemopat.
Eu stiu ca homeopatele pot fi administrate de la nastere si pana la 100 de ani, fara contraindicatii.
www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)
Isadora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asteryaro Razvan al meu a luat mult timp Osteocynesine, tot asa la varsta mica. Eu am mers "pe mana" doctoritei lui, care este si homeopata, deci n-am avut indoieli. Pentru linistea ta, mai cere parerea unui medic hoemopat. Eu stiu ca homeopatele pot fi administrate de la nastere si pana la 100 de ani, fara contraindicatii. Cristina si ![]() www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO) |
... mult insemnand cat? cu efecte notabile? e mai usor de administrat copiilor mai mari, le dai "bombonica" sa o suga si nu ai nicio grija, pentru bebelusul meu insa trebuie s-o pisez intre doua linguri, sa ma storc de lapte si sa-i dau, jumatate prelingandu-se pe barba..
am uitat sa intreb doctorita cat timp sa-i dau... am citit pe undeva ca se ia timp de 10-12 saptamani. Tu cat i-ai dat?
Si ce mai vroiam sa stiu legat de acest "medicament", trebuie suplimentata dieta cu calciu? adica acest ostecynesine ajuta la asimilarea si fixarea calciului in organism, dar nu e calciu propriu-zis, astfel pe langa osteocynesine ar trebui sa-i dam un calciu, cum ar fi de ex. calciu pharco? eu ii dau zilnic iaurturi, branzica de casa preparata cu calciu lactic, smantanica. Mai e nevoie de calciu pharco atunci? e suficient calciul din alimentatie?
eu nu-mi fac griji ca nu se va inchide fontanela, o sa se inchida ea la un moment dat, nu prea inteleg de ce ne zoreste doctorita cu fontanela... m-as ingrijora daca mi-ar spune ca suntem predispusi la rahitism, altfel nu vad de ce ne-am grabi. La ce varsta s-a inchis fontanela voastra?